Sessan fin!

Sessan fick sig ett rejält tag med borsten idag, tyckte hon var jätte mysigt. Sen red jag och Hanna ner till ridhuset vid ca 8. Hon var verkligen jätte fin idag! bråkade lite som hon brukar göra men jag kunde ha ett stadigt stöd i båda tyglarna (för en gångs skull) utan att hon stannade och hoppade direkt, hon ställde igenom sig fint i båda sidorna, flyttade sig för skänkeln och gjorde jätte fina galoppfattningar i båda varven. Hon har varkligen utvecklats!
Ska försöka hinna upp en runda inom Ullared nu på lovet, mycket länge sen man var där.
Har även hunnit med att mocka ut två boxar idag och flyttat wibba till vårt stall.... ja det var nog allt. Va inte så mycket nu när jag tänkte efter. .
Funderar på om jag och hanna ska sätta på en film nu eller sova?
Röstar film!
Godnatt
/stephanie

Jätte dålig uppdatering..

Som ni märker är det jätte dålig uppdatering här från bådas sida.
Men tänkte berätta att jag har köpt Sessan nu och vi har även hoppat henne! Madde trodde inte att hon kunde hoppa men hon tog sig igenom både linjer och trekombinationer och tyckte det var jätte kul.
Nu har hon dock fått vila några dagar eftersom jag är sjuk men idag ska jag dit och ge henne massor av kärlek och motion. Ska snacka med Madde också och se om det inte är dax att klippa henne snart.
Vart ju och hämtade en dressyrsadel också men självklart passade den inte så nu vet jag inte riktigt hur jag gör.. kanske kan fråga Madde om hon vill köra en vända inom Laholm igen och hämta den andra dressyrsadeln istället, kanske ligger bättre på henne.
Aja får rida i hopp. sålänge.. pekka.
Nu när vi har lov ska vi försöka fota lite mer så vi får lite nya bilder, förhoppningsvis kommer vi vara mer aktiva här och ni kanske kan få lite smakprov på vår film vi gör till skolan.. :) Nu ska jag städa klart mitt badrum och hoppa i ridkläderna samt ringa och stressa Madde lite.
Sålänge får ni en suddig gammal ful bild på Sessan.
/ Stephanie

Film

Håller på att smida ihop något riktigt roligt här. Det är verkligen roligt! Ja, rubriken är ju en ganska stor ledtråd men ni vet ju inte vad det är för film. Det återstå att se så fort den är färdig!

// Hanna

Bilderna

Idag blev det att rida ett dressyrpass på Larett. Hon var inte lika fin som hon varit på senaste utan tjurade lite tyckte jag. men det släppte en del på slutet. Imorgon är det träning för Johanna och det är skönt för då får jag ju hjälp att rida igenom henne ordentligt. Det blir ingen träning för Mats på torsdag då Larett ska tävlas två helger i rad så då blir det lite för mycket. På söndag är det ju klubbtävling inne på helsingborg som jag ska vara med på. Hoppas det går bättre än sist så jag får några nollor.

På torsdag kväll drar jag och Steffi till Flyinge! Skolan ska dit på fredag så då tänkte vi att vi skulle dra dit redan på torsdagen och stanna tills på lördag. Cecce bor ju där uppe nu när hon går unghästsutbildning så vi ska hälsa på Cecce och förhoppningsvis kommer även Jalle ner dit så då blir det dajl. Saknar tiden på kungshult enormt, det var verkligen underbart att stå där, det var fullt med underbara människor inte minst Jalle och Cecce! Gud vad jag saknar tiden på Kungshult!

Här är lite bilder som jag sagt att jag ska ta i xx antal dagar! Dock varken fina elr med bra kvalité men vad gör de?


Laretts klippning


Inget "skägg"


Shabraket vi köpte för 50 spänn på tävlingen!


Guldkant


Gustav myser på grepen! Urgullig!

