Är med och tävlar...


Plugg

Ikväll blir det ingen vidare bra uppdatering från mitt håll, jag har en del plugg att ta tag i och skolan går ju alltid först. Men tänkte att jag i alla fall kunde slänga in ett inlägg om dagen, och lite sådant.
Sista dagen med medicin idag för Larett, hon kommer säkert sakna den! Började också skritta 20 minuter idag, bara två veckor kvar innan vi ska tillbaka till djursjukhuset. Tiden kommer förhoppningsvis gå fort! Nästa vecka blir det ju 25 minuter. Nästa vecka måste Larett även ha nya skor, så blir till att ringa hovis denna vecka så jag får en tid. Denna vecka blir det för övrigt ingen ridning alls! Hopplandslaget ska nämligen träna i ridhusen inne på HFRK, vilket innebär att det inte finns någon plats för oss. Som "tack" får alla elever på skolan titta när de tränar en timme någon gång under onsdagen. Synd att de skulle pricka in det just våra stalldagar precis på morgonen. Haha, men men, ska ändå bli kul att se dem träna!





Fula miner!

Bara måste visa dessa fula inerna jag gjort när jag rider. För övrigt brukar jag ALLTID göra samma min och den är grymt ful, hitta dock ingen SÅ bra bild på den minen, men det är den minen som är på andra bilden, och på vissa av de andra, fast de är inte så utvecklade, ahah! Men jag tänjker mycket mer på de nu, så gör det inte lika ofta även fast jag förmodligen gör det ofta. Det är ju min koncentrationsmin! Haha!

hahaha!

Rullar fram

Vart på gym efter stallet och nu har jag precis ätit. Jag är så glad över att jag kommit igång ordentligt med träningen, springer, går och gymmar. Det ska nog gå att få rätt på den här kroppen igen! Sover dessutom mycket bättre när min kropp får ut sin energi, klarar inte av att bara ta det lugnt, får för mycket energi både i kroppen och i huvudet. Mår jätte dåligt när jag inte får röra mig ordentligt! Så nu när jag inte kan rida varje dag så får jag träna, fast tänker fortsätta med det efter Larett är igång också, jag vill ju mer än gärna få en vältränad kropp!
I stallet idag vart det lugnt. Något jag tycker är tråkigt, även fast det är jätte skönt att snön äntligen är borta! Så fick jag inte chansen att rida en endaste meter i snö denna vinter. Det är ju lite sorgligt, även fast jag inte vill ha snö, för jag hatar den. Men det är ändå en härlig känsla att galoppera genom snön!

Ingen data

Lämnade min data på en lite "service" hos en av päronens vänner. SKit tråkigt att inte ha sin egna data mn väldigt skönt när den är hemma igen :D
Dagen började med att åka till stallet lite innan 8. Morgon fodrade. Sen blev det handwalk med kaptenen på grusvägarna vid soluppgången myyys :) Sen släppte jag ut hästarna & gav dem hö &så.
sen gjorde jag klart i stallet. Sen blev det att åka till henka. Var massivs med förändringar men det var bara kul :D det var häärligt att vara tillbaka. Började med att promenara & massera H.
Sen gjorde jag klart dem hästarna som vi skulle ha med oss. Snyggade till dem & så.
Sen bar det av till hbg & där var det fullt kaos. haha massvis med hästar & människor. mkt spralliga unghästar toch lite andra övertaggade hästar. så framridningen var lite av ett kaos i mellan åt, men det gick. Hjälpte till med lite allt möjlligt. På& av med hästar på lastbilen, rida fram hästar, hjälpa till & hoppa fram. Ja allt det där vanliga när man är iväg. Hästarna gick bra & alla var nöjda, en häärlig dag :)
Sen blev det ut till kaptenen & pussa på honom &satte på honom BoT täcket.
Nu är det god mauud & mys med la familia :D

Chacha ;)


Veckans bästa/sämsta

VECKANS BÄSTA

Är ju såklart att Laretts ben har blivit såpass mycket bättre utav behandlingen! Det är verkligen härligt och jag känner mig hoppfull igen. Nu vet jag i princip att det kommer bli bra! Och det är det härligaste på länge!
(nu är det ännu mindre)
VECKANS SÄMSTA:

Att jag hade glömt stryka Laretts från "innelistan" så hon fick stå inne i måndags. Är väll inte så dåligt, men det mesta denna veckan har bara varit bra. Det har varit en positiv vecka helt enkelt!

Rösta!

Måste bara berätta för er att det är viktigt att ni går in här och rösta på "bäst klädda man" och där ska ni ju såklart rösta på Alexander Skarsgård eller Cimon Lundberg! Haha! Det är mycket viktigt!
Alexander
Cimon

Fungerar fortfarande inte..

Det fungerar fortfarande inte att lägga ut videoklipp och det stör mig jätte mycket. Fattar inte vad som är fel.. Jag blir så förbened på det här! Undra ifall det verkligen är blogg.se eller om det är den här inkompitenta datorn.. I så fall fungerar det ju imorgon när jag är hos pappa. Jag får väll försöka!
På måndag är det förresten slut på Laretts medicinering, undra ifall hennes ben håller sig lika fint efter, men det tror jag nog! Jag tror att när jag åker med Larett till veterinären den 15 januari så blir hon friskförklarad, sen ska jag skritta henne uppsutten i 30 minuter i en vecka och sedan börja trava. Sen är det ju en lång igångsättning innan vi är på banan igen.. Undra när vi kan göra vår första start..

Kameran

Självklart glömde jag ta med kameran till stallet ideg, men vi hade ändå inte haft någon tid att ta några finare bilder, så det gjorde inget ändå. Tar med den imorgon istället! Tog dessutom ett kort med mobilen och filmade när jag ger medicin till Larett, för det är ganska roligt... MEN det gick inte att lägga upp filmen för blogg.se vill inte riktigt idag. Så fick spara det inlägger tills den dagen det fungerar (förhoppningsvis imorgon). Vi får väll se! I alla fall så vart jag nyss hos min pappa på 50-års kalas som sagt. Av mig och min bror fick han en upplevelse, han ska få köra Ferrari eller lamborghini. Han verkade bli glad för den, jag hade ju helt klart velat köra en lamborghini, tänk att lixom köra en lamborghini, så härligt. Fast jag hoppas ju på att bli ordentligt rik och köpa en lamborghini gallardo, men vi får väll se!

Tinne

Tänkte att jag kunde berätta lite om en medryttarhäst jag hade innan jag köpte Larett.

Tinuveil eller Tinne som hon kallades var min första medryttarhäst. Jag och en kompis hittade en annons på blocket om en två medryttarhästar, en b- och en c-ponny, 24 och 7 år gamla. Den gamla b-ponnyn var mamma till den yngre c-ponnyn som då var Tinne. Vi åkte dit för att titta på dem och min kompis som inte hade lika stor ridvana som jag fick testa Rispa och jag Tinne. Provridningen gick bra och vi bestämde oss för att ta hästarna, så vi skrev på ett kontrakt. Varje fredag och söndag åkte vi dit och red och pysslade med våra medryttarhästar, det var de bästa dagarna på hela veckan för mig. Hela veckorna gick jag och längtade tills det skulle bli fredag.
Tinne
Men med tiden tröttnade min kompis och ville inte alls åka dit två gånger i veckan. Hon sa upp kontraktet och Steffi tog över Rispa. För mig blev det ännu roligare att åka till Tinne i och med att nu fick jag samtidigt spendera tid med min bästa kompis som delade ett lika stort intresse för hästar som jag. Vi bodde i princip i stallet fredagar och söndagar, det var en underbar tid. Vi red ut, busade, hoppade och hade riktigt roligt med hästarna. Dressyr fanns sällan på vårt schema även fast hästägaren ville att vi skulle rida dressyr en gång i veckan, inte då! Vi red ut och rejsade istället! Vi hade det underbart!
En av alla våra uteritter. Denna gången hamnade vi på kungshult! Som vi då trodde var något stuteri, hahaha!


En av de saker vi hittade på sommaren 2007, var att rida på hästarna i hagen. Sitta upp utan träns eller sadel och se vem som kunde sitta kvar längst. Trillade man av, var det den andras tur. I och med att Risa var väldigt svår att fånga så turades vi om att rida på Tinne. Vi hade oerhört kul men det slutade med att Steffi flög rakt in i staketet och fick slog sig. Fats självklart kunde jag inte sluta skratta för det såg så otroligt roligt ut. Som tur var gick det över snabbt men vi bestämde oss för att det kanske inte var en så bra lek, haha. I alla fall vad jag minns.
Hagen vi lekte vildhäst i!

