bilderna

// Hanna

Julklappar

Jag fick rejält med julklappar idag, blev bl.a:
- Pengar
- Stickad kofta från Gina
- Sovtröja
- Skal till min iphone
- Underkläder
- Smink (foundation, mascara och kajal)
- RG shabrak
- Benlidor
- Pikétröja
- Plånbok

mm.

Det ända  i hästväg var alltså det jag fick utav steffi. Ett jättefint RG shabrak blått med rosa kant, matchande rosa benlindor från equline och rosa pikétröja från tredstone! Ska lägga in bild på det innan vi åker men denna datorn (hos pappa) är inte så smart så slänger in det i ett eget inlägg om det går annars lägger jag in det hemma hos steffi!

// Hanna


15-16 Januari

Igår var ju jag och mamam och kollade på ett stall i Frillestad. Och nu ör det bestämt, den 15-16 januari flyttar vi dit, ska bli riktigt skänt då de har utsläpp och fodringar 7 dagar i veckan! Riktigt skönt. Idag blir det julfirade för min och steffis del och imorgon blir det till att åka till Teneriffa, skönt! Vi får väll se om det dyker upp några spännande julklappar bakom presentpapprena! Har redan varit i stallet också, sista gången jag såg Larett innan Teneriffa, sorgligt! Mamma hyar varit ute och gått med henne också så det ska nog gå bra denna veckan när hon ska passa henne. Sen när jag kommer tillbaka är det dags att skritta henne uppsutten.
// Hanna

Steffis Ridbilder

Här kommer bilderna från när Steffi red förra veckan! Och lite bilder innan ridpasset!
Sessan ville inte bli tränsad och här försöker hon rymma!
Till slut fick det bli att tränsa utanpå grimman, så kan det gå!
// Hanna

Sovmorgon

Vaknade för ett tag sen, det var länge sedan jag sov så länge och det var riktigt härligt. Idag blir det till att packa inför Teneriffa. För på fredag drar jag och Steffi (med hennes familj) iväg till Teneriffa och blir borta till nyår. Ganska logiskt att det inte blir något bloggande då, men kanske om man stöter på något internetcafé att man visar att man är levande.
Idag ska mamma och jag köra inom ett stall i Frillestad, ska nämligen flytta från stallet i Åstorp eftersom det bl.a är så himla långt dit. Så förmodligen flyttar vi till detta stallet istället, spännande! Vad som mer händer idag är väll det vanliga, en promenad med Larett i 20-25 minuter, och det vanliga i stallet så klart.
Lägger in lite bilder ni kan titta på i alla fall.
// Hanna

Bilder Från Mickes Träning

Tänkte lägga upp lite bilder från i torsdags när vi tränade för Micke i skolan. Jag rider Gunvald (som jag tycker mycket om, vet inte varför men jag bara gör det) och Steffi rider Power Line. Pratade nyss med Steffi som sa att hon inte orkade blogga TROTS att jag hade fixat alla hennes bilder!! Så jag skulle lägga upp de som ett inlägg från henne om jag orkade, haha, så lägger in bilderna på henne här också och imorgon skriver jag ett inlägg där lite bilder från när hon rider Sessan finns. Njut nu av de underbara (not) bilderna med den utmärkta (not) kalité (vad e kvalié för något?).
// Hanna

Tidig Julklapp

Jag och mamma körde en sväng inom Ryckeltofta och handlade lite saker. Köpte bland annat en eskadron grimma med tillhörande grimskaft som en julklapp till Larett. Hon fick den idag så det blev en lite tidig julklapp, men hon sa att hon tyckte den var väldigt fin! Fast skulle egentligen köpa den gråa men den fanns inte i rätt storlek så hon fick en den rosa istället. Visst blev hon söt i den!?
Köpte även de bootsen som syns i bakrunden på första bilden, från Horsewere. Hon blev ju skodd idag och fick snösulor och så satte jag i broddar så då vart det ju tvunget att ha boots nu. Så då var det ju tur att vi hade vägarna inom Ryckeltofta. Förresten så såg jag en tröja som är RIKTIGT snygg från Pikur, GUD vad jag vill ha den, älskar färgen på den och de svarta lapparna allt, skitsnygg! Men den kostarju 2000 typ, men men.
// Hanna

Säkerhetsfilmen

Här har vi säkerhetsfilmen som vi gjorde (jag, Steffi, Helga, Olivia och Frida) till en uppgift i skolan.

