Johanna träningen

Här kommer filmen från dressyrträningen i söndags. Tyvärr så kunde man inte ha mer än 300MB i en och samma, så fick dela upp den i tre delar, haha. Sen har jag bytat til Videofyme.com eftersom det inte fungerar med youtube.. Så ni får stå ut med reklamen, så blir filmerna här istället!

Del 1




Del 2





Del 3





Hoppträning

Igår vart det hoppträning både i skolan och första hoppträningen för Johanna efter skadan, så det var en rolig dag! Dagen kanske inte började så bra när jag kom till skolan och de visade sig att jag skulle hoppa Chadidja (en av de mindre roliga hästarna enligt mig) eftersom Britt-Marie (lärare) skulle känna hur Celina kändes. Men när Ann (en annan lärare) pratade om mig varför jag inte skulle rida Celina sa Olivia att jag hade blivit lite ledssen för att jag inte fick rida Celina. Så efter ett tag så kallade Ann på mig borta från tavlan, så sa hon att jag kunde få rida Quizz eller Gunvald istället, haha, såklart så ville jag rida Gunvald! Så slutade med att det blev bättre än om jag fått rida Celina, hihi! Najs! vart nog tack vara Olivia, tack Olivia! Haha! Lektionen gick dessutom riktigt bra, även fast att det var något hörn han saktade av någon gång i. Han har blivit lite mer hängande i tyglarna också, men det gör inget, det är ju inte lätt att bli riden av så många olika personer..putte! Hehe! Fin fint.

När skolan vart slut så vart det direkt hem och hoppträna. Började med att rida fram lite fritt, bara kontrollerade att hon lyssnade och så. Hon vart som vanligt ganska lat tills vi började hoppa förståss, då blev det krut i benen, haha! Men hon vart fin. Så började med att travhoppa ett litet hinder som stog på medellinjen, på en börj båge. Hon vart fin och sprang inte alls som förra gången (eller så vart det jag som red bättre, vem vet?) vi hoppade. Det hoppade vi från båda varven några gånger. Efter det vart det ett litet vattenmatta hinder som vi kom i galopp på i båda varven. Även där vart hon fin. Kunde hålla samma rytm, även fast hon blev lite ivrig på långsidan påväg mot svängen, haha. men det rättade till sig i svängen. Efter det hoppade vi ett rengbågshinder ett par gånger och sedan rengbågshindret driekt till en liten oxer. Jag höll inte ut svängen riktigt så fick först bara fem galoppsprång och sen ett kort sjätte. Brukar oftast fuska, inte bra! Måste träna på att hålla uuuut svängarna i börja linjer. Efter det hoppade vi ett till hinder med en rejäl vattenmatta (ett kryss). Hon brydde sig inte om där va vattenmatta eller inte, såklart, haha! Avslutningsvis hoppade vi vattenmatta till vattenmatta i lite snävare sväng från båda hållen för att Johanna skulle se så hon såg fräsch ut även i starkare svängar. Det gjorde hon! Johanna säger att Larett har blivit typ överrörlig med bakbenen, lyfter dem jättemycket från marken, riktigt ambitiös. Haha! det är ju bra, om det inte är ngot som är fel, men det tvivlar jag starkt på. Så duktig ponnii!

p.s. blev tyvärr inga bilder elelr någon film för Frida hann tyvärr inte hjälpa till ändå..




     


Biolightern

Okej, blev inte så lång paus trots allt, haha. Klarar mig inte utan att blogga bara. Det är ju en sån lättnad att kunna skriva vad man tycker och känner angående saker här. Så fortsätter i alla fall, oavsett om ni gillar de eller inte! Haha!

Tänkte börja med att berätta om biolighetr. Som sagt så har vi hyrt en biolighter från DETTA stället. Vi ska ha den i en månad och om vi tycker att det fungerarn (som alla säger att den gör!) bra så ska vi förmodlgen köpa den. Så är det större chans att skadan inte går upp eller något sånt. Förståss! 
Biolightern är faktiskt bevisad att den fungerar och används utav veterinärer i andra länder (förutom Sverige typ..) och många i landslaget använder sig utav dem os. De fungerar inte bara på hästar utan även till människor (och säkerligen andra djur) också. Den fungerar på det sättet att den laddar upp cellernas "batterier" och på så sett hjälper läkningsprocesser, förebygger skador och kan även vara prestationshöjande. Biolightern kan heller inte göra någon skada om den skulle användas på fel sett, i och emd att den inte är påtvingad på cellerna. Cellerna öppnar sig själva och tar emot ljuset och stänger sig när de är "fulladdade". Laser däremot måste användas av proffisonella personer eftersom det är påtvingat. Biolightern sägs fungera till nästan allt, det är till och med det ända bevisade hjälpmedlet mor rynkor! Haha!

När vi var och hämtade biolightern så fick jag en del instruktioner av hon som sålde dem. Hon berättade även hur den fungerade och sånt då, såklart! En del av de instruktioner jag fick var att när jag använde den första gången så för att få cellerna att verkligen öppna sig och "mjuka upp" kroppen skulle jag dra den långsamt från nacken till ungefär länden (det röda sträcket, fast inte så långt bak utan bara till länden, så en bit kortare) på båda sidorna. Jag skulle hela tiden ha ögonkontakt med Larett. Om hon tittade på mig någon gång eller reagerade på något sett kunde jag förstå att där blev en lite värmnad (alltså fanns där en skada/läkningsprocess). Om det fanns skulle jag hålla kvar den där ett tag. Det är nämligen så att när biolightern lyser på en skada (även pytteliten) så blir det en värme och tillslut blir det kallt, när det blir kallt är det klart, typ. Haha. Larett regareade inte någonstans.
Efter det skulle jag göra samma sak längs benet, först utsida sen insida. Från knät, ner och runt kronrandet ett varv sen upp längs insidan. Först på det friska benet sen på det som var skadat. Efter det kunde man biolighta på senorna. Detta för att öppna cellerna ordentligt, plus att man kan upptäcka skador, såklart! Anledningen till att man gör det på båda benen är för att man måste få det att bli ordentligt blodflöde i båda benen för at hjälpa det skadade benet fullt ut.






Paus

Tar en liten paus från bkloggandet. Känns mest som ett tvång nu och det vill jag ju inte. Såm väntar tills jag får tillbaka suget och då har jag en massa att berätta!




Mer bilder

Ja nu kommer det en bildbomb till på kaptenen.
Inte direkt kanske i ordning men ändå :) ska försöka komma ihåg på ett ungefär när det var :)


Sommaren 09 Tror jag :)




Forsättning följer ;)





Videon..

Skulle slängt upp videon så den kom upp här nu, MEN allt bara strula och när jag väll hade fått ordning på det så visade sig att det skulle ta en och en halv timme att lägga upp.. och klockan var halv tolv.. Usch! Så slänger upp den ikväll!

Dressyrträning

ååhhhh har varit på dressyrträning idag med kaptenen. första träningen på as länge.
Och han var såå SJUKT jävla fin :D wiee. är som ett barn på julafton nu haha.
Åh älskade lilla häst :)<3

tränade mkt på att ha koll på var han sätter bakbenen. flytta in & flytta ut.
tränade även på att böja åt både hållen & ställa. Avslutade med att ta upp han i formen & gå upp i en mellan trav. FYFAN VAD FIN HAN VAR. sån jävla kraft & han var helt jäkla lösgjord. Vilken känsla :) var såååå nöjd med han.
Han fattas ju lite styrka vilket kommer fram väldigt tydligt i galoppen & i galopp fattningarna. Men det är bara att forsätta kämpa så kommer det också=)
Fick också höra att min häst har gått upp i vikt, vad bra eftersom han alltid är såå tunn.
Men nej då har han för tjock rumpa enligt linda. Men sen kröp det fram att hon bara var avensjuk HAHA ;)

 fick även önskemål att lägga in bilder från förr & nu så ska se om jag kan gör det nu :)




Kaptenen efter någon vecka hos mig. Ser grövre ut på bilden än vad jag minns. Här är han 3,5 år =)


efter någon månad hos mig. Han hade så mkt påskjut bak så han trampade i sönder frambenen totalt. trampade rätt igenom bootsen därav silver tejpen på bilden. Hade ett galoppbandage med wetrap & sen silvertejp haha.


Några månader senare. första pay and jumpen. 50 cm haha.


efter yterligare ett par månader & några stygn & några boxvilor senare.


äntligen första dressyrträningen.


Hans livs första tävling :D





andra tävlingen.


3 tävlingen

första betet :)

Nu orkar jag inte mer. kommer fler någon annan dag :D


Dagens ridning

Tänkte att jag kunde skriva lite om hur det gått idag med ridningen. Började ju med ridning i skolan där jag red Celina, vart ju första ridningen med de nya hästarna. Gick väll helt ok, även fast jag fortafarande tycker om Gunvald mest, haha. Vi red i stora så vart inte så mycket plats eftersom de delat de på två, så det blir typ jättelitet, haha. Vi red lite skänkelvikning och galopp från skänkelvikning och lite så. Gick helt ok som sagt.
Ridningen hemma gick också helt okej. Hon ville inte riktigt lossna i början men blev finare mot slutet. Så det var bra. Hon hålelr dessutom på att bli fin i pälsen nu. Hon är snart helt röd och fin som hon brukar va på sommaren! HÄRLIGT! Hoppas det sista trillar av fort och sommaren kommer bumms!
Röd och fin! Inte så bra bild men tog bara en frn arkivet, haha!



Sen igår

Blev lite senare än vad jag trodde igår. Blev varken till att springa eller blogga, dåligt! Har i alla fall plockat hem en del sadlar som vi provat och så, sen hyrt biolightern (för ev senare köp då), stället som sålde moppen hade inte öppet, så ska dit imorgon, efter hoppträningen och stallet. Kan ju berätta lite mer senare om allt, men just nu är det baar lite generellt. Ska ladda in filmen i datorn också och klippa ihop den, från träningen då. Ska ta med filmkameran imorgon också, så kan ju Frida vara snäll och filma kanske! Men ska ut och springa nu, slänger in lite bättre inlägg efter det!






wiee

Nu händer det mycket, så blir en snabb uppdatering.
Nu blir det djursjukhuset med två hästar & sen vid lunch så ska jag iväg med lastbilen =)
Sen ska jag iväg & leverera lite täcken & posta lite täcken & annan utrusning som jag sålt :D wiee la ut 18 annonser på hastnet förigår. i går hade jag fått svar på typ 7? Ganska bra ändå :D hihih. kommer sakna mina saker, älskar alltid mina grejer fastän jag inte använder det? haha.
Nej nu får jag sätta faaaaaaaaaaaaart :D
Haare, tjaarrrrrrråå


Kaptenen var finfin igår mer om det senare :D




Falsterbo!

Gud vad jag längtar till Falsterbo!

Lite av bilderna från 2010, underbara tider!

















Besatt..

Jag har blivit helt besatt utav "One Three Hill". Är inne på 3 säsongen och varje ledig minut tittar pjag på det, när jag är hos mamma vill säga. Är helt kär i serien, förut hatade jag den, men sen började jag titta och är helt fast! Fast har hört att lite längre fram i säsongerna så kommer inte Chad Michael Murray vara med längre, och då vet jag inte om jag kommer vilja fortsätta se den... Han är ju det viktigaste i hela serien!

.