Något vi också gjorde var att tävla. Två tävlingar ställde vi upp i tillsammans. Det första var en dressyrtävling. Pappa körde oss med transporten och självklart var hästägaren med. Vi skulle rida två program, LC:2 och LB:1. För mig blev det en katastrof. Jag blandade ihop programen, Tinne stannade och kissade, och det blev bara katastrof. Steffi däremot vann LB:1, de hade en lite mer lyckad karriär, haha!
Steffi och Rispa precis innan vi rider till stranden

Den andra tävlingen var en "lektävling" i hittarp. Dit kunde vi rida med hästarna, så där behövdes ingen skjuts. Men mamma och Steffis familj var förståss med men inte hästägaren denna gången. Vi skulle ställa upp i tre grenar, den vanliga hopptävlingen som var en LD. Vi skulle även vara med i maskeradhoppningen som gick ut på at6t hoppa så många hinder som möjligt innan tiden gick ut. Sen var det den sista grenen, stafetthoppningen, där man var i par och skulle få snabbast tid!
Hopptävlingen blev katastrof, Tinne vägrade på alla hinder en gång tills de lade ner hindrena. Rispa vägrade också två gånger och Steffi var ett hårsmån ifrån att flyga av en utav gångerna! Maskeradhoppningen gick bättre, där var hindrena på 50 cm och det hoppade Tinne gärna. Så vi hoppade allt vi kunde men hon smet förbi ett vilket resulterade i att vi fick ett hinder mindre än tvåan, som då var Steffi och Rispa. Så Steffi fick pris igen!
Stafetthoppningen gick väldigt bra, Steffi red först och även fast det blev en dålig överlämning så vann vi grenen! För övrigt var jag utklädd till cowboy och Steffi till punkare i stafetthoppningen.
Jag och Tinne hoppar

Men mot sommarens slut tog vi beslutet om att sluta med hästarna, Steffi kände sig för lång på Rispa och tyckte synd om henne. Dessutom tyckte vi hästägaren var dum i huvudet. Hästarna hade nämligen medryttare varje dag och hon annonserade även ut dem som islandshästar! De var två russ! I slutet skällde vi mycket på hästägaren (som var en vuxen kvinna) och klagade på hur hon tog hand om hästarna. De fick t.ex halm istället för hö att äta! Det var med sorg i hjärtat som vi lämnade våra älskade medryttarhästar för att leta nya, större hästar. Nu har jag även hört att de har blivit avlivade eftersom hon inte hade råd att hålla dem.. Men jag vet inte om det bara är rykte.
På vintern efter vi hade slutat åkte vi och hälsade på dem, som vi väldigt gärna fick göra. Då fick vi såklart rida dem också, så vi åkte dit och tog hand om dem precis som vi hade gjort alla de dagar vi var där. Vi klädde ut dem i tomtekläder och red ut en sista runda någonsin med våra älskade hästar.

Underbara häst

Jag är så dåålig på att komma på rubrik? har alltid tyckt att det är svårt. liksom vad ska man skriva där? haha.
Minns att alltid när man skulle skriva något på svenskan i skolan så satt jag alltid fast med rubriken. Och det häner kvar än?
hrm hur svårt kan det vara egentligen? haha
Iaf åkte upp till ridhuset idag med kaptenen. 
Blev vanligt tredelat bett idag.

Transporten hoppade & hade sig vääldigt mycket idag, jäätte obehagligt. Trodde jag hade kopplat fel & att jag skulle tappa släppet. Hjääälp värsta mardrömmen. Som tur var så gjorde jag inte det. Kan ha varit kaptenen som har trampat omkring lite? måste få igång kameran i transporten så jag kan se vad som händer :)
Väl i ridhuset så skrittade vi fram länge som vanligt. Sen började jag jobba igenom han i sidorna ordentlig & gjorde mycket skänkelvikningar & volter. Sen travade jag igång honom på samma sätt. Jobbade bara på att få han lössgjord i hela kroppen. Tillslut så var han SKITFIN häärligt. Sen kom vi till galopparbetet som är ett prov på att allt funkar. För har jag inte ridit ordentligt så kommer han inte riktigt fram till handen & då galopperar han skit dåligt , går på dubbla spår & bara sparkar & surar. Men han gjorde korrekta fattningar & var helt fantasiskt fin. Galopperade igenom hela kroppen & fick riktigt bra kvalité på galoppen.
Fantastiska lilla häst :D
Inatt så fick han stå med sitt BackOnTrack täcke.
Sen i morgonbitti så ska jag skritta ut.
Sen ska jag upp till henka där jag tidigare har haft praktik & hjälpa till då han ska in & hoppa några hästar i morgon. Ska bli så roligt att hälsa på alla specielt finaste Axl :)

Nu ska vi på middag hos päronens vänner och såklart så ska milouu med :D

Cha Cha ;)



Tidig morgon.

Idag så blev det en tidig morgon för jag skulle morgonfodra & släppa ut .
Sen fixade jag stallet & så.
Nu är det massa mys med mun underbara hund & i eftermiddag så ska jag nog åka till ridhuset med Kaptenen :)
Skriver mer senare :)

Gårdagen

Han inte skriva om gårdagens igår så jag tar det idag istället.
Min bil var inte klar förrän typ halv 5.
Så jag åkte först ut till kaptenen & gjorde allting väldigt fort. Sen handwalkade jag med honom typ 10 min så han fick röra lite på sig iaf. Han ser ovanligt fräsh ut nu när han rör sig, Underbart :)
Sen blev det ut till Kungshult & rida S.
Han var ganska så seg i början, men det är en rätt så stoor häst så det tar ett tag innan han kommer igång. Men jag red iaf på mkt framåt & böjde igenom honom & sådär. Men när han hade kommit igång & värmt upp sig så var han finis :).
Sen myste jag lite med honom, han är såå myysig.


Bild på mig & S allra första gången han var iväg på en Pay and jump. Han var vääldigt spänd men han skötte sig bra :) fiina kille :)



Dålig uppdatering!

Anledningen till min dåliga uppdatering igår var för att jag var på Pasha med lite vänner. Det blev ett väldigt tajt schema i och med att vi slutade tre och sen till stallet och vara i stan halv nio. Så därför hann jag inte uppdatera. Idag ska jag på 50-års kalas, min pappa fyllde nämligen 50 i tisdags, så jag kan inte lova er den bästa uppdateringen idag heller. Men självklart ska jag försöka uppdatera så mycket som möjligt. Lovar er också bra uppdatering på söndag!
Ska även ta med kameran och ta några bilder idag, om mamma följer med kan jag dessutom ta en ny bild till headern, när hon har sin promenadutrustning, haha. Ska se vad jag kan fixa. Igår hände i alla fall inget speciellt, det vanliga helt enkelt, haha!

Utan bil

Ja dagen började med att åka & lämna bilen på service.
Så nu sitter jag hemma & väntar på att den ska bli klar, väldigt segt.
Hoppas den är klar snart så jag hinner åka till ridhuset innan lektionerna börjar. Annars får vi skritta ut en runda & ta ridhuset i morgon.
Jag ska också till mitt gamla stall idag & rida spotten. Ett fullblod som jag har hjälpt till med endel förut så det är jätte roligt att kunna åka ibland & forsätta se hans utveckling :) 
Mer om det kommer sen :)


Tjarrå




Diss

Något jag tycker är förskräckligt löjligt och pinsamt är när personer på lokala/regionala tävlingar sitter och rider runt i en GPA Olympic SWE. Vad är meningen med att rida runt med en fet sverigeflagga på hjälmen, jag tror de flesta på lokal/regional nivå tävlar för sverige. Tycker det är grymt löjligt, och ser inte tjusningen i det.. Är det för att det är den dyraste så man måste visa att man har pengar eller tycker man bara att den är snygg? Så snygg är den inte, och matchar oftast inte det man har på hästen. Nej alltså denna hjälmen får en diss när den används på fel nivå, om man ska säga så. Tävlar man högt och utomlands är det ju klart, då är det ju status och visa att man är svensk, haha ;)

Något att fundera över..

Det är många bloggare som klagar så fort de får kritik utav läsare när de uttrycker sin åsikt, att alla tycker olika och att de bara uttrycker sina åsikter. Och det är klart att en bloggare ska uttrycka sina åsikter, det måste finnas lite personlighet bakom skärmen annars hade alla bloggar varit likadana. MEN varför klagar bloggarna när läsarna uttrycker SINA åsikter tillbaka? De har väll också rätt att tycka vad DE vill, även fast de kanske inte kan uttrycka sig riktigt på rätt sätt. Det är ju bara bra att inlägg skapar disskutioner, så det tycker jag inte man ska kritisera. FAST något jag däremot kritiserar är personer som inte vågar stå för vad de tycker och därför skriver anonymt, stå för vad du tycker, det är inget svårt med det! Det är ju något att tänka på, vad tycker egentligen ni, ska man kritisera läsarna eller bara svara för sin åsikt?

Bild på Kaptenen

Jacqueline hade lagt in en bild inne på bloggen men la aldrig ut den i ett inlägg, haha! Så jag hjälper henne lite och kastar ut den på bloggen med den tillhörande texten!
Kom på att jag har glömt att visa bild på mig & kaptenen.  Bilden är tagen i början av vintern, en av våra första ridpass efter en lååång vila :)
Kom på att jag har glömt att visa bild på mig & kaptenen.  Bilden är tagen i början av vintern, en av våra första ridpass efter en lååång vila :)

Ridning i ridhuset

Idag har jag varit duktig & backade till transporten helt själv & lyckades på första försöket att få på den :D wiie lite stolt faktiskt :).
Sen åkte vi upp till ödåkras ridhus & red lite.
Idag hade jag faktiskt på babypelhamet eftersom jag har varit sjuk så han tagit det lungt & ja jag ville kunna galoppera utan att bara bocka.
Jag avskyr egentligen skarpa bett, men att ha det & variera på kan ibland vara positivt. Men huvudsaken är att man kan rida dem korekt på vanligt bett.
Iaf så vill jag använda två tyglar för att själv kunna variera styrkan, men han gillar inte det alls.
Sätter jag på deltan så Älskar han det bettet, han blir helt skummig i munnen & jag får ett bra mjukt stöd i handen.
Försökte mest rida igenom honom & så.
För första gången när jag rider där så var det mer än jag :o haha. där var hela 4 st till. varav en som inte kunde högerreglen eller ngt? för hon galopperade rakt in i mig en gång. Sen efter det så var kaptenen mest bara spänd hela passet. Lovley, tack !
När vi var hemma på stallet igen så fick kaptenen stå med sin rygg apparat med akut programet då han har varit lite extra öm i ryggen nu när det har varit nere på minusgraderna igen.
Kan skriva mer om hans ryggmaskin i ett annat inlägg om någon är intresserad? :)

Hiss

Skulle vilja hissa Equiline shabraken! Tycker dem är mycket MYCKET snygga! I alla fall alla de som jag har sett! Tycker speciellt om det med de "glittriga stenarna" runt loggan. Det hade jag veeerkligen velat ha! Men det får jag väll spara ihop till!

