dagens ridpass



Red kaptenen i ridhuset idag.
Red på ett tredelat gummi bett med stänger. Hade även en snurrad maringal.
När jag red fram så checkade jag bara av att gas & broms fungerade. rider honom helt utan krav så han får komma igång. I galoppen så stog jag bara upp & lät honom galoppera på. Som vanligt så sparkar & bockar han som en tok då.
Ja han gör bara så om man står upp.
Sen satte jag lite press i honom.
på lång sidorna så rider jag honom i en öppna för att sen gå in på en volt i sluta. Jobbar så rätt länge. bytar varv i mellant åt genom att rida skänkelbikningar i snettigenom.
I galoppen så är det mycke samma jobb.
Längs långsidorna rida i öppna/ flytta undan honom för inne skänklen. Sen gå in på en större volt & känna att jag kan bestämma var han ska sätta benen osv.
Sen gå in i en mindre volt i volen i svag sluta. känna att han kan gå där & vara lösgjord. sen flytta ut honom i den vanliga volten.
VArierar varv med ett byte.

Mkt så här rider jag honom. Försöker mest stärka upp honom & gymnastisera honom.

Och idag var han fantastisk fin, underbara hästen<3






Träns

Har funderat ganska länge på att skaffa ett nytt träns till kaptenen.
Men har haft svårt att bestämma mig.

Jag har funderat mycket på Dyo´n Difference eller vad det heter. Lite som en kul grej för att se om det gör ngn skillnad. Men det tråkiga är att man inte kan byta panndband :/



Sen har jag funderat på Dyo´n tränset med repnosgrimma. men njae jag vet inte alltså





Men är nu nästan helt säker på att det blir ett Dyon med slätnosgrimma.- Inte så mkt detaljer. men jävligt praktiskt. jag ändrar ju bett nästintill varje dag. så väldigt bra. Snyggt också med den platta nosgrimman. Vad tycker ni :)?



Vilket tycker ni är snyggast & varför?


Nu ska jag bara ta reda på vilken storlek han ska :D









flitig morgon :D

Morgonen börjar somvanligt med att kolla på vakna med the voice med ett glas oboy ;D
Sen tog hunden med mig för att släppa ut hästarna.Linda kaptenen & på med skydd & så på dem andra. Kaptenen går lindad ihagen för tillfället pga den frusna marken + att han har varit lite små gallig på sistonde.

Sen fixade jag allt i stallet medans hunden sprang omkring & lekte & hade sig.
Hon var så lydig även idag!
Kunde sitta fint & vänta medans jag gick ut & lömnade dörren öppen :D wiieee haha.
När allt var klart så skrubbade jag någrav bett & tog av bettringarna på något & lite såå.
 
Sen åkte vi vidare till bruces & gick en runda vilket uppskattas vääääldigt mkt av hunden.
Nu har vi kommit hem & käkat lite lunch.
Nu är hunden helt slut vilket som var menningen för att jag skulle kunna pka & rida med bra samvete haha.
Men nu vill jag också vila lite haha. men nej får snart ta mig i kragen & åka upp & lasta hästen för att dra till ridhuset :)

Tjaarrråå


Diss

Måste faktiskt dissa dessa lindorna från hööks.. Trodde inte det skulle spela någon roll var ett par lindor kom ifrån men tydligen så gjorde det de suck* Saken är den att, lindorna är alldeles för tjocka och blir jobbiga att linda med eftersom de bara blir fel! Och det värsta av allt, kardborrebanden fäster inte på fleecen utan man måste verkligen sitta aslänge och få dem att fastna. Sen åker de upp igen... Usch, det kallar jag dåligt! Sista gången jag köper småsaker där!

.

Eftersom jag inte skrev någon förra veckan så räknar jag in både denna och förra, så blir det jättebra!
VECKANS BÄSTA:


Larett blev friskförklarad och jag får äntligen börja rida igen, SÅKLART!




VECKANS SÄMSTA:

Larett blev rädd för ett utav ridhushörnen och jag hanterade det på fel sätt och gjorde det ännu värre! Men nu är det ju typ borta, men ändå..

Ponnyakuten

Är der bara för mig som det inte funkar idag?
Först så var där två st av förra veckans program & nu är där bara en för förra veckan & ingen ny för denna veckan?
Pratar såklart om dem på svt. Jätte irriterande. Vill ju se ponny aktuten nu i väntan på solsidan. för sen är det fullspäckat på tv helaaaa kvällen ;D haha



Förlåt men..

..jag orkar faktiskt inte blogga idag, inte mycket i alla fall. Slänger in detta och sedan ett veckans bästa/sämsa i och med att jag glömde det förra veckan också! Larett har uppfört sig bra, vart dock fortfarande lite rädd för hörnan igår, men idag brydde hon sig knappt, men det var fullt med folk, så det var också lite störigt. Flyinge har också varit toppen, hade jätteroligt, och det är ju bra. Dessutom är Cecces hundvalp FÖR söt, haha! Nu är det dags att springa, det är ganska mörkt...men vad gör det?

Mera gbg ;D

Har varit uppe i stallet och morgonfodrat & släppt ut. Världens bästa hund var också med & hon skötter sig exemplariskt idag, inte allt för ofta hon är världens lydigaste :) aww hon har blivit så mammig på sista tiden :')

Mockade bara så ska tillbaka senare för att strö & rida & sen. orkade inte i morse. sen hem & mina päron som hade fixat en urgod frulle :D. sen nu har jag precis sett finalen i young rider krafft cup :)

Nu sitter jag & väntar på att klockan ska bli 11.50 för då ska jag se speed final internationell tidshoppning :D
wiiee.

Tja så länge ;D


Göteborg

Ligger hemma & mår dåligt idag också. suuck.
Tur man kan kolla på Live sändningarna från göteborg hemmifrån. Underbart :D
Och ni som vill se så är länken här : http://www.silverbulletfilmproduktion.se/projects/gothenburg_horse_show/live/index.php
 
Tråkigt att det är så dålig kvalité men vafan, bättre än inget :)





Ridpassen!

Här är hu jag har tänkt lägga upp ridpassen, nu när de är förlängda:

*Minst 10 min framskrittning på lång tygel
*2 min trav i båda varven (alltså travar i 2 min sammanlagt men skiftar varv under tiden jag travar)
*Skritt i några minuter
*3 min trav i båda varven
*Skritt några min
*2 min trav i ena varvet
*Skritt någon minut
*2 min trav i andra varvet
*Minst 10 min avskrittning på lång tygel
Om man räknar ihop det jag har satt ut exakta tider på blir det 29 min, alltså är de skrittpassen utan exakt tid sammanlagt mellan 6-11 minuter. Alltså ungefär 4 min på de två översta och 3 på den understa.






Rufus

Någon som betydde väldigt mycket för mig var den andra katten vi ägde i mitt liv. Det var den första katten som vi hade hemma hos mamma. Rufus kom till oss våren 2007. Han var en helt vanlig bondkatt som vi inte betalade mer än någon tjugolapp för (bara för att det betyder otur att inte betala). När vi köpte honom var det i tron att det var en honkatt, och fick då namnet Kiwi. Men när han skulle vaccineras första gången fick vi reda på att vi egentligen hade köpt en hankatt, ganska lustigt. Namnet bytades då till Rufus. Jag älskade honom direkt, kommer ihåg första natten sov han inne hos mig, och jag var livrädd att jag skulle krossa honom.
Rufus var modig och nyfiken, han var kung i kvarteret. Han var dessutom hur social som hellst och kröp ofta upp i knät på en. Han var också speciellt rolig att leka med, eftersom lekarna var riktigt vilda, haha. Han kunde stå och gömma sig bakom ett hörn, sen när man gick förbi flög han fram med benen rakt ut, sen jagade han än hela genom hela huset. sen gömde jag mig bakom hörnet, ovetande gick han lugnt förbi, men flög flera meter upp i luften när man hoppade fram, sen var det min tur att jaga genom hela huset. Han var så personlig och helt underbar. När vi hade Rufus hade jag ingen egen dator på rummet utan satt alltid i arbetsrummet och satt vid datorn. Då var han alltid med mig och låg på en kudde på skrivbordet, eller gick på tangenterna. Och varje natt kom han och sa godnatt, fast han sov sällan hos mig, jag hade den hårdaste sängen, och sparkades säkert i sömnen, jag vet inte..
Den 21 november, på min brors födelsedag blir Rufus påkörd. De ringde från djursjukhuset, eftersom personen som kört på honom varit snäll nog och fört honom till sjukhuset. Han skulle klara sig men de var tvungna att operera bort ena ögat som var jätte skadadt. Som tur var hade vi bara någon vecka tidigare försäkrat honom, annars hade han fått avlivas direkt..
Trots att han saknade ett öga var han precis som han alltid varit. Han hade inga problem med att jaga utan kom titt som tätt hem med fåglar, möss eller annat som han hade fångat. Han var fortfarande Rufus.. Men något år senare blir han påkörd igen, och dör direkt.. Jag var helt förkrossad, grät i princip varje natt i, hur länge som hellst. Fortfarande kan jag gråta över Rufus, han var speciell och har en speciell plats i mitt hjärta som ingen kan ta.. Det var så tomt utan honom, när jag kom hem från skolan brukade han alltid ligga på mammas och Thomas säng, men nu var han inte där. Det var tomt bredvid mig när jag satt vid datorn, ingen sa godnatt, och jag skulle aldrig mer få leka med honom. Det var jättehårt och jag var jätte jätte ledsen.
När vi sedan skulle köpa en ny katt blev jag först glad, något inom mig trodde jag skulle få Rufus tillbaka, men dagen katten kom var det ju inte alls så. Det var först då som jag insåg att det inta alls var kul att få en ny katt, inte som jag trott. I början ogillade jag den nya katten, jag ogillade ALLA katten, ingen var ju som Rufus och det var bara Rufus jag ville ha. Men med tiden började jag acceptera vår nya katt och alla andra katter. Har inget imot dem nu, men tycker inte om någon på samma sätt som jag tyckte om Rufus, och tror aldrig jag kommer göra det. Men det var ju trots allt tre år sedan Rufus dog, och det är först nu, de senaste halvåret jag tyckt om katter igen. Innan var jag definitift en kattmänniska, men nu vet jag inte..

Stretcha

Alla vet vi att man ska stretcha efter ett träningspass, men hur många är det egntligen som vet varför? Självklart vet de flesta att man kommer undan träningsvärken, men det är inte det ända. Som jag trodde för någon vecka sedan. En annan anledning till att man stretchar är för att musklerna inte ska bli bulliga och stora, utan långa och smala. För mig är det alltså mycket viktigt att stretcha eftersom jag vill ha bort ridlåren. Fortsätter jag bara träna utan att stretcha kommer det inte bli någon skillnad, men strechar man efter när musklerna är varma så får man långa smala muskel + att man slipper träningsvärken. Glöm alltså inte att stretcha om du vill ha ut något av din träning! Glöm heller inte att stretcha efter ridningen, går utmärkt att göra uppe i sadeln om man har en snäll häst, haha. I alla fall en del utav stretchingen!

Juste

Glömde berätta att nu är ridpassen utökade till 35-40 minuter med flera travpass på 2-3 min. Haha. Fast idag blev det ju inte precis rätt men blev i alla fall 40 min och mestadels skritt. Imorgon ska hon vila, eftersom hon gått varje dag sedan hon sattes igång, och vill att benet ska få vila lite. Sen blir det ridning igen på lördag! Jag har blivit så petig, jag lägger upp ett schem (i huvudet) för hur hon ska ridas, vilka dagar och hur ridpassen ska se ut, och jag vägrar att ändra de! Idag var det dock omöjligt, men annars är det på pricken som jag har tänkt ut. Haha! Dessutom vill jag hellst inte att jag ska låta någon annan ta hand om henne någon dag utan att jag åker dit, jag måste ju kolla till hennes ben! Oavsett om jag vet att den andra personen är fullt kapabel till att kolla och vet minst lika mycket som jag så vill jag hellst göra det själv! Haha, så e de!
Skulle också redigeras, titta vad fin den hade blivit om man beskärt den lite!




Transporter

Vilka transporter gillar ni bäst & sämst?
Och varför?

Jag har somsagt en cheval liberté nu men som ev är såld. Säljer ju endast den för att vi nu ska ha en lastbil :)
Men tycker ändå det är kul att kolla rundor på andra transporer & väga för & nackdelar .