// Hanna

Godmorgon

Okej, har egentligen redan varit vaken ett tag, men ett godmorgon passar väll ändå bra denna tidiga vintermorgon. Jag sitter för övrigt och blir förbannad på min dator eftersom den är så fruktansvärt seg, att spara en film tar flera timmar, när det ända jag har gjort är att dela den!? Detta tar 3 sekunder på min pappas dator. Usch och fy för hur denna datorn blivit. Hoppas verkligen den tar sig i kragen och rycker upp sig snart innan jag blir alldeles från vettet. Har precis avinstallerat några program hoppas den har blivit bättre, vi får väll se!
Har laddat upp ena halvan av filmen på youtube (säkerhetsfilmen) men har lite strul med den sista biten, men det kommer förhoppningsvis idag om datorn slutar bråka.
// Hanna

Vad finns det att säga?

Vad finns det att säga om denna urusla uppdatering? Jag kan inte skylla någon annan än mig själv och nt steffi heller för den delen (!) men nu blev det såhär och det är väll bara att rycka upp sig och försöka en gång till, visst? Hur kan man vara så här lat äns? Att man inte orkar trycka fram en hemsida och i alla fall ge ett tecken på liv, skandalöst, inte sant? Om detta hade varit någon annan sblogg som jag hade läst hade jag redan farit min väg så långt att jag aldrig hade öppnat sidan igen. Men eftersom du är här och läser antar jag att det inte lyckats skrämma iväg dig, så förhoppningsvis har du att se fram emot en hel del saker från min sida på bloggen.
Inom snar framtid lär detta dyka upp på bloggen:
- Säkerhetsfilm
- Film om mitt hästliv från 2007 - sommaren 2010
- Fräscha bilder
- Lite nytt, bra och dåligt som händer just nu inom hästkretsarna
För övrigt skulle det vara kul om det fanns någon som visste något bättre sätt en youtube att lägga in filmer på, annars lär filmerna vara delade i två... Någon?

En ny bild från systemkameran asså shiiiit! ;)


//Hanna

Läsa?

Jaha, den orginella frågan då, vad vill ni läsa på bloggen egentligen?

Återbesök

Idag for vi iväg till veterinären igen. Det gick bra, hon reagerade dock lite på böjningen men det va inget farligt och hon var även lite gallig på benet men det berodde förmodligen på att hon bara stått så länge och skulle försvinna när hon började röra på sig igen. Hon blev ultraljudad och allt såg fin fint ut så nu ska hon börjas sätta igång. Blir först till att gå med henne i tre veckor, första veckan 15-20min, andra 20-25 och tredje 25-30. Tredje veckan kan man då skritta uppsutten. Sen ska vi bara succesivt börja med trav och galopp, och inga återbesök om det inte händer något konstigt. Så hoppas nu att allt går enligt planen så är vi snart igång igen. Larett ska även stå i en utav de litre mindre hagarna nu i två veckor innan hon får gå i sin vanliga, men det passar alldeles utmärkt. Komme även få använda kedjegrimskaft när jag går ut med henne, vi såg ju hur det gick sist! Ska även se till att få skoningen inbokat så snart som möjligt, då kan hon få både broddar och snösulor så är även de problemet ut världen!
Vi slutar på fredag! Ska bli så skönt att få jullov, och en vecka senare åker jag och Steffi till Teneriffa! Snacka om underbart! Vi åker alltså på julafton. Gud vad skönt! Bort från denna kylan! Hoppas ni har en lika bra dag som jag, för idag är jag glad! Mycket tid denna veckan dessutom, inte så mycket i skolan nu sista veckan, mest plugg i själva skolan, så kommer ha tid till att blogga mer! Mycket dajligt! Nu ska jag fortsätta tralla runt på internet och se om jag hittar något spännande, blir även PH om inte allt för lång tid! NAJS!
Hörs!
// Hanna
P.S. Jag vet att det inte är några bilder men asså, jag ska ta med systemen imorgon och glömde helt och hållet bort att fota något idag. Men det blir lite frächa bilder imorgon istället, kanske på Sessan?