Djursjukhuset

Idag vart jag på djursjukhuset igen, dock inte med hästen! Vi vart där med skolan, ska nämligen dit varje torsdag och gå på föreläsningar. Kommer säklert bli intressant. Dessutom slutar vi klockan elva och inga lektioner efter så det är riktigt najs faktiskt. Idag pratade Håkan (han som har föreläsningarna) om själva djursjukhuset och säkerhet. Vi fick även en rundtur på stället.
Efter kom mamma och hämtade mig, och Frida åkte förståss också med. Vi drog direkt till stallet och mamma hjälpte mig där. Där hände det vanliga, ut och gå, och mocka och fixa. När vi var ute och gick (mamma gick också med) så fick vi syn på något stort djur som travade över en utav åkrarna. Såg ut som om där kom en vit varg eller fjällräv eller något i den stilen. Vart ganska läbbigt, vi skulle just vända och jag kunde inte hjälpa att tänka att den skulle komma blodtörstigt springande efter Larett och äta upp henne. Haha! Men det gjorde den förståss inte fast den följde efter oss på ett bra avstånd en bit. När jag kom tillbaka till stallet fick jag veta utav Frida att det var en hund som hette Greta. Hon brukade gå ut och rasta sig själv och att hon inte alls var någon blodtörstig varg utan var en jätte snäll hund. Haha! Skönt att veta tills nästa gång!

Kejsarens favorithäst


I antika rom var hästkapplöpning en populär, men farlig sport. Tre hästar spändes fast till en ranglig vagn. En utav kejsarens kapplöpningshästar, Incitatus, blev hans favorit.

Kejsare Caligula (12-41 efter Kristus) var en ökänd kejsare. Han sades vara sinnessjuk och med tanke på de galenskaper han gjorde kan det ligga något i det. Öknamnet Caligula som betyder "Lillstövlen", fick han när han som barn, gick utklädd som en miniatyrsoldat. Hästkapplöpning var en av de få saker som kejsaren verkligen tyckte om. En kusk, Eutychus, som kejsaren respekterade hade en vacker svart hingst i sitt stall. Hingsten kallades för Porcellus, vilket betyder "Lillgrisen".
I varje kapplöpningstävling deltog fyra olika stall, De Gröna, De Blå, De Röda och De Vita. Eutychus tävlade för De Gröna som var kejsarens favoritstall. Loppen gick inne på arenen mitt i Rom, Cirkus Maximus, och var över sju varv. Redan första gången Porcellus var med i ett lopp fick han vara vänsterhäst. Vänsterplatsen var den absolut viktigaste platsen, eftersom hästen där var tvungen att snävt kunna svänga runt de olika vändpelarna i varje hörn. Eutychus gjorde en riktig chansning när han satte en så ung och orutinerad häst där. Men chansningen visade sig vara ett lyckokast och de vann. Kejsaren blev överförtjust.
Direkt efter loppet gick kejsaren ner till stallet för att ta en titt på den nya underbara hästen. När han fick höra att hingsten kallades "Lillgrisen" blev han bestört och bestämde genast att döpa om hingsten. Hingsten skulle från och med nu Incitatus, som betydde "Snabblöparen". Dessutom bestämde kejsaren att från och med nu var hingsten hans. Eutychus skulle köra honom men skulle ha klart för sig att hästen stod under kejsarens beskydd. Eutychus kunde inte göra något annat än att infinna sig i att kejsaren tog hans häst.
För Incitatus innebar ägarbytet en del förändringar i hans liv. Kejsaren lät bygga ett eget stall åt hingsten gjort av marmor. Krubban var gjord utav elfenben och vattenhon utav guld. Ju knäppare kejsaren blev ju konstigare blev hans gåvor till Incitatus. Hingsten fick till slut ett eget hus med egna tjänare. Han blev dessutom romersk medborgare (vilket en del människor inte fick bli), senator och till och med präst! Incitatus fick även gå på konstiga middagsbjudningar hos kejsaren, där bjöds han på förgylld havre och stekt kyckling!

Kejsaren började även kräva att varje morgon Incitatus skulle starta skulle romarna vara knäpp tysta. Incitatus var tvungen att sova och de som förde minsta oväsen straffades med döden! Till slut tappade romarna tålamodet till sin sinnessjuka kejsare, han mördades av några medlemmar ur hovet. Det sägs att precis innan kejsaren dog skulle han utnämna Incitatus till konsul, den finaste befattning man kunde få i det gamla Rom. För Incitatus däremot slutade historien lyckligt, han fick äntligen återgå till att bara vara häst.




Ny bloggare

Hallå :D
Det är jag som kommer blogga med Hanna nu :)
Ska kanske presentera mig lite?
Jag heter Jacqueline Lilja & är 19 år. Jag har en storhäst valack som är född 2004 som kallas för Kaptenen.
Jag köpte kaptenen som 4 åring så har nu haft honom i snart 3 år. Vi tävlar egentligen i hoppning men han har varit skadad tillochfrån hur länge som helst nu (känns det som iaf) så det har inte blivit så mkt.
Men annars så kämpar vi på för att komma tillbaka träna & tävla :)
Jag har också en knäpp jack trubbel som mest bara är ehm trubbel;D haha, men hon är sååå söööt :)
Kommer inte på så mkt mer att skriva om?
Så ni får helt enkelt bara fråga på  :D

Chacha ;)

Kaos!

Det var ju som sagt hoppning i skolan idag! Grupperna var ombytta och jag var tillsammans med Olivia, Emelie M, Rebecca, Mikki och Linnéa. Vi var den först gruppen. Saknade dock min gammla grupp då vi var Jag, Olivia, Helga Frida och Steffi i samma, vi som umgås lixom.. Men men, så är det! I alla fall, så var vi först ut. Skulle ju rida Cartoon för första gången, och han vart ganska pigg och brallade lite ibland, med det är bara kul att hästarna har lite livsglädje! Hoppningen gick bra, det var mycket skillnad att rida Cartoon när man ridit Gunvald. Gunvald måste man verkligen hjälpa hela vägen, slappar man, kan han varken gå rakt fram eller svänga, det blir inte bra! Men när jag hoppade första hindret med Cartoon och skulle på ett rakt spår fram till nästa vart jag redo och satte mig så stadigt som jag brukade göra på Gunvald. Men det behövdes inte, han kunde gå RAKT FRAM av sig SJÄLV! Så efter ett tag kunde jag bara slappna av och tänka på allt annat istället, vilket var jätte skönt!
I gruppen efter oss däremot var det kaos fick jag höra! Gruppen bestod av Frida, Helga, Steffi, Mimmi, Belinda, Mathilda och Joanna tror jag! Hästen som Mathilda satt på (som heter Buggati och ska vara en nybörjarhäst som inte brukar göra något) vart super pigg och drog och började bock som f*n i galoppen! Mathilda flög och Buggan drog järnet genom hela ridhuset. Resten av hästarna fick även de spel! Hästen Frida satt på (Dustin) ställde sig rakt upp och till och med den slöaste hästen i stallet, Califano spände upp sig! Efter det bestämde sig ridläraren som vart inne och red en av de andra hästarna (alltså inte henne vi tränade för utan vår dressyrlärare) att longera Buggan. Han bara jurade runt och gick till slut omkull! Till slut fick de hoppa, men det blev typ bara fyra språng var. Snacka om kaoslektion! Haha!
I stallet idag vart det som vanligt. promenad, skölja ben, mocka och allt det där. Larett vart så söt när vi var ute och gick. Ibland så stannar jag och ger henne en godisbit för att hon ska tycka det är roligt att vara ifrån stallet och inte bara tänka på all mat som finns där hemma! Så när vi är påväg hemåt när vi har vänt så efter ett tag bara stannar hon. Jag bara wtf, varför stannar du?! Så tittar hon på mig och tyckte att det var ett utmärkt ställe att få godis på, sååå sööt! Haha!

Insändare

En insändare jag skrev till en skoluppgift förra veckan.


Framridning

Allt för många gången när jag varit ute och tävlat, har jag upplevt kaoset som uppstår på framridningen och framhoppningen på lägre ponnytävlingar. Det är många orutinerade ryttare och föräldrar som vistas där, som inte riktigt vet hur det går till. Jag läste för ett tag sedan om en tjej som hade krockat med ett annat ekipage och skadat sig väldigt allvarligt i ett ben. Ryttarinnan hon krockat med hade inte ens kommit fram för att be om ursäkt när det var hon som hade gjort fel, vilket jag tycker är respektlöst. Jag har också varit med om att krocka med ett annat ekipage under framhoppningen till en tävling. Dock skadade jag mig inte allvarligt men fick ordentligt ont i mitt ben. Fortsätter det på det här viset dröjer det inte länge innan riktigt allvarliga skador uppstår.

 

Anledningen till kaoset är nog främst okunskap och orutin. Detta skulle kunna bli bättre genom en mer krävande kurs för att ta grönt kort. När jag tog grönt kort fick jag sitta med facit i handen och fylla i en blankett, detta var inte särskilt svårt. Grönt kort kursen borde bli svårare och ta upp mer vad det gäller framridning och framhoppning så att kaos inte uppstår lika lätt. Grönt kort innebär att man har kunskap och vet hur en tävling fungerar. Men om grönt kort kursen är så lätt att den inte ger någon kunskap, lär inte det gröna kortet ha någon funktion. Då är grönt kort bara ett onödigt kort som vem som helst kan få. Det är viktigt att kursen ger kunskap om tävling. Även fast egna erfarenheter är det bästa sättet att lära, så borde kursen göra personerna väl förberedda innan de åker ut på sin första tävling. Annars sätts både deras och andras säkerhet i fara, det är faktiskt levande varelser vi handskas med.

 

Det är självklart att problemet inte kan stoppas helt genom att införa detta, i och med att det finns en del ryttare vet hur det fungerar men väljer att strunta i det. En del ryttare tycker nämligen att bara för att de är duktiga och har en fin ponny ska de andra, som inte har lika fina ponnyer flytta sig. Detta är helt fel attityd, alla har lika stor rätt att vara på framridningen samt framhoppningen. Det är viktigt att alla visar varandra respekt, annars fungerar det inte. Även om det inte blir så lätt att ändra många ponnyryttares attityd (som de förmodligen måste växa ifrån) så är en svårare grönt kort kurs i alla fall ett litet steg på vägen mot en säkrare framridning. Det skulle som sagt ge mer kunskap om de olika reglerna, och förhoppningsvis ge en trevligare miljö och ökad säkerhet.


