ny häst!

Såja, nu har jag en hel del att ta igen. Vi besiktigade ponnyn och då var den halt på båda fram, men förmodligen bara en förslitning så den ska åka tillbaka till ägaren igen, tyvärr. Men så är Madde i Holland nu och har köpt en häst och mig, sto 11 år, skimmel, tävlad 1,20, ca 167 cm hög, snäll, fin sportmodell med 100 kg för mycket?! HAHA! men bättre för tjock än mager, den är inte riden på ett tag men ska tydligen vara väldigt snäll, så får väl börja träna bort extra valkarna. Den kommer med transportör om ett par dagar så då får jag se på den.
Tänkte ändå lägga ut filmerna och bilderna på ponnyn men som sagt så är Madde inte så snabb så hon har inte lagt upp dom än ..
För övrigt så trivs jag himla bra på skolan, toppen, iallafall änsålänge,
och den 24/12 åker jag och Hanna till Teneriffa i 1 vecka och kommer hem cirkus 8 halv 9 på kvällen på nyårsafton så blir väl att göra sig iordning på planet och sen direkt åka och fira nyår, för hoppningsvis med dom bästa, cecce, jalle! :D
En bild på min hund kan ni få sålänge.
// Stephanie <3

Tävlingen!

Jag vet att det inte är så bra uppdatering för tillfället, men för mig är det i alla fall väldigt tight shema, men slänger ju in inlägg så ofta jhag får tid.

Tävlingen idag gick jätte bra. Från att ha vägrat ut sig på de första hinderna så hoppar hon jätte fint med bra bjudning och allt. Vi fick dock en vägring i varje klass men det var helt mitt fel. Men jag är jätte nöjd, äntligen kanske vi kan komma igång på riktigt igen och komma framåt i vårt tävlande. Hoppas på en bra höst med bra resultat och många tävlingar. Tack Johanna som var med och hjälpte mig på tävlingen idag!

// Hanna

P.s fortfarande inga bilder för har fortfarande inte min kamera... tråkigt jag vet...


Lite övrigt

Det finns inte så mycket att säga för tillfället, därför det är en ganska dålig uppdatering från min sida i alla fall. Har inte min kamera så kan inte ta några bilder och massa. Igår var det i alla fall dressyrträning och Larett var fin som vanligt. På lördag ska vi ha en kort hoppträning bara för att hoppa upp henne lite. Sen på söndag är det då tävling, ska kolla om startlistorna kommit upp än elr om jag måste vänta lite till. Ska förmodligen även vara med i div 2 denna hösten, men då måste jag få fart på hoppandet igen. Så vi får se hur det går på söndag, hoppas det går bra, håll tummarna! 

// Hanna 

Hagens Vicky

Igår hämtade jag och Madde min ponny så nu står hon snällt och fint i stallet i Åstorp, Aurola åker på Torsdag så fram tills dess är Jenny jätte snäll och fixar till ponnyn åt mig. Hade omöjligt hunnit med skolan, kungshult och Åstorp.
Som Hanna skrev så verkar skolan bra, so far so good.. så det ska säkert bli bra, alla är jätte snälla och så. Brukar oftast finnas folk när man börjar på såna skolor som tror dom är jääätte mycket bättre än alla andra och har finaste hästen och dyraste grejorna osv osv, men så är det inte här :D skönt .
Idag trodde jag att det var sista gången jag red Aurola, men det visade sig att det var det inte eftersom hon, som sagt, åker på Torsdag istället. Rebecca fotade iallafall lite med Ebbas kamera, lite i ridhuset och lite på åkern. Så förhoppningsvis får jag bilderna imorgon så jag kan lägga upp dom då!
Förövrigt kändes Aurola jätte bra idag med en ärlig framåtbjudning till bettet och hon gick väldigt väldigt sällan bakom lod då hon har väldigt lätt för att hamna där, så jag är bara nöjd med henne idag.
I helgen fotas ponnyn så då ska ni få se lite på den, och jag hoppas att madde innan dess kan vara duktig nog att lägga upp filmerna på när jag hoppade den i onsdags FÖRRA veckan, hon är inte snabb inte..
Imorgon ska vi till pålsjöskog med klassen ? får se vad som händer där, men det är skönt, jätte nära till stallet sen. Och nu är jag trött så jag ska sova annars kommer jag aldrig upp imorgon.
Godnatt
// Stephanie <3