Så, vad tycker ni?

Jag tror min lista blir så här


1 Böckmann
2 Thule
3 Cheval
4 Ume
5 Boj

Så tycker jag, tror jag. var ganska svårt :)

Och vilka saker kollar ni mest på?

Saker jag vill ha är
Sadelkammare, Mjukmellanväg, Kamera, fönster.
Sen tror jag att helst vill ha gardin som "översta" luckan :)
Så ja min cheval har levt upp till allt utom sadelkammaren :)
Så vad tycker ni :D?


Flyinge

Imorgon drar jag och några kompisar ner till Flyinge. En utav våra kompisar går nämligen på unghästutbilrar utbildningen där, haha, eler vad den heter. Så hon bor numera där nere, så vi är där ibland och hälsar på. Så nu är det dags igen. Ska bli roligt, men kommer tyvärr bli dålig uppdatering. Men ska se till att förebreda några tidsinställda inlägg!

piano

Örk mår inte alls bra. Har varit lite små halv dåligt dem senaste dagarna men idag är det helt olidligt. Så får npg stanna hemma från jobb i morg:(

Kaptenen har som ni kanske läst tagit det ganska lungt & det ska han göra hela veckan ut. Han skrittas mestadels. men igår red jag liiiite i alla gångarter, men som sagt mestadels skritt. 

Transporten är såld nu. SHiiiiet är helt ner ringd på den. Kul ,men kommer sakna den. Men fäster ju sig så i sina saker. eller jag gör det iaf :)

Hunden & jag har varit i bruces en sväng idag. Tyckte hon var super iaf :)

Kaptenen skrittade bara ut en svängiiis.

Och jag vill också till gbg, ALLA ska ju dit utom jag känns det som . Och det SUGER.
Men tur att man kan se det på datan iaf. fast det är ju inte samma sak. Festa & shoppa hör ju också till ;=)










Fullt upp

Nu har jag haft fullt upp ett tag kan man ju säga. Vart ju på bowlingkväll med tjejerna från stallet + några till igårkväll. Efter följde jag med Frida hem och sov där, så jag slapp strula med att komma hem. Sen vart det stallet och ådant på morgonen, ut och springa när jag kom hem, äta och nu här. Så har haft en del att göra. Skulle dessutom bråka med min dator som är helt inkompetent och jag är MYCKET besviken på den! Usch!
Ridningen idag vart också en del kaos om jag ska vara ärlig. Det första Larett gör när vi kommer in i ridhuset är att hon plötsligt blir livrädd för en utav hörnorna. Jag blir arg (gör det bara ännu värre, dumt utav mig, jag VET) och trots hur mycket jag försöker få henne att sluta gör hon inte de. Hon blir småstudsar och reser sig och sånt. Så bestämmer mig för att hoppa upp på henne, för där har jag bättre kontroll eftersom hon inte kan springa på mig. Så hoppar upp och hon småstegrar och håller på och tramsar. Har vid den tidpunkten (och ett tag innan) insett att jag bara gör det värre om jag blir argt för det blir ett stressmoment och det skrämmer henne ännu mer då. Så bara rider på som vanligt men ser till att rida närmare och närmare. I början tvärnitar hon när man vart påväg åt det hållet, men då bara väntade jag bara ut henne och berömde när hon gick framåt. Ibland galoperade hon så fort hon kunde därifrån, men bara fortsatte vara lugn och fortsatte rida som ingenting. I slutet utav ridpasset kunde vi göra halt i hörnan och hon vart bara lite uppmärksam, när hon hörde plasten som blåste från utsidan. Hade ju gått så mycket fortare om jag aldrig hade blivit arg, men men nu gör jag ju inte om det i alla fall.
Tog en sån här bild veckan innan återbesöket, skulle egentligen rdigerat den lite för nu är den ju inte så fin, med skuggan, mammas händer och de.. Men eftersom denna datorn är som den är nu, och jag inte längre har PS på den, så får detta duga. Tvivlar starkt på att den någonsin kommer palla det programet igen.. suck*
I alla fall, bilden är till frö att kunna jämföra sedan om några månader, när hon är igång igen, ska bli roligt att se!



Nosludd

Är nog egentligen det fulaste jag vet.
eller det kan vara lite halv gulligt med fårskinsludd på grimman eller ngt så men inte mer!
Kaptenen är ju tyvärr en sån häst som får skav av att bara man kollar på honom.
Han får specielt mkt på halsen av tyglarna & av shabracket. Tyvärr blir det inte bättre av att rida med bara fårskinnspadd så, ja han får leva med det. Det är ändå inte sååå extremt.
Men halsen, jag brukar ha nosludd på tyglarna vilket funkar super. men har nu slängt alla. Någon som vet var jag kan köpa sånna fula biliga ludd? ska vara diskret färg. Alltså brun eller svart. Någon som vet vart här i hbg jag kan gå tag på det? hööks har väl bara typ babyfärger? eller?
cittygross hade inte när jag var där sist.
Snälla hjäälp :)


Zingo

Tänkte att jag kunde skriva lite om Zingo som jag berättade lite kort om innan.
När jag vart mindre och gick på ridskolan Kvistofta var då jag träffade honom. Kommer ihåg att redan första gången jag hade ridit honom älskade jag honom. Han var pigg och busig, precis så jag ville att hästarna skulle vara (typ 7 år gammal, haha). När han kom till Kvistofta var han bara 4 eller fem år, född 1997. Han var en c-ponny och i för mig var han alldeles lagom stor. Han var vänlig i boxen och aldrig dum. Bara busig ibland när man red. Han testade alltid den som satt på ryggen när det var dags för hoppning, han tog et jätteskutt och det var många som trillade av. Men inte jag! Fast dock vart Zingo den första som jag någonsin trillade av, det var inte särskillt dramatiskt eller Zingos fel över huvud taget. Vi skulle svänga åt väster men jag berättade det inte för Zingo så jag svängde åt vänster och Zingo åt höger. Det måste ha sett jätteroligt ut, fast jag var ju inte så gammal.
Jag tävlade många tävlingar på Zingo, men liten och orutinerad som jag var, så gav det inte några utmärka resultat. Jag glömde vägar, eller så sprang Zingo lite som han ville. Men jag var lika glad för det. Jag fick ju rida Zingo.
Vi hade också många roliga stunder tillsammans på alla dagridläger jag var på, på sommrarna. Det var underbara tider, de bästa dagarna på hela sommaren!
inte jag på bilden
Men tiden gick och en dag lades Kvistofta ner. Bara några utav hästarna skulle behållas, Zingo var en av dem. man kunde dock bli medryttare på honom, minns dock inte varför jag inte blev det, antingen var det någon annan som hann före eller något sådant.
Några år senare (när jag hade Larett) såg jag att Zingo var till salu, för inte alls mycket. Jag var vid det laget för stor för honom men min kompis var inte. Så hon övertygade sin pappa och ringde till dem. Men då var det för sent, Zingo var redan såld till en ridskola uppe i Stockholm. Där han står nu..
Vet också att han var på HFRK ett tag men trivdes inte alls och fick åka hem igen, mes såldes inte långt efter till en annan ridskola..
Jag & Zingo på en tävling (tror jag)



God morgon

Har varit vaken ett tag nu, satte mig framför datorn för någon tim,me sedan just för att skriva ett inlägg, men vad gjorde jag? Kolla runt bland allt annat än just här, haha. I alla fall, så blir dagen ganska "normal", först bara ta det lugnt hemme, kanske springa eller träna, får se. Efter det blir det stallet och sen hem till Frida göra sig i ordning och med de från stallet och bowla och äta. Blir säkert kul. Förresten, glömde fråga innan, vill ni att jag skriver om min och Laretts tävlingshistoria, vad som egentligen hände?
En lite bättre bild på hur manen ser ut nu, haha..



idag?

Ja, hur ska man lägga upp denna dagen?
Tänkte åka en sväng till ridhuset idag. Ett lungt pass men ändå rida igenom honom & känna lite på honom. Har inte skrivit så mkt om ridningen men han hoppade i söndags & var helt fantastiskt fin. brallade dock lite väl mkt haha.
Jaja skrittade ut måndag & tisdag på nova bettet. I måndags vart han hyper pigg men lite stel & så. Igår var han kalas fin. jobbade på väldigt fint =)
Han måste stå med sin ryggmaskin idag också. har inte använt den alls dem senaste dagarna.
Jag har även hunden att ta hand om idag.
Hrm, i vilken ordning ska man göra allt? det är ju bäst att vara ridhuset på fm, men på fm har jag ju hunden? och hon lär frysa ihjäl om hon ska sitta i bilen :( Och hatar att lämna henne hemma :(
Jaja det får lösa sig på ngt sätt. Nu är jag vrålhungrig. men käka lunch kl 10? nja lite väl tidigt. får väl bråka med hunden lite :) ha det :D


Tävligstiden

Satte ihop en film om de lilla material jag har från alla tavlingar jag och Larett varit på. Är ju MYCKET MYCKET mer men har inte bilder eller filmer från det, eller så har jag tappat bort det tyvärr.. Så här är i alla fall en del..i och med att ni inte kunde se den filmen om hela mitt hästliv.. Är väll inte så stolt, men haha, man får väll bjuda lite! Ville så gärna göra en film med den andra låten som är på filmen, därför jag gjorde den över huvud taget.. haha!
(går fortfarande inte att lägga in filmerna så HÄR är den)

Fail bilderna

Här kommer dem. Och komihåg att detta är några misslyckade sekunder. Några är väldigt pinsamma, men skit i det. haha.


Jag & min "specialidrotts" häst från skoltiden. Litografi i ett litet fult Moment.


Jag & Litografi igen. Bilden skulle tas över hindret, men vi var för snabba. eller var inte tränaren bra på att fota?!


Kaptenen i hans fd vanliga moment.

Ehmm. Jag & lillagrå kom " lite" fel på hindret. hahhaa. fråga mig inte hur jag lyckades. haha.


Linda skulle ta snygga bilder på mig & kaptenen i rapsen, men nej så här blev det istlt.


Första gången kaptenen skulle klippas. " det ska gå utan droger" jo tjena.
dagen efter så blev det lugnande ;)
(Men nu 3 klippningen så klippte jag honom utan ngt alls :))


Kaptenen under provridningen. var lite bakskygg så blev rädd när jag satte mig i sadlen & for in i vägen.

Ska man inte ha hela ekipaget på bild?!



Kaptenens snygga klippning, andra gången han klipptes. denna gången med (3!!!) doser lugnande.
Och han la alltid halstäcket över huvudet på ngt jävla sätt. Men nu har han ett Hw täcke med fast hals.




Jag & kaptenen under ett fult moment. Och ja han hoppar :)






Något att träna på

Har upptäckt en sak som jag och Larett verkligen behöver träna på. Dessutom är det perfekt att göra nu under igångsättningen.. Att göra halt. Jag vill att hon lyssnar på ändast vikthjälper även när jag ska göra halt. När man är i en gångart och bara ska sänka farten lyssnar hon jättebra på hjälpen, men det där med halt är inte riktigt hennes grej. Inte äns när man tar i tyglarna och hon VET att hon ska stanna, stannar hon direkt, utan kör lite envist ner huvudet (inte mycket men hon gör det) och spänner emot. Jag vet INTE varför men det är något hon har fått för sig. Det är tydligen GRYMT jobbigt att stanna, hellre springa i 180 knyck än att stanna. Hellst vill hon nog att jag ska hoppa av i skritten! Men det ska vi få ordning på, bara jag lägger tyngden lite på sittbenen ska hon tvärnita, punkt slut! Haha! Har ni något extra bra tips?






Tisdag

Idag vart det då tisdag, känns inte som tisdag, i och med att det är sportlov.. men det är härligt! Ska åka upp till stallet nu snart, sen blir det till att springa när jag kommer hem. Hinner inte gå till gymmet eftersom min bror bara har gymkort som gäller innan klockan tre och han ska på ett ärende vid två. Så de hinner vi inte. Så blir till att springa istället, har ju inte tränat sen, jag vet inte, känns som jättelänge!
I alla fall, idag blir det det vanliga i stallet, ridtur och fixa iordning. Får se om det händer något spännande!