// Hanna


uppehåll

Jaha, allas favorit är tillbaka. Wibba gör comeback!
Hon ska tydligen ha varit väldigt dum... kunde visst inte rida henne, leda henne eller något så fick hem henne nu. Gick ner till ridhuset med henne idag så hon skulle få springa av sig, men där verkade inte vara någon bråkstake i henne? Ska iallafall rida henne imorgon och se hur hon beter sig..
Sessan fick ingen motion idag, så får väl ta tag i det imorgon och rida båda hästarna.
Nu är det såhär att om jag inte kan behålla Wibba så kommer jag ha ett uppehåll från hästar ett tag (kommer dock rida i skolan), Sessan är rolig men jag är trött på att sätta mig på hästar som inte "kan" rida på dom så dom blir ok och sen nästa.. vill ha en häst som kan, som man kan jobba lite mer med, och framförallt HOPPA med! Har inte kunat hoppa sedan jag sålde min ponny, och det är snart ett år sedan.
Efter Sweet hade jag ju Hannas ponny och tävlade dressyr på, sen fick jag hem unghästen som bara kunde gå på backen och inte var redo för hinder efter det får jag då Wibba "hoppade" henne två gånger sen var det inte mer med det och nu Sessan som endast ska gå dressyr tills hon skärper sig.
Aja vi får väl se hur det här slutar.. hoppas ju självklart på Wibba!
Bara för att jag saknar min ponny lite extra mycket idag så får hon stå för lite bilder!
/ Stephanie

Söndagstrött

Jag var väldigt seg i stallet idag så ägnade många timmar åt att bara värma upp stolen. Larett fick vila idag i och med att det var tävling igår. Jag bar visiterade henne lite snabbt och tog lite foton på henne. Tog även bilder på det nya shabraket så lägger in de bilderna imorgon. Sitter just nu hos Steffi och orkar inte hålla på och lägga in bilderna på denna datorn. Så det får bli imorgon istället. Imorgon blir det bara att rida ett dressyrpass på Larett och på tisdag blir det förmodligen träning för Johanna. På söndag blir det klubbtävling inne på Helsingborgs. Någon som ska dit kanske? Hoppas på ett bra resultat med felfria rundor! Ingen träning för Mats denna veckan, i och med att Larett tävlas två helger i rad. Tycker det blir för mycket då.
Larett för mer än ett halvår sen med Steffi i sadeln!
// Hanna

Söndag

Idag ska jag bara till stallet och möjligtvis skritta Larett en liten runda. Jag önskar verkligen att jag hade bil. Då hade det tagit cirka en timme att åka, fixa och komma hem från stallet. Nu tar det minst tre. Ska klä på mig och dra mig dit nu, inte kul alls.

tar i alla fall foto på klippningen och shabraken idag, dock bara med mobilen...

// Hanna


Förresten

Köpte även ett helsvart dressyrshabrak med guldkant för 50:- idag. Hade redan två svarta lindor så det var bra. Men skulle vilja ha två till så jag kan linda alla fyra. Jag får se om jag kan köpa det någonstans. Vill även ha gråa benlindor som matchar mitt eskadron shabrak och ett par mörkblåa (eller kanske gröna) till mitt andra dressyrshabrak. För tillfället rider jag bara med vita, och det är ju lite tråkigt. Ska fota shabraken imorgon så ni kan få se hur jag tänker. 

Dessa är i alla fall mycket snygga, och sägs ha bra kvalité, men de är lite för ljusa för mitt shabrak kanske finns andra färger...


 

// Hanna


Dagens Resultat

Jag tyckte att dagens resultat var helt OK men hoppades dock på ännu bättre resultat. Dock var felen endast mitt fel!

LC:n : Målet var att bli placerad i denna klassen men vi stannde på 2:an då jag backade henne för mycket. Vilket resulterade i att hon tappade energin och stannade. Alltså helt mitt fel. Annars gick vi felfritt trots att vi kom lite stort på 5:an.

LB:n : Målet var en felfri runda. Hela banan felfri fram tills kombinationen. Vi kom fel på hindret innan och Larett gjorde något konstigt hopp. Jag tappade henne och rättade inte till henne innan det var försent. Hon tappade bjudningen och stannade. Sen hoppade hon jätte fint, så så länge jag rider rätt och ser till att hålla energin uppe så hoppar hon. Om vi hade blivit felfria så hade vi vunnit i och med att ingen blev felfri. Fick dessutom två tidsfel som jag glömde skriva i filmen, men ja, nu vet ni det. 

Men det blir bra om en vecka, då är det klubbtävling inne på Helsingborgs. Då går det ännu bättre! 