Imorgon

Imorgon ska jag rida Cartoon, till och med hoppa Cartoon. Har inte ridit Cartoon på ett väldigt långt tag, red honom några gånger de första gångerna, men bara i dressyr eftersom han inte fick hoppa då pga en skada. Gillade honom, vart därför jag önskade honom, så nu ska jag rida honom. Ska bli kul, hoppas han är likadan som han vart när jag red honom första gångerna, då trivdes jag bra med honom! Så imorgon blir det alltså hoppning i skolan på morgonen, mysigt! Sedan stallet och sen hem, ut och gå och sen plugga lite. Hoppas ni får en trevlig dag imorgon så hörs vi då! Godnatt!

Ny bloggare?

Eftersom Steffi inte tycker det är roligt att blogga, i och med att hon inte har något att skriva om, tycker hon. Så är det kanske dags att dra in någon ny? Steffi lär ju inte fortsätta på ett bra tag! Och det kan ju inte bara vare en bloggare på amateurrides det blir ju alldeles fel... Ingen som känner sig sugen?

Duktig och dålig!

Nu har jag varit både duktig och dålig! Dålig eftersom jag inte har uppdaterat något här förrens nu! Usch och fy! Och duktig eftersom jag just har varit ute och sprungit och dessutom lagat mat. En MYCKET komplicerad rätt må jag säga! Ungspannkaka, först göra en pannkaksmet på fem minuter sen HÄLLA upp den i en plåt, kors i taket! Haha! Nä, men vart ändå duktigt av mig! Men vart otroligt duktigt att jag vart ute och sprang, det var riktigt härligt faktiskt, även fast det är jobbigt i slutet! Nu blir det till att springa och gå varannan dag, alltså gå varannan och springa varannan, så ska vi nog få ordning på formen och figuren! Haha.
Idag vart det en dag på stan dessutom, med några av mina underbara vänner! Blev en del innhandlingar, lite kläder förståss! Kofta, blus, topp och så ögonbrynspenna, lösögonfransar och lösnaglar. Dessutom har jag köpt en biljett till Pascha som har 16+ på fredag, då blir det att dra dit! Kommer nog bli roligt!
Idag i stallet så vart det lugnt! Laretts ben var svalt och svullnaden var i princip helt borta! Gissa om jag är glad! Det hade dock hunnit bli mörkt när jag skulle ut och gå, så det fick bli en promenad i ridhuset, men där behöver jag inte träns och kedja i alla fall. Ute blir hon lite smått galen, kan ju ställa sig och bocka runder och sådant. Och har man inte kedja och träns är det omöjligt att hålla henne om hon får för sig att nu ska hon bannemej hem och drar gärnet! men i ridhuset är hon snäll som ett lamm!
Laddade upp bilderna på benet från varje dag sedan jag tog av bandaget, syns inte så stor skillnad på bilderna eftersom det är olika vinklar och ljus och så. Men det är mycket skillnad i verkligheten, ni kanske ser någon? Dessutom la jag upp bilden på Laretts kind från igår, haha!
SöndagsMåndags
Idag
Kinden! Haha!

Stan

Imorgon har vi studiedag, härligt! Så då blir det en runda ner till stan med några vänner! Där ska vi äta Thaibox och köpa kläder, får se om jag hittar något. Sen stallet förståss och förmodligen skriva ett "CV" till när jag ska söka sommarjobb. Haha, får se hur det går.. Nu blir det snart att sova, slänger på en film först förmodligen. Men ska ändå vara i stan halv elva imorgon så kan inte vara uppe heeela natten!

Bättre

Idag vart jag först i skolan sedan åkte jag vidare direkt till stallet. Larett hade inte fått gå ut, tror det hade blivit något missförstånd eller något, men hon får gå ut imorgon i alla fall. Dessutom fick hon gå ut någon timme medans jag ficksade och gjort klart allt i stallet. Benet var mycket bättre idag, det var svalt och svullnaden hade till och med gått ner en del. Det har den inte gjort sen jag kom hem från Teneriffa, så det är ju jätte bra! Efter att Larett hade tuggat lite på sitt hö fick hon sin medicin och sen gick vi ut och gick i en kvart. Efter det sköljde jag benet som vanligt och lindade henne. Känns bra att hon var sval och fin i benet, har kännts så hopplöst på senaste. Synd bara att skrittbandet är "ur funktion" just nu, vilket betyder att jag måste gå, haha! Jaja, jag överlever. Förresten, idag vart Larett ena kind uppsvuleln, såg ut som om hon hade sammlat massa luft, såg jätte roligt ut. Men antar att det förmodligen inte är så allvarligt.. Eller?
Laretts vanliga min! Haha! Har en bild på benet idag och en bild på Laretts kind, men har ingen sladd från mobilen till datorn, typiskt. Får försöka fixa fram någon under kvällen så ni får se!

Vintertips

På vinterna är det viktigaste i princip att hålla värmen i stallet. Fryser man är det ett rent helvete där. Jag fryser sällan när jag är i stallet, brukar oftast få ta av mig jackan efter ett tag. Därför tänkte jag att jag skulle kunna ge några tips på hur man håller värmen bäst.


* Närmast kroppen är det viktigt att ha kläder som kan absorbera fukt, så som t.ex syntetkläder. Använd inte bomull närmast kroppen, blir bomull fuktigt förlorar den sin värmeförmåga och tar dessutom lång tid på sig att torka.
* Klä dig enligt "lager-på-lager-principen". På det sättet stänger du in luft som blir varm om du har en jacka som inte släpper in ny luft. Använd därför en vindtät jacka som ändå släpper ut fukt.
* Tröjor utav ull och fleece är bra som mellanlager, de håller värmen bra och fukt påvärkar inte dem.
* Ha ett par riktigt varma vinterskor och en varm mössa. Glöm inte att det måste finnas luftrum i skorna, annars blir det kallt oavsett varma skor och strumpor. Huvud och fötter är kroppens "korkar", med kalla fötter eller ett kallt huvud hjälper det inte hur mycket kläder man har, man fryser ändå.
* Vantar är också ett måste, de från hööks är riktigt bra!
* Vill man hålla värmen lite extra under ridturen kan man fästa en teddy på sadeln, så sitter man varm. Man kan också använda öronskydd under hjälmen, inte så snyggt men är man desperat så kan det vara ett bra alternativ.
Andra saker som är bra på vintern:

* Be din hovslagare att slå på snösulor. Det underlättar enormt att slippa benda ur styltor. dessutom kan man utan problem rida i snön!
* Broddar är också viktigt, då halkar inte hästen när du rider ut eller i hagen.
* Glöm dessutom inte att värma bettet, tänk dig själv en iskall metallbit!

Diss

Såg för övrigt filmen om böckerna Klara igår morse, haha. Kan väll säga att den vart väll inte så jätte bra. Läste böckerna när jag var liten och störde mig jätte mycket på att filmen var så olik böckerna. Usch! Det var dåligt! Men det var ändå roligt att se den, fast att jag trodde den skulle va bättre..Därför får den en diss


Veckans bästa och sämsta

Tänkte skapa en ny kategori (igen) där jag varje söndag skriver om det jag tycker har varit bäst och sämst med den gångna veckan. Har dock inte gjort någon symbol men det kommer till nästa söndag.

Veckans bästa:

Självklart att Larett har blivit behandlad, känns så otroligt skönt. Nu måste hon bara bli helt bra! Vill ut och träna och tävla igen. Så tycker verkligen det är skönt att det har gjorts något åt det och inte bara vila lixom.


Veckans sämsta:

Att det var sista gången jag fick rida Gunvald, eller i alla fall på ett bra tag. det tycker jag är lite sorligt i och med att jag tyckte om honom. Men tror nog jag ska trivas med att rida Cartoon också. men kommer ändå sakna Gunvald!

Benet

Har varit en sväng i stallet nu. Larett är lagom pigg nu när hon har stått inne i två dagar, i protest hade hon slängt ner sitt utetäcke på golvet, haha. Hon ville ha det på sig, för då vet hon att hon får gå ut. eller kanske inte, men de kändes nästan så, haha. I alla fall tog jag av bandaget idag, sen sköljde jag benet i tio minuter, det var fortfarande lika svullet och varmt tyvärr.. fast det var väll det jag trodde, men man kunde ju hoppas. Efter jag hade sköljt benet blev det dock kylt rakt igenom, vissa dagar kan man ju känna värmen ändå, genom det iskalla vattnet. Men denna gången var det helt kylt, skönt. Lindade sedan hennes bakben med "wanna be" Back On Track paddarna som Frida varit snäll och lånat ut! Sen på med utetäcket (medans Larett otåligt skrapade från det att jag hade lyft täcket), sen var det en glad häst som fortsatte mumsa på sitt hö. Haha. Imorgon börjar jag gå med henne, hoppas skrittbandet är helt, då kan jag bara ställa henne där, haha. Fast en del dagar får hon ändå en promenad ut i området, för omväxlingens skull. har ju inte skrittat ut en enda dag när jag ridit, detta pga att det inte är mycket till skritt när man skrittar ut uppsutten. Haha.
Här är den lilla svullnaden på benet

Diss

Skulle vilja dissa sadelgjordsludd. Tycker det ser hemskt och "luffigt" ut. Det skulle jag inte använda om det inte ABSOLUT var nödvändigt. Som tur är, behöver jag inte det, men en del måste ju ha de och då är de ju klart man ska ha det. Hästen välbefinnande går ju alltid före utseende, i alla fall för mig. Sen finns det ju såklart undantag när luddet säkert kan vara fint, men jag har aldrig sett det. Tycker dock att fårskinnspaddar och sådant är snyggt, men sadelgjordsludd, kom igen... haha.