VECKANS BÄSTA:

  1. Första Johanna-träningen sedan skadan!
  2. Första hoppningen sedan skadan!
  3. Mamma (haha)
VECKANS SÄMSTA

  1. Mobilen stulen..
  2. Fick rida med inspänningar i skolan..
  3. Simkortet stulet ur brevlådan..

Ponnyakuten

Kollade nyss ponnyakuten. Vetrenären som kollade igenom Lisas ponny Star är en utan vetrenärerna som har engagerat sig i Kaptenen. En av typ ehm. 8-9 olika vetrenärer?  Hon är faktiskt väldigt duktig. Hon är ju special inriktad på ryggproblem.
Hoppas det löser sig för Lisa & Star också :)

Idag var jag ner & jobbade lite i fm. Red ett par hästar & åkte hem. riktigt gott.
Sen hem till kaptenen.Red som vanligt fram ute för att få igång bakkärran lite. Sen in & trimma på banan. Han gör nu byten vänster till höger helt utan att sparka. Men höger till vänster sparkar han? Avslutade iaf med ett byte höger till vänster där han inte sparkade. Duktig hestis.
Tycker det är lite konsitgt. han är sååå mycket svagare i höger galopp. därför borde det vara tvärtom? Han borde ju inte vilja byta till höger?
Mystiskt.






På måndag så kommer förhoppningsvis rätt fjädrar till lastbilen. Men vet inte om jag hinner åka iväg med den i morgon. så iaf senast på tisdag. Sen på onsdag så ska vi sätta dit en ny ruta. Gött
Behöver nämnligen både ett besök till djursjukhuset & åka & träna.
Så  nu får den bli klaaaaaaaaaaaar.












Vecka 13

Måndag
  • Åka ner till Lund och titta på en ny hoppsadel hoss något företag (minns inte vad det hette) så jag slipper min alldeles för lilla stubben sadel!
  • Kolla på moped som jag bestämt mig för att köpa. kanske köper den då också, vem vet?
  • Ringa till pharmalight och prata om att hyra en biolighter så vi får testa den. Så kanske hämtar den, vem vet?

  • Dressyra på Larett
  • Springa
Tisdag
  • Byte av häst i skolan, rida Celine
  • Gymmet?
  • Rida ut på Larett
Onsdag
  • Hoppning i skolan
  • Hoppträning för Johanna!
  • Springa
Torsdag
  • Gymmet?
  • Sola?
  • Larett Vila
Fredag
  • Dressyr på Larett
  • Springa
  • ?
Lördag
  • Rida ut på Larett
  • Gymmet?
  • ?
Söndag
  • Larett Vila
  • Upp till Göteborg med familjen och fira mormor, haha.
  • Springa

Träningen

Träningen idag gick super. Vi jobbade bara på att lösgöra henne ordentligt, och Johanna tyckte hon såg riktigt fräsch ut, och det är ju skönt! Har film från träningen och såg även att där fanns en del gamla filmer från tävlingar på kameran, men har inte saldden här...typiskt va? Så får lägga in det så fort jag kommer till pappa på måndag istället! I alla fall så är det jätteskönt att äntligen fått komma igång igen med träningen. Kan kanske få ordning på ridningen igen och verkligen komma i form igen. Det gick ju så bra innan skadan! Undra förresten när det går att tävla igen..längtar! Händer en del roliga saker i veckan. Slänger in en liten planering nu ikväll, så ska ni få se! Hehe!

P.S. Någon snodde mitt nya simkort från brevlådan.. hm.. känns det som om någon är ute efter mig eller. Haha! Palla! Så tog ännu längre tid för mig att få mobil igen, suck*

Svar på Kommentar

Rebecca ([email protected]) om Fäller:
Ser nästan roligt ut när dem är lite prickiga överallt hihi! Måste fråga även, är det inte svårt med lösnaglar?
IP: 85.225.18.226

SV: Ja visst gör det, saknar den riktigta sommarpälsen nu. Den är ju så fin annars, haha! Det vet jag faktiskt inte, det är Steffis naglar, och det är sånna gelenaglar, haha! Jag ville inte visa mina fula naglar så Steffi fick hålla håren ;P




Fäller

Som sagt så fäller Larett rejält just nu. Här är lite bilder som visar hur mycket det verkligen är, haha! Ska klicka en bild på shabraket också, så ska ni få se hur hemskt det ser ut istället, haha!
Toffs man får av om man drar lite i pälsen!
De små prickarna är där hon har fällt av pälsen. Drar man i det andra så trillar det lätt av. Steffi stod och ryktade henne med ryktstenen och det blev faktiskt mycket bättre. Har dock ingen bild på efterresultatet tyvärr..

Hoppningen i Fredags

Hoppningen i fredags gick helt ok för att vara första gången på så länge. Larett ville inte riktigt lyssna alls utan bara springa och göra lite som hon ville, haha. Men hon tyckte det var jätteroligt, och det är ju bra, haha. Fast vi får nog träna lite, så hon lär sig att lyssna igen, haha. Hoppade inte så mycket utan bara en oxer på 70cm och ett räcke som låg på 90cm som högst. Ville se så att hon verkligen höll, och det gjorde hon för benet var finfint idag, så än så länge är det super! Vill inte säga något, för då blir hon väll skadad.. haha.
Idag så skrittade jag ut en runda, eller ja, skritta och skritta, det var ett försök till skritt i alla fall. Men det är något mitt i mellan när man pratar om Larett! Och imorgon är det träning, najs!
Steffi tog vilder, svårt att få fina bilder i ridhuset men de var helt ok ändå. orkar inte hålla på och redigera, men det är väll inte så farligt. Mamma skulle filmat men videokameran var helt död, haha. Ska se om jag kan ladda den tills imorgon så kan mamma filma en del imorgon från träningen!

Datorn tillbaka

Datorn har varit borta ett tag nu, så kunde inte gå in snabbt och slänga in bilderna igår, eftersom den vart tvungen att kopplas ihop och sånt. Jag vart nämligen ute igår, så hann inte hålla på och fixa. Men nu är den tillbaka. Tyvärr har de senaste bilderna försvunnit.. men jag har bilderna från igår och poträttbilder på Larett (i och med att jag behöll dem på kameran för att jag skulle redigera dem lite) kvar och de äldre bilderna förståss! De jag hade innan min dator blev knäpp, haha. Datorn är mycket bättre nu också, inte alls så seg och frustrarande, så nu är jag glad. Dock har jag ingen mobil fortfarande. Väntar på simkortet och polisrapporten. Det dröjer nog ett tag innan jag får min nya telefon, det ska ju fixas och trixas med en mass apapper, men så fort jag fått simkortet så har jag i alla fsll en gamal sony ericsson..haha!

visa häst

Eftersom vi har full rulle i vårt ridhus, nationella dressyrtävlingar tror jag det är. (står ju i ett stall precis intill åstorps ridanläggning, så det är där vi rider) så kan vi inte ha kunder på hela helgen, så vi bestämde oss för att köra upp med hästarna till örkeljunga, till en som Madde känner och ta kunderna där istället. Så nu ska jag masa mig ur sängen äta lite och göra mig ordning för avfärd mot ökeljunga! :)

markarbete

Idag var det sista dagen jag hade det andra stallet & hästarna. eller ev på måndag också.
en av hästarna var lite busig i skogen idag så jag fick mig en rejäl smäll på näsan :/ stackars min näsa.
den andra gick i ridhusrt & var kalas fin :)
Den tredje fick vara.

Sen var mamma iväg med lastbilen idag igen. suck. är det 4de gången vi är iväg med den nu? nej idag funkade det inte heller. SJukt irriterande. så jag ska iväg med den på månadag igen & då ska det fan funka annars blir jag tokig!


kaptenen & jag har somsagt haft en lite dålig period nu i typ två veckor. Har meckat med utrusningen allt ihop om att något ska funka.

Idag fick han gå på det tredelade fullchecket med äpplesmak. Martingal & hantag. satte även på aktonpadden.
Och detta funkade kanon. ska köra på det ett par dagar :)




Inte så intressant men ni får det på bild ocksp ;) hahah


Iaf satte fram klockan, med bara bommar. Hade dem på långsidan lite upphöjda.
Red först fram ute & galoppeade på FRAMÅT. sen så gick vi in på banan. gjorde övningen i trav först. Sen i galopp. I vänster så var han som vanligt fantastisk :) höger var sisådär. men i slutet så gjorde han även det ganska bra :) avslutade sen med att hoppa ett lite högre kryss. Helt okej, vi känner ju inte varandra så bra i hoppningen än så blir lite fel i mellanåt.




Borta

Har varit borta nu ett tag, sov först hos Steffi sen hos Frida, så har inte haft tid att blogga. Nu sitter jag i skolan och ska skriva på mitt miniprojekt. Blir hoppning i stallet idag, så ikväll blir det bilder och film förhoppningsvis! Men nu måste jag fortsätta att skriva så jag blir klar!




trist

Ja det är lite små trist att blogga nu.
Känns inte som vi riktigt har kommit igång? inga kommentarer & får inte till några på inlägg? hrmm. hur ska vi lösa detta?

annars så rullar allt på.
Red alla fyra hästarna idag.
C skrittade jag ut en sväng idag, precis som igår. är ju så häärligt väder :) Sen red jag ett lite lättare pass i ridhuset & hon var sååå fin :) super nöjd :D
LB red jag i ridhuset & även han var finis :)
L red jag också i ridhuset. har  fortfarande inte hittat kneppet hur jag ska rida henne. menmen hon är söt & snäll iaf :)

Sen hem & red kaptenen på utebanan & han var ganska så fin.eller fin jämfört hur han har varit på sistonde. Han var helt fantastisk jätte länge, sen i förra veckan så kom vi in i en lite sämre period :/
Hoppas det går över snart igen :)



min gamle ponny

Hittade två super söta bilder på min första egna ponny.
fina ponny.
Nu sitter jag bara med musiken på max och väntar på att Madde ska hämta mig så vi kan åka till stallet. Vilken lyx jag har.
Ska rida ut på Briardame idag tillsammans med Felix, Madde, Jenny, Li, Amanda, Linn och Sandra. Super fint väder så kommer bli så himla mysigt.
Skrivit prov idag, djurkunskap, anatomi, leder, senor o.s.v.
Häromdagen hade stadens finaste häst bett och träns för första gången, låt mig presentera Ikke.
Kommer komma lite mer information om min underbaring inom kort.
Stellet nu,

Måste ha

En liten lista på vad vi verkligen behöver köpa nu. Listan om vad jag vill att vi ska köpa är nog betydligt längre..men men.. Hoppas vi kommer iväg och köpr det i veckan i alla fall!
* Loppfrön
* B-vitamin
* Pälsglans

Titthinder

Larett har aldrig haft problem med hur hindret ser ut, men jag vet att det är många hästar som har det. Hästar som är livrädda för vattenmattor och annat. Det kan ställa till med problem på tävlingar när det kommer ett lite konstigare hinder. Hur är era hästar, är de rädda för titthinder? I så fall vad gör ni åt det?


Tyckte detta hindret vart lite komiskt, det är kanske inte så läskigt men TITThinder, haha!



Gymmet..