Skola

Som ni kanske har märk är det inte så bra uppdatering för tillfället, varken från mig eller Steffi. Anledningen är att vi börjat skolan och alltså inte är hemme lika mycket. Min dag börjar med att åka till skolan vid halv åtta (börjar halv nio) sen direkt efter skolan drar man vidare till stallet. Så ändå gången man har chans att blogga är på kvällarna, efter man har fixat allt hemma som måste bli gjort. Därför är det lite sämre uppdatering för tillfället. Men så snart jag kommit in i rutin och sätter lite extra fart i stallet blir det i alla fall tidigare inlägg än detta.
I alla fall, igår började man då på ridgymnasiet. Det verkar riktigt bra och människorna där är snälla så jag tror inte det kommer bli några problem. Denna veckan blir det ingen ridning i skolan, men förmodlingen blir det i alla fall det nästa vecka. Det ända som har med hästar att göra denna veckan är när vi ska ha stallinformation på fredag. Så än så länge kommer det inte något intressant inom hästvärlden från det hållet.
För övrigt så red jag lite dressyr på Larett idag, hon var lite bråkig och jag blev arg så jag var tvungen att stanna hästen några minuter och bara andas för att inte bli alltför arg. Igår longerade jag henne bara, och då va hon jätte duktig. Imorgon blir det träning för Johanna, hoppas att det går lika bra som de senaste gångerna. Hoppas framförallt att det går bra på söndag, hoppas, hoppas, hoppas! 

// Hanna 

P.s. Inga bilder, min kamera är hos Steffi!

Strandbilder & Valpar

Här är lite utav bilderna från stranden, de som mamma tog med min kamera. Det finns fler bilkder som min låssaspappa tog med sin som kommer ut här såsmåningom. La även upp bilderna från den senaste kullen jag fotade. 


Titta så sur hon är för hon blev blöt i huvudet!Måns 



// Hanna

Bilderna

Som ni kanske har märkt, så hann jag inte att lägga upp bilderna vid lunchen. Jag hade säkert hunnit om jag hade satt fart men nu gjorde jag inte det. Så de bilderna får inte dyka upp här förrens imorgon. Orkade inte heller ta kort på stallet, lat som jag är. Men som sagt ska ju jag och Steffi storstäda stället på lördag. Så då skulle man ju kunna ta före och efter bilder på i alla fall de lilla stallet vi står i. Stallet i åstorp är nämigen uppdelat i fyra olika stall. Mysigt mysigt. Hoppas nu skolstarten på ridgymnasiet i morgon blir bra, och man får en bra klass. Pallar inte en jobbig klass till... '


// Hanna

w.e allt möjligt.

Det är många som köper en häst för en minimal summa eller som får en häst gratis och lovar att den ska komma till ett bra hem, som senare säljer dom vidare till slakt. Just för att tjäna pengar.. dvs man har en häst vars slaktpris är vi säger 4000 kr, men denna hästen får man för 2000 kr.. då har man tjänat 2000 på att köpa den och skicka den till slakt!
Jag tycker att ALLA hästar borde kosta minst 1000 kr över slaktpriset beroende på vilken häst det är, då hade man ju inte köpt hästen för att sälja den till slakt för man hade förlorat på det.

En annan sak är det ju såklart om man köper en häst och man skänker den till någon som man känner.

Blev bara lite irriterad när jag kom på hur lätt det egentligen är att göra så.

Anyways, så har vi varit i Åstorp idag och mockat ur tre boxar, blir nog att åka dit på lördag så jag och hanna kan storstäda stallet, stilrent och fint ska det va!
Imorgon börjar för övrigt skolan, ska faktiskt bli kul, nytt folk, nya hästar. Det ända med skolan som är tråkigt är egentligen alla läxor.
Gick dock på en skola innan där läxor knappt va förnamnet kändes det som.. eller så va de jag som va lat?! ah det var INTE nådigt iallafall! Så nu ska jag gå om 1:an och börja på en annan skola och en annan linje.
HBG Ridgymnasium - NV!

Sitter vid pappas dator så blir inga bilder här inte, nu ska jag hoppa in i duschen, luktar ju häst på flera kilometers avstånd.