En snabb runda i stallet

Det blev en snabb runda i stallet medans pappa väntade på mig. Gjorde bara det som var nödvändigt i stallet, alltså mockade, satte mat och gav medicin. larett fick en skottkärra spån också. hon ska stå inne hela dagen imorgon också sen får hon komma ut igen. är ganska spänd att få se benet under bandaget, kan de har gett resultat redan? Fast de tror jag nog inte, det tar väll ett tag för en inflammation att försvinna. Men man kan ju alltid hoppas! Imorgon ska jag ta mig lite längre tid till Larett, pyssla och mysa lite. Så hon inte känner sig glömd, haha. Ska även ta med mig kameran och försöka ta någon fin bild på henne!

Fantastiskt

Fantastiskt att det bara var en liten infektion och att Larett har blivit behandlad. Nu ser framtiden ljus ut igen! Det kunde ju varit en senskada!

Transportresan

Glömde förståss att berätta om den obehagliga transportresan till och från djursjukhuset.. Jag satte nämligen på Larett fel grimma när hon skulle åka, istället för att ha lädergrimman som hon alltid har tog jag den vanliga. Under resan lyckades hon dra sönder grimman och komma loss. Som tur vart så stog hon ändå snällt, och varken klättrade eller kröp.. När vi sedan skulle åka hem igen, hade vi ingen fungerande grimma eftersom ringen till vår vart av, så den gick inte att knäppa fast. men som tur var fick vi låna en grimma utav djursjukhuset tills nästa återbesök.. Väl inne i transporten, men luckan stängd och allt och jag skulle precis knäppa fast Larett så fick hon panik. Hon började andas jätte konstigt sen satte hon sig i princip på bakbenen och tryckte sig mot lämmen. efter några sekunder så lugnade hon ner sig men vart fortfarande skärrad. Lugnade ner henne ytterligare och sen tuggade hon lugnt på sitt hö igen. Jag har ingen aning om vad som hände men jag blev livrädd, det var ett par hemska sekunder..
En sån här transport vi har för övrig. Inte så fin men fungerar utmärkt!

Godnatt

Menade såklart att vi skulle på återbesök 15 februari, haha. Inte om ett år alltså!
Vill bara slänga in ett inlägg och säga Godnatt till er alla, är lite trött för att riktigt komma på något roligt att skriva just nu. Därför slänger jag bara in ett godnattinlägg!
Larett och Steffi! :)

Pharmalight

För övrigt så ska vi förmodligen hyra en pharmalighter, eller vad man kan kalla det, i en månad. Trivs vi med den och vi tycker att den fungerar ska vi kanske köpa den, så jag kan ha den mycket till förebyggande och läkande, just för att detta inte ska uppstå igen. Om vi köper den kommer vi då självklart hyra ut den, eftersom jag inte lär använda den HELA tiden. Så då är uthyrning ett bra alternativ att tjäna in de pengar man lagt på den.


Behandlad

Nu har vi varit på djursjukhuset med Larett. Hennes böjsena (som hon hade överansträngningen på) vart helt läkt men problemet var att det var en liten infektion i benet som orsakade att gallorna inte försvann. Hon hade bara en antydan när vi longerade och haltade efter böjningen, hon var lite ömmare i höger också, men annars var det bra. Vi tog som vanligt ultraljud och sådant. Hon ville verkligen inte ha den lugnande sprutan så hon fick bremsas för att de skulle kunna ge den. Men som sagt senan var helt bra och det var bara en infektion. Men för att den skulle bli bra fick vi behandla henne med cortison, som de sprutade in i benet, vilket hon inte heller ville trots att hon hade lugnande kvar) så de fick bremsa igen. Sen ska hon även gå på metacam i tio dagar och gå i konvalacens hage i tre veckor. Fast hon ska ha boxvila två dagar tills vi kan ta av bandaget. Sen ska hon gås med för hand, första veckan 15, andra 20 och tredje 25. Efter de tre veckorna ska hon på återbesök igen. Den 15 januari klockan fyra har vi tid. Så då håller vi tummarna för att allt ska vara bra så vi inte behöver behandla igen! Känns bra att senan är helt läkt i alla fall och att det bara var en infektion, det kunde ju ha varit mycket värre!

Bremsad inför behandlingen
behandlingen med cortison
Laretts medicin! 






Svar på kommentar

Postat av: Jacqueline

Laser är super bra.
Men du behöver inte köpa en, det finns folk som man kan komma till eller som kommer till en & behandlar med laser :)
Lycka till på fredag <3

2011-01-20 @ 19:57:36
Men det var sånt där biolight jag menade, vad är egentligen bäst? Laser då och då eller hyra en biolighter och använda varje dag? Vad tycker du jag ska göra, laser eller biolight? Och vad tycker alla andra?
Tack! Hopaps på det bästa! <33

Sjö

Kom nyss hem från stallet. Skrittade inte Larett idag utan hon fick vila inför besöket imorgon.. Blir ju till att vara ledig från sista lektionen imorgon i och med att vi ska vara på djursjukhuset klockan 13.15, det är ju alltid lite skönt att sluta några timmar tidigare! Fast måste ändå ta igen det som görs den lektionen. Ska sätta mig och plugga nu också, skriva en insändare och plugga lite matte, samt göra klart kemifrågorna. Får se om jag hinner klart med allt, annars blir det till att plugga en del i helgen också, blir förmodligen det ändå..
I stallet i alla fall så vart vi tvungna att dra upp hela släpet från en sjö utav vatten! Den var i värsta pölen med vatten, precis som många utav hagarna just nu! Inte roligt! jag fick offra mig och gick ner i vattnet och krossade isen och sånt. Så mina fötter var dränkta i vatten! Haha, men vi lyckades få upp transporten i alla fall, så nu vet vi att den inte fryser fast under natten. Gud vad jag längtar till sommaren!
Rider i t-shit! Gud vad vad härligt!

Fan

Fan att Laretts ben aldrig kan bli bra! Jag blir så ledsen på det! Vill ju att vi ska komma igång igen och kunna göra de där roliga sakerna, hoppa och galoppera och bara ha roligt! Varför kan det inte bara bli bra?!

Dåligt uppdaterande

Anledningen till det är att jag i tisdags natt sov hos Frida och igår orkade jag bara inte. Förresten så kvällsfodrade vi i tisdags för att Frida skulle bevisa att där fanns spöken. Det blev riktigt läskigt när allt ridhuset och foderummet var släckt. Bara den lampan som reagerar för rörelse är tänd och har varit tänd ett bra tag. Så vi går in mot ridhuset eftersom vi inte hör något, och ska bara titta. precis när vi går in där så släcks rörelselampan, när vi e precis under den! Så vi jurar därifrån! Sen går vi in igen, jag går först och tänder lampan, sen kikar vi in i ridhuset i en minut kanske sen kommer det en hög duns som gör att vi skriker till och precis då släcks lampan, fast den bara varit tänd ett litet tag! Och precis när vi redan är rädda för dunsen! Dunsen var dock bara en häst eller något från stallet men vi var ju så på helspänn att vi blev rädda ändå!

Ja i alla fall! Red Gundvald tisdag och onsdag. på tisdagen hade vi Johan och han körde ett jättejobbigt pass! Så alla bara droppade av svett när vi var klara, hästar som människor! Fast Gunvald ville inte riktigt galoppera lika bra som han hade gjort de senaste gångerna, men fick höra efter att han tydligen hade sträckt sig eller något i helgen och det kan ju ha varit därför. För han kickade och höll på.. Eller så var det bara för han var trött, för det rann av svett om honom innan vi äns hade börjat galoppera..
På onsdagen hade vi hoppning för Ann. Då vart de bättre i och med att jag visste att han förmodligen hade sträckt sig så jag lät bara honom galoppera på. Usch, om min häst hade sträckt sig hade ju jag inte ridit på den... men men. Ja i alla fall, då vart han en duktig pålle. Han var inte alls så jobbig som han har varit tidigare på hoppningen heller, har blivit mycket finare, även fast han var finast när han kom.. Men det blir ju bättre och bättre..

Larett har jag skrittat som vanligt, i tisdags ökade jag till 25 minuter. Men benet är fortfarande varmt och svullet de flesta dagarna så vi ska in till djursjukhuset på fredag. Det är ju något som inte stämmer. usch vad jag hatar detta! Vill att allt ska vara bra NU! Älskade lilla Larett! Hoppas verkligen att det inte är så farligt och att det blir bra nu! Pratade också med min tränare om det och det finns en lasergrej som ska vara jätte bra. Som är ganska dyr men väl värd pengarna i och med att man oftast slipper vetrinärkostnader i och med att den även kan användas i förebyggande. Fast den är ju dyr som sagt..





Ny vecka

Det är en ny vecka vilket innebär att det är dags att flytta till pappa i en vecka. Kom hem sent från stallet idag då pappa inte kunde hämta mig förren lite senare. Sen bar det av inom mamma föer att hämta saker, därför det inte blev något tidigare inlägg. Har i alla fall skrittat Larett och det vanliga i stallet. Glömde dock kameran där, annars hade jag lagt upp lite nytt och fräscht, men det får duga med en urkass uppdatering idag så får jag ta igen det imorgon istället!


Tips!

Tycker alla borde läsa denna boken, den är verkligen jätte bra!
Tack "systrarna Terne" för denna!

Inköp

Vart även en sväng inom hööks (okej, gillar inte deras saker men en del saker är lika bra att köpa där som på nått dyrt ställe, så varför inte lixom?) och handlade in lite småsaker. Svarta fleecelindor att matcha mitt svart och guldiga shabrak med, ett grimskaft att hänga upp vattenhinken i och en bok om hoppövningar till de gånger man har brist på fantasi. Tyckte det va en bra inhandling, inget speciellt lixom och har velat ha svarta lindor lääänge nu!

