Inge tävling

När vi (jag och mamma) kom till stallet idag var Larett jätte halt på höger bak. Hon var svullen över kotan och ganska varm. Så i och med att transporten och allt var klart så bara lastade vi henne direkt och körde in till Helsingborgs djursjukhus. Larett tyckte att vågen var mycket läskig, precis som förra gången hon varit där, men att gå in i de små utrymmena av metall bryr hon sig inte om. Ganska komiskt. I alla fall, så fick jag springa lite med henne eftersom hon inte visade det så jätte tydligt i skritten men betydligt tydligare i traven.
Vi hoppades på att det var en hovböld och inte någon senskada för en senskada vill vi verkligen inte ha på våran häst. Så vi gick in i ett rum där de kollade om det var en hovböld med hjälp utav ett redskap som jag glömt vad det heter men jag vet hur det fungerar. Man trycker på olika ställen av hoven för att se om hästen reagerar. Tyvärr var det dock ingen hovböld utan det satt på benet, någonstans runt kotan, vilket vi hade misstänkt. Så Larett fick lugnande för att sedan gå in på ultraljud för att kolla senorna.
Det visade sig att det var en lättare överansträningning på böjsenan. Så det blir behandling och boxvila i tio dagar innan vi ska på återbesök. Var ändå ett bra besked med tanke på vad hon skulle kunnat ha...
Överansträningningen hände förmodligen i och med att det är ganska hårt underlag i Ängelholm och Larett kanske har halkat till eller något när hon tagit ett språng. Men allt kändes så klockrent igår, men det kanske hände något då. Annars kanske det hände något i boxen inatt eller under transport resan hem, fast då stod hon så lugnt och fint, så det tvivlar jag också på. Det spelar ingen roll, nu är hon skadad och får helt enkelt lite tidigare vintervila än planerat, skulle ju egentligen haft vintervila efter tävlingen den 11 december. Men nu blir det lite tidigare. Så får vi satsa på nästa säsong istället. Fick ju ett bra avslut på säsongen i alla fall om man inte räknar med skadan förståss.

Larett trött
Det skadade benet
Här hon fick ultraljud
// Hanna

Kommentarer
Postat av: Jacqueline

Fy vad tråkigt.

Men hoppas hon blir bra snart igen. Vilken vet. fick ni ?

Kul iaf att du fick en bra sista tävling iaf<3

2010-11-28 @ 18:47:35
Postat av: Hanna

Jag vet :(

Tror han hette Kristian, e han bra? ;P <3

2010-11-28 @ 19:17:15
URL: http://amateurriders.blogg.se/
Postat av: Paula

Christian Pedersen heter veterinären

2010-11-29 @ 10:40:08
Postat av: Jacqueline

Han är gryyyymt duktig :D

Man ska vara glad om man får tid hos han :D

Det är han eller Johan man ska använda där inne :D

2010-11-29 @ 16:51:56
Postat av: Hanna

Fan vad najs :D då hade jag ju riktigt tur då ju :D Hihi! :D <3

2010-11-29 @ 20:39:23
URL: http://amateurriders.blogg.se/
Postat av: Jacqueline

Ja det hade du :D

du är hon snart frisk igen :D

2010-11-29 @ 22:36:42

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0