// Stephanie <3

Hoppträning

Idag var det hoppträning för Johanna vid tio tiden. Larett var mycket fin och vi började passet med att verkligen böjja igenom henne och få henne att släppa. Hon accepterade och gillade de arbetet mucket bra vilket resulterade i att hon var mjuk och fin under princip hela passet. Det vi tränade idag ver kombinationer eftersom hon varit en del osäker på de vissa gånger. Till en början gick det bra men sen uppstod det problemet som brukar uppstå på tävlingar. Hon stannade, vin ungefär 90 cm höjd, vilket hon kan hoppa stillastående. Det var bara bra att detta hände, att problemen som kommer fram på tävling även kom fram på träning. Anledningen till att hon stannade (nu säger jag inte att jag är hundra procent säker att det är detta som varit fel på tävlingarna, men det kändes på precis samma sätt, så förmodligen och förhoppningsvis) var att hon inte hade någon ärlig framåtbjudning. Antingen går hon segt eller så springer hon. Jag var tvungen att få upp galoppen mer, alltså driva på samtidigt som jag tog halvhalter. När Jag fått in de efter några anridningar och jag verkligen jobbade med mina ben och fick henne att galopera uppåt hoppade hon hur fint som helst. Tvekade inte, ingenting. Och det var helt underbart, att jag kanske har löst problemet. Hoppas nu att det är detta som stoppat oss och denna lösningen som kan ta oss vidare. Vi får se hur det går på söndag, där lär jag få mitt svar. Som tur är följer även Johanna med dit, så om det skulle vara något annat, lär hon se det. 

Det blev tyvärr inga vidare bilder, det var ju i ridhuset och den ända dugliga bilden är den jag lagt upp nedan. I fortsättningen får jag väll helt enkelt filma ist när jag hoppar/rider i ridhus. Det är möjligtvis ingen som har något tips på bästa sätt att fotografera i ridhus. De bästa inställningarna? 

Har laddat in de nya valpbilderna och lite strandbilder från kameran nu. Så lägger in dem så fort jag har tid. Kanske vid lunch imorgon annars blir det inte förrens på måndag. Ska ju till stalet tidigt imorgon, sen hem och äta lunch, sen vidare och titta på stallet i Åstorp, tänkte ta några bilder och lägga upp här för dom som inte har sett det. Kanske ska jag även med Steffi och rida ponnyn hon ska köpa, men det är bara om vi hinner, annars åker vi direkt hem till Steffi. Det är ju trots allt skola på måndag. Ridgymnasiet NV, spännande, hoppas det är så bra som det verkar.



 



// Hanna

+, - 1...

Varit väldigt dålig med uppdatering, MEN jag har glömt min dator i stugan och får den imorgon! så nu sitter jag vid hannas dator. Nåväl, vidare till det intressanta..Nu är Aurola nästan såld, bara bes. kvar nästa vecka sen pallrar hon sig upp till Stockholm.. Kommer sakna henne såå min fina fina unghäst. Men så är det.
Så nu har jag hittat en ponny som jag ska köpa, bes. nästa vecka sen kommer den hem till mig! flera tummar upp på det.
Dponny sto, 146, liten hoppprinsessa, fin även i dressyren. Ett litet kompakt paket av häst, liten men biff. och så är det min favorit, söt och skimmel :)
Så det är + - 1, en som åker och en som kommer.

Så nu är jag både glad och lessen.. dem kanske överväger varandra, eller det kanske inte går?! Klart man kan ju inte ersätta en häst med en annan men man har ju mer att tänka på än att vara ledsen över att den gamle har åkt.
Och en sak till, är det en vanesak att sälja hästar? Nu menar jag inte om man arbetar som en beridare på ett försäljningsstall för visst man får sina favoriter men det är ju inte samma sak som ens egen.
Men om man har haft många hästar som varit ens egen, som man älskat mer än mycket, blir det då lättare ju fler man haft och sålt? Ahja, det får jag svar på när jag blir gammal och nog erfaren om det.

Har även hunnit en runda inom HEP idag och fixat med stövlarna, orkar inte bry mig så mycket så det blir likadana som innan, marinblå tretorn, eftersom jag har marinblå väst, och sen ska jag ju köpa JW hjälmen med swarovski så då blir den också blå.
Ville egentligen köra på svart denna gången, men älskar blått! så det fick bli så, annars hade jag ändå behövt vänta till sista sept. innan jag kunde fått stövlarna och så hade man behövt fixa fram svart väst osv. 