Varning för olämpliga ord..
Det som hände på gymmet igår gjorde mig mest förbannad fast det dels var mitt eget fel, men ändå! Det var helt enkelt så att jag inte hade något lås med mig så jag tog med mig mobilen upp. La den på löpbandet när jag värmde upp och glömde den där. När jag kom på det tre kvart senare så hade någon tagit den. Så jag tänkte att någon kanske varit snäll och lämnat in den. Men icke då, efter jag duschat och så frågade jag och inte var den där inte. Så ringde och ringde till telefonen (från min brors telefon) men ingen svarade. När jag vart i stallet och ringde från Fridas hade de jävlarna stängt av den. Så där fick jag min bekträftelse på att den vart stulen. Så mobillös igen. Senaste gången min mobil blev stulen var min förra iphone förra sommaren.. för mindre än ett år sen. Det störigaste med hela skiten är att de har ingen användning för telefonjäveln, hela mobilen blir spärrad, inte bara simkortet utan ALLT. De kommer inte kunna ha den till ett skit så vad FAN ska dom ta den för, JÄVLA IDIOTER. Ta den jävla telefonen och stoppa den långt upp om ni nu är så JÄVLA fattiga och inte kan köpa er en egen mobil, KUKSUGARE. Hoppas att ni har de så kul med den och hoppas FAN det var spännande att ta den. Idiotjävlar! TA ER!
Inte ens när de precis tog den kunde de göra något med den, eftersom jag hade sånt lås så ingen kan komma i på den utan kod. Det ända dom hade användning för vart skalet, MEN TA DET DÅ ERA JÄVLA PUNDARE OCH LÄMNA MOBILEN! Hade ju varit snällare lixom.. eller? Idioter...
Vill ni ha en lista på allt jag blivit bestulen på av fattiga gettoungar? Ni får den i vilket fall..
* 4 mobiler, varav 2 iphone
* 2 mopeder båda tagna på min tomt, den ena bakom häcken och allt!
* 1 systemkamera
* Minst 4 cyklar
* Mer än 1000 spänn
Detta är inte OK. Köp era egna saker. Börja jobba förfan era lata jävlar. Suck*
Fan vad jag blir arg!
M-I-N MIN inte röra!





Morgon

Här sitter man och har morgon.
Vilket betyder, varma frallor & oboy. Samtidigt som man kollar vakna med tje voice & chillar runder på nätet. Mums på morgonen :)
Snart ska jag sätta fart, klä på mig hästkläderna & göra v sig lite.
sen drar jag och lämnar hunden hos farmor & farfar . och sen blir det vidare till jobb :)
Och även idag ser det ut att bli super väder, igår var det typ 14 grader i solen mitt på dagen. Helt fanttastiskt :D
kunde inte vara ute i tröjja utan att bli för varm. Helt underbaaart :D
Tänk om det alltid hade varit sommar? Och suuuper varmt, wieeeeee :D
hahah nej. ska ha lite mer morgon innan jag sätter fart.
Tjaarrrååå



Bjuder på en bild från en varm, solig dag. Från kaptenens absolut allra första tävling. alltså typ 3 år sen? ojj va tiden går foort .




Ridningen

Dagen börjar bra och jag är på bra humör, får skjuts till skolan och allt, för att jag skulle få sova lite längre i och med att vi hade prov. Det första vi har på dagen är då stallet och ridning. Och det jag fruktat enda sedan jkag började på skolan är att ridinstruktören ska sätta på inspänningar på hästen jag rider.. Eftersom jag skulle se det som ett tecken på att jag vart dålig. Det händer då denna lektion och det var hemskt. Det brukar ta ett tag för mig att få Power Line att släppa, men han brukar vara hyffsat fin i slutet. Men tydligen enligt vår ridlärare så red jag inte tillräckligt bra så då satte hon på gummisnoddar. Hon kunde lika gärna ha gått fram till mig och berättat hur uruselt jag rider, så kändes det. Och det känns verkligen hemskt, mår uppriktigt sagt dåligt över det när jag tänker på det. Har dåligt självförtroende i ridningen redan, tycker aldrig det blir bra och skäms ofta efter lektionerna, speciellt när alla andra på skolan står och glor.. Den ända hästen jag kan rida hel ok är Larett, och det är ju inte så konstigt.. henne har jag ju ridit i tre år.. Dessutom är det andra personer som skulle rida henne sjukt mycket bättre, titta bara hur det går inom tävlingen.. Inte så värst bra.. Nä de där med inspänningarna var helt enkelt hemskt, rider verkligen så dåligt då, usch.. Men det är väll bara och gå vidare och fortsätta försöka eller hur? Förlåt för denna texten, ville bara få ur mig lite känslor, skänt att skriva av sig, testa det nästa gång ni är lite nere över nått, eller arga!

Självförtroende..?

Hade lagt upp inlägg som skulle kommit upp idag men tydligen så sket dom fullstädningt i de, så de dyker upp imorgon istället, haha. I alla fall.. Dagen har inte varit speciellt bra alls, en skitdag rent ut sagt, men jag har inte varit så arg, även fast jag blivit rätt ledsen och arg så har det inte varit något som hållt i sig.. Men kan ju berätta om lite av de som hänt, dådå..
..märkte att det blev ett väldigt långt inlägg, så delade helt enkelt upp det istället. Kommer två olika inlägg om mina känslor om två utav händelserna. Så sumerar jag det bara här!

Det hände en del jobbiga saker, på rindningen i skolan och på gymmet. Dessutom glömde jag min väska i stallet så vi fick köra hela vägen tillbaka igen.. suck*
Red ut på Larett idag förresten, hon vart väldigt pigg, men det får man vara!

Första dagen

Har inte riktigt haft lust eller tid att blogga.
Från idag till måndag så har jag hand om ett stall med 4 väääldigt fina hästar :)

Började dagen med att åka & lämna hunden.
Sen vidare till stallet.
Släppte ut hingsten i hagen & började mocka.
När stallet var klart så började jag rida.
Varierade så att alla fick vara ute & så.
Började att skritta ut L tsm med carro. Gick super, den var jätte snäll :)
Sen tog jag & red C i ridhuset. Hade fått reda på att den kunda vara lite spänd, men även det gick bra & den var jätte snäll :)
Sen red jag även LB & den var heeelt fantastisk =) Den gilla jag :D
Mellan ridpassen så fixade jag även mat & allt annat som ska fixas.

Sen åkte jag & hämtade mamma, så åkte vi till stallet.
Hon hjälpte till med stallet & skrittade öven fram kaptenen.
Inser när jag ska hoppa upp att mina ridskor är borta?
Fick lite halv  panik & trodde jag hade glömt dem på taket på bilen. Men ringde upp till stallet så hade glömt dem där.
bläää. fick rida i gummi stövlarna.
Kaptenen var ap dryg idag. och jag var på dåligt humör, hade ont i magen & var trött.
Han blir så jävla spänd när det är blött ute.
tog inte höger skänklen.  & tjaffsade mest i munnen. var spänd & gnällig.
Satte till sist på en graman & det hjälpte inte heller.
men efter mkt jobb och bråk så gick han väl helt Ok.

Nu blir det chillaaa & i morgon är det dax igen ;)


Tjaarrrååå





FILM

Någon som vet hur man lägger in filmer på bloggen när HTML inte fungerar?!

Fick iallafall filmen på Briardam, så himla söt. Filmen kan ni se HÄR

ny länk

råkade skriva in fel länk osv igår, så här kommer den riktiga på Aurola Priba:
FILM
Idag har jag även ridit Briardam och Hamlet.
Har inte fått film och bild från Madde än, kommer förmodligen imorgon.
Briardam va rädd för allt i ridhuset idag med, men hon lär väl sig om ett par dagar, och vi ska inte snacka om när jag skulle försöka gå in i B ridhuset för att fota, där stog ju massa hinder och vem vet vad dom kan göra mot en stackars häst?! nä dit tänkte hon iallafall inte gå in. Men hon var fin ändå, tillhör väl Briar släkten antar jag.
Men checka istället strumporna fram, är hon inte bedårande ?:)


Hamlet reds fram på ute dressyrbanan, galopperade, skvätte lite grus på plåtväggen, fick flipp. Haha söt, brallade lite sen blev han fin igen.
Gick in och hoppade lite i B, tränade lite lydnad och så, svängradien och så att han var vaken för skänklarna. Ingen stjärna men gjorde det himla snällt, kan nog komma en bra bit på vägen iallafall.
Kommer nog komma en liten film på när han hoppas imorgon.
Idag har jag ju varit jätte duktigt enligt mig själv, först ridit dessa två, efter det åkte jag till gymet med Li, gick på ett core boll pass 1h, och direkt efter ett zumba pass 1h. Avslutade med 30 min på gymet, lite rumpa och mage :)
Det ska nog kunna bli en bra sommar 2011 trots allt..
En bild på underbara Hamlet ska ni få innan jag lämnar detta för idag och säger godnatt.

OHH han är så stilig.

Nä, Kemi prov imorgon, taggar genom att gå och lägga mig. Godnatt!

Måndag

Slutade lite tidigare idag, redan halv två fick vi åka hem, eller ja, jag fick åka till stallet. I stallet blev det heller inte så mycket tid, Larett hade vila idag, har planerat hela veckan nu eftersom det är träning på söndsag!!! Gud vad roligt det ska bli, har saknat att träna ENORMT, längtar verkligen tills på söndag! OCH vi får hoppa på torsdag! Underbar vecka helt enkelt!
I alla fall så vart jag hemma vid fyra - fem i och med att jag krachade hos Frida ett tag innan stallet. Så nu har jag precis sprungit, ska städa mitt rum, och sen plugga det sista! Fast klockan 20.00 är det final på Top Model, så det måste jag se, sen klockan 22.00 är det ju dags för Big Brother och det kan jag inte heller missa! Men det ska nog gå utmärkt ändå!
Laretts Shema v.12

Måndag: Vila
Tisdag: Rida ut / Dressyr - beror på vädret, om det är kass väder på tisdag får vi rida ut på onsdag om det inte är kasst väder då också vill säga...

Onsdag: Dressyr / Rida ut
Torsdag: Hoppa / Dressyr - helst på torsdag men om det är någon som kan fota på fredag så hoppar jag då, om det inte finns någon som kan fota på torsdag såklart.

Fredag: Skritta / Dressyr - beror på om jag hoppade på torsdagen
Lördag: Dressyr / Skritta - beror på om jag hoppade på frdagen
Söndag: Dressyrträning





Bloppis

Har en del hästsaker som måste säljas, så slänger upp en liten bloppis här!
Hade en del saker som jag ville ha sålt så lade upp en liten bloppis. Självklart ska sakerna tvättas!
Hinköverdrag Frukost, Lunch och Kväll - 15:-


Sadelväska använd en gång - 150 :-


Ländtäcke knappt använt, stl ponny - 100 :-
Renöron knappt använd - 50 :-
Benskydd 2 st, knappt använda, stl ponny - 40:-
Tygel&Nosbjällror knappt använda - 30:-
Allt - 190:-


Tolklina - 30:-


Träns mörkbrunt, stl ponny - 150:-


Benlindor rutiga, stl ponny - 50:-


Damasker 4st, vita, stl cob - 100:-


Bandagelindor stl cob - 50:-
Shabrak blå/vitt hoppshabrak, stl ponny - 50:-


Shabrak Agria allround, stl cob - 50:-
Shabrak blått allround, stl ponny - 50:-


Shabrak vitt allround, stl cob - 50:-


Shabrak rosa med hästmotiv, allround, stl ponny - 50:-




maila [email protected] vid intresse




Älskar dig!

Du är underbar och jag älskar dig till månen, nej, pluto och tillbaka!