Bilder från gårdagen

Blev en del bilder i stallet igår, dock inte så många söta på Larett som jag hade tänkt ta egentligen. De få kort som fanns på henne var verkligen inte söta! Haha! Istället finns där bland annat från när Frida ramlade av Brumme eftersom hon skulle stajla en bild. Första gången hon trillar av henne, haha! Ja, ni ser ju själva vad det finns.
Igår sov jag dessutom hos Frida ju och det blev mycket bakande och ätande. Såg på lite filmer och var dessutom på spökjakt! Frida säger nämligen att det spökar i stallet, att hon varje gång hon är sist kvar i stallet på kvällarna hör hon hur någon galopperar i ridhuset. Tydligt, så inget inbillat! Men vi gick bara ett varv runt stallet och ska instället lyssna någon gång när vi kvällsfodrar. Klockan var nämligen tolv på natten!
Idag fick Larett vila, även fast hon bara skrittar. Men har ju skrittat henne varje dag sen jag började skritta så hon förtjänade en dag att bara vila sitt ben. Så då fick hon det.
Fridas påhittiga sätt för att ha snokrem på ett snoklöst träns! Genialt!
Frida kan rida utan att hålla i sig, shiit ;o
Frida flyger av när Brumme tvärnitar!
Frida skärper sig, haha!
En av Fridas andra hästar Caramell!
Fridas tredje häst Cacktus, kan inte stava något av namnen, haha!
Frida! Haha!
En av de underbara bilderna på Larett! Haha!
Har inte berättat om när larett tog sig en smakbit ur den här skålen. Hon trodde det var godis men insåg efter hon dragit sig dit för att smaka att det inte var så gott! Så hon fick spotta ut allt igen! Så går det när man tror att allt är ätbart!

Idag

Godmorgon eller god middag är det väll vid det här laget. Idag blir det att ta det lugnt hemma hos Frida och sova där efter stallet. Det blir mys! Ska sticka till stallet lite senare när mamma kommit hem så hon kan köra mig. Tar med kameran och ser om jag inte kan få några söta bilder på Larett. Ska göra det vanliga och skritta henne i tjugo minuter. Drömmer mycket på nätterna om att Larett är bra i benet och att jag rider ordentligt, längtar verkligen efter det, önskar verkligen att det blir bra snart! Tänk när jag är på min första tävling igen, GUd vad härligt och Gud vad jag längtar! Hoppas hon inte tappat allt för mycket även fast hon har tappat mycket utav sina muskler på denna tiden. Är väldigt tråkigt att se hur hon blivit så tanig, men sånt är livet! Dessutom har hon typ fått kamelhals och det är väll det som är värst, usch!
Nu ska jag ta och fixa till mitt rum, här ser verkligen hemskt ut! Ha de!
Duktiga lilla ponny! Bild från Kågeröd sommaren 2010, dock var det den värsta tävlingen någonsin, usch! men det är glömt nu!

Diss

Vill dissa remontgrimman! Tycker och har alltid tyckt att det är grymt fult. Får huvudet att se tre gånger så långt ut än vad det egentligen är. Fast klart finns där undantag, en del hästar blir sötare med remont, där ibland Steffis förra ponny tyckte jag blev sötare med remont. Men det för det mesta tyckar jag det är snyggare med en annan nosgrimma. Visst, remontgrimma är bra för att avlasta tänderna om man rider unghästar eller mer känsliga hästar. Men det är även mycket lätt att spänna den fel så den ligger mot det känsliga nosbenet. Jag skulle aldrig sätta på min häst en remontgrimma om det verkligen inte var nödvändigt, i och med att jag tycker det är så fult. Ser ut som man rider runt på en skogsmulle, usch!

Ny "rubrik"


Tänkte att det kunde vara roligt med en ny "rubrik" eller vad man kan kalla det. Tänkte att den kan användas till att skriva ut sina aggritioner eller hyllningar. jag brukar ha gott om sådana, i alla fall det förstnämda... Fantastiskt va?
Dessutom har jag fixat signaturer istället för de tråkiga som man bara skriver. Lite bättre med dessa i alla fall!

Designen?

Fick nyss höra att designen visst syns... Kan alla se designen?
// Hanna

skitdator

Nä såklart så funkar det inte att fixa designen och lägga in den, utan den gamla vill stanna kvar! Även fast jag tar bort allt på hela kodningen så den är helt blank så är den gamla designen kvar! *suck
Fungerar utmärkt när man trycker på förhandsgranska men när man söker på hemsidan så är det den gamla. Vad ska jag ta mig till med detta? Jag får vänta och se om det inte fungerar senare...
// Hanna

Ny design!

Nu har jag slängt in en ny design! Tyckte den var ganska fin, men inget speciellt... Bilden på Larett var kanske inte så fin men det är ju bara att byta om jag får in någon bättre!
Idag kom jag hem lite senare ifrån stallet eftersom vi slutade hyffsat sent i skolan. Klockan tre, men ändå mycket tidigare än vad det brukade vara i det förra stallet! Det är ju bra! I alla fall, när jag red Larett idag så försökte hon kasta av mig, haha. Hon har fullt med överskottsenergi och började bocka och busa, men lyckades dock inte! Haha!
Slänger förhoppningsvis in något lite roligare inlägg framåt kvällen. Sen får vi även se fram imot ett inlägg från Steffi om det kommer vill säga!
Nya designen!
// Hanna

Svar på kommentar

KOMMENTARER
Postat av: Susanna

Det är väl bara att ta bort musiken så ska det inte vara nåt problem?

2011-01-14 @ 08:45:23
Jag önskar att jag kunde göra det MEN jag har ju gjort det till en fil, och har inte den filen kvar som går att redigera... Utan nu finns bara delen där allt är ett lixom... Orkar inte heller göra om hela, inte just nu i alla fall, kanske får för mig att göra det någon senare dag, så får jag se till att ta musik som fungerar... Om det inte finns något annat sätt...
// Hanna

Dåligt..

F*n att typ ingen kan se filmerna... någon som vet något annat sätt att ladda in filmer på bloggen, utan hjälp av youtube? Uppenbarligen ogillar dom min musik -.-
Så om någon har något förslag så kan jag fixa och se om det inte går att se dem om jag laddar upp dem via något annat. Konstigt att jag ändå kan se dem, min dator lurar mig, usch!
Förresten en god nyhet, eller två faktiskt! imorgon så har Steffi lovat att hon ska blogga! Mycket bra och starkt av henne! Vi får väll se om hon lyckas hålla det!
Dessutom är det en ny design på ingång, så inom kort lär det dyka upp en lite snyggare design än denna tillfälliga som stannade längre än planerat!
Här är en bild på mig från sommaren -07. Så fruktansvärt smal, Haha!
// Hanna

Typiskt!

Är det inte typiskt att när jag börjar blogga igen så slutar Steffi, på exakt samma dag? och när Steffi började så slutade jag. Haha, dålig stil! Ska se om jag inte kan få fart på Steffis bloggande igen så det blir mer action på bloggen!
Kom hem från stallet för ett tag sedan, hände inget speciellt där. Red med bara täcke idag (fast lindad såklart!), det var länge sedan, mysigt! Imorgon blir det skola igen, ingen ridning eller något, bara svenska, samhälle, matte och kemi. Kul... Fast kompisarna där gör det ändå roligt!
Diggar ni min trasiga höökshjälm? Tänkte också det!
// Hanna

Svar på kommentar

Postat av: Jacqueline

Ni är så fina så :D
men dem två första går inte att se :(

2011-01-13 @ 18:54:12
Tack :D <3
Konstigt att dom inte funkar ;s det funkar alldeles utmärkt via min. Testa från en annan dator eller något, kanske är den de är fel på... Är det fler som inte kan se dem kanske?
// Hanna

Del 3

Sista delen utav filmen!
// Hanna

Del 2

Här kommer del två :)
// Hanna

Del 1

Filmen var något lång så vart tvungen att dela den i TRE delar! Dock är den sista delen på ca 3 minuter, men ändå! Här kommer i alla fall del 1 utav filmen. Nu måste jag gå och lägga mig, så jag kommer upp imorgon i alla fall!
// Hanna

Ledig

Imorgon är jag ledig från skolan, vi ska egentligen ha djursjukvård fram tills tolv, men den kursen stratar inte förren vecka 4 så vi är lediga denna och nästa torsdag. Förutom om man har något kvar i datorkunskap, och det har jag ju inte, så då är jag ledig. Mycket skönt! Därför jag skriver vid denna tiden, annars hade jag förmodligen legat och sovit nu!
Tänkte slänga in filmen som jag klippt ihop om mitt hästliv, eller ja, en del av de. En del VÄLDIGT roliga bilder och filmer. Haha! Kolla även in hur smal jag var, typ bara ben! Och jag tyckte jag var tjock, haha! men man var väll så smal när man var så liten! Slänger in den så fort som möjligt, är ju inte den snabbaste datorn jag sitter vid...
// Hanna

"Hoppning"

Vart ju hoppning i skolan idag, för den nya tränaren för denna terminen. Blev dock ingen hoppning utan vi gick bara över några bommar. Men så är det, blir mer hoppning senare. Börjar även bli dags att önska häst men jag vet verkligen inte vilken häst jag vill ha, jag vill typ rida Gunvald, sen finns där ingen mer. Så det blir nästan att strunta i att önska och se vad man får... Men risken är ju den att man får en riktigt tråkig häst då i och med att alla andra önskar... Kan man inte få skriva vilka man INTE vill ha isället? Haha. Jaja, jag får väll prata med lärarna i stallet.
Hos Larett hände det inget speciellt, jag fixade och sådant, sen skrittade jag i tjugo minuter och sköljde i tio. Tänkte kanske prova på att skritta ut en sväng någon av dagarna, men det är bara det att Larett blir så jävla taggad och det är så halt. Hon ska ju bara skritta och jag är inte så säker på att det bara blir skritt om jag testar. Vi får väll se...
// Hanna

Ridtur eller flygtur?