Men nu är jag jätte trött, håller på att tvätta lite shabrak, sen blir det sova. Upp tidigt och släppa ut hästarna imorgon.
Tjatat massor på madde att hon ska skicka filmerna och bilderna från när jag red ponnyn i veckan men hon tar sig inte riktigt i kragen och gör det. Men ska dela med mig av min vita springare så fort som möjligt :)




Bjuder till lite snabbt på en bild på Aurola och Larett i havet. Dock oredigerad.

// Stephanie <3

Inget speciellt

Idag var jag i stallet och släppte ut hästarna. Sen red jag lite dressyr på Larett, hon var hyffsat fin speciellt för att ha haft "semester" i mer än en vecka. Imorgon ska jag hoppträna för Johanna. Rebecca är snäll och följer med och höjer/sänker och fotar. Hoppas det blir fint väder och padocken har torkat, då blir det bättre bilder. Annars får vi helt enkelt hoppas att vi får någon hyffsad bild i ridhuset. Någon som har något tips för att få bra bilder i ridhus? Sitter vid Rebeccas dator så här finns absolut inga bilder, men ikväll ska jag rota fram min kamerasladd och lägga in de senaste bilderna.

// Hanna

Lite fler bilder

Hittade lite till bilder, några bilder på de första valparna jag fotade. Minns dock inte namnen... 






























// Hanna

Bilder

Sorterade mina nyinlaggda bilder och hittade några bilder vi inte lagt ut här än. Så jag tänkte att jag slänger in dem nu.


 
Lilla Larett :) <3


Grynet, kan stegra på komando, dock inte så bra när Jalle ska göra det, haha.


Söta Grynet


Söt men mycket ilsken...


Grynet


Fina nybadade Aurola Priba


Aurola blir tömkörd av Jalle













// Hanna


Hemma

Nu är man hemma från stugan igen, så ska bli fart på bloggandet igen. Så snart som möjligt kommer jag att lägga ut bilderna (eller om steffi gör det) från när vi red till havet. Sen blir det updaterat varje dag framöver. 
På måndag börjar skolan, Helsingborgs ridgymnasie, för både mig och Steffi. Sen är det en lokal tävling i munka ljungby som jag ska vara med på LC/LB och samma dag flyttar vi till stallet i åstorp. Ser fram imot en spännande och fullsmockad höst.

//Hanna  

Godmorgon

Godmorgon, eller ska jag säga god middag... Jaja, jag gick i alla fall upp vid halv ett så för mig är det morgon. Idag var mamma snäll och slängde ut frukosten till våra hästar, vilket innebar att vi fick sovmorgon. Vädret här är inte så kul, ser mest ut som om det ska börja regna när som helst, tråkigt. Förra året var det ju så varmt och fint att man inte visste vad man skulle ta vägen. Önskar det var sånt väder nu också. Men men...
Vi har även ett arbete att ta itu med innan vi åker hem på onsdag, vi ska rensa ut kvistar och grenar från en paddock. Det var vad vi skulle göra för att få låna den, hade hellre betalat men så kan det gå.
Igår red vi till stranden och galopperade och red en del i vattnet. Thomas och mamma följde med med kamerorna och tog foton. Så bilder kommer så fort Steffi är vaken, hon har somnat igen...
Måste även berätta att jag äntligen fixat ett stall till hösten. Eller ja, från den första september. Jag ska flytta till ett stall i Åstorp, det stallet som ligger precis bredvid Åstorps ridanläggning. Fatta vad najs. Hoppas att både jag och Larett kommer trivas där. Skönt att äntligen ha det problemet ur världen.
Bild från Stugan
// Hanna

Valparna

Lägger in lite bilder från när jag och Steffi var och fotade lite valpar. Det var tolv små valpar som skulle fotas och här är bara en bråkdel av alla bilder. Dock är alla bilder oredigerade. Men valparna är hur söta som helst ändå.