Helskodda Ridbyxor

Det finns många olika åsikter om helskodda och halvskodda ridbyxor. Själv kan jag inte rida ordentligt om inte ridbyxorna är helskodda, jag får inget grepp i sadeln helt enkelt och det stör mig något fruktansvärt! Fast jag tycker dock halvskodda är mycket snyggare.. Synd att jag inte kan rida i dom! Vad tycker ni? Helskodda/Halvskodda vad föredrar ni?






Aurola Priba

Madde hittade nyss ett klipp på Aurola, min unghäst jag hade i somras som sedan såldes till stockholm, några av er vet vem det är, vill andra veta så finns hon med på Stephanies inlägg på tidigare inlägg.
Vi löshoppade henne upp till drygt 1,50, hon hoppades in hösten-10 och nu på filmen får vi äntligen se henne hoppa "bana" under ryttare, nu hoppar hon banor på 1,10.. såå himla lättlärd, aldrig varit med om en häst men en sån underbar personlighet, alltid glad! verkligen ALDRIG sett henne dra bak örnen eller något liknande, oavsett vad som hände.
och alla ÄLSKADE henne, mest av allt jag!
Här kommer hon !!
nähhe.... skojade bara. nu går det tydligen inte att lägga upp film från HTML?! någon som  vet hur man gör då ?
här kommer iallafall länken, sevärd!
<iframe title="YouTube video player" width="480" height="390" src="http://www.youtube.com/embed/QfPoZFi9h6s" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

.

VECKANS BÄSTA:

Hade väldigt svårt att välja en så fick bli tre stycken denna veckan!



1. Att det var så pass fint väder att man kunde rida i padocken!
2. Att Larett tog små skutt över den upphöjda bommen!
3. Att våren så gott som är här!

VECKANS SÄMSTA:

La även in två dåliga saker, haha!




1. Att Laretts päls har blivit så ful när hon fäller + att de är päls överallt!
2. Att Larett har lera överallt när hon kommer in från hagen! Suck*



"briardam"

Fick nyss en bild på vår "Briardam" dö snygg!!
MUMS!

Hästar som stegrar

Ja det här med hästar som Stegrar & små studsar är väl tyvärr ganska så vanligt problem.
Tyvärr så är det så att många omedvetet får hästen att göra det mer & mer.
En häst som små studsar, sådär små hoppar lite. en sån häst ska man aldrig lätta i handen på.
Vanligaste orsaken till att en häst studsar är att den inte accepterar antingen skänklen eller handen.
Många heta hästar studsar för att dem inte är framme för skänklen.
Det gäller att inte ge sig. Och absolut inte lätta i handen.

Det är nämnligen så att en häst som är kanske lite små sur, den testar att börja små studsa lite. Sitter du då kvar lungt & stilla & inte lättar något i handen. utan lite tvärtom håller i hästen & sen trycket på den fram. så tvingar du tillbaka en mellan hand & skänkel. Hästen har då fattat att det inte lönar sig att stanna & små studsa.
Den kasnke testar igen men det gäller bara att ta det i lugn & ro & forsätta kämpa på. Dem lägger snabbt av med den lilla ovanan igen.
Menar inte att om du har en häst som står totalt rakt upp på bakbenen att du inte ska lätta, ibland måste man tyvätt det för att den inte ska slå över.

MEN om du istället lättar i handen & trycker på så inbjuder du hästen lite till att hoppa större & högre.
Du ger ju eftergiften till hästen, precis som den ville. Och då kommer hästen att forsätta att hoppa & studsa. Den kommer även att göra det högre & högre.
Denna ovanan blir till vana för hästen & den får som den vill & slipper jobba.
Detta kommer blir svårt att bli av med & hästen kommer bli riktigt sur när du sen säger till den att lägga av.





smakprov ...

onsdag 2h, fredag 4h, lördag 4h, söndag 4h.. Jaa, jag och Hanna har pluggat kemi i 14h denna veckan.
Om jag inte fattar provet på tisdag, så ska jag börja fundera över om plugga verkligen hjälper.

Det var faktiskt riktigt skönt att komma till stallet idag och rida de nya hästarna, fick dock inte känna på "Hamleten" så mycket eftersom Madde nästan ridit klart honom när jag kom, så hoppade bara upp och travade lite.
Tryckte bara av en liten snabb bild utanför stallet, väldigt trevlig häst.
Har även en häst hemma, efter Briar. 5 år, inriden som 4 åring. Jätte trevlig och otroligt snygg med 4 vita strumpor och bläs! Loved it!
Den var lite spänd men otroligt välriden!
Kommer förmodligen bild och film på båda imorgon, dressyr på "Briardam" och hopp på "Hamlet"
Kan inte exakta namnen på hästarna, därav dessa provisoriska.

Och slutligen så fick jag träffa prinsen idag, ett litet smakprov får ni här.........
Hum hum hum.....
Dags för duschen och sängen nu, hörs förmodligen imorgon!

Outfitt

Steffi skulle egentligen fotat ridpasset idag också, men det blev inte så för hon var tvungen att skynda iväg och rida två hästar. Så det hann hon tyvärr inte. Det var ändå inget batteri i kameran märkte jag när jag skulle fota Kaktus så det gjorde ändå ingen skillnad, haha! Men ska försöka att få folk att fota mig lite oftare, så att det kommer lite ridbilder. Det livar ju upp det en del!
För övrigt så har jag och Steffi pluggat sammanlagt 14 timmar inför kemiprovet! Det är inte dåligt de!
Ridningen idag gick bra. Hon vart dock inte på topp, trots att vi red i padocken vart hon lat. Ska ta och köpa B-vitamin, kan ju bero på att hon fäller som hon är lite extra lat. Eller så är det för hon tycker dressyr är tråkigt, vet inte! Tur då att vi ska hoppa nästa vecka då!
Tog förresten lite bilder på outfitten Larett hade istället! Så här kommer den!
Lindor: Ljusrosa från Equiline
Shabrak: Mörkblått med ljusrosa kant från Lami-cell
Sadel: Svart dressyrsadel från Prestige
Ländtäcke: Mörkblått med silver brodyr och fläta från Exklusive Horsewere
Träns: Svart med vitt foder från Hööks
Stövlar: Svarta läderstövlar från Equipage
Ridbyxor: Bruna helskodda från Moutinehorse
Tröja: Mörkblå munkjacka från Funktionärsjobbet
Hjälm: Trasiga slapphjälmen från Hööks



Poträttbilder

Tog en del poträttbilder på Larettigår, eller ja, helkroppsbilder och så. Men tänkte ta dem till den gemenskapa datorn och redigera dem där lite, klippa och så. Men de kommer så småningom. Sen är följer ju Steffi med idag också så då får ni ännu mer ridbilder.

Vår!

Det är nog faktiskt vår ändå! såg de första blommorna i trädgården och det är ju täcken på vår! Att se de första blommorna är nog det bästa som finns, nu är den verkligen påväg! Dessutom smälte ju snön bort lika fort som den kom! VÅR!

Bildbomb

Här kommer bilderna från ridpasset!

dagens ridpass

Idag var det fint väder men ganska kallt, dessutom hade det torkat upp i padocken så blev till att rida där för första gången denna våren! Det vart riktigt härligt! Larett tyckte det var kul att få vara ute och rida och vart mycker piggare än i ridhuset. Hon har ju som sagt tröttnat en del på ridhuset. Hon var mer ärlig med bjudning och allt så jag vart nöjd., Dock red jag mest för att hon skulle ha kul också och jobbade inte värsta passet. Men hon fick galoppera över bommar, en upphöjd som blev som ett minihinder på 20 cm. Det tyckte Larett var JÄTTE roligt!
Har många bilder från dagen, men slänger upp en bildbomb imorgon istället!
btw kolla in outfiten på Larett, det var det jag fick utav Steffi i julklapp! Fint va! Dock vart det lite för kallt för att ta av ländtäcket, men bild utan ländtäcke kommer imorgon! Jag vart inte heller utrustad med rätt matching men va f*n!







lååångdag

Ja idag vart det en låångdag.
Dagen började vi 6, upp & käka frulle. sen vidare & lämna hunden & sen till stallet för att morgonfodra & släppa ut.
Sen vidare ut till H för att göra iordning hästarna & lasta.
Åkte upp till tävlingsplatsen. Började lasta ut & besiktiga M. Han gick lagklassen där han var felfri så laget gick till omhoppning. Ävrn där var M felfri. Riktigt fin var han :D
Sen ut med nästa häst, som var lite  hrmm galen?  men det slutade bra också, en Nolla till =)
Sen sista Underbara hästen. Hon är helt fantastisk att hålla på med :) Även hon satte sin Nolla :D
så tre duktiga hästar, men det var en låååångdag utan någon Paus. Vid 5 fick jag i mig mat igen.
Sen var det bara vidare till Kaptenen & fixa där.
Fick även hämta hunden som inte mådde så bra. Så nu sitter jag här och är trött, hunden är trött & lite dålig.
Lite dålig tajming eftersom jag & sofie hade en sjuk utgång planerad. Menmen sånt e livet :(

Så, vad gör man nu?


Tjaarrå



Mot Stallet

Nu blir det att bege sig till stallet. Det vanliga står på schemat, ridning och sådant. Det är ju helt okej väder, fast vet inte om det blåser och om det har tårkat i padocken. Men om det inte blåser och padocken är fin kanske jag kan rida där. Men förmodligen blire det ridhuset.. Tyvärr.. Men men, Steffi med idag igen, så blir förmodligen lite bilder. Kanske ska gå över några bommar eller något...vi får se!

Hiss

Slänger in en hiss till Jan Brinks Dressyrskola, artiklarna som är i ridsport i varje nummer. Tycker de är jättebra. Är det första jag läser när jag får en tidning. Upptäckte de för några dagar sedan och nu ångrar jag att jag inte läste fråpn allra första början när det kom! Jaja. Tycker i alla fall där är bra tips och övningar, tycker det är jättebra helt enkelt!

Stephanie axelsson gör en comeback

Hej!
Det var ett tag sen man var inne här och skrev. För er som inte vet att jag delade bloggen med Hanna innan, så tröttnade jag på att skriva eftersom jag inte hade någon fantasi eller motivation till att skriva någonting som var intressant för er läsare.
Sist ni hörde av mig hade jag som sagt Weleva "Sessan", ett 8 årigt dressyrsto som det hade gått lite snett med, hade henne hemma för tillridning och försäljning, och nu är hon 'äntligen' såld om man kan säga så. Folk som kom och provred henne kunde helt enkelt inte reda ut det så det blev lite svårt att sälja henne...
Det har absolut ingenting med hästen att göra, för egentligen så var hon väldigt okomplicerad, satt man bara still och var mjuk och följsam i sin ridning så gick hon som en klocka. Men många som kommer och provrider, kortar tyglarna, håller emot i handen och trycker på med skänklarna för att trycka ihop hästen i en form som dem tycker ser bra ut.
Men iallafall så hittade vi tillslut en från Finland som köpte henne och jag hoppas hon har det jätte bra där!!
Lite bilder på sessan som redan varit uppe på bloggen, men som sagt, somliga har nog inte sett henne..
Vill inte avslöja allt för mycket om vad som komma skall så jag säger, be continued.
Början på en förmodligen, förhoppningsvis väldigt bra story börjar någon gång i helgen, eller nästa vecka.
Är det någon som inte vet vem jag är och som undrar något så är det bara att kommentera så kan jag köra en liten presentation på mig och tidigare hästar.



Lite fler bilder från dagen

Det togs även lite fler bilder från dagen, en del på Frida och en del på Steffi, så lika bra att slänga upp dem!