Äntligen

Nu funkar äntligen hastnet för mig :)
Här hittar ni min annons på transporten
http://hastnet.se/begmarknad/sok/annons.php?aid=283408


Kaptenen hoppade i söndags. fyfan vad fin han var :)
Igår skrittade jag bara.
Idag kan jag inte bestämma mig för om jag ska skritta eller lomgera?:)

borde kasnke sätta fart nu? hunden vill ut också. Men nu går top modell på tv. hrmmm.


Diss


Bild från maj 2009


Måste bara dissa rutiga ridstrumpor.. De är inte fint, ser billigt och stökigt ut. För mig finns det bara stövelstrumpor.. Fast innan jag började använda de hade jag alltid rutiga, fast.. då brydde jag mig inte, kolla bar outfitten där uppe.. Mörkblåregnjacka, blå/rosa rutiga strumpor, rött shabrak, röd och vita skor.. haha.. Fast det spelar väll inte så stor roll. Men rutiga ridstrumpor är INTE fint!

blöö

Försöker lägga ut en annons på hastnet, men den bara bråkar med mig så nu blev jag sur så får göra det i morgon istl.
det är min transport som ska säljas. Någon som letar så hojjta till. det är en cheval liberté 2002 XL från 2005. Orka inte skriva allt om den, men den är jävligt bra & så :) haha


Grattis Hanna


Hipp hipp hurra för världens bästa Hanna som idag blir 17 år :D wiieeeeeee  GRATTIS ;D <3





Ponnyakuten

Såg det senaste avsnittet av ponnyakuten i morse och måste bara berätta att jag verkligen ogilalr programledaren. Alltså hon med typ oranget hår som ställer en massa helt ointressanta frågor. Tycker inte om henne alls! Tycker dock att han västernryttaren och hon Birgitta verkade vara riktigt bra! Tycker dessutom att Viktor e jätteduktig för att vara så liten, vet inte hur gamal han är men tycker han är jätteduktig i alla fall!


Läsa om?

Vad är det egentligen ni vill läsa om? Finns där något speciellt?

Tidig morgon!

Blev väckt tidigt idag, fyller ju trots allt år.. Sen kunde jag inte somna om, så städade upp lite på mitt rum och sådant. Sen hamnade jag här.. haha! Ska klippa mig vid 11, sen fixa lite saker på stan + äta lunch. Efter det blir det förmodligen stallet och sedan ikväll, eller ja, klockan sju, ska jag träffa några kompisar i stan, så ska vi väll inte göra något särskillt. Ta´t lugnt typ.. haha!
På djursjukhuset

Tävling hos Snobbryttarna

Tryck på bilden för direktlänk




Jägersro

Dagen började med att morgon fodra & släppa ut hästarna. Trött var jag & svin kallt var det, 10 -. FYfan :(
Fixade klart stallet & så.

Sen hem & göra v sig & sen vidare till Jägersro.
Pappa äger nämnligen en andel i Usteristrasse.
Usteristrasse är ett 3 årigt sto som tränas av Patrik Karlsson.Hon tillhör team stall skåne.
Hon är väldigt fin, långbent, högrest, pigg,vaken & mkt nerv. Hoppas hon lägger det på rätt saker bara.
Ska bli så kul att följa henne =)
Hon ska starta sitt första lopp någon gång i mars.



Först en bild på henne i ridhuset :)



och en bild när hon fick ut & jogga lite, första gången på den stora banan.
Hon vart lite spänd & så, men gjorde ett väldigt fint jobb :)
(bilden är tagen inomhus,låångt ifrån. men blev väldigt  bra ändå?? )




Upplägg av ett ridpass

Tänkte skriva lite om hur jag lägger upp ett av ridpassen just nu. Jag rider ju bara 30-35 minuter med flera travsträckor på 100-200 meter.
Börjar alltid passet med att skritta i minst tio minuter innan jag samlar upp tyglarna. Kräver inte så mycket av henne, men låter henne inte gå och sätta mer underhals heller.. Jag skrittar ett varv i varje varv med korta tyglar innan jag travar två sträckor i varje var, med skritt emellan. Efter det skrittar jag i kanske fem minuter innan jag travar en sträcka i varje varv innan jag skrittar av på lång tygel, i minst tio minuter. Passen blir då mellan 30-35 minuter.
Det var ett ridpass, kanske inte så spännande, men för mig är det underbart att få trava på Larett igen, trots att det bara är så lite!
Måste verkligen börja ta med mig systemen, de här bilderna är ju inte fina alls!

Helgen

Vet att det varit dåligt uppdatering från min sida hela helgen. Har dels haft mycket att göra och dels hatt "The Sims 3" epedemi, typ. Så därför det har varit så kasst, haha. Red Larett både igår och idag, hon vart mycket mer avslappnad eftersom det inte var någon i ridhuset, och hon uppförde sig riktigt bra. Även fast hon försöker småtrava lite ibland när vi ska skritta. Hade väldigt gärna ridit ut en sväng dock, men det blir inte mycket till skritt när man rider ut på Larett, så blir inget med det förren hon får trava mer än 100-200 meter. Är ändå bra att jag VILL rida ut, hatar att rida ut i vanliga fall, haha.. Men ibland när det är jättefint väder och man inte ridit ut på länge så vill jag faktiskt rida ut, haha! Klippte för övrigt Laretts man i lördags, den vart ju väldigt lång! Fast nu blev den istället VÄLIGT kort, för jag råkade klippa ett hack! Hahaha! Jaja, den växer väll ut, just nu ser hon ut som en tönt..haha!
När manen vart som hackigast! haha!
Hahahah! Riktigt så här ful är den inte, denna bilden vart ju extrem. ser bättre ut i verkligheten, ska försöka ta en rättvis bild med systemen istället, haha!


kallt

SKrev nyss ett låååångt inlägg & det försvann. pallar inte skriva igen.
Iaf jobbat idag. red två hästar & promenerade med en.
Sen blev det en (o)planerad tripp med linnéa & Linda.
Vill inte skriva mer då det finns några som vill veta allt om allt & alla. Kul att låta dem vara lite nyfikna.
Iaf blev en lång tripp var inte hemma förrän typ lite efter 7. Hem kom vi iaf med en super söt häst, Danny :) är smått  avensjuk på linda då han har ett super tempramet & är super sööt :) Ska bli kul att följa honom :)

Blev så sent så kaptenen fick faktiskt vila :(
I morgon blir det tidig morgon med morgonfodring & utsläpp.
Sen bär det vidare till Jägersro för att för första gången träffa våran travare. Ska bli spännande, vet inte så mkt om honom men antar att han är brun ;) haha. ska bli så kul:D
ska försöka hinna hoppa kaptenen efter det. men blir kanske tight? måste iaf rida honom i ridhuset. får kasnke hoppa på måndag istlt :)

iaf glöm inte kommentera mitt förra inlägg om ni vill se fail bilderna . Jag kan garantera er ett gptt skratt ;) visa är så illa att jag aldrig har visat dem tidigare ;D haha

chacha


Internet

Vaknade vid nio tiden idag, men internet vart jobbigt och ville inte fungerade, så satte mig och spelade "The Sims 3" istället. Haha. Så det har jag ägnat min morgon åt. Nu ska jag åka till stallet och rida Larett, kuligt! Sen blir det att gå ut ikväll, ska nog bli roligt! Ska slänga in lite roligare inlägg när jag är hemma!
En ful bild från djursjukhuset!

...

Idag har också varit en riktig slapp dag. tycker det är riktigt skönt med slapp dagar ibland men absolut inte för ofta :)
Har kört mamma på lite olika ärende & så.
Körde inom öb & köpte hästgodis. det är typ det ända godiset han gillar :)
Sen i stallet så red jag ut kaptenen på ett nova bett,sen bara en enkel nosgrimma & snurrad martingal. Mest skritt med joggade lite. är ju fan stenhårt över allt. Galopperade lite på en gräsväg & så han fick bocka av sig lite :).
Ville egentligen hoppa i helgen, men kommer nog inte få tid till det, tyvärr.

Funderade på allt lägga ut fail bilder? Har massivs på lager.
Lägger ut när jag fått minst 10 kommentarer på detta inlägg :D





Underbaring

Travade på Larett idag. för första gången sedan 28 november! Hade glömt hur underbart det var att rida henne, eller att bara sitta på hennes rygg. är så van vid att hästarna är tunga och stela. men trots att Larett vilat så är hon jättemjuk och fin, som om hon inte vilat en dag. Förutom att hon vart piggelin och bockade runt några svängar. Travade fyra gången under passet, 100-200 m sträckor. Hon älskade när jag satte igång henne i trav, hon ville helst inte sakta av, äntligen fick hon röra sig lite, lixom. Helt amasing häst jag har, älskar att rida henne, vet inte hur det komemr gå när vi kanske säljer henne sedan... Jag kommer sakna att rida henne något enormt!

wiieee

Först så måste vi ju säga ett stort Grattis till Hanna & Larett. Snart är dem oslagbara på ponny hoppbanan ;D
Idag tog jag  & hunden en låååång sovmorgon vilket jag tyckte vi hade förkännat :D myys.
sen bar det av till stallet. Åkte nästan direkt upp till ridhuset.
Idag så red jag honom med en snurrad martingal, precis så som jag brukade rida lillagrå. Åhh, fina fina lillagrå. :')<3

Ska visa en bild på exakt hur jag menar, men det får bli en annan dag. Men man tar "ringarna" på martingalen & snurrar dem runt "halsremen" försår ni?
det ger en bättre känsla i bettet för hästen :) väldigt bra tycker jag :)
Började som vanligt med att skritta fram såklart. sen travade jag & galopperade honom väldigt öppet. Travar på väldigt mkt framåt. & galopperar honom i lättsits i varierat tempo :)
sen fick han skritta lite :)
efter det jobbade jag mkt öppna & slutor på serpentinbågar både skritt & trav. skitfin var han. slutorna i högervarv tog imot endel men han kämpade sig igenom det. därimot så är öppnorna i högervarvet kanon :)

Jobbade sen på i en bra form i en frisk galopp. red svaga öppnor på långsidorna & sen gick in på volten i svag sluta. Jobbade likabra i båda varven. Fantastiska häst :)
sen travade jag bara av honom lång & låg :)

Älskade hääst, han är underbar :)<3
Nu är det sveriges värsta bilförare. så chacha ;)
eller slänger in bilder på världens finaste Lillagrå, min gamla häst :)<3










Jag har hittat Zingo!

Jag har hittat ridskoleh'ästen jag älskade när jag var liten. Han hette Zingo och vart helt underbar! Ska skriva ett fint inlägg om honom nästa gång jag är hemma hos mamma!
Jag har alltid undrat vart han tog vägen, så hittade jag en blogg där en tjej skrivit (i maj 2010) om just Zingo. Tyckte i alla fall att det såg ut exakt som Zingo och han hette ju Zingo.. Så jag frågade hon som hade bloggen om hon visste vart han fanns och det visste hon! Sjukt va, en kompis till mig vart jättenära på att köpa honom men när hon ringde så var han redan såld tyvärr... Ja, mer om hela Zingohistorien i inlägget om Zingo! Han står i alla fall på Stora Ekeby Ridklubb i Västerås, HÄR har ni honom!

Diss

Måste dissa stubbensadlarna. De är hala och obekväma.. dessutom är de inte snygga, speciellt inte de som har två olika färger på lädret.. Tyvärr är det ju så att min hoppsadel är en stubben, tvåfärgad, hal och dessutom för liten för mig... Har varit på jakt efter en sadel läääänge nu, men tar aldrig riktigt tag i det.. kanske dags snart?

Frisk!

Hemma från stallet och djursjukhuset, äntligen har Larett blivit friskförklarad! Nu ska vi sätta igång med trav redan imorgon! Riktigt härligt! Om ungefär 6 veckor kan vi vara igång med hoppträning igen, gött!
Nu första veckan ska jag rida henne 30-35 minuter och blanda in trav 100-200m flera gånger under passet! Får se hur glad hon blir när hon får trava! Är SUPERGLAD nu!
Fast datorn är störd, så bilderna jag tog med mobilen går inte att lägga in för ja.. datorn..