Usch

Usch vilken dålig uppdatering det har varit denna veckan. Det har inte blivit några inlägg alls från någons sida. Det finns ju dock inte så mycket för oss att berätta men ändå. det finns ju andra saker man kan skriva om! Imorgon ska jag i alla fall till veterinären. Uppdaterar mer imorgon, idag har jag inte orken eller lusten, inte världens bästa dag/datum för mig. Skriver imorgon istället.

// Hanna

Tisdag

Blev inget uppdaterande igår eftersom jag var väldigt trött. Kan ju inte påstå att jag gick och la mig särskilt tidigt söndagen mellan söndag och måndag. Men så kan det gå. Nu har jag pluggat lite och självklart kollat på dagens Paradise Hotel avsnitt så nu blir det sängen. Hände ju inte så mycket igår, var bara hos Larett och fixade henne som vanligt. Idag hade vi ridning i skolan, fick rida Gunvald, en av de yngre lite nyare hästarna, tror han är 5 år. Han var jättefin fast jag kan typ inte fatta galopp på honom, men ann sa att det var det kunde vara svårt för slänger upp huvudet då och sådant. Men det är ju bara att träna på, hur skulle det se ut om det gick perfekt direkt, då lär man sig ju inget. men annars var han jätte fin, man bara sitter där liksom.
Hos Larett hände det vanliga, medicin, kyla benet, rykta lite osv. Inget speciellt. På måndag klockan fyra är det åter besök på djursjukhuset och imorgon är det sista dagen hon får medicin. Vi får hoppas att det är bra i benet, tycker det känns lite svalare, men det är ju fortfarande svullet och så, så jag vet inte riktigt om det verkligen är bra i det. Är faktiskt väldigt orolig för det. Hoppas verkligen det är bra!
// Hanna

Söndag

Då var man hemma igen efter en bra natt på Ystads Saltsjöbad. Det var härligt att få koppla av lite och äta god mat och bada. Förresten så ängnade jag halva natten åt att sitta och titta på Paradise Hotel avsnitten. Snacka om att jag har blivit totalt beroende av dem, kommer gråta när förra säsongens avsnitt är slut, då måste jag ju vänta jätte länge mellan varje avsnitt! 

Åkte direkt till stallet från spat och fixade lite där som vanligt. Satte på ett lite mindre omslag runt hennes ben idag, som kanske kan släppa in lite mer kyla, vill inte att det ska vara varmt mera, men vi får väll se. Hon har i alla fall inte ont just nu, men vem vet, det kanske bara beror på att hon får medicin? Tog även lite decinfektionsmedel i hennes hovar så att hon inte får strålröta på köpet. Det blir ju inte så frächt när hon går runt i sin box hela dagarna, även om den är ren när jag lämnar den så är den inte så ren framåt natten. Så då kan man ju passa på att vara lite extra noga så vi slipper mer problem. Hoppas nu hon är frisk tills återbesöket, så jag kan komma igång igen. Okej, det är ju ett tag till nästa säsong men vill ändå att min häst ska vara fräch en tag innan, så det inte blir pang på direkt! 

Här är lite bilder från idag: 





// Hanna 

En Timme Kvar

Nu är det bara en ca en timme kvar tills vi kör hemifrån till spat. Det är nämligen så att vi ska fira min låsas pappa som fyller år nu den 5/12. Det ska bli roligt och skönt att bara ta det lugnt på ett spa, även fast jag inte får några behandligar...! Haha. Har i alla fall redan hunnit vara min vända i stallet. Jag lät Larett vara ute medans jag var där, i en väldigt liten hage. Det känns som hon blir så lessen när hon måste stå inne hela tiden så jag var tvungen att låta henne få komma ut lite. Hoppas inte benet tar något stryk av de, men Larett måste ju få vara lycklig också. Benet var fortfarande lite svullet och varmt, så kylde av de och sen fick hon såklart sin medicin. Onsdag är sista dagen hon ska ha det, sen ska vi på återbesök på söndagen tror jag, vet inte riktigt, mamma har koll på det.
Men nu ska jag byta om och städa upp lite här, för här ser inte okej ut! Förresten hittade förra säsongens paradise Hotel nu! Snacka om att jag blev glad och snacka om att jag kom i säng lite för sent, haha. Gud vad jag älskar den serien!