Har för övrigt öningskört idag, varit ute på vägarna och kört, växlat fram och tillbaka mellan 1-, 2- och 3:an. Jag har parkerat, gjort både höger och vänstersvängar och mycket mer. det är kul, och bara svårt när man måste göra en massa saker samtidigt. fast lite läskigt är det när man möter bilar, speciellt lastbilar. Men det gick bra! 

Här är filmen från idag, härlig musik va? Det var den ända som fanns på denna datorn, och jag var tvungen att ha någon annars blir det så tyst och tråkigt!


   

// Hanna

Sen dag

Idag blev det en sen hemkomst, men sånt händer när man har häst. Tänkte i alla fall slänga in ett inlägg innan jag går och lägger mig. Idag hade jag körning i skolan, inte så kul. Lerigt, äckligt, luktar piss och inte roligt. Men i alla fall så var det tävling där, vem som kunde tömköra en bana snabbast i och med att det var sista gången på terminen (nästa termin är det dags att köra med vagn, det ska ändå bli kul tycker jag, slippa springa). Självklart vinner jag då, både första och andra rundan! Haha.

I stallet blev det en långdag. Började med att hjälpa Madde och Steffi att löshoppa en häst. Sen åkte de iväg en runda och medans de var borta så fixade jag i stallet. Hjälpte även Steffi med hennes boxar för jag ville åka hem tillsammans med henne. Sen lämnade Madde Steffi i stallet igen och vi fortsatte att göra klart allt i stallet. sen ner i ridhuset och rida. Larett är JÄTTE pigg nu när hon e klippt. Får verkligen försöka få henne att använda energin på RÄTT sätt imorgon istället för att rusa, men det ska nog gå. Hon blev ändå hyffsat fin idag och sprang inte, även fast hon fortsatte att försöka den lilla busen.

Efter ridningen var det tillbaka till stallet och frisera hästen lite. Bort med hovskägg och fula strån på benen. Tofsar i öronen och jämna till svansen. Sen blev det såklart att rycka lite i manen, undrar ifall den någonsin kommer se ut som en normal man. Just nu ser det i alla fall ut som en sopborste. Men det har faktiskt blivit bättre sen jag började rycka den. Men den står fortfarande rakt ut!

Sen var pappa snäll och hämtade oss (Steffi fick sova hos oss eftersom hon inte ville sova hemma själv) i och med att klockan var runt halv tio. Så nu har jag ätit, dushat och sånt och blir till att gå och lägga sig direkt. Hoppas på en bra tävling imorgon! Håll tummarna!

// Hanna
P.S. Jag vet att jag skulle lägga in bild på hur Larett såg ut men jag glömde faktiskt att fota. Imorgon blir det antingen bilder, om Madde lägger kameran i stallet. Eller så blir det film från iphonen.. Något blir det i alla fall om inte mamma blir allt för nervös och glömmer. 


Hoppträning

Nu är hästen klippt och klar. Synd bara att jag råkade klippa fel, så det blev jätte fult, så jag var tvungen att klippa av allt över rumpan. Så nu har jag bara lämnat halva huvudet, biten där sadeln ligger och så benen. Madde hjälpte mig med kanter och jämna till. Tur det annars hade det inte sett nådigt ut. Larett var mycket duktig och sparkade inget alls när jag klippte henne under magen. Hon brukar alltid bli jätte arg och börja sparka och gå så man oftast får lämna fläckar på magen. Men idag stog hon helt still och lugn och brydde sig inte. Inte heller när jag klippte huvudet, förutom att hon kastade med huvudet lite när hon tyckte det var för obehagligt. Men annars var hon SUPER duktig! Nu är hon MYCKET snyggare än innan. MEN såklart så glömmer jag ta förebild och efterbild. men tar i alla fall en efterbild imorgon så ni får se snyggingen!

Sen var det hoppträning, det gick bra men blev lite strul i slutet vi kombinationen. Vi kom fel in och hon ville inte vägra så hon hoppade och slog i hindret rejält. Så hon blev lite skakis, men vi sänkte det och sen fick hon förtroende för hindret igen och då gick det utmärk även på högre höjder. men måste tänka så jag kommer rätt in på kombinationen på lördag, annars vägrar hon på uthoppet. Men det ska nog bli bra! 