Valpar på potträttstolen


Loppan & Steffi


Loppan


Loppan


Den med gult blev min favorit, vet inte namn så jag kallar den bara den i gult, haha


"Den i gult"


Loppan på potträtt


"Den i gult"


Nixon & Bamse


Nixon


Bamse


Pontus


Kärlek, Steffis favorit

 
Nixon


Nixon


Bamse


Nixon


Vet ej vad den hette, mörkblått band i alla fall



// Hanna

P.s. Snart kommer bilder från när vi red till stranden idag


Några bilder detta århundradet?

För tillfället har det inte blivit några bilder. Har lite tråkiga bilder på kameran men inga där vi rider. Vi har ju ingen som kan fota när vi rider så det blir ju inga sånna bilder. Eventuellt blir det några bilder när vi rider imorgon för då kunde Thomas och mamma följa med och fota oss lite.
Idag blev det i alla fall som Steffi skrev en runda i skogen. En väldigt lång runda. Vi red ju ett bra tag i skogen innan vi red ut på stranden. Larett var som vanligt helt exalterad förutom några korta stunder där hon faktiskt kunde skritta! Mycket imponerande. Men under några av sina vanliga dampryck var hon nära att sparka en cyklist, gå omkull i en backe och klämma in mig i träden. Det ända man kan göra är i princip att skratta, för det finns inget som hjälper. Nerverna sitter på utsidan helt enkelt.
Jag och Larett hoppade även lite i skogen och på stranden. Hon tyckte det var jätte kul och ville aldrig sluta. Tror hon behöver en semester där hon bara kan leka och ha roligt och inga jobbiga krav ställs på henne. Desamma med mig.
Tror nog att Larett skulle passa bra som galopponny också. Att vara en liten ponny på 147 cm och galoppera förbi en storhäst på ca 170 häst är lite galet. Kanske är det vi ska satsa på istället, haha.
Igår var för övrigt jag och Steffi och fotade valpar hos Aurolas ägare. Gick bra och vi tjänade lite pengar. Lägger nog ut någon bild på någon valp ikväll.
// Hanna

strand race

Fortfarande inga bilder, lite jobbig att ta med kameran ut när vi rider så hade varit bättre om någon hade följt med och fotat. Red iallafall ut en runda i skogen idag och hamnade till sist på stranden, as usual.. Blev lite galopp race på ca 2 km då vi bara släppte hästarna, fy katten vad larett är snabb! Aurola galopperade på lite lugnt men när Larett galopperade förbi så började Aurola också tävla och drog på som fan, haha jätte kul!
Himla härligt när man har en så snäll unghäst och galopperar på så fint så bredvid en liten dponny som galopperar i ett tempo som inte existerar i denna värld!
Hanna hoppade även lite i skogen. Vill lova att hästarna var RIKTIGT trötta när vi kom hem :)
Nåväl, dom fick träna kondisen idag, körde lite intervall på stranden också.
Just nu sitter Hanna och putsar mina läder stövlar för hon tyckte att dom var alldeles för skitiga, snällt, slipper jag göra det själv. :)
Ska äta lite nu och sen fixa maten till hästarna, får se om vi går ner i hagen och trycker av någon bild att dela med oss av.
// Stephanie <3

idiot bilister!

Var fint väder idag så vi red en liten runda genom skogen och sen ner till havet. Larett simmade på och Aurola föröskte förstå sig på vad det vita skummet från små vågorna ville henne. haha, söt häst. Hade dock sadel på henne då jag inte litar till 100% på att jag inte flyger om hon får för sig att göra ett glädje skutt, hon är en jävel på att skjuta iväg rejält. Hade iallafall bikini på mig så var inte så skönt att sitta mot lädret på sadeln men men.
Tränade mest Aurola på att gå up och ner i havet utan att tveka och visade henne att havet inte är farligt så jag förhoppningsvis kommer att slänga av sadeln nu nästa gång vi rider där och kunna gå ut och simma med henne.

Sen vill jag berätta om ett otroligt störmoment som gör mig pist of. BILISTER! Jag hatar dom! man går men en unghäst på en väg och är påväg över en bro, det är redan lite läskigt med vattnet under bron och räcket och så, men inget super läskigt, så kommer där en bil och man ber dem sakta ner, gör dom de? f*n heller dom gasar så stackars hästen blir helt till sig... har vissa folk ingen aning om hur farligt det kan vara?! jag blev mycket förbannad.. idioter!

nåväl, står att det ska regna imorgon så får se hur det blir, kan ju hoppas på att vädret kan bjuda på en liten runda i skogen iafall..
Annars går det bra med hästarna här, jag tror att Aurola stormtrivs. Hon och Larett har även smakat på fårens mat, tyckte det smakade bra?! det ser ungefär ut som nerblött sand... hm. Nu ska vi gå ut och ge hästarna lite kvällsmat då dem får kvällsmat rätt sent så vi kan ge dem frukost lite senare.
Ha det så bra, bilder kommer förmodligen imorgon :)

// Stephanie <3


Gammal dator...