Lill lördag

Jaha, då var det lilllördag idag ;D
Dagen började med att jobba lite hos henrik. Får ju inte rida pga ryggen. men gjorde iordning hästar. Promenarade med några & satte dem på bandet osv.
Ganska lungn dag :)
sen gick jag en sväng i den fina naturen där med hunden & det uppskattades :D
Sen hem & käka lunch & bara slappa.
Sen vidare till kaptenen. han gick jag med en sväng i skogen vilket han tyckte var var super kul & pep & bockade. haah söte. Tycker folk underskattar handwalking & specielt i skogen. & dem måste  skritta PÅ. jätte bra för dem att skritta på utan ryttare ibland =) Och oftast tycker dem det är skitkul, kanske lite väl kul? hihi.
Sen fixade jag det vanliga & han stog med massagemaskinen.

Kaptenen har börjat tappa lite fett i omfång runt magen. Alltså över revbenen. Men han har därimot satt mer muskler över rumpan.
Någon som har ngt tips på vad man kan ge dem?
Han har nu fri tillgång på hösilage med super bra värden.Han står på halm. Han äter cirka 4 stora kraft mått med en musli som innehåller mkt protein & fett. Så vill egentligen inte ge han mer protein. Men somsagt så vill jag ha mer runt magen.

sen kollade jag nyss på filmen hanna la ut, fyfan vad roligt. Ni måste se den. Den gjorde min kväll haha.
Och även ett stort Lycka till, till hanna & Larett i morgon :)
Jag håller tummarna & det kan väl ni också göra? :)

Nu ska jag forsätta mysa framför tv med min kära hund, popcorn & pepsi. Myys


Chacha


Film från idag

Fimade när Frida skulle binda upp sin häst. Självklart är hon helt seriös och så här der det ut varje dag! Bara så ni vet!

Fungerar fortfarande inte att lägga upp filmer...suck* HÄR är länken ist!


Onsdag

Dagen började med hoppning i skolan, gick väldigt bra faktiskt. Han vart mycket glad dessutom och gjorde något glädjeskutt här och där. Så söt vart han. Vi hoppar inte så mycket på lektionerna, hinner hoppa två linjer och en bana sen är det slut. Vi hoppar dessutom inte så högt, typ 60-70 kanske.. Men men, det är kul ändå. Hoppar ju inget annat nu så, haha..

För övrigt så vart Larett jätteduktig när vi var ute och gick idag. Jag behövde inte säga till henne alls lika många gånger som jag brukar. För att hon brukar tränga mig.. Men idag vart hon mycket duktigare.

Imorgon gäller det!! Nervööst!







Skolan

Sitter i skolan och har JVS, håller på att plugga lite kemi. Fast vet inte riktigt hur jag ska komma till stellet efter skolan.. Frida är sjuk och mamma är i Malmö. Min bror har inte svarat, så vi får väll se om han gör det innan jag slutar. Annars får jag väll gå till stallet.. Haha.. Imorgon är det återbesök!! Jätteglad!!:D


GHS

Känns som det bara är jag som inte ska till Göteborg Horse Show.. Känns jättetråkigt verkligen.. Läser på alla bloggar hur pepp alla är till att dra dit. Skulle varit jättekul bara dra dit och ta det lugnt. Titta på showen, mässan och allt roligt. Men nää, blir inget med det! Sånt är livet.. Ska ni dit?




Träns..

Är ganska trött på mina träns, de är inte snygga, bara tråkiga. Helst av allt skulle jag vilja byta ut båda tränsen nu direkt, men det går ju inte.. Just nu har jag ju ett achenträns från hööks (till dressyren) och ett pullarträns (eller jag nosgrimmorna..haha) till hoppningen. Ingen av dem är jag särsklillt nöjd med.
I dressyren skulle jag vilja ha ett med bredare nosgrimma, och kanske lackad? Men det är inget måste, bara den är bred och snygg så skulel jag varit nöjd. Sen är det såklart att jag skulle vilja köpa swarovski pannband till både dressyr och hopptränset. Skulle ju kunna använda ett, men det blir ju väldigt jobbigt att hålla på och byta, så köper hellre två.. Hopptränset skulle jag vilja byta till en achengrimma där med, till ett sådant som är på bilden under. Tycker det är jättefint! Elelr så skulle jag vilja köpa mig en snyggare pullar, men får se, det är nog längre in i framtiden vi snackar om. Men men..
Sån här koppling, men inte det flätade.. Haha..
Mitt nuvarande dressyrträns, fast vitt på pannbandet också.. inte fint..
Typ sånt här vill jag ha till dressyren, skitsnyggt! Fast byta ut pannbandet då. Tycker det är jättefint med bredare nosgrimmor!
Det silvriga får det ju bli, har ju silvriga spännen och så. fast osäker till hopptränset, där har jag ju kopparfärgade spännen och bettet! Så då är det ju nästan bud på att leta efter ett träns med kopparfärgade spännen och ha det guldiga.. fast jag vet inte, har alltid tyckt bättre om silver. Vi får väll se helt enkelt!

Tävling hos Dressyrmupparna..


Träning & ryggskada

Dagen började med att umgås med min bästaste hund & sådära.
Sen skulle jag,Linnéa& jenny överraskningsfira Linda, men det blev bara en flopp. Där står vi med tårta,presenter,blommor & Linda öppnar inte?! haha. hon var ju såklart inte hemma. FAIL.

Sen var det bara vidare för att träna kaptenen.Hade vanliga tredelade på honom & en gummisnodd som var helt lös. tar bara när han drar upp huvudet på tok för högt. alltså som en martingal.
Tränade öpnnor & slutor på serpentin bågar.
Han var kalas fin.
Sen jobbade vi lite trav med böjning hit & dit & flytta rumpan hit & dit. Mkt gymnastk & styrketräning för honom :)
men han vart kalas fin =)

sen blev det galopp arbete & även där jobbade vi likadant. SKit duktig vart han.
När han inte förstog & eller det tog imot så bara forsatte han att försöka kämpa.
Duktiga hästen :D
förut så bara vart han förbannad & började sparka & ha sig så fort det inte gick direkt. Men nu så lyssnar han värkligen & kämpar på. Underbart =)
Är kalas nöjd med honom =)

sen så ringer linné & säger att linda är på väg dit så då tar jag kaptenen med mig & åker dit.
Blev princess tårta i stallet. haha :D
Kaptenen stog & sov i transporten när jag kom tillbaka.
Tycker det är bra att träna dem att kunna stå i transporten på ett lungt sätt. Han måste ju kunna det om han ska kunna tävla :)

Själv så vart jag på ryggakuten igår igen & ryggen är sämre. Riktigt illa ser det ut.
Hade jag arbtetat så hade jag blivit sjukskriven... bör helst inte rida mer överhuvudtaget .. känns jävligt trist eftersom jag har fått ett topperbjudande inom ridningen.
FAN.
Mitt liv har alltid bara varit hästar & hästar.
Började ridklass när jag gick i tvåan - 6an. Sen gick jag ridklass 7-9 &sen ridgymnasium (1-3). Och även haft 1 egenhäst under hela tiden + andras hästar.
Men vafan. vill ju kunna gå om 10 år också.
Kommer ju aldirg sluta med hästar bara för det.
Men hästskötre funkar ju inte eftersom mockningen..
Men har en ny plan nu. Men den håller jag hemlig :) hihi

chacha





Kom på att jag har glömt att visa bild på mig & kaptenen.  Bilden är tagen i början av vintern, en av våra första ridpass efter en lååång vila :)

Dagen

Idag har det varit lugnt. Vart först ridning i skolan, gick faktiskt ganska bra, speciellt i galoppen. Tycker om Cartoons galopp väldigt mycket, den är så härlig! Vi red en övning med serpentider och sådant för att f¨å hästarna lösgjorda. Trodde vi skulle fått reda på vilka hästar vi skulle rida idag, men fick inte veta något. Men vi ska få veta det imorgon, spännande och se om det blev det jag önskade eller något annat. Spelar egentligen inte så stor roll, men är ändå nyfiken. Jag ska ju trots allt dras med den hästen i fyra veckor. dessutom är det ju hoppning imorgon, och det är ju alltid kul. dagen efter det är det äntligen dags att åka till djursjukhuset! Längtar riktigt mycket!

För övrigt har jag av en slump bytat labbgrupp, vilket innebar att jag labbade idag. Skönt att ha det avklarat. I stallet vart det blåsigt och kallt. benet vart jättefina men gick bara i tjugo minuter eftersom det blåste så mycket och Larett blev väldigt uppstressad. Så gick tio minuter mindre, tror inte det spelar så mycket roll. Ska se om jag inte kan slänga upp något roligare inlägg under kvällen. vart ju ganska tråkig uppdatering igår..




Omogna j*vlar

Okej, i och med att jag redan var så j*vla förbannad igårkväll så tänkte jag att jag kunde skriva ut detta aggro inlägget också, och få det avklarat! Riktar sig åt patetiska idioter som ägnar hela sina lördagskvällar åt att förstöra för andra. Hur moget är det att sitta och råglo, viska, skratta och bara vara allmänt idiotiskt i flera timmar. Vad tjänar man på det? Hur f*n tänker man? Det måste f*n vara något j*vla fel i huvudet. Om det hade varit ett annat tillfälle, där jag inte hade varit tvungen att förstöra kvällen för oss hade jag sagt till. men vet att jag bara hade fått såna aggritioner att jag inte hade klarat det. Så ignorerade bara, men TROTS detta så ska fi*torna fortsätta glo. Hur j*vla kul kan det vara. Förstår det bara inte, hur kan man vilja spendera sin kväll på det? De blir inte bättre på något sätt utav  att de gör de.. Så förstår inte meningen. VÄX UPP för h*lvete och sluta bete er som omogna fjortisar. J*vla skabb..
Där har vi ju er, fast lite mer mörkt.. om ni förstår..




...

Viruset fanns kvar på datorn, så inte förrens nu internet funkat på den. För har formaterat om hela. Oker inte blogga, varken ett inlägg ikväll eller ett som kommer upp imorgon. Jag tycker inte om att sitta vid denna datorn, inget är som det ska på den, allt är bara kaos och jag hatar den, HATAR! Den får mig bara att bli ännu argare. Det går inte att ändra språk, det står att det är svenska men om jag inte har missat något i det svenska språket så är det INTE svenska! Bilden går inte att ändra så den blir litet, utan jag måste se allt som en j*vla gammal gubbe! Fast det står att det är på det minsta. Blir så j*vla trött på skiten och jag HATAR den. Vilöl inte ha med den att göra alls. Det är inte alls den datorn jag hade innan, det är som att denna datorn försöker ersätta min gamla, och jag klarar inte av det. Jag vill ha min gamla dator tillbaka, datorn där jag visste vart ALLT fanns.. Okej den vart inte så bra och det är fortfarande samma dator, MEN jag saknar den som den en gång var. Pallar inte trycket.. Bara för att några jävla inkompetenta jävlar inte kan skaffa sig ett riktigt jobb att tjäna pengar på, ska de hålla på och lägga ut virus och bara förstöra. Jag HATAR dem och önskar bara att de dör en plågsam död. De har förstört allt de äckliga hororna... Dom kan ju komma hit och fixa till denna jävla skitdatorn igen om de tycker det är så JÄVLA roligt. IDIOTER!

Respektlösa människor

Något som irriterar mig något så oerhör är alla respektlösa människor som ska rida i ridhuset. Att bara klampa in i ridhuset och tro att alla andra ska flytta sig är oerhört respektlöst. Jag stör mig något så fruktansvärt på det. Om man ser att någon går med en häst som är lite halft galen, är det ju inte tvunget att man måste stryka sig längs sidan på dem, när det finns gott om plats på spåret. Det sätter bara den som promenerar med sin häst, hästen och det andra ekipaget i fara. Ska det vara så svårt att hålla avstånd? Dessutom, hur f*n kommer man på tanken att börja hoppa när där är ca 7 människor i ridhuset? Okej opm man redan hoppar när det droppar in folk, men att få för sig att börja hoppa när det är fullt är ganska idiotist. Hur tänker man då? Inte heller att göra "skänkelvikningar" rakt framför näsan på andra är särskillt uppskattat, kanske ska slänga ett öga bakåt innan du startar, så att du inte rider på någon? Fy f*n..

.

VECKANS BÄSTA:


Inget hästigt, men överraskningsfirandet var nog det roligaste denna veckan i alla fall!


VECKANS SÄMSTA:


Finns så mycket som gått snett denna veckan, men det värsta var nog ändå när jag trodde min dator var förlorad för alltid. Men även när jag trodde Laretts ben började bli dåligt igen! Men som tur var löste sig båda sakerna!

Design

Ny design nu, varken, vintrig eller vårig. Bara helt neutral.. Åsikter?