Det var även hoppning i skolan, skulle haft Angelo men Helga kom inte och Dustin (som Helga skulle ridit) var tvungen att gå. Så jag tog mer än gärna honom. Gillar verkligen den hästen, TROTS att jag inte kan rida honom. Vill verkligen lära mig rida honom bra, när jag gjort de blir jag nöjd! Men han är så rolig för han är fin och busig och så, fast han är dressyrhäst. Men det gör ingenting, jag gillar dressyr också. 


Sån här klippning Larett skulle haft



Sån här hon fick. Den är ändå mycket snyggare så det gör inget!  


// Hanna

Hjälm

För övrig är det denna hjälmen jag ska köpa, en wellington professinal. Tycker den är snygg. Vad tycker ni? Fin eller ful?






// Hanna

Klippdags!

Blev lite dålig uppdatering från min sida nu. Jag åkte till pappa och där har jag ingen egen dator, så det känns så konstigt att blogga från denna datorn. Men jag vänjer väll mig. 

I måndes var det i alla fall inget speciellt, red dressyr i ridhuset som vanligt och Larett var fining. Sen igår så var det ju träning för Johanna, samt ridning i skolan. I skolan var det dock bara sitslongering, sista gången, skönt. det är inte så kul att rida runt på en volt och träna på sitsen, men det är väll bra antar jag. I skolan ska vi nu även delas in i grupper där vi väljer vad vi vill jobba på, antingen sits eller form. Vi har alltid tränat på sittsen och det tycker inte jag är särskillt kul. Så jag valde form och mjukgörande alla gånger, läraren sa även att hon tyckte jag skulle ta de så de blir nog bra. 
Träningen för Johanna gick också bra. Larett blev bättre vid slutet men hon var väldigt lat dock. Dessutom blir hon alldeles genomsvettig på grund utav hennes långa päls. Hon ser hems ut i all sin päls. som en skogsmulle eller en nallebjörn. Så det bet blir till att klippa henne, när Madde lyckas ta med sin klippmaskin, har tjatat på henne hur länge som helst. men hon ska ha lagt den i stallet nu, så då ryker pälsen imorgon. Jag ska dock inte klippa helklippning som jag brukar, eftersom jag har hört att det inte är bra. Om jag ska man ska klippa helklippning på sin häst så måste man sy fast en matta under täcket, äver länden och korset för att ersätta pälsen på det stället. Annars blir hela muskelaturen stel och så var det något mer farligt med det. Så får bli att jag klipper täckesklippning, där man lämnar rumpan oklippt. Tänkte ta en före och efterbild imorgon.

Imorgon är det även hoppning i skolan och hoppträning hemma. Vet inte vilken häst jag ska få rida i skolan, vi får väll se vilken det blir. Stod Angelo på mig i tisdags innan de ändrade till longering, men det vet man ju aldrig. Skulle vara kul om det var det. Han ser så rolig ut att rida, som en ponny.
sen hoppträning för Mats, ska bli roligt. Hoppas det går bra.


köpa sessan?

Hände absolut ingenting igår så hade ingen lust att skriva. Idag gick jag och Johanna ut en runda med hästarna i skogen sen ner till anläggningen och red. Sessan va lite busigare idag än hon brukar men blev jätte fin mot slutet när hon fått galoppera av sig först, hon behöver gå mycket framåt innan man kan börja jobba henne annars backar hon bara, stannar och studdsar. Men hon blev som sagt jätte fin och man känner verkligen skillnaden på henne från första gången och nu.
Diskuterade även lite med Madde och det lutar mot att jag köper henne.. Ska lägga upp en kalkyl för kostnader och så innan, men tror att det blir så ändå.
Det ska bli så skönt med EN häst och inte fem ;p
Skulle egentligen fotat och filmat henne idag men kom massa ivägen (som vanligt) så blir förhoppningsvis i helgen! så får ni se lite bilder på henne.
Måste få tag i en dressyrsadel också! går inte att rida en dressyrhäst i hoppsadel.
Kommer lite info och bilder på henne sen.
/ Stephanie

Söndag

Var och fota valpar i falkenberg igår. Så just nu håller jag på att redigera dem, det är dock inte så kul, så kommer nog dröja ett tag om jag ska redigera alla, så jag struntar i det. Lägger i alla fall upp en bild på dom, tyckte den var så söt.
Igår blev det även ridning, dressyr, och Larett var även då mycket fin, mjuk och mysig att rida. Skönt när det går bra att rida! Det blev dock ingen ridning idag utan Larett fick sig en välförtjänt vilodag.