Just nu sitter jag vid mammas dator medans Staffi sitter vid sin och försöker rensa den. För tillfället är den så seg att den lär bli både nerslagen utav mig och Steffi. Så Steffi rensar ut den på alla dens skitprogram sen kan vi instalera det bärbara intrernätet och tv:n. Hoppas att det inte tar allt för lång tid... Inte förrens den är fixad kan vi börja använda oss utav våra bilder... Så tills dess blir det tråkiga bildlösa inlägg... 

Igår red vi ju till padocken som vi fått lov att använda om vi hjälpe till att ränsa upp ogräset i den. Så det ska vi göra någon dag under dessa dagarna, vet bara inte riktigt när. I alla fall, så var Larett mest bråkig men i slutet släppte hon lite i alla fall. Dessutom kunde hon skritta hela vägen hem, och det var riktigt skönt. Hon brukar annars ställa sig och galopera på stället, takta och när hon inte får galopera elr gå på sina jobbiga sätt så börjar hon småstegra sig. Det ända jag ber om är att hon ska skritta. Jobbiga ponny... 

Idag blir det förmodligen att rida en sväng till stranden. Det är ju mycket finare väder idag äv vad de va igår och enligt värderprognosen ska det regna onsdag, torsdag och fredag, så vi får ju passa på. Fast det blirmer framåt eftermiddagen så det hunnit bli lite varmare. För övrig brukar Larett hoppa i vattnet, simma tycker hon är alldeles för jobbigt. Därför hoppar hon, och försöker även vända runt och springa in. Hon tycker inte det är så underhållande att bada, haha. 

//Hanna   

världens bästa unghäst i världens bästa sommarstuga

Nu har vi även hittat en padock ca 5 minuters skrittavstånd från stugan så nu kan vi trimma dom lite också, bra för oss illa för hästarna :)
Himla härligt att vara här igen, hoppas på mycket mycket fint väder imorgon så man kanske kan rida ner till havet, men det blir nog inget med det, tyvärr.. kanske på onsdag? Aja, jag har iallafall välrdens bästa unghäst! Absolut inte rädd för någonting ''peppar peppar''.
Aurola har varit otroligt fin att rida nu efter tömkörningen, riktigt lösgjord, mjuk och positivt fram till bettet. :D
Har väl inget intressant att bjuda på änslånge, ska nog ta en sväng ner till hagen och kolla hästarna sen gå och lägga oss.
Bilder kommer som sagt någon av de närmaste dagarna..

// Stephanie <3

Sommarstugan

Förlåt för den dåliga uppdateringen från min sida men jag har inte riktigt haft tiden att skriva något meningsfullt. Nu sitter i alla fall både jag och Stephanie i sommarstugan. Utanför går våra hästar och det är ett kärt återseénde. I denna stugan finns det mängder utav minnen, bra som dåliga. Förra sommaren tillbringade vi två underbara veckor här, vi hade underbart väder och både vi och hästarna var galna. Men betet var dåligt så våra hästar magrade (detta var under tiden Steffi hade Sweetheart) och vi var tvungna att åka hem.
Nu ska vi tillbringa tio dagar elr mer här igen. Dock är vädret inte så lovande detta året, men vi hoppas på underbara dagar här ändå.
Sitter vid mammas dator nu så har inga bilder, men när mamma har åkt använder vi oss av Steffis dator där vi kommer lägga in bilder från kameran.

// Hanna

Tömkörning

Idag tömkörde Jacqueline mig att tömköra Aurola, jag har fått för mig att Madde har sagt att hon aldrig tömkörts innan men det måste hon ha gjort.. så bra som hon gick idag går inte en unghäst som aldrig blivit tömkörd innan ;o eller? Iallafall hon var mycket fin och lär nog ha en del träningsverk nu efter. Bilder kommer imorron från tömkörningen och jag tror vi slänger upp lite bilder på när vi stegrings tränar grynet också :)
här får ni en bild på en ny duschad Aurola efter ett väldigt svettigt pass.