Filmer

Nu kommer helt oredigerade filmer på Kaptenen.
Stäng gärna av ljudet ;) haha.
Som sagt så är det 9 månader sen han såg en bom senast.
Kommentera gärna ;D



http://www.youtube.com/watch?v=YYooB5_Jq2w



http://www.youtube.com/watch?v=H1-ojk_7PvA

Stallet

Stallet igår och idag vart dessamma, förutom att jag då hade städdag + sopdag igår och insläpp idag. Men annars vart det sig likt. Benet ser för övrigt jättefint ut! Inte en galla i sikte! Igår vart vi ute och gick en runda, jag, mamam och Larett då. Det var ju jättefint väder och Larett uppförde sig faktiskt riktigt bra. Inget trams alls (nästan). Så då vart jag nöjd med henne! Fast hon brukar ju uppföra sig bättre ut, i och med att då är det inte så tråkigt som när vi måste gå i ridhuset..
Jag och mamma passade i alla fall på att ta lite bilder på Larett. Blev inte så jättemånga som vart bra, Larett är ingen fotomodell precis, direkt när kameran plockas fram lägger hon öronen åt två håll och ser jättetråkig ut. Haha! Fick i alla fall någon, så nu tänkte jag fixa en ny design, men Jalle istället för Stephanie, i och med att Stephanie inte bloggar här för tillfället, i alla fall.
Idag blev det ingen promenad eftersom jag skulle iväg och träna och var tvungen att vara där innan tre, så hann inte. Men Larett klarade nog sig bra ändå! Imorgon ska jag inte till stallet över huvud taget, eftersom mamma åker dit och fixar allt när hovis är där. Skönt med en hästledig dag.
Synd mad bakgrunden dock..

Fortsättningen utav kvällen

När tävlingen var avklarad var det dags att gå ut och äta. Påväg till Haket, där vi tänkte äta, blir vi stoppade utav ett par personer som gör stresstest. Alla gör stresstest, förutom jag och jag får vänta väldigt länge, suck*. Det var dock bara dåligt och fungerade inte alls, alla tyckte bara de var jobbiga, och ångrade starkt att de gjort testet. När vi väl var framme vid Haket finns där inte tillräckligt med platser, så vi blir helt enkelt tvungna att dra oss till Mezo istället!
Påväg till Mezo hittar Frida och Li en vanvårdad katt. Den satt i kebablådor och grävde efter mat. den var jättemager, och jätteäcklig i pälsen dessutom hade den förmodligen brutit svansen.. Vi bestämmer oss för att vi måste hjälpa katten, så Li och Frida hjälps åt att fånga katten i en filt. I värmen utav filten somnar i princip katten. Dock var den väldigt rädd och fräste, men den attackerade inte. Men precis när de fångade den fräste den och sånt.. Det första vi gör är att ringa till polisen, där var det en jätteotrevlif tant som sa till Frida som höll i katten; Vill du att den ska dö!? Hon var rent av elak, så steffi skällde på henne sen sa vi att vi skulle fixa det på något annat sätt. Dock svarade ingen på tassebo eller något annat ställe där katten kunde få hjälp. Så Fridas granne kom och hämtade Frida och Steffi, så åkte de upp till djursjukhuset, där katten fick komma till katthimmeln, och slapp plågas mer. Tycker dock det är jättesorligt att tänka att den faktiskt är död nu. Att där inte fanns någon som kunde hjälpa den, och att polisen inte bryr sig ett skit.. Omd det hade varit en människa hade det det blivit fart på dem, men djuren betyder ju inget, fy fan!
Kvällen fortsatte sen. Vi gick till Mezo, och då hade även Lis systerdotter Alva kommit. På Mezo satt vi och käkade och hade det jättebra. Trots ett gäng fjortisar som skulle hålla på och stirra och viska och skratta. Omoget och patetiskt, men ignorerade dem bara för pallar inte bråka och bli argt. Vi vill inte förstöra våran kväll på ett gäng fjortisar.. Usch för sånt folk. Lär lägga upp ett lite mer längre och ilsknare inlägg om det senare..

Fail

haha råkade lägga hästen lite tight på en upphöjd bom. haha.
Tur man har en häst som reder ut det ändå & visar på vilken grym teknik han ligger inne med :)
filmen kommer upp senare. för nu ska jag till stallet :)


Film

ska testa lägga upp film & se om det går.
Mitt film redigerings program funkar inte så ni får se hela oredigerade klipp. haha.
Här kommer ett underbart klipp på min fina jackrussel Milou :Dhaha


http://www.youtube.com/watch?v=pGxHxzT6FXw

Överaskningen

Detta är kanske inget speciellt hästigt inlägg, men tänkte ändå att jag kunde berätta om vad som hände igår. Som sagt så skulle vi träffass i stan vid fyra, halv fem. Så när alla vart samlade så vart det dags att dra igång en sorts utav tävling. Tävlingen gick ut på att vi fick olika lappar med uppdrag på som vi skulle utföra, den som vann uppdraget fick presenten. Det hela började med lite uppvärmning där vi först gick tingelingetåget från knutan, till kullagatan.. En till uppvärming var att en utav oss februaribarn skulle gå fram till en främling och säga på engelska; "Hej vi är turister, kan du ta ett kort på oss?". Vi drog lott och den som tvingades göra detta vart Frida. Tanten vi frågade trodde dock inte att vi vart turister, men hon skrattade och gjorde det ändå. Dock frågade hon på svenska vart man skulle trycka, och smart nog svarade Li på engelska, haha, som om hon förstod!
Sedan började den riktiga tävlingen. I den första uppgiften skulle vi springa (Frida har ett rejält löparsteg ska ni veta! Jag och Helga hade ingen chans!) till kärnan, upp för alla trapporna..! Väl framme skulle vi hitta en present, trots att jag kom sist så hittade jag presenten först! Haha! Den innehöll klämmor, mycket välbehövt!
Andra uppgiften innebar att vi skulle springa ner till ett kaffé, först dit fick nästa ledtråd. Jag kom först i och med att de andra inte riktigt hittade, haha! Följdledtråden var att "skatten" fanns där man betalar. Alla gick till kassan, dock frågade ingen på några sekunder, så jag tog inetiatiovet och frågade kassörskorna om de hade någon "skatt". De hade de såklart, och eftersom jag frågade, fick jag skatten. Det var en jättefin ring (dock lite liten, så får ha den på lillfingret!).
Tredje uppgiften skulle vi springa till "Seven Eleven" vid knutan. Frida har såklart ett rejält försprång när hon skriker, e det Seven Eleven på knutan, och såklart svarar Helga ja. Då tror Frida att Pressbyrån inne på knutan är Seven Eleven. Så hon springer över gatan och inser inte sitt misstag förrens det är försent och Helga redan hittat skatten i Metro "stället".
Den fjärde och sista uppgiften var gemensam. Vi skulle ställa oss och sjunga "Hello World", låten från Stallkompisar. Vi skulle också dansa (dansen vi har till en pjäs vi ska spela upp på måndag, stallkompisar) och sjunga jättehögt. Så där stog vi och dansade och som belöning fick vi vars en present, innehållande ett jättefint armand! Dessutom slutade det hela med att vi skulle göra tingelingetåget inne på knutan OCH dra med oss folk. Det var inte så många som var pepp på det, tyvärr! men en tjej lyckades vi få med oss!
Mycket mer hände under kvällen, och skriver ett annat inlägg med det, annars lär ni inte orka läsa. Så skriver snart fortsättningen på kvällen!

Hoppar

Idag började jag med att åka till stallet för att morgon fodra och sånt :)
Milou fick hänga med & springa lös i stallet, vilket hon älskar :)
Medans hästarna åt så putsade jag av min utrusning.
Sen släptte jag ut hästarna & åkte hem & åt frulle :)

sen blev det upp till stallet igen.
Åkte upp till ridhuset & träffade linda & några andra.
Byggde upp för lite markarbete.
Hade babypelhamet & en hingstmartingal .
Kaptenen känndes väldigt lugn & fin :).
Sen började vi med lite travbommar & så. Galopperade över studsserien. sen hoppade vi lite på en solfjäder & lite studs. bara väldigt lågt lågt.
Men man kände att han hoppar ju med rätt mkt rygg & såna jävla bakben.
pappa filmade så ska se om jag får in det i data i morgon :)
nu är cecce & hennes familj här.
Och en liten valp på 9 veckor, men det funkar faktiskt med milou :)
Nej nu ska jag vara social :D

Chacha





Brun häst..

När jag vart mindre och min stora dröm var att få en egen häst, så hade jag bara ett "krav". Det var att min ponny inte skulle vara brun. Jag visste att många hade sagt så, men jag var helt övertygad om att jag INTE skulle köpa en brun häst om jag skulle få köpa en. Det vart den tråkigaste färgen och jag ville inte ha den tråkiga färgen! Helst av allt ville jag ha en helfärgad grå häst, som dock inte fanns på riktigt men som jag hade sett som tecknad. Den skulle också ha en vit vläs och fyra vita jämna strumpor. Men såklart så blev det inte den gråa, overkliga hästen, såklart blev det den där bruna hästen, utan både strumpor och bläs. det är ganska lustigt att så många säger att de aldrig ska ha en brun häst, men i princip alla slutar med att äga en brun häst. Det är helt enkelt något speciellt bra med de bruna hästarna! Jag är i alla fall väldigt glad att jag valde den bruna hästen!

Spyware

Så, nu vart i alla fall spyware borta från min dator, eller i alla fall den delen som blockerar alla mina program. Egentligen kan jag ju inte veta om det är kvar på datorn och bara checkar in alla mina lösenord...i så fall lär det bli ett senare problem.. Hoppas allt är borta..
Så nu kan jag sätta igång med bloggandet på riktigt igen. Idag ska jag ner till stan vid fyra och så ska vi (jag, Helga och Frida) få någon sårts överaskningsfest, eftersom vi alla fyller år i februari. Ska bli spännande att se vad det är. Det ända jag vet är att vi ska ses fyra och att vi lite senare ska äta. Spännande att se vad det är!
Denna veckan har jag också städvecka i stallet, så ska städa fikarummet, sadelkammare, toaletten och lite sånt. Bad mamma hjälpa mig, får se om hon kan det. Sen ska ju allt det vanliga göras i stallet, och detta tänkte jag hinna med innan jag drar ut. Så det är bara att sätta fart. Klockan är ju ganska mycket..

Aggritioner..

Just nu, känns det inte riktigt som om något riktigt vill gå i medvind och det är riktigt jobbigt, speciellt när man typ har aggritionssvårigheter. Något i den stilen är det i alla fall. Jag är så arg så jag inte vet vart jag ska ta vägen, speciellt under tider då jag inte mår tipptopp.. Och att säga att jag kan få lite hjälp att bli gladare är ju inte precis vad jag får.. först och främst så är hästen sjuk, och fick inflammation vilket förlängde konvalacensen, sen har det dessutom på senaste inträffat saker som, datorn blir drabbad av spionvirius (=oanvändbar för tillfället), respektlösa personer infekterar ridhuset, Larett tramsar runder, nyckeln till mitt lås försvann så jag var tvungen att klippa upp låset (igen), träningskortet försvinner och dyker upp, vilket får min ilska att byggas upp, mobilen gör exakt samma sak OCH som det stora feta pricket över i:et så hamnar jag i labbgruppen där jag inte fungerar med någon. Alltså gruppen som jag ska dras med från 12-16 några utav tisdagarna, medans gruppen, där mina vänner hamnat, slutar tolv, och labbar andra dagar. Tycker inte det är rättvist. Kan inte riktigt skriva ut all min ilska här, även fast jag GÄRNA hade gjort det, men det är inte riktigt rätt. Även fast en del kommer komma ut, där ingen specifik människa nämns. Sen om man tar åt sig, så är det ju upp till den som tar åt sig, jag har aldrig sagt att det är den personen ..

 

 

 


Trött på bogskav?