Jag och Steffi håller just nu på att skissa på en ny design, så förhoppningsvis trillar det in en ny, snyggare desig så småningom.





// Hanna


hiss och diss



Nu har vi börjat med Hiss och Diss, och till att börja med dissar vi att rida dressyr i hoppsadel!
Det är otroligt obekvämt då man inte får bra stöd, helt annan sits och helt annan inverkan än vad man får i en dressyrsadel.

/ Amateurriders

Prinsessan

Hanna fotade slutet av när jag red Sessan "Prinsessan", som jag kallar henne, i torsdags, blev dock inte så bra bilder då vi va i ridhus och det var i slutet så hon var rätt trött + träningsverk från onsdagen, och sen hade vi hoppsadel vilket inte är det opptimala på en dressyrhäst.
För övrigt så har vi börjat skissa lite på ny bloggdesign och header, kom gärna med förslag! Sen tror jag att vi ska köra igång med lite olika katigorier också så det händer lite mer här.
Imorgon ska vi fota och filma Sessan så ska se om vi kan göra henne lite finare imorron, och utrusta med lite lindor, dressyrsadel m.m. Måste även köpa nya läderstövlar eftersom mina är PÅTOK för korta, vilket jag personligen tycker är något av det fulaste som finns, kommer säkert en diss på det.
Lite bilder av min fina Prinsessa.



Får etttroligt framåtlutat överliv i hoppsadel, att träna på det är ett måste!


/ Stephanie

Uppdatering

Senast jag skrev var väll i onsdes om jag har rätt, nu är det lördag morgon. Inte jätte bra men jag skriver ju nu så det funkar. I alla fall var det hoppträning både i skolan och hemme i torsdags. I skolan hoppade jag Dustin, jag gillar verkligen Dustin även om jag inte kan rida honom, men jag tycker ändå om honom. Hoppningen gick ändå bra men jag flyger asmycket när han hoppar, i och med att han inte kan böja på benen, så skuttet blir mycket högre än det är tvunget att bli. Men det är roligt för det känns så lustigt.
På hoppträningen för Mats gick det också bra, vi slutade med att hoppa en bana som låg på ungefär en meter med enstaka hinder på 1,10. det kändes bra och Larett var fin.

Igår var det även då ridning i skolan. Vi hade fri ridning och jag red Dustin. Jag orkade verkligen inte rida och kunde verkligen inte rida honom. men bitvis var han hyffsat fin i traven. Men jag vill verkligen lära mig rida den hästen för han är så fin!
Hemma red jag dressyr på Larett, hon var jättefion och mjuk och jätte duktig. Mjuk i handen och hängde sig inte i bettet som hon kan göra ibland utan mjuk och vin men stadig. Min fina lilla ponny! Helt underbar är hon, jag önskar att alla hästar var som henne att rida, för hon är helt fantastisk! I alla fall när hon är på bra humör och vill jobba.

Ska så småningom klippa Larett också, för just nu ser hon ut som en Nallebjörn! Men så fort Madde tar med sig klippmaskinen till stallet så ska hon få bort den fula pälsen!


En bild på vår söta stallkatt Gustav


Slänger även in en blid på Cupido, den som en utav dressyrmupparna köpt.
För er som vet vilka de är. Jätte söt är den!


// Hanna 


Nytt Försök

Nu tänker jag göra ett nytt försök att börja blogga igen. Utan att sluta sådär! Det häder så mycket spännande just nu ju, skärpning!

Tänkte sammanfatta lite snabbt, det har rullat på som vanligt med träningar för Johanna på tisdagar och Mats på torsdagar. Allt har fungerat bra och Larett har varit fin fast lite stel och jobbig i dressyren, men det löser sig så småningom.