Vad tycker ni om Paradise Hotel?


Allt ser så fridfullt och mysigt ut när de e snö! Så något possitivt finns de ju med snö ändå! 
Hagarna utanför stallet om någon undrade!  


// Hanna

Hiss



Jag måste bara passa på att hissa de tre bästa hästbloggarna jag vet.

www.dressyrmupparna.se
www.elviraochklara.blogg.se
www.hastdiggaren.blogg.se

Vet ni några fler bra hästbloggar eller andra bloggar?


//Hanna

Fredag

Vart ju en del kass uppdatering från min sida både onsdag och torsdag. I onsdags berodde de på att jag vart på bio hela kvällen och inte kom hem förren vid halv tolv, sen igår var det väll mest för jag satt och tittade på Paradise Hotel om jag ska vara helt ärlig. Kollade på Talkshowerna och sådant!

Någon som vet vart man kna få tag i Paradise Hotel säsong 3? Den svenska då, hittar den inte någonstans!

Det hände i alla fall inget speciellt de dagarna, vart som vanligt i stallet och som vanligt hoppade jag Theo i torsdags. Det gick helt okej faktiskt. Bra avslut på vår tid tillsammans för nu blir det hästbyte till nästa vecka. Skönt med en häst man inte behöver slåss med nu. Men som sagt inget fel på att rida Theo bara tråkigt när han e så arg...

Idag har jag i alla fall varit i stallet igen, pysslat och sådant. mamma hängde också med och hjälpte till. benet är fortfarande svullet och varmt men hon har inga problem med att stå på det, man jag vet inte... Är så orolig att det inte ska vara bra... Hoppas det blir bra snart! Hade ju även hand om Sessan så gjorde v till henne sen tog jag in hästarna sen var den stalldagen slut. Haha.

Imorgon drar jag och min familj till ett spa vid typ Ystad. Blir där tills söndag, så imorgon kanske jag inte hinner blogga. Ska hinna till stallet och fixa innan vi åker klockan ett. men jag ska försöka. Annars bloggar jag såklart på söndag. Det blir det förmodligen lite fler inlägg ikväll också, ganska lamt med ett "idag har jag..." - inlägg. Så slänger in mer längre fram under kvällen.

Lite bilder från idag får det ju också bli!


Så sööt!


Alltid -.-


Aj-benet! :(


Älskar dig <3


//Hanna

brb danmark

Hej hej hej. Har inte så mycket att berätta, Sessan vilade igår och idag, hon kommer vila imorgon lördag och söndag också eftersom jag åker till danmark med min kompis imorgon. Ska gå på tivoli julmarknad och bo på hotel. Super mysigt! Kommer hem på lördag, sen på söndag så åker vi upp till flyinge och kollar på flyinge julshow.
Vill Hanna så får hon gärna rida/longera min häst eller släppa henne i ridhuset. Faktum är att det hade varit riktigt bra om hanna hade kunnat börja rida henne lite då och då eftersom hon testar sina ryttare till max och ju fler som ridit henne desto mer lär hon väl sig (hoppas jag) så det är bara bra om hanna rider henne. Hon vet ju hur hon fungerar. Men hon lär väl berätta om hon hittar på något med henne.
Låter ni andra rida era hästar eller det är bara ni som får rida dom?
Kanske slänger in något blogg inlägg från danmark men inte säkert.
Ha det så bra så länge :)
/ Stephanie

Dålig uppdatering

Det har varit rätt kass uppdatering de senaste två dagarna och lär bli det ikväll också. Jag slänger in lite fler inlägg imorgon men idag hinner jag inte... Men vi hörs imorgon istället!

// Hanna

RSS 2.0