Frida blev tagen på bar gärning med att...
...pilla sig i rumpan...


...och pilla sig i näsan! Så typiskt Frida!


Frida och Caramell


Min stallskötare Steffi fixade hästen...


...och boxen, fast det var ju inte så fint mocken! Dåligt..!


Kaktus kan säga ja, som jag lärt honom! Haha!


Fridas rumpa! Haha!




fixat

Idag har jag bara fixat massa i stallet.
Det vanliga i stallet, mocka & sånt.
Sen fick kaptenen stå med massage apparaten & jag smörjde alla min träns ordentligt. + i kantenpå mig ;)
Tog loss alla delarna & putsade först med tvål & sen olja eller balsam beroende på tränset.
Sen fick sadlen, gjorden, skorna & chapsen också putsas. Betten skrubbade jag ordentligt.
Sen gick jag & kaptenen en sväng i skogen, typ 20 - 30 min :)
Han ska ju ta det lite chill nu i helgen eftersom att han gjorde ett ganska rejält galopp arbete igår på stranden:)
I morgon blir det morgon fodring + fixa så mkt som jag hinner.
Ska sen på tävling med H, hoppas det går bra :)
Sen på kvällen så blir det utgång med sofie som har varit saknad :)







Vårpälsen

Försökte ta några bra bilder och visa hur pälsen ser ut nu. Blev ingen som var jättetydlig, men man ser ändå hur färgen är olika.

Ridbilder

Idag vart Steffi som sagt med mig i stallet eftersom vi ska plugga hela helgen. Hon knäppte en del bilder från ridpasset. Hon ska med imorgon också, och kanske på söndag, jag vet inte. Men då blir det fler bilder, kanske någon från padocken om det har blivit lite tårrare och så!
Ridningen idag gick helt okej, hon vart dock finare igår, men jag tyckte hon blev bättre i slutet. Har fler bilder än jag lägger in nu, om ni vill se fler får ni säga till, så fixar jag de!

Bloggtävling

Jag är med och tävlar om ett Anna Scarpati set. Schabrak & Luva hos Lovisa & Heidi.
Blogg: http://lmochhb.blogg.se/

Ett väldigt fint & roligt pris tycker jag. Var med du också :D




Hiss

Vill hissa Foxfire pälsglans, det är helt klart det bästa. Dessutonm är det inte allt för dyrt och det håller länge i och med att det är en så stor förpackning. Så hissar såklart det!

En vecka kvar!

Idag vart det bara djursjukhuset som gällde i skolan. Vi gick igenom inför provet om en vecka, tycker det är ganska jobbiga saker att lära sig, konstiga ord och så.. Dessutom är det kemiprov på tisdag, så de är en del att plugga, men det ska nog gå.
Att rida Larett idag gick bra. Hon vart jättefin och vi tränade mycket på övergångar mellan skritt och trav för att se så jag hade ett ärligt stöd. Men jag tror vi får öva lite mer på det, måste rida in i övergångarna mer och inte bara sitta där, haha. Men gick bättre i slutet, och hon hade jämt stöd i båda tyglarna utan att hänga i dem, så det vart bra. Hon är dock lite lat, så har ökat på FiberGI:n eftersom hon är lite trötter, haha. Eller så är det bara för hon är trött på dressyren, för när vi rider ut är det minsann fart i benen. Men det skadar ju aldrig med lite mer energi. Är dessutom bara en vecka tills vi får hoppa, ska bli riktigt kul!
Imorgon följer Steffi med till stallet, så då kan ni räkna med lite ridbilder, förhoppningsvis är det fint väder så jag kan rida i padocken, då blir det ännu finare bilder. Annars blir det bara vanliga ridhusbilder, ahah! Men det går nog bra. Ska även passa på att ta ett foto på Laretts päls nu när hon håler på att fälla. Den ser förskräcklig ut, är olika fläckar med färger, och nä, den är ätteful! Man såg knappt det när jag tog bild med mobilen, så får ta det med systemen istället!
Tog denna på pälsen, man ser ju att det är lite ljusare i mitten, men tar en ny bild imorgon så man verkligen ser haha!



Förlåt!

Tar genast tillbaka det där med våren. Nu snöar det, så tydligen har vintern fortfarande inte gett sig. H*lvete. Är så trött på skiten nu ju!

Våren är påväg!

Nu är det vår i luften, och trots att det går lite upp och ner med temperaturen så håller den sig nu mera över noll (för det mesta i alla fall) och detta är helt underbart såklart! Fast det tråkiga är väll hur tråkigt det ser ut ute, regnet, och leran! Det värsta är ju när man tar in sin häst och den har lera upp till öronen. Usch vad det är tråkigt! Nu i början utav våren tycker jag mer det är som höst, innan knopparna slagit ut och sådant. Fast man vet ju att den riktigt våren och SOMMAR är påväg! Haha! Ytterligare en sak jag ÄLSKAR med våren är hur det blir ljusare och ljusare för var dag som går, nu är det ju ljust ute till klockan sex, snacka om länga, haha! Är det vår hos er ännu, eller håller vintern i sig?
Usch och fy!

*Bildbomb 2*

































*Bildbomb*

Nu kommer det en bildbomb från stranden ;D


































Vad är bäst?

Vad tycker ni skulle vara bäst egentligen? Att åka och behandla med Laser då och då eler ha en egen biolighter och göra det ofta när det behövs t.ex efter träning tävling etc. Jag tror det skulle vara bäst med en biolighter eftersom man då skulle behandla precis när det nehövs, i och med att skadan kan komma över natten. Medans lasern har man ju bara då och då, och om man gör det en vecka efter tävlingen kan det ju bvara för sent.. Eller vad tror/tycker ni?

Biolighter



Stranden

Ja idag åkte jag,Mamma & Milou till stranden. Där vi träffade Linda & bäbbis :D
Det började med att Milou rymde. Men tillsist så hittade jag en Mcdonalds påse på parkeringen & då kom hon ju såklart ;)

Kaptenen var Pigg somvanligt. men lite rädd & försiktigt. Så typ travar man så helt plötsligt så tvärnitar han. hela tiden. Han är så jävla rädd för vattnet. Kastar sig & håller på. Bara det att han kastar sig ner i vattnet. haha suck!

men han var ändå vääädligt duktig. galopperade ganska mkt. Bra träning:)

Bäbbis la sig ner sen också hahahhaha xD.

Jaja bilder & filmer Kommer senare, så håll koll :D









Bra Bloggar

Ja får väl göra som alla andra nu då.
Dem bloggarna jag läser är:

http://cooorre.blogg.se/  En tjej som har gryymt fina hästar, rider super bra & har ett bra tänk.  Mkt läsvärd blogg :)


http://kristinawarg.blogg.se/ En gryymt duktig tävlingsryttare.Har riktigt fina hästar. Blandannat silver medalj i junior SM som gick i helgen:D


http://xelaaa.blogg.se/  Lill alex :D Har en super fin häst & rider en massa olika hästar. Och har en super söt valpis :D


http://mittlivmedhastarna.blogg.se/ Linda´s blogg. En ärlig & rolig blogg. Har även bloppis på en massivs fina
märkes saker till häst, till bra priser. Cwd,HG, Dyo´n. Kolla in :D


http://teamoveson.blogg.se/ Två tjejer som har vääldigt fina hästar. Både dressyr & hoppning. Skriver roliga & intressanta inlägg.


http://tesskliintestam.blogg.se/ rider snyggt & har en snygg men busig skimmel. Har mkt outfits inlägg :)


http://jdressyrfjant.blogg.se/ En Duktig dressyrryttare som även hoppar. Har en super snygg svart häst :D


Ja det är dem bloggarna jag läser :D






Sådär

Nu funkar det att ladda upp bilder, bilderna var förstora haha.
Har inget redigerings program på datan nu, inte vad jag kan hitta iaf. Dem har ju gjort om min data så fattar inget & hittar inget haha.
Jaja den är snabbare iaf ;D

Det var kallt, men solen sken iaf. Var lite hårt i marken & kaptenen var lite trött så blev lite jogging på vägarna.
Testade även att ha en hand häst eller förlåt en hand hund haha.


Jag, Milou & Kaptenen på väg :)



Milou, Kaptenen & jag :)




Kaptenbuuus


Travar iväg & milou ville också hänga med :)




Världens sötaste :D Och hon skulle till frisören i förra veckan, men jag tyckte att det var för kallt. därav all denna päls & ja hon ser lite ovårdad ut;P haha




TOKIG

Blir helt jävla galen. varför funkar inte blogg.se? har varit nere hela jäkla dagen typ?  & går fortfarande inte att ladda upp bilder? va är fel?
har massvis med nya bilder att visa er jue :(



;p

Inga nya bilder idag heller. Men är ju svårt att ta bilder när man är själv i stallet.
Och är ju tråkigt att ta typ bilder i hagen, elelr hur?

Hur som helst hade med mig hunden som vanligt i stallet. Gick en lite längre runda i skogen med henne :)

Kaptenen fick ridas fram ute  skogen & på grusvägarna, sen trimma lite på banan. han var super fin. men sitter fast som fan i höger sidan ;s fick lite hjälp av E så blev det lite bättre iaf.
Vet inte om han bara är svag & dryg eller om han verkligen sitter fast. hrm får forsätta kämpa på lite. :)
I morgon ska iaf mamma med till stallet så då blir det kanske en bildbomb :)?

så länge får ni en bild på mig & kaptenen sommaren 09 tror ja :)













;p

Inga nya bilder idag heller. Men är ju svårt att ta bilder när man är själv i stallet.
Och är ju tråkigt att ta typ bilder i hagen, elelr hur?

Hur som helst hade med mig hunden som vanligt i stallet. Gick en lite längre runda i skogen med henne :)

Kaptenen fick ridas fram ute  skogen & på grusvägarna, sen trimma lite på banan. han var super fin. men sitter fast som fan i höger sidan ;s fick lite hjälp av E så blev det lite bättre iaf.
Vet inte om han bara är svag & dryg eller om han verkligen sitter fast. hrm får forsätta kämpa på lite. :)
I morgon ska iaf mamma med till stallet så då blir det kanske en bildbomb :)?

så länge får ni en bild på mig & kaptenen sommaren 09 tror ja :)





Helgens Planer

Till helgen blir det "pluggparty" med Steffi. Vi ska plugga, äta gott, kanske träna lite, söka sommarjobb och bara ta tag i allt. Det är faktiskt en del att göra i skolan nu, och när det är dags att söka jobb blir det ännu mer. I skolan har vi kemiprov på tisdag, miniprojekt (dock ska den inte lämnas in förren länge), göra en drogplanch, en del steciler för hästhållningen m.m. Men då är det skönt att fixa ett litet "pluggparty", så får man allt gjort. Dessutom blir det roligare att plugga när man har snacks och en kompis, haha!