Jag har även ridit omg 2 i ponnyallsvenskan div ll och det gick bra, fast var ändå besviken. Jag och Larett nollade både förklassen och lagklassen. Hon är verkligen helt underbar och helt fantastisk just nu! Helt underbar känsla på tävlingarna, inte tveksam alls! I alla fall, laget gick vidare till omhoppning. Där rev jag och Larett sista hindret pga att jag gjorde en snäv sväng (som inte var nödvändig, men de hade flyttat om banan och tänkte att hoindret låg längre bort än det faktiskt gjorde) vilket resulterade i att Larett hoppade alldeles för långt ifrån och slog i bakre bommen på oxern. Om jag hade kortat ihop henne hade vi klarat det, eller om jag hade tagit ut svängen som jag gjorde med alla de andra! Fan då! I alla fall, vi fick fyra utav sju felfria ekipage, ett till felfritt ekipage, eller ett mindre ekipage och vi hade vunnit! Fatta störigt! Om jag bara hade tagit ut svängen, eller kortat ihop henne! Då hade det blivit skitbra, men nej! Jaja det kommer väll fler tävlingar. I alla fall, de räknade ihop de sammanlagda poängen, de två bästa lagen skulle gå vidare till finalen i vellinge, och gissa vilken plats helsingborg kom på, jo trea. Ännu störigare.

Men sånt är livet, nu är det nya tag och målet denna hösten är att debutera LA. Har sagt, tre felfria grundomgångar i LB sen startar vi en LA, det ska nog gå bra. Nästa tävling går i Åsbo lördagen den 16 oktober. Där startar vi LC/LB, någon mer som ska dit kanske? Efter det är vi anmälda till klubbtävlingen inne på Helsingborg, helgen efter alltså den 24 oktober. Nån som ska dit? Även där startar vi LC/LB. Hoppas på lika fina rundor som i allsvenskan. 

Imorgon är det hoppning i skolan, och träning för Mats. Kanske kommer bilder från träningen, eller filmer, beror på om Steffi ska till stallet eller inte. Hoppas det! 

  
Här är i alla fall en bild på laget, från vänster:
Matildas Mamma, Matilda, Janelle, Julia, Melinda, Jag, Amanda och Sara 


// Hanna 

tråk

Såja, då var man hemma efter en lång dag. Gick upp kvart i 6 och åkte till stallet, morgonfodrade och släppte ut hästarna, (borde sätta upp mer belysning på gården, riktigt mörkt på morgon och kväll), sen fixade jag, mockade, hö, vatten o.s.v till alla. Vid 7 kom Hanna sen vid 8 så åkte vi till Hässleholm, ponny allsvenskan div 2, följde för första gången på länge med på tävling :) det var kul eftersom Melinda och Olivia också var där.
Hanna berättar säkert själv hur det gick. Var hemma i stallet igen vid 4-5 så då blev det att rida lille svart och sen hem.
Mycket trevlig häst!
Imorgon tänkte jag börja med stallet vid 7, alltså fixa till de 5 små liven samt rida lille svart, sen skola från 11-12 sen hem och glassa! :D
Har förtillfället inga bilder men ska se om jag kan låna Hannas kamera så vi kan fota 'lille svart' på onsdag morgon.
Lite idé torka på vad man kan skriva om nu när det inte hänt så mycket men det kommer väl.
Några förslag på vad ni vill läsa om så skriv det antingen i komentarfältet eller [email protected]
// Stephanie

igång igen

Hej, nu var det otroligt längesen sist, men är förhoppningsvis igång igen. Anledningen till att jag inte har bloggat är för att min förra dator var så otroligt seg så det tog mig ungefär en timme att skriva en mening. Men idag så var jag och köpte en ny.
Ni vet vem wibba är för jag skrev om henne i förra inlägget. Hon är iallafall såld nu, så nu väntar det en ny häst.
Har insett hur otroligt stor respekt jag fått för hästar och är nästan rädd för dem, så idag tänkte jag sluta. Men sen insåg jag att det kommer inte göra saken bättre, för hästar är det jag gör.. vad ska jag annars göra? så jag får väl strunta i min noja och tuffa till mig igen, innan var jag inte rädd för något så jag får väl se till att leva upp till den tjej jag en gång var ;)
Imorron blir det att åka till stallet vid 6 för pappa ska ändå köra min bror till flygplatsen, så ska fixa stallet och så sen med Hanna på tävling så kommer nog lite bilder på det imorgon, sen ska jag se om jag kan få några söta bilder på dom söta 3åringarna i stallet :)
// Stephanie

RSS 2.0