// Stephanie <3

Rösta!

Glöm inte att rösta på Stephanie i "vekans ekipage" en gång om dagen!

Till Tävlingen




// Hanna & Stephanie


tävling

Vi är med och tävlar.

www.mlidahlgren.blogg.se



// Hanna & Stephanie

Fel i texten nedan

Jag råkade skriva så jag får se vad mamma och pappa säljer, men menade så jag får se vad mamma och pappa säger! :D

//stephanie <3

JW med Swarovski

Liksom Hanna funderar ävewn jag på JW hjälmen med swarovski på. Behöver kanske inte lägga ut en till bild på den, ni ser ju i Hannas inlägg hur den ser ut.
Så jag får väl se vad mamma och pappa säljer, känner att den JW hjälmen jag har nu börjar bli något sliten.
Vet inte riktigt om jag ska rida eller longera idag? vi får se. Men ska inte till stallet förrän ikväll iallafall eftersom hanna har kvällsfodringen. Ha en bra dag :D

Ni får en gammal bild på bushästen istället.



// Stephanie <3

Hjälm

Tänkte köpa den nya JW hjälmen med mammas hjälp då. Så jag äntligen slipper min höökshjälm som älskar att glida fram i ögonen på mig. Det är den med Swarovski kristaller, inte så farligt dyr heller.



// Hanna

loka flyger

Paus i stallet och då händer det här.. Mias hund bet tag i min tröja och åkte lite karusell, ser ut som jag sparkar på henne sen men det gör jag inte! jag lyfter benet för att hon inte ska bita mig i händerna. :) Loka var road av det så hon kom inte till skada iallfall. söt hund!


Aurola löshoppning

Här kommer en gammal film på när Aurola löshoppar, där är en annan häst med på filmen också men ni ser säkert vem som är Rolis, om inte så är det den mörka hästen med mycket päls och ont om muskler :)



// Stephanie <3

ny vän?

Åkte till stallet tidigt imorse för att släppa ut hästarna... uppskattar inte det, skönt ska det bli med helinackodering. Fixade i stallet och drog sen ner till stan och åt med Hanna & Jalle sen tillbaka till stallet igen.
Lat som man är går man upp på loftet och lägger sig och vilar i höet. När jag sen skulle rida framåt kvällen så insåg jag att Aurola hade fått en ny kompis, nämligen vinden!
Jag fick inte en lugn stund uppe på hästryggen för Rolis tyckte det var jätte kul och hoppa rakt upp och ner, studdsa, leka ifatt med vinden, och rusa runder. Ändå helt okej för en unghäst att vara mycket busig ibland, hon tyckte det var kul iallafall. Efter ett tag gick jag in i ridhuset, blev inte så mycket gjort där heller idag men hon är alltid fin så vad gör man?
Tackar gud för den hästen och hoppas att hon alltid stannar hos mig, vet ju inte hur länge man har kvar henne.

Och en sak till! Vi åker till stugan med hästarna på måndag och det ska bli otroligt roligt! Massa bad, galopper på stranden och långa uteritter. :D
haha, jag ska köpa sån barbacka gjord till aurola, om dom fortfarande finns kvar. Vill ju inte gärna sätta mig barbacka på henne och rida ut och galoppera på stranden i och med att hon är unghäst och jisses vilka glädje skutt hon kan ta ibland, flyger två meter i luften :o.. lite överdrivet men. Iallafall så är det som en longer gjord fast med stigbyglar på?! så jag jag bada och simma i havet hur mycket som helst, gör gärna inte det med hoppsadeln, tror inte att den hade mått bra av det och det är ju tråkigt att bara doppa benen på dom. :)

// Stephanie <3

Rösta!