Sleten

Jag är verkligen sleten efter helgens jobb, men det är sånt man får ta. Jag vill ju gå lumpen när jag blir äldre, då måste jag ju tåla att vara lite sömnlös! Inatt kände jag mig faktiskt väldigt utvilad efter natten, vaknade redan vid tjugo i sju och var pigg, annars brukar jag inte vara vid medventande förren tio över, haha. Men jag vart ändå trött i kroppen och så, men men! Dessutom vart det en slitig dag i stallet idag. Började med ridningen, den vart inte jättehård men tog såklart på krafterna ändå. Jag tror jag har kommit lite ur form med ridningen, det går inte så bra som det gjorde innan, men man har väll sina svackor. I alla fall, efter ridningen vart det jobb i stallet och då blev det packa en massa hö och sen tömma ut Power Lines box, och den vart inte nådig. Inte det lilla lagret i alla fall. Men efter en del kämp så vart det klart!
Efter skolan vart det till mitt stall, skulle egentligen dragit till gymmet innan men hade glömt träningskortet hemma. Får bli på torsdag istället. Imorgon slutar jag samtidigt som Frida, men ska försöka springa ut en runda på kvällen. Måste komma igång med träningen igen, jag har varit slapp nu sen jag vart sjuk, fast det är ju viktigt att jkroppen är helt återhämtad från sjukdom, men det är den ju nu!
I mitt stall i alla fall, så vart det lugnt. Fint väder och jättem mysigt. Igår vart Larett lite jobbig (eller OKEJ jag red inte ordentligt) men idag hade jag bestämt mig för att rida ordentligt så då vart hon jättefin! Mjuk och så, och då blev både hon och jag glada! Imorgon blir det hoppning i skolan och får se vad det blir hemma, om det är lika fint väder som idag så får det bli att rida i padocken eller rida ut, vi får se. Larett är väldigt trött på dressyren, hon vill hoppa NU!

;D

Åkte inte & köpte något bett.
Det kostade runt 260 :- ganska normal pris  på ett "vanligt bett". men kollade av en slump igenom hastnet och hittade ett likadant i rätt storlek för 30:- så mejlade henne så får vi se :)
Jag samlar ju lite på bett.
Gillar bäst vanliga bett men i olika små detaljer :)
Kan kanske ta bilder på alla & skriva vad det är för något & vad jag tycker om dem? Om någon är intresserad?

Köpte ju ett nytt träns till kaptenen i helgen. Blev ett dyo´n WC med slätnosgrimms som jag har spanat på länge nu. Var bra pris också.
Så nu hoppar kaptenen ännu bättre & högre;) HAHAH



Fast mitt är med silver spännen :)
Ska ta med kameran någon dag & ta bilder. Som jag lovade innan idag, men blev aldrig av.


Hade med mig milou också i stallet, vilket hon älskar.
passade på att träna lite lydnad & det gick fakiskt jätte bra. Fixade klart stallet & så & tog in hästarna.
Medans kaptenen fick komma in & kissa & sånt så gick jag en sväng med Milou.
Medans jag gjorde iordning kaptenen så var hon i boxen. Sen när jag red så satt hon i bilen.
Red först ut en sväng & lät han bralla av sig lite & sen gick vi in på en lite kladdig bana & trimmade. Satan i gatan vad fin han var.
Red med en stilla & stadig hand & MKT ben, han var kalas fin :) Lilla killen :) Gjorde två byten UTAN att sparka. duktig pååg.
Sen avslutade jag med att promenixa med både hunden & hästen en runda. Kaptenen sköter ju sig kanon medans lilla milou i mellanåt glömmer bort att sköta sig. fast hon gick riktigt bra i mellan åt. gick precis intill mig utan att dra:)



Mina underbara djur :)
en gammal bild på oss från en "modell fotografering". När jag var brunett :)






Bilder

Ja jag har varit dålig med bilder, men ska ta med kameran idag & fota lite.
Köpte ett nytt träns till kaptenen inne på sm:et.
Nu ska jag köra & köpa ett nytt bett som jag har spanat in & en tränsväska till det nya tränset :)
Hoppas även på att ridbanan har torkat upp så jag kan rida där lite, men ska nog rida fram ute :)

Hörs sen



dåligt

Ja min uppdatering är dåålig.
Men är inte så pepp på att uppdatera när man knappt rider.
var ju i ridhuset i torsdags? sen red jag ut fred & lördag & verkligen JOBBADE honom ute på dem nu perfekt mjuka grusvägarna. Idag fick han faktiskt vila :)
Hoppas på att det torkar upp snart så man kan trimma lite på banan. Och att min lastbil får nya fjädrar så vi kan åka till ridhus. Behöver TRÄNA.

Har varit inne på SM:et varje dag.
Torsdag & fredag så hjälpte jag henrik.
Lördag & söndag så var det bara att kolla på med trevligt sällskap.
Och ett STORT GRATTIS TILL ELLIS SOM VANN YOUNGRIDER SM. En värdig vinnare, riktigt fin runda :D<3



Idag

Tänkte nyss skriva en ursäkt om den dåliga uppdateringen, men vafan, tycker det har varit lite för många sådana på sistone, så jag bara; äh, jag skiter i de!
Skriver bara som om inget har hänt, haha, bra va? Slippa höra allt tjat! Haha!
Idag har det då varit sista dagen för SM:et och nu skulle jag verkligen behöva lite helg, men när juste, detta var ju min helg. Typiskt! Jag som är så trött! Sitter dessutom alldeles för mycket och tittar på "One Three Hill" blir lixom beroende.. men det blir ju en veckas vila mellan varven, har ju inte dem hos pappa, och så ska det förbli, måste vara ifrån det när jag är där, så jag inte blir helt besatt!
I stallet idag red jag ut en rund. Hon vart pigg och glad och vi tog även en galopp. Hon vart väldigt stark och ville hellst springa det fortaste hon kunde, men det fick hon inte, vi måste ju tänka på benet! Längtar till den dagen då jag bara kan släppa henne så hon får springa av sig ordentligt! Det älskar hon ju!
Galopp på fältet vid Kungshult, december 2009!

Graman?

Vet att det finns många olika åsikter om just gramantygeln. Jag tycker det är ett bra hjälpmedel om det används på rätt sätt. Med det menar jag att man inte sitter och rider på bara gramanen och tvingar hästen i en form som är helt fel. Tycker det är bäst att rida i en lång och låg form när man rider på gramanen, det blir så lätt fel om man ska trycka ihop hästen i en hög form men hjälp av gramanen. Hästen hamnar även lätt bakom hand om gramanen används fel. Då arbetar inte hästen korrekt vilket betyder att gramanen används fel. Även fast man använder sig utav en graman kan man inte låta benen flyga långt bakom utan man måste fortfarande få hästen att ta i bakeifrån också. Men gramanen gör ofta så att hästarna släpper efter fortare, i alla fall om de har fått en bra upplevelse utav gramanen och inte som något som gör ont.
Det är också viktigt att inte sitta och rida på gramanen varje dag. Då kan det bli så illa att det inte går att rida hästen utan, vilket inte är så bra. Man ska ju kunna rida sin häst utan hjälpmedel. Men som en extra hjälp lite då och då tycker jag bara är bra, så att man lättare kommer åt hästen. Men att hoppa med graman tycker jag också är helt fel. När hästen hoppar ska den kunna sträcka fram och ner huvudet hur långt den vill, annars blir hoppningen inte naturlig eller bra. Att hoppa med graman kan förstöra hästen totalt.
Vad tycker ni om graman?





Tajt

Blev ganska tajt igår så hann inte fixa något blogginlägg lite senare på eftermiddagen eller nu till imorse. Blev i alla fall ridning på graman igår, hon vart fin men ganska lat.. Så har ökat lite på energin nu. Hon vart väldigt trött efteråt, haha, putte! Idag fick hon en vilodag, skulle egentligen skrittat en runda men mamma & Thomas kom innan jga hann göra det, så hon fick vila istället. Det tror jag inte hon dör av, haha. Imorgon får vi se, om det är fint väder kan man ju alltid rida ut, annars blir det väll ridning i ridhuset som vanligt..
Längtar MYCKET tills jag får hoppa, står nästan alltid småhinder framme i ridhuset och då blir man så sugen på att bara ta ett skutt! Men det blir inget med det, inte förren inte nästa vecka, men nästa igen (efter torsdagen). Tänkte att jag denna veckan, alltså efter torsdag, skulle ha första träningen för Johanna. Vi rider ju ganska länge nu och på torsdag får vi trava/galoppera i 8-9 min pass åt gången. Hoppas på det i alla fall, för det hade varit kul att träna igen!

Bilder från Flyinge

Lite bilder från Flyinge när vi vart där för ett tag sedan. Dock tog vi knappt några kort, men tog några på hundarna i alla fall.
Kommer inte ihåg vad den hette men det var en hund Cecce passade när hans ägare var på Gbg-horesshow
Chanel, Cecces hund, som skulle bada, haha!
Sen fick hon värma sig!

Lite bilder

Här är lite bilder från i tisdags. Larett ville dock inte springa och göra något roligt, men detta är ju alltid nått!

Min lastbil

Här kommer en bild på min nya lastbil  :D
Somsagt inte världens snyggaste, men användbar.
Fjädringen till rampen är somsagt sönder, men jag & steffi fick ett ryck att ändå lasta & åka till ridhuset med kaptenen.
Gick bra, kaptenen gick raka vägen in. Gick även snällt ut, fast han tyckte det var lite läskit.
Rampen var såklart as tung, men vafan upp & ner 4 ggr blev ju ett bra gympass ;D haha


Hjälpte även henrik inne på smet & R skötte sig exemplariskt & blev två dubbel nollar :) söta lillahäst:D
I morgon ska jag hjälpa henrik under smet med två hästar :)
Sen blir det stallet & så. Sen fira Cecce & emelie :D wieee








Funktionär

Är ju som sagt funktionär på SM inne på HFRK hela denna helgen, alltså torsdag - söndag. Hade eftermiddagspasset idag (från 14.00 - ca. 17.00). Såg dock inga hästar tävla alls idag, eftersom alla ekipage redan vart klara, så vi skulle bara bygga in banan igen (eftersom de skulle harvas och sådant). Imorgon, lördag och söndag har jag morgonpassen, det innebär VÄLDIGT tidig morgon. Tävlingarna börjar sju imorgon, jag kommer alltså få vara där halv sju! Men det är helt okej. Blir stallet på eftermiddagen sen ska vi ju och fira Cecce! Eller ja, ska va med en liten stund i alla fall, innan de ska ut!
Vi som står som funktionärer hela helgen får ett par tretorn stövlar och en tröja. Man fick dock bara välja mellan ljusblåa eller röda. Det beställde vi för ett bra tag sedan och dum som jag var beställde jag ljusblåa 36:or..men glömdse säga extra höga...suck. De är VÄLDIGT korta, och inte speciellt snygga heller.. Men tänkte ju bara ha dem i skolan ändå, så vem bryr sig? Var ändå skönt att få ett par till stövlar så jag slipper släpa mina fram och tillbaka.