 

Är du trött på att din häst får skav på bogarna av täcket?
Köp då ett Horsewear täcke. Vet ingen häst som har fått skav ett Hw täcke.
Desutom är det grymt bra matrial. Regna aldrig i genom. Dem är slitstarka. Ligger sjukt bra på hästen. finns i alla modeller & färger.
Det absolut bästa täcket någonsin :D
Har nog inget dåligt att säga?. eller jo, dem är dyra att köpa in. Men tänk istället vad skönt att inte behöva köpa massa nya täcken hela tiden, slippa skav.
Dessutom så kan man köpa förra årets färg så blir det betydligt billigare. Jag brukar passa på att köpa under rea.
En stor HISS:D


I morgon kommer tips på hur du kan slippa skav om du har andra täcken.
Kommer även tips på en kräm som man kan lägga på skavet så pälsen kommer tillbaka :)
Så håll koll :D




fredag

Har inte orkat blogga ngt, ber om ursäkt för det.
Men vad vill ni läsa om?? om vad som händer på dagarna? bra tips?  Ge mig tips på vad jag ska skriva om :D
Iaf kaptenen har vilat onsdag & torsdag.
Jag har som vanligt varit hos henrik & ridit massa.
Iaf fick med mig mammsen & åkte till ridhus idag.
Ibörjan var han bara pigg & sen var han odräglig.
Örk blir galen när han inte lyssnar & jag inte kommer åt honom.
Satte tillsist på en halsförlängare men hade den bara löst. Tog den för där fanns inget. Hade funkat med martingal också.
Och jobbade på likadant. men nu kunde han inte bara slänga upp huvet & försöka rusa iväg så fort jag kommer åt höger sidan på honom. Men satan i gatan vad han gick sen. Han började riktigt ta i när jag gjorde öppnor längs långssidan :) Duktig heest.
Mamma fick låna bebbis en stund & skrittade omkring. fick även trava ngt steg? haha.
tack linda för tålamodet & lånet av häst :)
sen bar det av till rycketoofta. blev massa hundsaker & ett par chaps till mig :)
I morgon ska kaptenen få gå över bommar & så. Wiiii första gången sen i maj. vad blir det 9 månader sen??
ska bli spännande, kommer nog film sen :)

ChaCha


FAN

FAAAAAN! Nu är min dator oanvändbar också.. Den har blivit infekterad utav "spyware"... Dock var det ett som varnade och nu vill att jag ska köpa mig fri från det... Vilket jag inte tänker göra, vilket innebär att datorn är oanvändbar för ALLT har infekterats. Kan inte använda något program, allt är infekterat. Trycker jag på t.ex. internet så kommer det upp en varningsruta och säger typ; "google chrome går inte att använda, det är infekterat av spyware. Ta bort alla infektioner" Om man klickar på det kommer man in på stället där man kan köpa sig fri! JÄVLA SKIT! Jag hatar människor som ska hållapå och skapa sånt, skaffa er ett riktigt jobb vafan! IDIOTER! Nu är jag jätteledsen, jag har i princip förlorat en av mina bästa vänner.. snyft* Tur att jag tog brochyren om att säga farväl, för det är precis vad jag får göra. Dock inte till min häst men till min älskade dator, som ibland har drivit mig till vansinne, men GUD vad jag kommer sakna den. Älskade (ibland hatade) dator! Vad ska jag nu göra om kvällarna, när jag inte kan umgås med dig? Det ända du nu går att använda till är att titta på mina bilder och filmer.. Saknar dig <3
P.S. Sitter vid "familjedatorn" nu.. inget är dessamma som med min.. usch!

Fint!

Benet vart fint idag igen, vilket jag tyckte var mycket skönt! Så vi gick en runda i ridhuset eftersom det var så dåligt väder. Där var det dock en del irriterande människor, kommer förmodligen slänga upp ett lite mer arg inlägg inom kort, vill bara skriva vad jag tycker om sådana människor som de är!
I alla fall, spolade och fixade och sen hem. Ingen träning idag heller, pga att vi inte kom till stallet den tiden jag trodde. Men imorgon drar vi till gymmet, så då blir det träning igen. Nu ska jag sätta mig och göra läxan, lite matte och lite kemi.

Okej, jag erkänner..

Jag erkänner mig skyldig till att jag inte skrev något inlägg igårkväll.. MEN nu är jag ju duktig ändå och skriver detta, visst? Haha. Har varit på djurskuhuset idag, med skolan alltså, men ingen kunde köra oss till stallet vid elva tiden, så vi vart tvungna att vänta på Fridas mamma. Så nu är vio på hennes jobb. Hoppas nu Laretts ben är bra idag, så jag kan känna mig lugn, för just nu har jag tagit en bronchyr om att avliva sin häst, så jag är väl förberedd om det skulle hända! Okej, jag kanske överdriver LITE men man vet ju aldrig, haha! Tror så klart inte att hon kommer dö, såklart.. men..

 


vår känslor

wiee, våren är på väg :D
dagen började med att köra ut till henrik.
Började med att rida en häst i ridhuset. tog det lite piano för den hade hoppat igår & skulle hoppa i morgon :)
sen red jag & tess ut en runda i det mysiga vårvädret :)
Efter det så skrittade jag axl, världens bästa :)
Sen tog tess lunch & jag myste & fixade med axl.
Sen gick jag & fixade i stallet. Sen gjorde jag iordning paddy & lite annat.
Sen promenixade jag 20 min med både axl & Qlara.
Hjälpte även tess att mocka halva stallet.
Sen drog jag ut till kaptenen.
Mockade ut hela hans box & sen strödde jag upp den med ny fräsh halm :)
Sen krattade jag runt stallet, blev riktigt snyggt:)
Sen fick kaptenen stå med sin massage apparat & jag putsade alla mina träns, martingalar, grimmor, sadelgjordar & sadel.
wiee blev riktigt vårstädning idag :D

I morgon blir det in till hbg & hoppa hästarna. Sen ska kaptenen åka till ridhus tror jag eller joggas en sväng. Ska även försöka hinna åka till biltvätten med min underbara men väldigt skitiga bil ;P Även transporten skulle behöva sig ett bad, men det blir en annan historia haha.
Nu ska jag & pappsen & såklart milou kolla deckare.
Inatt ska jag även hämta mamma som är & jobbar.
Men visst är det skönt med lite vår väder? Man blir så glad & vill bara vårstäda allt:D


Vad vill ni läsa om? vill ni ha mer tips :)?

Tjarrååå


Bortblåsta inlägg?

Skrev ett inlägg igår som skulle kommit upp vid lunchtid, men tydligen så försvann det på vägen.. *suck..
Är inte så pepp på blogg eller någonting nu, men ska skriva det ändå, och se till att det dyker upp imorgon.. Dagen har varit helt ok. Ridningen gick mycket bättre, fast måste fortfarande jobba mer. Sedan vart det kladdklaka och sådant, så har varit jätteonyttig idag.. Usch.. Men det är så svårt att inte äta av kladdkakan när det är efterätten lixom... Åt dessutom lite onyttigt hos Frida innan stallet också.. Usch!
Jag är dessutom jätteorolig för Laretts ben. Det har blivit lite galligt, medans det andra inte har några gallor alls. Dessutom vart det lite varmare. Inte alls som det var innan behandlingen, men ändå lite mer ljummet än det andra. Är jätteorolig att det ska bli dåligt, och jag ska behöva vänta ännu längre tid. Jag orkar seriöst inte det. Får sammanbrott då! Gick inte med henne i alla fall, sköljde bara hennes ben i tio min. Hoppas det är bra imorgon igen, jag är jättenervös!
Har i alla fall fixat hovslagartid. På måndag vid halv tio-tio tiden. Ska spela upp en dramauppgift i skolan på morgonen dock, men får göra det, sedan åka till stallet. Synd att han inte hade några tider på eftermiddagen, så vart tvungen att vara där på skoltid. Men så är det..
Orkar inte detta en gång till, snälla...!

skitdag

idag har varit en riktigt skitdag.
Bilen,transporten & hästen skulle säljas. haha.
Nej men så illa var det egentligen inte.
Började med att åka till ryggakuten i morse. Fick allt knäckt & så. känndes som jag hade blivit överkörd av tåget eller ngt.
Sen var jag & fikade med linda & linnéa. glömde bort tiden & blev sen & fick stressa som en idiot. hatar att stressa.
Träningen gick egentligen bra, men jag var lite små irreterad, hästen var nog lite trött i kroppen & ja. jag red kasst, men tycker ändå min fantastiska häst gjorde vad han kunde. så puss på honom.
Hem & släppet & bilen bara bråkade med mig. sen vart jag förbannad.
Nu ska jag trycka i mig massa ipren & sova. Jobba i morgon.
Tjarrråååååå

Form?

Tror att jag är lite ur form i ridningen om jag ska vara ärlig. Har jättesvårt för att använda mina ben och de bara dör typ... Det är jättejobbigt! Vart trots allt två veckor (!) sedan jag red.. Det är RIKTIGT lång tid! Har ridit i princip varje dag sedan tre år tillbaka... Och nu helt plötsligt blir det typ ingen ridning alls... Så som ni säkert räknat ut så gick ridningen idag inte alls bra! Kunde inte jobba Cartoon rätt alls.. I början av terminen kunde jag rida honom MYCKET bättre, nu blev det bara skit... Imorgon är det hoppning och jag ska verkligen göra mitt yttersta för att använda mina ben ordentligt! Fast tycker han är lättare i hoppningen, så det är ju bra..fast det var ju för två veckor sedan..
Vi har dessutom gjort utvärdering och önskemål på nya hästar redan, red inte dessa hästarna så många gånger i och med att landslaget var där och sådant.. Önskade i alla fall Power Line, får se om jag får honom/henne (?)
Idag har jag även varit på gymmet och trånat, på Friskis & Svettis. Ska köpa kort där nu, så börjar man träna rejält! Haha! Så ska jag komma i riktig form! Blev ju ganska sent i stallet, därav det sena inlägget, men så är det ibland! Larett var inte fullt så galen idag, men lite bus hade hon allt för sig, haha! Jaja! Hade blivit lite gallor på benet men det var mjuka sådanna och även det vänstra var lite galligt. Så det var nog inget!
En springa mellan boxen och ut till stallgången där det ibland dyker upp en tunga som sträcker sig efter höt! Tyvärr fick jag inte själva tungan på bild men ska se om jag inte lyckas med det någon dag. Haha! Så sööt!

Napoleons vita hingst

Kejsaren Napoleons favorithäst, den vita hingsten Marengo. Hingsten följde sin herra över många slagfält över hela Europa.

Under 1800-talet var det Napoleon Bonparte som styrde över Frankrike. Han ville skapa en ny fransk stormark i europa, han var en duktig befälhavare. Han var dessvärre inte en så speciellt duktig ryttare. Napoleon var kanske inte så nogran med sin sitts på hästryggen, men en sak han var noggran med var vilka hästar han satt på. De skulle vara ädla hästar och hans favorit var vita arabhingstar.
Marengo, som skulle bli Napoleons favorit, importerades från Egypten till Frankrike 1799. Då var han 6 år gammal och inte särskillt hög, ändast 143cm. Men Napoleon var inte en särskillt stor ryttare, så det skulle inte vara något problem. Hingsten fick sitt namn efter det stora slaget vid den Italienska staden Marengo. Napoleons och hans arme på 30 000 man, mötte en betydligt större armé från Österike. Det var stora förluster för Frankrike och till och med Napoleon skadedes, utav en kanonkula. Men Marengo böhöll lugnet genom hela striden och blev inte äns rädd när kanonkulan träffade Napoleons ben. Frankrike van slaget och Napoleon döpte sin hjältemodiga lilla hingst efter staden.
Napoleon och Marengo kämpade i många strider tillsammans. Marengo bar honom bl.a. både in och ur Ryssland, det var där Napoleons nederlag började. I Moskva förlorade Frankrike och de utmattade fransmännen började tröttna på allt krigande och vände sig emot honom. 1814 tvingades Napoleon avgå och flyttade till en ö i medlehavet, Elba. Av någon okänd anledning fick Marengo inte följa med utan fick stanna i stallarna i Paris.
Efter bara ett år återvände Napoleon till Frankrike och makten. Han vägrade vara kvar på Elba. Hans värsta fiender England och Preussen tvingade Napoleon ut i krig igen. Han mötte sina fiendearméer vid det stora slaget i Waterloo 1815. Marengo bar åter igen sin herre genom strid trots att han nu var 22 år gammal. När Marengo sårades i strid, byttes han ut mot en anna häst så att han fick vila. Slaget var förlorat redan den eftermiddagen och Napoleon flydde. Engelsmännen lyckades ta honom till fånfa och placerade honom på en ö utanför Afrikas kust, S:t Helena. Där dog han sex år senare.
Marengo däremot fick ett mycket värdigare slut. Han fördes till England där han orsakade stor uppståndelse. En general köpte hingsten och började använda honom inom avel. 1831 dog Marengo, 38 år gammal!

rubrik?