Jaha, då har man kommit hem från stallet, skönt nu när man åker bil att man kommer hem så pass tidigt. Har väll varit hemma i någon timme redan så det är ju jätte skönt! Fast jag vet dock inte vad jag ska hitta på på eftermiddagarna, är så van vid att komma hem vid nio, äta titta på tv och sen sova, men nu är det heelt annorlunda. Men det är väldigt skönt förståss!
Idag i stallet då. Mamma följde med och vi tog in hästarna, glashalt är det! Förresten så halkade jag när jag skulle ur bilen förut (utanför vårt hus) och hamnade typ under bilen. Sen kom jag inte upp, fanns inget att hålla i och där fanns inget fotfäste, så det tog ett tag innan jag med hjälp at ett krampaktig tag om busken lyckades ta mig upp på benen! Är nog andra gången, eller något sånt, som jag ramlar denna vintern. Förra gången var det när vi skulle koppla transporten och jag gick över isen så bara pang, satte jag mig, haha. Fast då var det i alla fall lättare att komma upp!
Idag ökade jag ridningen till 20 minuter. Benet känns svalt och fint så om det forsätter vara fint så tänker vi dra ner det en vecka och skritta 20-25 denna, 25-30 nästa och veckan efter det lägga in lite trav. Men det beror helt på hur benet känns, så vi får se. Idag var det fint i alla fall, fortfarande lite galligt, men vi får väll se. Vill inte skynda på så det går upp eller något sådant.
I alla fall så red jag i 20 min idag. Satt där på långa tyglar i harmoni och helt plötsligt så blir Larett livrädd för något och springer åt sidan. Så jag tar mig en flygtur till marken! Tappar andan men annars var det ok, haha! Alltså andra gången jag trillade av Larett någonsin, i skritt. Eller ja, nästan i skritt! Haha. Efter avtrillningen jobbade jag henne lite i form och sen skrittade henne de sista minutrarna på långa tyglar, och då vart där inget mer läskigt! Haha!
För övrigt körde jag bilen till stallet! Eller i alla fall den lilla vägen, sista biten, och första när vi skulle hem. Höll dessutom på att backa på muren när jag skulle ut från parkeringen, haha, mamma blev livrädd!
Lite bilder från idag, tyvärr ingen från avtrillningen.. :
Ridhuset!
// Hanna

Hiss

Tycker det finns så många snygga kläder som jag bar tycker är så snygga, speciellt mycket från Pikur just nu, så dessa sakerna tycker jag om väldigt mycket och vill ha just nu, haha!
fast dom ska vara helskodda, men älskar färgen! Pikur
Denna tröjan såklart! Pikur
Denna västen! Pikur
Pikur
Denna kavajen tyckte jag om! Pikur
Och så skulle jag vilja ha ett KL pannband, fast inte detta dock. Kingsland
// Hanna

Mellanlandning

Sitter just nu hemma och väntar på att mamma ska bli klar. Hon hämtade mig i skolan och nu ska hon bara äta och byta om sen drar vi till stallet. Idag blir det utökning av skrittiden, 20 minuter istället för 15, shit! Haha!
Har ridit i skolan idag också, red på Gunvald, som jag ska göra denna och nästa vecka också (tror jag) sen blir det till att byta. Vet inte riktigt vilken häst jag vill ha och varför...tycker om Gunvald, men men...Dock har han blivit ganska stel under jullovet, så han var hårde och jobbig i sidorna och munnen, men blev aningens bättre mot slutet. Imorgon blir det hoppning i skolan, får se hur det går, han är ju inte den lättaste i hoppningen, enligt mig i alla fall.
Här har vi ju en bild på sötnosen!
// Hanna

Test

Ville bara testa hur tidsinställt fungerade, om det kom upp 12.00 på tisdag så fungerade det, annars inte! Haha ;P
// Hanna

Tips!

Tänkte slänga in ett litet filmtips, tycker verkligen ALLA borde se denna filmen, Vingar Av Glas. Jag tycker i alla fall den är riktigt bra, fast kan ju bero på vem som är med i den, haha. Nä men den är faktiskt riktigt bra! Titta på den!
Och för er som har humor är det också viktigt att se Generation Kill, underbar "mini"-serie. Riktigt, riktigt rolig! Får inte nog av den helt enkelt!
// Hanna

Tillbaka igen!

Så nu är kameran och sladdarna på sin rätta plats igen vilket innebär att jag kan börja blogga igen. Har en massa bilder från Teneriffa och tjejkvällen hos Frida. Men jag vet inte ifall någon är intresserade utav att se dem, några har väll sett dem på facebook, men om det är någon som vill se dem är det bara att säga till så slänger jag in dem direkt! Eller om ni bara vill veta mer om vad vi gjorde på teneriffa och hos Frida så är de bara att säga till, för det är också lätt fixat!
Lite kort om vad som har hänt under den tiden jag varit ifrån bloggandet och efter vi kom hem från Teneriffa. Började med att vi någon dag efter kommit hem flyttade från stallet i Åstorp till ekelunds i frillestad. Skulle egentligen flytta dit den 15-16 men orkade inte vara kvar där så jag flyttade direkt. Hos Ekelunds trivs jag och Larett jättebra och där är fullt med service! Gott!
Jag har också börjat skritta på Larett en kvart om dagen. Det blev lite längre igångsättning än vad det var tänkt från början eftersom benet vart lite varmt och galligt. Så ringde vi och rådfråga så nu ska jag börja skritta 20 min imorgon, sen 25 min nästa vecka, 30 veckan efter det och sen börja blanda in trav. Dessutom ska jag spola hennes ben i tio minuter efter varje gång. Så det tar ett tag innan vi är tillbaka igen. Saknar att rida min ponny oerhört mycket! Jag kan inte sova om nätterna eftersom jag inte gör av med så mycket energi som jag är van vid, och det är mycket jobbigt. Jag saknar verkligen att rida den bästa! Men men, tiden går fort...
Har blivit lite ändringar i vårat schema i skolan också, rider nu mera bara två gånger i veckan och är på djursjukhuset en dag. Får väll se hur det är... Imorgon är det i alla fall ridning, ska bli kul att rida igen fast inte lika kul som om jag skulle rida Larett förståss... Haha
Lägger upp en bild från Teneriffa i alla fall!
// Hanna

film!

Hinner aldrig blogga på dagarna så blir bara något inlägg på kvällen och sen va det inte mer med det.. kanske borde börja med tidsinställda inlägg..
Lite tråkigt att bara berätta om vad som hänt varje dag. Men har ingen fantasi till att komma på något annat, kanske kommer.
Igår filmade vi som sagt Sessan och nu har Madde försökt få ihop en liten film på henne dock ingen bra eftersom vi inte kunde klippa och klistra som vi ville eftersom hela hackade, så vi har bara slängt in hela klipp, men det är väl bra, så får ni se hennes brister också och inte bara när hon går bra ;)
Ni ska iallafall få filmen nu hade jag tänkt och senare ikväll (förmodligen) så kommer det lite mer film från när jag red dem andra två hästarna som kom igår.
Igår red jag ju en av dem som kom, jätte gullig storhäst, 152cm ca. Snäll och rar, skulle hoppa den lite för att se så den var snäll då också eftersom den på onsdag ska till en ridskola i Norrland och första skuttet höll jag på att flyga upp i taket, haha den sköt iväg mig med ryggen som tusan, men den var hur snäll som helst och hoppade fint efter det.
Idag red jag först en häst som heter Zsazsa. Fin häst, testade även något språng med den och den kunde ju inte det här så jag flög som en vante och höll på att hamna bland takbjälkarna ;p haha. Den hoppade så fruktansvärt stort, kommer film på det också sen förhoppningsvis, men hon fick till något bra språng i båda varven tillslut.
Sen red jag en annan storhäst som fick heta Denni, den hade ett jätte långt konstigt namn som jag aldrig kommer komma ihåg, så Denni blev det sålänge. Han är stor som ett höghus! Men annars en jätte trevlig häst med fint steg, hoppade några skutt med honom också... fick hoppa hinder med ganska stor svängradie haha, måste öva på att svänga denna hästen... men efter ett tag så gick det bra.
Nu ska ni få filmen på Sessan!
Nähhe. nu efter många om och men när jag fått upp sidan på youtube och så och jag ska bädda in så jag kan lägga in den här, då går det såklart inte-.- för det var ngt om att det var ett privat videoklipp bla bla bla.. det är ju min häst?! ååh jaja, ska se vad det är för fel så får ni filmen så fort som möjligt!! :D
/ Stephanie

skit kamera

Hejhej, bloggade inget igår eftersom jag åkte till stallet tidigt och sen direkt till Madde och fixade bilderna och kollade film sen va jag inte hemma förrän sent och då gick jag och la mig direkt för att orka upp tidigt idag med.
Men iallafall så fotade vi som sagt Sessan igår, och hon var jätte fin!
Fotade henne först lite på gräsbanan, som numera är snöbana.. och sen lite i ridhuset.
Idag skulle vi filma henne och då funkar såklart inte kameran så vi åker och köper en ny, filmar och det blev en jättebra film, hon har vekrligen blivit fin! Men när vi då kommer hem idag så är det något j*vla skit med filmredigerings programmet.. så filmen bara hackar och har sig och ja.. bara jätte jobbigt! Så imorgon ska vi åka tillbaka till elgiganten så får dom få det att fungera, för imorron var det tänkt att vi skulle göra en hopp film på henne, men det går ju inte om denna kameran inte funkar för då måste vi göra en ny dressyr film och då blir jag jätte arg!
Men ni ska iallafall få lite fler bilder från igår, orkar inte lägga upp alla 400 så ni får några stycken.
Jag vet om att jag sitter framåtlutad och jag försöker jobba bort det! och att mina stövlar är för korta, vilket är skit fult! men har helt enkelt inte lust att lägga pengar på några nya just nu när dessa funkar hur bra som helst och jag ändå bara rider hemma.
Hoppas ni tyckte om bilderna!

/Stephanie

smakprov

hos madde, ska köra och hämta dressyr och hoppsadeln och Alexandra nu sen rida och filma sessan sen sak jag rida de andra tre hästarna som kommer idag. Mer om det sen, tänkte ni skulle får ett smakprov från igårså länge.
Ha det så bra idag, skriver sen ikväll.