Stephanie & Aurola är med i finalen i "veckans ekipage"! Glöm inte att rösta!

http://pauliinanilsson.blogg.se/




// Hanna & Stephanie


Dressyrträning

Idag var det "Johanna träning" och vi tränade dressyr. Larett var verkligen jättefin vissa stunder och jag blev så glad på henne. Hon har fattat vad skänkelvikning är för något nu, hon blev ju inte särskillt grundutbildad när hon var liten så hon fattar inte riktigt ibland. Men hon har blivit jätte duktig. Hon vill göra mig glad och göra som jag säger men när hon inte riktigt fattar blir hon stressad och vill helst springa därifrån. Om man jämför hur vi såg ut tillsammans när jag köpte henne är det enorma skillnader. Det var katastrof då, kunde verkligen inte rida henne. Är så glad för allt hon har lärt mig och utan Johannas träning hade det aldrig gått. Hoppas att det ska fungera ute på tävlingsbanorna framöver också, att vi komnmer över tröskeln. Tänker fortsätta att försöka inom hoppningen i ett halvår i alla fall, annars kanske jag måste låta henne gå, för hon är en fin häst, men varken jag eller Larett är rutinerade på tävlingsbanorna, och det är svårt för mig att lära henne något jag inte kan. Vill verkligen att det ska fungera, annars blir det nog att köpa en rutinerad storhäst och lära låta den utbilda mig inom tävlingen.

Inga bilder idag tyvärr, glömde kameran hemma. Men imorgon kommer det säkert några spännande bilder. 

// Hanna


Rolis idag

Tyvärr vilade Aurola igår med så hon var väldigt pigg och framåt idag... lite för pigg kanske, och hängde sig riiktigt mycket i min hand och tyckte att jag kunde åka runder och bära på henne. Men böjde igenom henne lite och testade även lite skänkelvikning med mera, gick helt okej och hon blev fin i munnen och jobbade på otroligt bra med bakbenen och ryggen!
Har även friserat henne lite idag, shhyy! så nu börjar hon likna en häst litegrann, vill ha en dressyrsadel! så jag ska be madde om en.

Titta och njut, jag delar med mig av min elit!





















// Stephanie <3


Dagens ridpass

Blev att rida dressyr på Larett idag. Hon kändes ganska fin även fast hon inte riktigt vill böja igenom sig utan mest försöker lura mig, vilket är mycket irriterande. Men i slutet kändes hon fin och mjuk i handen och det är ju alltid bra.

Vi tog lite bilder också, här är på mig och Larett då, Steffi lägger förmodligen in sina bilder nästan direkt efter jag lagt in mina.


















// Hanna


Tävla Larett

Hittar inte mitt busskort -.- så jag och pappa fick åka och köpa nytt sen åkte vi till stallet och eftersom hanna va lite lat idag så tog vi larett också. Så pappa har varit duktig stallhjälp idag och fyllt på hö och vatten tömt kärror och så. snällt.
Igår skrittade jag och cecce till hemmakväll och handlade lite sen red jag lite snabbt för att mina föräldrar inte skulle behöva vänta sålänge, hon kändes faktiskt riktigt fin för att ha vilat dagen innan. Hon har en tendens att bli alldeles för pigg dagen efter hon vilat, men inte igår då va hon lagom.
Har absolut inget intressant att berätta så tänkte slänga upp lite bilder på när jag tävlade Larett, LC:2 och LB:1.



Framridning.



Framridning.



Framridning.

Bilderna från inne på banan blev väldigt suddiga då det var i ridhus så blev tre från framridningen :)

// Stephanie <3


Kameran

Hittat laddare och usb kabel till kameran, så nu ska jag ladda kameran lägga in bilder och sen kan jag fota igen :D så snart blir de nya bildér :)  

// Hanna

Hoppträning

Idag var det då dags igen för träning. Blev lite struligt på morgonen när mamma hade tappat bort bilnycklarna men som tur var så löste de sig med lite hjälp från Thomas sida. Tack Thomas!
Idag var det i alla fall dags för hoppträningen eller markarbetet, för Johanna. Vi tränade på serpentiner, bågar, svängar, avsakningar m.m. Det var roligt och lärorikt och Larett betedde sig och var mycket lydig. Det blev inte några höga språng utan vi tränade mest lydnad. Vilket behövs till Larett... 
Efter vi ridit tittade vi på en film "hopplära" och pratade lite om hoppsits osv. Fick också som tips av Johanna att köpa boken hopplära, den ska tydligen vara bra så de är bara att köpa. 
Ska hem till pappa nu, ska kolla efter min gamla kameraladdare, till min tidigare systemkamera som blev stulen. Hoppas att den finns där så jag kan få ta lite nya bilder. 

// Hanna  

RSS 2.0