Ja då var det rubriken dåja. vad ska man man skriva?
Iaf dagen började som vanligt med att köra ut till henrik.
Idag så red vi ut alla hästarna. det gick förväntansvart bra. Orkar inte gå in på detaljer. Men jag fick mig en liten bockrodeo. aja satt kvar. Men somsagt ändå förvånansvärt lungt.
Sen hem & skulle köra till ridhus. Men har såjävlaininordens ont i ryggen. Har problem med två ryggkotor som "hoppar" & oftast så går det att rätta till med lite stretshing men idag vill den inte hoppa rätt igen. Så har varit sjukt irreterad hela em.
Orkade bara inte köra iväg till ridhus. ridbanan var blött me ändå Ok.
Så red där, gick åt helvetes dåligt. Så sjukt dålig ridning. hästen blev irriterad på mig & jag på honom. örk.
Efter det så fick han stå med massagen på två olika ställen. Stretshade honom också.
Har börjat npjja om hans rygg igen. ger det en dag till sen får vi se.
I morgon blir det ryggakuten på morgonen. Sen på kvällen blir det dressyrträning.
Sen resten av dagen ska bara slappas igenom med min underbara hund :D
Charrrååå

Dra alla över en kant?

Läste nyss en insändare i tidningen Häst & Ryttare där en kvinna klagade på ponnyaveln. Hon hade nämligen sett på ponnyakuten och tyckte det var dåligt att man bara avlade fram ponnyer efter att de skulle hoppa bättre, samla sig mer och helt enkelt vara bättre, utan att man tänkte på tempramentet. Ponnyer har blivit som fullblod och barn kan inte hantera fullblod, inte äns i ponnyformat, menade hon.
Jag tycker dock detta är att dra alla ponnysar över en kant. Att titta på ponnyakuten och sedan bedömma hur ALLA ponnysar är, är nog inte riktigt rättvist. Självklart är det många ponnysar som inte riktigt har det rätta tempramentet för små ponnyryttare, MEN det finns också de har de. Det finns även de ryttare som utan problem klarar av en hetare häst. Min ponny t.ex är inte alls dum på något sätt, klart att hon är lite bångstyrig nu när hon inte får utskott för all sin energi, men kan man klandra henne? Jag tycker det är fel att dra alla ponnysar över en kant, speciellt om man bara bedömt det efter ponnyakuten. Det är ju uppenbart att de ponnysarna som är med i ponnyakuten har problem som ryttarna inte kan hantera och därför söker hjälp. Men alla de ponnysar som inte är med i ponnyakuten då? Dessutom tycker jag att hästaveln är minst lika fel som ponnyaveln i så fall. Det finns ju minst lika många hästryttare som inte klarar av sina storhästar, som det finns ponnyryttare som inte klarar av sina ponnysar.
Hoppas även att föräldrarna har vett nog att köpa hästar som deras barn klarar av. Föräldrarna har stort ansvar när det är dags att köpa häst, att köpa en ponny som barnet inte klarar av, är som att sälja smöret och tappa pengarna när det gäller tävlingsfronten. Det går inte att komma långt på en häst man inte klarar av. Dessutom utsätter man sitt barn för stor fara.

Flyttat återbesök..

Fick en tråkig nyhet utav mamma idag.. Djursjukhuset hade ringt nu imorse och sagt att vår veterinär inte vart där nu den 15, trots att han bokat in oss. Så istället fick vi bytad tid till den 17, alltså nästa torsdag. Dessutom hade han inga tider på eftermiddagen så ska dit redan vid nio! Så jag missar skolan lite, är dessutom skoltävlingen då, men det tycker jag inte är någon större förlust. Att stå funktionär och titta på när andra hoppar är jag inte så jätte förtjust i.. Så det gör inget!
Fast jag vill helst åka till djursjukhuset nu också, och det vet jag att Larett också vill. Hon är trött på att vara "skadad". Idag när jag skulle gå med henne i ridhuset så det första hon gör är att resa sig rakt upp, och bara hålla på och dumma sig. Vilket resulterade i at jag vart tvungen att ha kedja i ridhuset (!). I vanliga fall kan jag ha henne lös i ridhuset och hon följer mig hur snällt som helst. Men nu är hon så överfull med energi att skulle jag släppa henne skulle hon springa några hundra varv, tills hon snubblade och dog, i princip. Men jag är så sugen på att bara släppa henne, men men. Vi får stå ut i en vecka och tre dagar till... Undra hur mycket hon kommer bralla första gången jag sitter upp? Haha, fast hellre att hon brallar när jag är på henne än när jag står bredvid. När jag sitter på henne är det ju bara att följa med men står man bredvid har man i princip ingen chans. Hon är ju ganska mycket större än mig. Haha.
<3<3

Vad tycker du?

Vad tycker ni om dessa och andra teknikskydd? Använde dessa precis när jag köpt Larett men nu använder jag dem inte längre just pga deras funktion.. Hästarna får bättre teknik, och sparkar typ över hinderna när man använder dem. Men använder man dem till vardags så vänjer sig hästarna vid dem och de har ingen funktion längre. men har hört att några använder vanliga fast bytar till teknikskydd precis innan de går in till banan.. Det är ju ett alternativ...men vad tycker ni om det?

Trött

Jag är så sjukt trött. varför?
körde päronens vänner hem 01.30 & klockan ringde 06.30 i morse.
Jaja upp kom jag, körde till stallet.
Gav dem kraftfodret. Medans hästarna åt så fixade jag höet & kraftfodret. Flyttade sen över kaptenen i den tomma boxen & gav honom hö & mockade hans box.
Sen gick jag ut med morgon höet i hagarna & släppte ut djuren.
Sen styrde jag bilen mot saxtorp. Käkade frulle i bilen, tacka vet jag hastighetshållaren.
Orka inte skriva om allt i detalj? ingen som orkar läsa ändÅ?
Max var riktigt fin idag iaf:D

Sen bar det av till kaptenen, käkade lunch (kvällsmat?:o) i bilen. all tid är nödvändig. När jag kom så var hästarna ute så fick plocka in dem. Sen slängde jag på kaptenen grejerna. Blev babypelhamet idag & en hingstmartingal eller martingal med platta? jaja whatever.  Han var pigg (ovanligt?) men han var finis.
I morgon blir det nog ridhuset. I veckan ska vi även börja med bommar & så tänkte jag. Ska även ringa min tränare & boka en dressyrträning :)
Kaptenen har ju inte hoppat eller sett en bom sen i maj. hihihi.
Nej nu har jag missat början på solsidan, katastroooof.
CHAAAAAAAOO




Avensjuk..

Jag är RIKTIGT avensjuk på alla som tävlar, tränar och baar rider sina hästar. Jag visste inte hur glad jag borde varit när jag fick göra det, och förmodligen kommer jag glömma bort det igen så fort jag ridit ordentligt i några veckor. MEN då ska jag tänka tillbaka på denna hemska tiden. En sak är säker i alla fall, jag kommer aldrig klara att vara helt hästlös, usch usch usch. Om jag så måste bo på gatan när jag är gammal och måste betala själv, så tänker jag inte vara utan en egen häst, aldrig. fast det blir väll inget problem, jag ska ju ändå bli så rik, haha!
Uppskatta nu era hästar och njut av varenda ridtur, träning och framförallt tävling. Det är underbart, även fast det inte verkar som det just för stunden. Saknar det något oerhör och när jag ser personer rida på sina hästar så blir jag grymt avensjuk, jag vill att Larett ska vara frsik nu..

Glöm inte reflexerna!

Glöm inte reflexerna om du rider ut när det börjr skymma. Bilisterna ser sämre än man tror. Ekipage utan reflexer syns inte förren bara några meter ifrån, och då kan det vara förent. Tänk även på att det mörkan väldigt fort, det kan vara ljust när man rider ut men bli kolsvart bara på några minuter. Dimma hindrar också synen för billister och det är bäst att sätta på reflexerna även då. Så, även fast det kanske inte är så snyggt, använd dem eller rid i ridhuset/padocken!
¨

.

VECKANS BÄSTA:


Att benet känns helt bra och inte reagerar dåligt över att jag inte spolar det varje dag! Dessutom att det inte reagerar dåligt över att hon brallar och sånt! Härligt! Dessutom är det bara en vecka kvar typ!!! Glädje!
VECKANS SÄMSTA:
Att landslaget tvunget skulle träna de dagar vi skulle rida.. Vart väll okej att titta på och vi fick ganska chilla dagar men det är de ända dagarna jag får chansen att rida, usch vad hemsk det där lät!

Söndag

Jaha, idag vart det söndag igen. Igårkväll sov jag hos Li tillsammans med Steffi och vi bara tog det lugnt. Nu är det snart dags att springa en runda innan man drar till stallet. Ska plocka in hästarna idag med. Måste förövrigt ta och ringa hovslagaren nu, har skullat göra det under hela veckan men har aldrig tagit tag i det.. Usch. Kommer snart ett Veckans bästa/sämta inlägg och sen något mer, vet inte riktigt än dock, haha!

trött

Dagen började med att köra till henrik.  Ush så drygt det är att köra så tidigt på morgonen och man är så lätt irriterad, är det 110 så kör förfan inte i 60? haha.
När jag kom fram så skrittade tess axl & berättade lite hur dagen skulle se ut. Det blev dock bara massa ändringar :p
iaf jag började med att Qrs harry. Dock så ville inte maskinen som mig haha. Sen gick jag med med klara i 20 min.
sen red jag fram max & han kändes fin. Blev lite ändringar så jag red honom själv ist. Men han var fin :)
efter det så red jag fram askan. M hoppade henne lite & hon såg grymt fin ut, vilken häst :D. Sen skrittade jag diddi.
Sen red jag fram klara, söt liten häst =).
Hon hoppade också lite med M & de såg också grymt bra ut.
Kollade även på när harry & diddi hoppade, riktigt fina hästar. Alltid kul att kolla på fina hästar & skickliga ryttare :)
Gjorde även iordning Richie, världens goaste :).
Jag avslutade dagen med att gå med min älsklings axl i 20 min :)
Hjälpte även tess så mockade paddies box :).

Sen åkte jag till kaptenen. Började med att massera kaptenen med en massage maskin. Sen tog jag ut för att lina honom. Min plan var att han skulle jogga lång & låg för att stretcha ut ryggen efter massagen. men inte. han bara busade & blåste upp sig. Suck...
Sen fick han stå med massage filten medans jag fixade stallet =).
Nu har vi gäster & kollar på melodi festivalen. Jag är så tröööött, i morgon ska jag morgon fodra & släppa ut sen vidare till henrik. gäääsp.


Diss

Jag vill ge dressyrmodellen på hjälmar en diss, de ser så tantiga och fula ut. Den översta bilden är på en hjälm med dressyrmodell och den undre är en liknande fast med hoppmodell. Dressyrmodellerna är så höga och usch, nä jag tycker inte om dem alls, fast det kanaske är för att jag är van vid hoppmodeller?

Skitgris!

Jag och mamma vart en sväng inom Ryckeltofta idag i och med att de hade rea på vinterjackor. Just nu använder jag Fredriks gamla trasiga jacka som ser hemsk ut. Vi tittade där men där vart inget som jag ville ha som var på rea. Vill inte köpa nått "halvfint" då går jag hellre med en jätteful tills jag har pengar att köpa en riktigt snygg. Den jag har nu är ju varm i alla fall..
I stallet fick jag hjälp av mamma, som sagt, jag gick med Larett och mamma fixade i stallet. Skönt. Larett blir bara skitigare och skitigare för varje dag, idag vart hela hennes benlindor nergeggade. Ändå går hon i en hage med stenar. Hon hade också gnidit in andra delen av huvudet idag, hennes favoritsysselsättning!
Den skyldige..!
Lite bättre bilder på täcket

Hiss

När jag och mamma vart på Ryckeltofta i veckan så såg jag ännu en snygg jacka, så slänger in en liten hiss till den. Den kommer från Pikur och kostar runt 2700:- Riktigt snygg!

Nu får jag allt ta mig i kragen igen!