/Stephanie

Gormé middag

Ligger just nu i sängen och tar det hur lugnt som helst! Om någon timme ska jag väl ta mig upp och fixa mig lite eftersom jag senare ska på gormé middag. Tre rätters á la Frida Jansson, 'skämtåsido'. Helga, Jag och själkvklart hanna, ska hem till Frida, äta en bit god mat (förhoppningsvis god) haha, snacka skit, spela roliga spel, kolla film, käka massa godis och onyttigheter och massor annat mysigt, sen blir det sleepover där.
Tycker att det är mycket roligare att umgås med sina kompisar på det här sättet än att vara ute och festa hela tiden. Kan va kul att dra ut någon gång då och då, men mycket mysigare och roligare att verkligen umgås med sina vänner.
Detta har absolut inget med hästar att göra... förutom att alla rider har häst/hästar. Men har inte så mycket som har med häst att göra att berätta eller tycka till om. Så blir lite utanför ämnet också.
Eftersom jag inte har några bilder på hästarna just nu så tänkte jag att ni skulle få en bild på mig, helga, hanna och frida från nyår istället :)

snö, snö, snö.

Vart jätte mysigt och framförallt ROLIGT hos jalle igår! När dom drog ut så var ju tanken då att jag skulle ta ett tåg hem, men ack nej för detta j*vla vädret gör ju så allt är inställt, pappa kunde inte köra för han hade druckit, gick inga bussar, madde hade stängt av sin mobil o.s.v o.s.v.. men till slut löste det sig och hem kom jag.

Gick upp i morse och släppte ut hästarna, sen fixade jag som bvanligt en av Sandras hästar eftersom hon är i Thailand, fixade i mitt eget stall och skulle efter detta ta mig ner till ridhuset och rida.. Fortfarande detta j*vla vädret -.- snöat jätte mycket så vart jätte mycket snö hela vägen ner och det var mycket jobbigt att ta sig fram!
Sessan tyckte det var skit kul, hon älskar snö, så hon skulle tvunget dra med mig till dem allra djupaste snövallarna och pulsa, trycka ner huvidet i snön och sen gå där. Hon hade verkligen älskat att busa på ett stort fält med massor av djup snö.
Väl nere i ridhuset så hade hon fått styltor så hon var 180cm istället för 168cm .. nästan iallafall.
Hon gick jätte bra idag med, tjaffsade emot lite men när vi kommit igenom det så blev hon fin fin.
Flyttade henne mycket för skänklarna, och tränade övergångar och lite sånt smått.
Blev inga bilder idag heller :/ var ingen sol och bara snökaos så hoppas på finare väder imorron, försökte ta nån bild själv med mobilen, men dom blev inte alls något vidare, dålig kvalité, suddiga och inga fina helt enkelt, men ni kan få kika på dem iallafall nu när jag inte har något annat.
Någon som föresten har tips på hur man håller sig borta från styltor? Förutom snösulor. Jag har testat smörja in hovarna med fett, grönsåpa m.m men hon får ändå hur mycket styltor som helst.


Här vart det en jätte jätte dålig bild på när vi va i ridhuset idag, så
skönt när man får ha det helt för sig själv!!


Här skulle jag lite fint försöka ställa upp min häst så jag kunde få en
bild på henne, men ack nej försök förgäves, on gick bara runt runt runt..
Fick stopp på henne ca två sekunder, och då stog och här och glodde in i
väggen ?
Fint klippt i huvudet va? haha, vi ska fixa till det med en liten maskin sen!

/Stephanie

I väntan på kameran

Idag ska jag förhoppningsvis återförenas med min kamera igen, eftersom jag, Steffi och Helga ska till Frida. Så ska be Helga att ta med mina saker! Sedan får ni ordentlig uppdatering från min sida igen, tur att Steffi har varit aktiv nu när jag inte varit det. Lite saker som hänt och lite som kommer dyka upp på bloggen från imorgon:
* Bytat Stall
* Bilder från teneriffa
* Ihopklippt film på mig och Larett
* Igångsättning
* Skadan
Något sådant väntar!
// Hanna

bilder

Kom på att jag lite snabbt hade tagit två bilder i hagen idag som ni kan få ta del av så blir det lite färg på bloggen ;)
Vet att brunt vart jätte fult på henne, men tänker inte köpa nytt vintertäcke när hon ändå snart ska säljas, vintern snart är slut och när jag redan har ett som funkar utmärkt. Annars hade jag verlat ha typ neon orange eller någon på henne!
Har jag glömt berätta att min häst kan sitt ? ;)

/ Stephanie

Hiss

Jag tänkte hissa barbacka gjorden! Denna kommer ifrån Hööks. Hur smidigt som helst om man t.ex ska rida på stranden, kanske inte vill sitta helt barbacka på sin häst men samtidigt vill kunna bada och simma. Hur bra som helst! Jag försökte hitta en sån här åt min unghäst i sommras då jag inte litade helt på henne, alla hästar kan få för sig vad som helst speciellt en som inte är så erfaren. Men dom hade slut på dom då så fick helt enkelt rida med sadel och strunta i att simma och istället putsa sadeln ordentligt efteråt.
Har dock aldrig testat rida med det, men är att rekomedera!
Vad tycker ni om barbackagjordar?



/ Stephanie

duktig häst=nöjd stephanie

Släppte ut hästarna och gav frukost höet i hagen, mycket lättare att släppa ut i samband med fodringen, kraft inne, hö ute! Sedan fixade jag till Rwanda, red min häst som var mycket mycket duktig idag! Mjuk och fin, bra sug i bettet (dock fortfarande väldigt pigg men klandrar inte henne) gick att böja och ställa fint i båda varven, fortfarande svårare i höger men det släpper väl så småningom, hon lyssnade otroligt fint på skänklarna och flyttade bogar och bakdel så fort jag bad om det.. det enda som var jobbigt idag är att hon har så jobbigt för galoppen i början, hon fattar galoppen fint men slår direkt upp huvudet börjar korta upp galoppen, sparka osv så jag får inte fram henne i någon bjudning till bettet i början, men gjorde som jag brukar, satt still och lät henne galoppera fram och började inte jobba henne förrän hon hade framåt bjudningen jobbade därför mycket med galoppfattningar idag och efter ett par gånger så gjorde hon även detta hur fint som helst.
Säg gärna till om ni vet bra övningar för att få henne att släppa i nacken så det går att ställa henne, böja är inga problem men hon släpper inte riktigt i nacken i högersidan.

Imorgon ska madde fota henne lite så förhoppningsvis kan ni få ett par bilder då :)
Nu ska jag snart få tag min mina vänner och fråga var vi ska vara ikväll, Cecce är hemma från flyinge, jag och hanna har lov, jalle är alltid ledig-.- och Cindy flyttar permanent till Hollywood på lördag så vi ska parta lite hos någon och sen ska dom ut och jag hem, har utsläpp och lunch imorron.
/ Stephanie

fy för snö!

Godmorgon, jaha då har det kommit ca 10 cm mer snö, jag som hade tänkt övningsköra idag.. Nu blir det iallafall stallet och släppa ut hästarna fixa och rida, hoppas hon är lika snäll idag. Så jäkla jobbigt att gå ner till ridhuset när hon varken har broddar eller sulor... får ju skyhöga styltor -.-
Jag hatar verkligen vintern och snö! jätte jobbigt, vill ha vår och sommar nu, men inte regn!
Nä nu väntar pappa, hörs sen.
/ Stephanie

God jul och gott nytt år.

Varit väldigt seg och otaggad på att blogga innan, inte hänt så mycket, ingen motivation eller fantasi till att hitta på något att skriva om alltså, inte skrivit.
Men jag tänker ge det ett försök till!
Som Hanna sagt är vi nu hemma från teneriffa och hon lägger upp bilderna när hon fått sin kamera av Helga.
Lite kort om vad som hänt....... Ingenting!
Såå, igår och idag med hjälp av brems har vi lyckats klippa min häst. Har alltså inte en svart häst mer utan brun/grå. Ska ta halva huvudet med en liten klipp manick sen också.
Ridit hästen idag, första gången på två veckor. Gick faktiskt över mina förväntningar = Jag över levde!, nä hon va faktiskt otroligt snäll, vääääldigt pigg, bockade till två gånger men inget mer. Lät henne mest rasta av sig i en lång låg form i både trav och galopp, hängde lite i handen, lite seg i höger sidan men annars väldigt fin och följsam för att vara sessan efter paus under en ändå ganska lång tid.
Ja, och nu har ju då Hanna flyttat till ett annat stall så nu har jag stallet för mig själv. Kanske lite tråkigt att vara där själv men jag trivs ändå bra med att ha mitt eget, min egen sadelkammare, min egen ordning o.s.v.
Mitt mål nu är att börja rida ordentligt så att det blir häst av åsnan så jag framåt februari-mars kan sälja henne. Efter jag har sålt henne har jag absolut ingen aning om vad jag ska göra, köpa ny häst? ta paus och bara rida i skolan? tror att jag kommer ta en liten paus från egen häst ett litet tag och hålla mig till att rida i skolan och när andra behöver hjälp. Men vi får se var den här historien tar oss och var vi hamnar.
Har tyvärr inga nya bilder nu heller, lite svårt när man inte har någon som kan fota, men tror madde hade tänkt knäppa några bilder på henne i veckan.
Ha det så bra så länge så får vi se hur länge de här håller i sig!

/ Stephanie

Hemma

Nu är vi hemma från Teneriffa igen, eller vi har varit hemma sen nyårsafton. Kameran är hemma hos Helga men så fort jag får ta i den igen slänger jag in bilderna från Teneriffa. Det är för övrigt dags för mig att börja skritta Larett uppsutten, en bra start på året, hoppas bara hon sköter sig, men det ska nog gå bra. Ska försöka slänga in fler blogginlägg senare, men det är inte så kul att blogga när man varken har kameran eller sladd till mobilen, det blir inte så roliga inlägg då... men ska försöka få tag i sladd!
// Hanna

RSS 2.0