Lite mer

Sov hos Frida igårkväll, vart inte planerat så därför det inte blev någon uppdatering från mitt håll. Idag har jag varit funktionär på SM-et inne på HFRK, men mer om det i ett annat inlägg. Tänkte berätta om lite fler saker som hände under den tiden jag inte bloggade.
* Jag, Jalle, Cecce och Steffi tittade och la "handpenning" på husbilen vi ska ha på Falsterbo i sommar! Gud vilka härliga känslor det har varit denna helgen, bvi har planerat Falsterbo och längtar RIKTIGT mycket, bästa veckan på hela året! Tänker alltid åka till Falsterbo, oavsett!
* Jag Red ut på Larett för första gången sedan hon vart skadad! Hon var rejält pigg, men förvånade mig genom att kunna SKRITTA hem på långa tyglar! Då blev jag stolt!
Falsterbo 2010
Rider ut på Larett 2008 (innan jag köpte henne)

Lastbil

WIee,. Hemlisen var att vi nu har köpt en hästlastbil en sån man får köra på B-kort :)
Var egentligen inte såå planerat, hittade den & åkte och kollade på den. Gav ett bud & fick den :D
Har haft såååå svårt att hålla mig. Men nu står den här :D
Dock så kan jag inte åka till ridhus direkt med den, för fjädringen till rampen är sönder så den är as tuuung. men ska åka & fixa det i morgon. Men kan nog ta ett par dagar innan dem kommer då det är en beställningsvara :)

så då kan jag släppa den andra bomben, hade beställt en helt ny Thule transport. men den är nuu avbokad för vi tog ju lastbilen istlt :D

Hoppas nu bara kaptenen också gillar den :D haha annars blir det inte skojj ;p

Idag så tömkörde jag kaptenen.Var as bra underlag hemma på ridbanan. Han var HELT GALEN. Bockade, sparkade & skrek i vartannat. helt crazy. Var nära mitt huvud ett par ggr.
Nu var det lite snö ute? Palla. hoppas det tinnar & är bra i morgon igen =)

Bilder på lastbilen får fixas i morgon :D





Luvor

Ja vad tycker ni är snyggast?
med eller utan luvor?
Luvor med massa färg & många paspoaler & kantband?
Jag har alltid älskat matchande färg på luva & shabrack.

Men har börjat tycka att det är snygg & typ stilrent med bara en brun luva på en brun häst. Och sen bara ett snyggt shabrack. Behöver inte alls matcha :) Vad tycker ni?

Tycker dem är här luvorna är snygga & stilrena :D





Chardonnay

Ja jag har ju lovat ett inlägg om min förra häst Lilla Grå.
Han heter egentligen Chardonnay, precis som vinet :)
Men eftersom han var liten & grå så kallades han LillaGrå.

Det hela började med att jag lärde känna Linda :D hon hade en vän som skulle hjälpa mig med min dåvarande ponny Linn.
Vi åkte dit & tränade. Linn skötte sig ovanligt bra till en början. Men sen började hon att gasa full rulle mot hinderna & gjorde sina världsberömda slidestop, jag flög ju såklart av.

Jag hoppade upp igen & forsatte, men då hade Linda försvunnit iväg. efter ett tag så kom linda tillbaka med vad jag då tyckte var världens vackraste häst. En brun skimmel, högrest med lååång mörkgrå pannlugg. Han var såå vacker & såg så snäll ut :')

Tränaren frågade om jag ville rida den en stund för att få sitta på en snäll häst & få sitta på en häst som jag kunde lite på i hoppningen.

Klart jag ville, men lite osäker var jag. Red en stund & den var lite vinglig & så, men super snäll.
Tränaren tyckte jag skulle hoppa lite, men jag var lite osäker efter alla dessa år med vurperna med linn. Men jag testade. Red helt jävla kasst. Satt & tjuvhöll, var livrädd & på halvlånga tyglar. Men denna super söta hästen hoppade snällt runt där med mig.

Hela vägen hem var jag helt lyrisk.
Sen forsatte jag åka dit & träna. Fick vid flertal tillfällen rida på dena vackra häst.
Efter något ridpass så berättade tränaren att det var hennes systers häst & han skulle tyvärr säljas för hon skulle dra ner på hästarna.
Självklart så ville jag ha honom, men jag hade ju inte dem pengarna.

Åkte hem & berättade för mina föräldrar & dem sa att om jag säljer linn så skulle jag få köpa honom. Men aldrig i liver, var dem helt galna? Linn var ju MIN.
Jag tänkte på det fram & tillbaka & tillsist bestämde jag mig.
Att det finns säkert någon därute som skulle vilja ha Linn & älska henne lika mkt som jag:).

Men kunde ändå inte Köpa den vackra hästen - Lillagrå. Var tvungen att göra mig av med linn först.
Gjorde min praktik ute hos tränaren & tog med mig linn. Vi la ut annons på henne & tränaren hjälpte mig mkt med ridningen på henne.
Red även lillagrå nästintill dagligen.

Sen en dag så får jag ett samtal att det kommer kunder på lillagrå. Och jag tänkte direkt att dem kommer ju vilja ha honom. Vem skulle liksom säga nej till den hästen?
Dem provred honom & bestämde sig för att köpa dem. Dem kom ut & la handpenning på honom.
Jag var helt förkrossad, min drömhäst.

Dagen kom när han skulle besiktigas. Sen gick dagarna i väntan på att han skulle åka. Sen får jag ett samtal att dem har dragit sig ur. Jag blev ju såklart jäätte glad & hopper kom tillbaka.

Tiden gick & tillsist hittade vi en fantastisk familj till min lilla ponny. Hon skulle bli mor & dotter häst/
promenadhäst.

Direkt när jag fick beskedet att dem skulle ha henne så ringde jag till tränaren & sa att jag skulle ha Lillagrå.
Sen gick allt fort. Linn åkte & redan 20 min senare så kom transporten med Lillagrå & jag var lyckligast i hela världen :D

Underbara lillagrå. han flyttade till mig vintern när han blev 5 år. Första gången jag träffade honom var efter betet som 4 åring. Det tog inte mer än 1 månad så gjorde vi våran tävlingsdebut i Kullabygden. hoppade 90 cm & har nog aldrig varit så nervös innan.
Men lillagrå hoppade snällt runt den banan med mig som en klump på ryggen haha.
Sen bara forsatte det. Vi var ute nästan varanan vecka.
vi tävlade som högst 110cm men tränade betydligt högre.
Han ställde alltid upp. Vi hoppade ju bara som unghäst & kom alltid heem med rosett. Men när vi var med på klubbhoppningar så var vi alltid plaserade.
 Han hoppade allt. Fösökte alltid. Tyvärr så hade han inte världens bästa kapacitet men hade hjärtat. Han tog sig alltid över, hur det såg ut var en annan femma.
Han var verkligen en drömhäst.

I dressyren var han ganska spänd i nacken,men han kunde allt.
En kompis startade 4 dressyrtävlingar upp t om LA. Där han alltid var plaserad.

Sen började folk tjata & övertygade mig om att jag behövde en annan häst för att komma vidare. Så tillsit så bestämde jag mig för att sälja. Vilket jag än idag ångrar. Hur kunde jag vara så dum??

Det var såå många som hörde av sig & provade. men jag ångrade mig alltid.
Tillsist så hamnade han på en ridskola. Där vet jag att han har det bra. Han rids under uppsikt, han får mkt pyssel & uppmärksamhet. Han får helt enkelt den vård han behöver. Jag ångrar inte en sekund att just dem köpte honom, bättre en så hade det inte kunnat bli.
Men jag ångrar att jag inte har kvar honom, men i hjärtat så är han fortfarande min.
Han står på en ridskola bara 5 minuter ifrån mitt hem så jag är där ofta & pussar på honom :)


Lillagrå - världens bästa häst<3






















Blåsten

När jag red i lördags, tror jag det var, var det i princip storm ute. Hade tänkt rida ut eftersom det var så fint väder men när jag insåg hur mycket det blåste ångrade jag mig. Så red i ridhuset, men fick dock inte så mycket ut utav det ridpasset.. Larett vart livrädd och kunde verkligen inte slappna av och kutade så fort hon kunde från de olika hörnerna, för nu vart det inte bara ena hörnan utan den på andra sida ridhuset också. Så det slutade med att jag fick rida på en volt i mitten för att kunna rida ett någerlunda normalt pass. Det känns så hopplöst som om hon aldrig kommer sluta vara rädd, som om det aldrig kommer gå att rida om det blåser.. Tänk då om man åker ut på tävling och det blåser, kommer det inte gå att rida där då? Hon har aldrig gjort så här innan, innan vart hon inte alls rädd.. Är det jag som förstört det när jag blev arg.. Andra säger att det bara är för att hon har så mycket överskottsenergi, men tänk om det inte är det, vad gör jag då?
Hjälp, någon som har någon idé eller upplevt något sånt här innan?!




HAPPY

YEEEEEEEEEEESSS Äntligen har jag fått ett besked som jag har väntat på ett tag nu. Och fick ett positivt besked.  är så glad. Men ni får tyvärr inte veta ngt förrän allt är klart & den står hemma:D


Dagens ridpass strycker vi ett sträck över. Gick skit bara. Menmen  kan inte alltid ha bra dagar, då skulle man ju inte uppskatta dem dåliga :) Men det är bara sååå tråkigt, man blir ju så ledsen när det inte funkar & får sån ångest efter åt.
Jaja i morgon är det nya tag :)






Får bli en gammal gammal bild på mig & min sötnos :)







Stallet idag

Kom hem från stallet för ett tag sen. Mamma vart snäll och hjälpte mig och fotade idag! Det tyckte jag var jättebra! Larett vart ganska springing och lite spänd idag. Det blåste inte jätte mycket men hon vart lite rädd för hörnerna, fast blev bara ordentligt rädd en gång. Men hinner ju inte riktigt rida igenom henne ordentligt när jag inte får rida som jag vill. Men det är pågång, gör så gott jag kan på den tiden jag har i alla fall! Här har ni bilderna från idag! Det blev inte så många bra bilder och har ju ingen ph på denna datorn längre, men detta får bli bra, haha..

Klippa

Ja det här med att klippa sina hästar vad tycker ni om det?
Jag har nästan alltid hel klippt mina hästar. Har ridit & tävlat mkt helt enkelt. Har haft ridhus hemma & eller kört till ridhuset i stort sett dagligen.

( Mina hästar brukar alltså hållas igång under vintern & istället vila på sommaren. Längre inlägg & förklaring om det i ett annat inlägg.)

Jag ser inget fel med att hel klippa en häst som rids ORDENTLIGT 5-6 dagar i veckan. Då menar jag hästar som är i ordentlig kondition & träning. Dem behöver inte tävlas men dem som rids svetttiga.
Men även om din häst är i dina fantastiska kondition & träning & INTE svettas, varför då klippa?

Sen finns det dem som håller igång sina hästar helt okej, men dem blir bara svettiga under träning dem hel klipper sina hästar. Det tycker jag är helt galet.

Hade jag skrivt detta för något / några år sen så hade jag bara sagt att alla hästar ska klippas för att det är snyggt typ. Men jag tycker nu att det bara är galet & jävligt själviskt & taskigt.

Det går lika bra att på ca 100 olika sätt halvklippa sina hästar.
Om du då halv klipper din häst så behöver den inte hela tiden vara dränkt i 100 täcken.

Många som helklipper sin häst fattar nog inte riktigt vad det innebär. Hästen ska ALLTID vara täckad. inte äns när den ryktas bör den stå utan täcke. Det är så lätt att dem står & blir kalla. Ledor & ligament kan ta mer stryk än vad man kan tro. Även musklerna, en häst som står & blir kall behöver längre tid att komma igång & värma sin kropp innan den kan ansträngas. Det är såå enkelt att den skadar dig annars.
En helklippt häst ska inte skrittas fram med en liten fjutig flec filt  & sedan kunnas ridas UTOMHUS helt utan täcke.

NejNej. Tönk efter före & klipp inte i onödan..


Ja jag vet att mina hästar alltid har varit klippra året om för jag tyckte det var snyggast så, men jag har ändrat uppfattning. Och mina hästar har ALLTID varit ordentligt täckade.