Det blev ju ingen uppdatering alls från min sida igår, men som tur var så har Jalle varit flitig och bloggat ändå! Skönt att veta att det blir bloggat trots att jag inte hinner. Jag hade ingen tid att sätta mig vid datorn igår, men ska se till att jag gör något tidsinställt inlägg nu, så det kommer något mer under tiden jag är i stallet. Ska även ta med kameran, eftersom mamma ska hjälpa i stallet, så då kan hon ta några foton! Förresten! Nu är det bara nästa vecka kvar sen ska vi tillbaka! Tiden går fort och inom kort är vi säkert på banan igen! Läääängtar jätte mycket! Vet inte hur många gånger jag tänkt, nu ska jag till stallet och sadla och rida ordentligt, haha, bara för att bli lite gladare!
Igår när jag kom till stallet hade Larett för övrig rullat sig i den enda vattenpölen som finns i hennes hage, och lyckats lera ner hela sig och täcket. Det såg hemskt ut! Hon ska alltid rulla sig på de mest äckliga ställena och inte nog med det, hon ska ALLTID gnida in huvudet mot marken så hon blir helt lerig i hela huvudet. Haha, så söt är hon!
Hennes nerlerade täcke!
Man ser inte så mycket, men mas ser i alla fall ringen med lera runt ögat! Haha!

Min massage apparat


Här kommer olika bra tips komma upp :)
Jag bara måste tipsa om min massage apparat som jag använder till kaptenen. Ni har säkert läst om den tidigare :)?
Kaptenen har endel problem med ryggen, men denna "maskinen" har hjälpt oss otroligt mycket :D
Det är nog en av mina absolut bästa köp :D
Ett tips för dig som har en häst med ryggproblem eller vill förebygga det :)
Texten är kopierad från där jag köpte den. Den är köpt på http://www.maskkontroll.se.



MASSAGE PAD
Equilibrium Therapy
-För hästens rygg


Massage Pad Equilibruim Therapy

Välbefinnande för hästen!

Kliniskt utprovad för avslappning, ökad rörlighet i rygg och tom för att öka steglängden.

Varje ”behandling” varar i 30 minuter, den stryker, vibrerar och oscillerar och stimulerar på så sätt musklerna.

Det finns tre olika inställningar:
- låg - för att coola ner efter träning
- medium - för att värma upp musklerna inför träning
- hög - för att lindra ryggproblem

Batteriet räcker till minst 6 omgångar och laddas upp på några timmar med medföljande laddare.

Kan användas på hela ryggen, från hals till kors.



Fredag :D

Ja idag är det fredag för er som har missat det ;D haha.
Åkte iväg till ridhuset idag med kaptenen.
Hade det vanliga tredelade på honom.
Där var tydligen lektion? när jag kom dit. menmen fick rida på ena halvan. I början var han bara sådär jätte pigg & dryg han har varit det den senaste tiden när man rider fram? lägger sig inte den jäkla överskottsenergin snart? jaja efter ett typ en halvtimme med massvis galopp så var han grymt fin. men då började han även bli lite trött i kroppen. Men är nöjd med honom :)
sen fick han stå med sin massage apparat med akut programet, men han fick ha den längre bak än i vanliga fall. Har kännt att han är lite öm i typ ländryggen :/. i morgon blir det massivs med massage så ska se om det släpper.

Ikväll blir det god mat & tv. fredagsmyyys :D. i morgon ska jag ner till henke & jobba lite så blir att gå upp tidigt. För tillfället så känns det inte så lockande. Men är alltid kul när man har vaknat till & kommit igång :)

Ha det ;D



sov morgon

Jajamen tog mig en sovmorgon idag, skönt :D
Nu sitter jag bara och kollar efter jobb. Hittar inget som känns jätte bra, men vafan får väl börja söka lite ändå. Jag måste ha ett jobb!
Men har ev fixat en tillfällig lösning på detta problemet. Men säger inget än :)
Nu ska jag ge jobbsökandet 1 timme till & sen blir det frulle eller lunch kanske?
Sen ska jag iväg till ridhus med kaptenen. ska försöka vara där lite tidigare alltså inte precis innan lektionerna för då är det ju.. folk? där haha

Många som läser men ingen som kommenterar?Kom igen :D


Datan är tillbaka

Wiiee min data är hemma igen & helt annorlunda & snabb. Gillas :D

Får bli lite snabb uppdatering.
I tisdags var jag i ridhuset med kaptenen & han var väl fin. Hade vanligt tredelat på honom.
jag var så sjuukt gryymt irriterad på en av dem andra som red i ridhuset. sitter med dressyr pisk & piskar på hästen var 5e minut så man riktigt hör hur det snattrar till. Grymt jobbigt när man sitter på en överladdad häst som tar åt sig av allt. Sen sitter hon & smackar högt & tydligt hela tiden.
Visa respekt Människa.Tycker det är så dålig stil när man är flera i ridhuset, visa hänsyn , hallå?.
Så stor diss på sånna männsikor.
Sen tycker jag det känns som ngt är fel när man ska behöva piska på sin häst hela tiden? Visst jag säger hellre till min häst en gång rejält & sen berömer när den gör rätt &sen är det nog med det.
Men att sitta & piska & smacka hela tiden? Hade jag varit häst så hade jag inte heller lyssnat efter ett tag. Örk.

Nog om det.

Igår var jag nere hos Henrik & jobbade.
minns inte exakt allt med iaf. Jag joggade max & travade lite cavaletti. Han var riktigt fin & fick mkt beröm. Gjorde iordning Klara & den nya hästen till henka. Sen joggade jag även colan. Skrittade ngn mer häst som jag inte minns namnet på. Hjälpte även till när dem skulle hoppa någon häst. Fixade även med harry.
När jag kom hem så red jag ut en sväng på kaptenen med madde.Hade babypelhamet på.
 Han skötte sig perfekt :)

Idag så har jag varit inne på ridhuset & hjälpt henke & Mackie. Hade 6 hästar med in, alltså full lastbil.
Började med att rida fram max & det gick helt ok. Sen flöt det bara på. lastade av & på hästarna. skrittade fram & av. Höjde & sänkte hinderna & sådära.
Väl hemma så red jag ut Kaptenen på babypelahamet & jobbade mkt skänkelvikningar & tempoväxlingar. Han var gyyyyymt jäkla fin. Helt amazing :D
Skummade så fint i munnen & riktigt arbetade igenom kroppen. Han är ju svagare i högergalopp  men höll den ganska bra idag. Någon gång slog han över till vänster & då knackade jag till honom så vart han lite sur & sparkade till & sen drog en lång bockserie haha så söt han är. Men efter det så var han gryyym :D älskade lilla häst. det här kommer bli så bra :D


Vill ha tips på vad ni vill läsa om? sånna här vardagliga saker? eller  något annat? hjälp till& förbättra bloggen :D
Tänkte lägga ut en bildbomd på kaptenen sen om ni vill se? många vet nog inte äns hur han ser ut? haha :D



Tjarrå :D


Är med och tävlar...

Tryck HÄR för att vara med och tävla!

Idag

Nu har jag gjort klart både kemiläxan och gjort några uppgifter i matten. Känns riktigt härligt faktiskt! Tänkte berätta lite om vad som har gjorts under dagen. Vart en kort dag i skolan, gick bara till tio över elva eftersom vi vart på djursjukhuset. Dagens föreläsning handlade om olika skador och sjukdomar, deras symtomer och prognoser. Ganska intressant, fast en del äckliga bilder. Innan vi slutade gick vi en runda i stallet och han berättade lite om de olika hästarna som vart där. Där fanns en grå söt liten ponny som hade haft en lindrig kolik, nu ville inte ägaren ha den längre så den skulle aktioners ut. hur kan man bara inte vilja ha hem sin ponny igen, sjukt!
Efter djursjukhuset kom mamma och hämtade mig och Frida. Mamma hjälpte mig i stallet och dessutom fick Larett en "vilodag", om man nu kan ha det från promenader! Jag bara tog av lindorna, kände på benen och satte på dem igen. Allt ser super ut. Sköljde inte äns benet, får se om det blev någon reaktion på det, men det skulle jag inte tro. Tror nog att jag kan minska sköljningen av benet till varannan dag i alla fall, det är ju jättefint, men får se hur det reagarat på idag. Kan nog sluta med lindorna snart också, men är så ängslig att om hon inte har stöd så går det upp... men vi får se, nästa vecka kanske..

Motionera!

Nu ska jag ut och röra på mig! Jag har inte tränat på tre dagar och det känns som jag ska svälla upp och bli väldigt fet inom några minuter, så nu ska jag ut och springa igen! Härligt! Imorgon blir det förhoppningsvis gymmet! Har precis pluggat, skrivit klart hälften utav mitt arbete. När jag kommer hem ska jag göra kemi läxan plus kolla hur mycket det var jag skulle göra i matten, tror dock inte det är så mycket utan hinner det nog i skolan imorgon. Sedan ska jag skriva klart uppsatsen. Haha, nu blev det ett väldigt ohästigt inlägg, men ska lägga in ett lite mer hästigt inlägg senare om jag får någon ledig stund!

Jag förstår inte

Något jag inte förstår mig på är den här tränden med att använda ridskor till vardags. Eller ja, skoaffärer säljer skor som är exakta kopior utav ridskor. Sådana du kan köpa för 300 på hööks kostar runt 3000 spänn! Det är helt vrängt!
Kolla in dessa skorna, vad är skillnaden, och vart är det snyggt?
Ue 5 Women SEK 2795, Prime Boots - NELLY.COM

Jag lever

ja jag lever. har fortfarande int fått hem min data & jag avskyr mammas :/
kommer ett lååångt inlägg om gårdagen sen.
Nu ska jag in till ridhuset för henka ska hoppa några hästar tror jag? iaf så´behövde han lite hjälp. så ja vi hööörs sen.
chacha;)


Uruselt!

Det har varit urusel uppdatering både idag och igår. Tyvärr lär det fortsätta vara det ända fram till fredag för min del. Jag har en del att göra i skolan och har kommit lite sent hem varenda dag, och förmodligen blir det så även de andra dagarna. men i alla fall på lördag lär det bli bra uppdatering från min sida igen. Men så länge får ni stå ut, för det gör ni väll?
Det har i alla fall hänt en del.. Landslaget har som sagt varit och tränat på HFRK:s anläggning så det har tyvärr inte blivit någon ridning i skolan. Men vi har i alla fall haft en del slapptid där vi bara har tittat på träningarna. Så det var helt ok, förutom när vi inte kunde jobba i och emd att vi inte fick vara i matsalen och vi inte har Internet i vårt klassrum. Det var riktigt surt..!
Larett har verkligen taggat till en del! Igår när jag tog några småspringsteg för att busa lite, fick hon fnatt och bara drog järnet (i ridhuset). Sprang något varv sen ut i foderrummet och åt lite mat! Haha. Så kan det gå, bocksprång och kosparkar! Men benet var lika fint efter som det har varit alltid, även idag!
Idag vart hon också på hugget, vi var ute och gick och när vi gått ett tag och snart ska vända hem börjar hon hålla på och steppa och blåsa upp sig. Hon försökte också vända en gång, men då sa jag till henne ordentligt så lugnade hon ner sig ett tag. Fast när vi hade vänt fick hon värsta damprycket och bara försökte dra sig loss, och sparkade mot mig och sådant! Men i och med att jag har träns och kedja kom hon ingenstans utan fick bara en utskällning! Efter det gick hon och steppade och blåste upp sig i kanske hundra meter innan hon äntligen lugnade ner sig! Så jobbig när hon inte kan gå lugnt! Haha. Men kul att hon mår bra i alla fall!
Hahaha! Såg verkligen ut som hon bara hade ett ben, först när jag såd det jag bara wtf vart är hennes ben? ;o fast sedan såg jag ju det såklart! Såg ännu verkligare ut från längre avstånd, haha!

Sent

Blev sent hem idag, så tyvärr blir det ingen bra uppdatering förutom detta korta lilla inlägg.. Men ska bli bättre imorgon, tog förresten en väldigt rolig bild på Larett idag som jag slänger in imorgon!

Hiss

Skulle vilja hissa märket Eskadron. Tycker dom gör jättefina saker med bra kvalité och passform. Har en del saker därifrån, shabrak, benskydd, grimmor m.m. och allt är både snyggt och håller utmärkt! Dessutom de ända benskydd Larett inte får skav av, i och med att hon är så känslig för skav, de är bäst helt enkelt! Mycket bra!

RSS 2.0