Men ser för många skräck bilder på helklippta hästar i snön. Mår illa när jag ser det.
Mår äännu sämre över att se konvalicenter klippta. Okej om den klipptes & sen blev skadad. Men hur fan tänker man när man klipper en häst som ska vila? hallå hål i huvudet! Eller klipper bara för att det är snyggt?
Ush hur korkad jag än har varit så har jag aldrig klippt en häst som ska vila eller som går på halvfart.


I år så är kaptenen spårklippt. Han går i ridhus typ 5 dagar i veckan.  Hans rids så pass mkt att han är så svettig t om där han är klippt. När det var som kallast så hade han alltid två filtar när han skrittades fram & en filt under ridpasset! Och han har ändå tjock björn päls kvar över rygg & rumpa :)


Och ja detta är mina åsikter !




Bruksproven

Det var en hel del Flyinge under denna tiden, helgen, tisdagen och även torsdagen. Då var det nämligendags för oss att åka till bruksproven med skolan. DOCK så hade flyinge ändrat i schemat dagen innan vilket skulle innebära att när vi kom dit (runt 10) så skulle första klassen vara avslutad och det skulle vara en paus på 3 timmar. Detta tyckte vår rektor var onödigt så instället åkte vi ner till Malmö till det nya köpcentret Entré, de timmarna. Efter bjöd skolan på Burger King, till alla på hela skolan! Det blev nog en hel del tusenlappar! Hittade ett par solglasögon som jag köpte på Entré, som jag ska ha i falsterbo (Steffi och Olivia köpte likadana!), det är hjärtformade, haha!
Efter besöket på Entré åkte vi vidare till Flyinge. Där kollade vi på de fina hingstarna! Men det var mycket kallt så vi drog hem till Cecce och tittade på film den sista stunden. Vi vart dock nära på att missa bussen, eller jag vi missade den, men den fick vända och köra tillbaka, haha! Det var tur att Melinda ringde oss!
Bild från Falsterbo förra året! Haha, sööt!




Vart åkte jag?

I mitt senaste inlägg skrev jag ju att jag skulle åka iväg och inte kunde uppdatera på ett tag (blev ett längre uppehåll än vad som hade krävts egentligen, men ändå..) men jag kunde inte berätta då var det var vi skulle åka. Anledningen var att Cecce, hon som bor på flyinge, fylllde år och jag, Jalle och Steffi bestämde oss för att åka dit och överraska henne. Jalle har ju körkort och bil, så vi körde helt enkelt dit utan att Cecce hade en aning om det. Vi köpte även en buddapest (?) tårta som vi gav henne. cecce blev väldigt chockad när vi kom men också väldigt glad. Vi tillbringade natten där och Jalle vart snäll och körde mig och Steffi till skolan, väldigt tidigt på morgonen! Så nu vet ni vart jag tog vägen, men hände även en hel del annat, som snart dyker upp!

Sjuk

Det har varit ännu värre uppdatering från min sida, inte okej! Jag har inte orkat helt enkelt, det har varit ganska mycket och så. Just nu är jag sjuk och sitter hemma. Så ska slänga in några inlägg idag! Har ju mycket att berätta om, så det får jag allt ta och göra!

Förlåt

För den dåliga uppdateringen.
Men har inte ridit så mkt, transporten åkte i fredags. Men var ju i ridhuset på fm & red markarbete & han var såå fin. Kan ju läsa om det i förgående inlägget.
I lördags så reds han ut & fick busa av sig ordentligt.
I söndags så skrittade han 1h förhand i raskt tempo.
I måndags skrittades han ut uppsutten i lite mer än 1h.

Blir ju bara såå tråkig uppdatering när man inte har ngn transport & det är stenhårt ute.
Men har ju varit fint väder hela helgen & idag skiner solen så hoppas hoppas att man kan rida på banan i em :D

Annars så har pappa fyllt 50 år, så firade honom både lördag & måndag. I söndags så körde jag fram & tillbaka till lund 2ggr :O
bläää.


Idag tog jag en välförkänt & välbehövd sovmorgon :D wiee.




Saknar sommaren :)










Fantastiska häst



Idag var det sista dagen kaptenen åkte i min fina transport :(
Åkte till ridhuset strax innan 9 i morse.
La fram en riktigt klassisk övning. Tre bommar på långsidan låångt ifrån varandra.
Red fram som vanligt med väldigt mkt fokus på att han ska lyssna kvickt framåt.

Efter lite uppvärming så började vi samla ihop oss & arbeta.
Red öppna längs långsidorna, gjorde en volt runt första bommen & flyttade ut rumpan. forsatte sen vidare i öppna längslångsidan & gick in på en volt runt nästa bom med bakdelen innan för & sen visare med öppna på långsidan & in på en volt & flyttade bakdelen. Jobbade på så ett tag & bytade varv efter varje långsidan.
Duktiga lilla häst, som han kämpar på :)

Sen gjorde jag samma övning i galopp. Även det gjorde han strålande.
Och sen galopperade jag över bommarna & gjorde en volt mellan alla & flyttade ut bakdelen.
Sen rullade jag bara över alla bommarna som enligt kaptenen var dagens ssvåraste. enligt andra hästar så hade det nog varit dagens lättaste haha.
Men nej han har svårt att galoppera rakt över bommar. Han vill inte gå helt rakt, han vill byta galopp, han vill bocka & sparka. Men efter mkt om & men så gick även det.
Ökade & minskade antalet galopp språng.
Sist & inte minst så klarade han att rulla över alla bommarna när jag stog upp. Han rullade över dem perfekt. i samma galopp utan att sparka. STRÅNG GJORT ;) HAHA. han hatar att galoppera när jag står upp. & göra det över bommar osv. är såååå nööjd :)

Idag åkte även min transport :( lite sooorgligt. jag fäster ju mig så i mina saker. fast ändå kul med nytt :D


Glöm inte bloppisen del 1. Snart kommer det mer saker så håll utkik :D






BLOPPIS

Ja nu kommer en bloppis.
Jag skriver ett cirka pris & så får ni lägga ett bud :)
Täckena är inte tvättade, därav dem låga priserna.



Denna texten är kopierad från återförsäljaren:
Massage Maskin för hästen!
Nu har vi fått in en jätte skön och effektiv massageapparat till din häst. Lättanvänd maskin med fem olika hastigheter. Fantastisk massageapparat som du verkligen kommer ner i hästens muskulatur med. Vid regelbunden användning så förebygger du skador på ett enastående sätt. Vidare så tar du reda på om hästen har några känningar i ryggmuskulatur när du använder den ofta så lär du dig hästens beteende och därför ser du direkt när något inte stämmer. Pris: 650:-

Använd cirka 5 ggr, säljes ändas pga jag har en liknande apparat!

500:-






Svart med silver spännen.martingal med platta (även kallas Hingstmartingal)
One size. Märket BC

300:-







Brun förbygel med avtagbar martingal.
Brun resår & silver spännen.
Strl Full.

250:-






Ljusbrun/ london färgad magplatta 130 cm






Svart skyddsväst
Rider´s Company.
Strl XS.
Använd cira 10ggr.
Säljes då jag har två st.
900:-





Mark Todd ridtäcke
Strl full.

100:-




Ridtäcke
strl cirka  130.
40:-





Ländtäcke
Ett verkligt snyggt Ländtäcke tillverkat av original beawer material.Yttermaterialet är vattenavstötande, fodrad med kraftig teddypäls
Rött med vit paspoal & blått kantband.
Strl COB
200:-





Shabrack med lindor.
Rött med Ior.

100:-






Ljusblått shabrack. Men typ mulle? på ena sidan.
Aldrig använt

70:-





Brösta
Blå/gult resår.
Brunt läder, Mässingspännen.
Strl cob.
Aldrig använt.



Pessoa bett
Strl 12,5
Ett två delat gummi med äpplesmak.
Ett tredat.
30:- st eller båda för 50:-



Snyggt stalltäcke med bra passform.
Strl 135

100:-



Täcke från Källqvists.
High Quality, protector.
Snyggt stalltäcke i sveriefärgerna.
Strl 135
100:-



Hansbo sport svetttäcke.
Ett bra & snyggt svetttäcke.
Strl 125
100:-


HL Svettäcke
Blå,rött & vitt.
En repa som är ihopsydd.
strl 125

20:-



Lägg ett bud om ni är seriöst intresserade.
Vill ha namn & blogg eller mejl adress!



Svag

Har varit lite svag bloggning från min sida igår och idag måste jag medge..och tyvärr lär det bli det även ikväll och fram till imorgon kväll, men jag kan inte berätta varför än! Det kan ni få veta sen!
Igår sov jag hos Frida därför det inte blev något uppdaterat. Som tur är har Jalle varit riktigt flitig! Skönt att vi nu är två igen, vart så jobbigtnär det bara var jag som bloggade! Haha! Då var det ingen som backade upp och höll igång bloggen när jag inte hann, och det vart jobbigt, men nu är det alltid mer uppdatering och jag behöver inte oroa mig, skönt!
Larett vart fin igår fast försökte kasta av mig en gång när hon hörde Frida galopperandes på sin häst i full galopp, haha! Men det var bra alite action! Haha! Idag fick hon vila och imorgon ska hon äntligen få gå ut i en stor vanlig hage igen, det kommer hon att älska! På torsdag är det för övrigt dags för galopp! Alltid så härligt första gången man galopperar på Larett på ett långt tag, hon har en så skön och underbar galopp, känns som man flyger! Jättefin galopp!
I skolan vart det dags att rida Power Line. Gillade honom. Han hade lite egen motor men vart lite vinglig och spänd i början. Men släppte efter och sänkte sig i slutet.. Gillade honom, imorgon blir det hoppning, ska nog gå super!

Älskade häst



Kaptenen är helt fantastisk.
Red med samma saker som igår. alltså tredelat gummibett med stänger.
Hade även på en sporre idag.
red fram och jobbade MKT med tempoväxlingar, brydde mig inte om formen. men höll i han lite mer samtidig som jag tryckte på för att få honom samlad utan att ha ngt i handen.
Fattade galopp & han skulle gå FRAMÅT direkt i fattningen, vilket är vääldigt svårt för honom.
Vänster galopp va fantastisk, men i höger så sparkade han räätt mkt.
Efter det så red jag öppna längs långsidorna & in på en volt i sluta, sen snett igenom i skänkelvikning in på en volt i sluta & sen fatta galopp & gasa på långsidorna.
Efter ett tag var han kalas fin.
Kan bestämma nästan exakt var han ska sätta alla 4 benen. Fick han att sänka ner sig lite på höger sidan & arbete igenom hela kroppen. Fyfan vad han fick kämpa. Han var hekt genom skummug av svett sen. haha duktiga kille, fyfan vad han kämpade. Är såå NÖJD med honom.
I morgon blir det en låååång skrittrunda så han inte står & blir stel.











Han inte fota sakerna idag, så gör det i morgon. Looovar:)



tjarråå





..

Mkt att göra idag. får se vad jag hinner & så :D
ska ner till äholm & köpa foder. fast kasnke gör det i morgon?
Åka till ridhus!
Fota alla mina saker som jag ska göra mig av med, så håll utkik snart kommer det bloppis! Kommer finnas allt i från benlindor till skyddsvästar & täcken:) somsagt håll utkik ;D
Tänkte även ta lite nya bilder, är ju så tråkigt med inlögg utan bilder. ska bättra mig :D
Ska köra iväg mammsen också så fort hon har käkat upp & sen får jag väl börja ta tag i sakerna.
Blir nog ridhuset först för då slipper vi ev alla som ska rida precis innan lektionerna :D

ha det ;D



RSS 2.0