Dåligt!

Dålig uppdatering här ja.. men det är inte så roligt när man inte har några nya bilder eller något speciellt att berätta över huvud taget.. Men kan ju ändå sammanfatta lite kort om vad som hänt på sistone..
Larett tränades igår, en markarbetes träning typ, första gången efter skadan. Duktig var hon (som vanligt) även fast hon var lite lat i början! Det vi gjorde var att galoppera över lite galoppbommar och trava över några travbommar samt hoppade ett litet kryss. Bommar på marken är något av det svåraste Larett vet, hon är så rädd om sina ben och blir därför lite för rädd om sig när vi ska över bommar, speciellt om det är många på rad. Hon vill ut därifrån så fort som möjligt! Men det har blivit MYCKET bättre än det var för typ ett år sedan, då va det typ katastrof, nä men nästan, haha!
Idag fick hon en välförtjänt vilodag! Och imorgon är det på det igen!
första hoppningen efter förra skadan, haha..


Kaptenen fick vila igår eftersom jag inte hade någon skjuts till stallet. Men idag åkte jag dit och red ut en runda. Vart lite för blött i padocken efter det hemska regnvädret igårkväll. Så red ut istället. Han var duktig, bara lite rädd för de där hemska vattenpölarna, haha!
En bild jag hittade i arkivet, på Kaptenus!

Ponny ridning ;D

Hinner inte riktigt med att uppdatera, dåligt!

Men i tisdags så fick iaf ponnyn på sig två fina framskor.
Samtidigt som hovis slog på dem så drog kaptenen av sig en framsko, vilken tur att hovis var där. Han var dock inte lika glad..
Jaja när ponnyn var färdig skodd så var det dressyrträning :) Jag är väldigt nöjd med kaptenbus, han har blivit så mycket starkare & mer liksidig. Dock så är han mest bekväm i den låga formen, jag måste våga rida han i en högre form & sätta lite mer press på honom! Han är ju faktiskt 7 år gammal. haha. tänk vad tiden går fort..

Hanna red honom en stund i slutet & det såg så trevligt ut. Han är en duktig ryttare & väldigt noggran & försiktig. Tror det kan passa kaptenen bra :)

Efter det så sadlade vi ponnyn & jag hoppade faktisk upp & red direkt. Hur snäll som helst! Han fösöker alltid göra sitt bästa. söte :)


Igår så sommarstädade vi hela stallet. tvättade, skrubbade & hade oss. Men fint blev det :))
Båda hästarna fick sig en välförtjänt vilodag:D

Idag så red jag ponnyn på ridbanan. Redan från i tisdags så var det stor skillnad. Förstog skänkeln mycket bättre.
Skrittar & travar lite på honom samt styr lite lättare:) duktig ponny :D
Efter det så skrubbade vi honom i hexocil shampoo & han bara njöööt :) sen fick han gå ut i en lite större hage med gräs :D Men han lyckade ändå hitta en lerfläck att rulla sig i...


Kaptenen fick en längre uteritt. Travade längs grässlingorna & galopperade på en lååång kuperad grusväg. Såklart så jobbade jag honom ändå. red honom i den lite högre formen som vi tränade på dressyträningen. Avslutade honom sedan i låg form :) fina kaptenen :)
Han fick sig också ett rejält bad i hexocil :)



I morgon drar jag & 3 polare till sthlm för att senare åka vidare till malta på söndag :)
Hanna kommer att rida kaptenenm vilket jag tror kommer bli toppen :D
Mamma kommer även att hjälpa till med båda prinsarna.
Jag kommer såklart att sakna dem någort enoormt.  Även min underbara jack russel kommer att saknas :(
Men det är bara en vecka & jag tror vi kommer ha super skojj :D


Ha det bra så länge ;D

Pannband

Nu sitter jag uppe i vår sommarstuga och tar det lugnt. Blev stallet tidigt på morgonen idag, red på henne för första gången sedan kiropraktiken. Hon vart lite lat men det kunde de ju bli av behandlingen. Dessutom gör nog värmen en del också. Vi tog bara ett lugnt ridpass men hon blev svettig ändå, förmodligen dels utav att det var så varmt!

Igår så fick hon bara gå på linan, hade inga inspänningar eller något (eftersom jag inte äger några) utan bara träns och lina (och lindor såklart). Men Larett sökte sig framåt neråt av sig själv och vart jätteduktig. Fast när vi bytte till höger varv så skulle hon först försöka rymma (genom att springa allt vad hon kunde mot utgången) men det gick inte. Sen skulle hon låssas bli rädd och springa runt och bocka och sparka och vara brallig. Men sen kunde hon lugna ner sig och jobba lite istället. Duktig ponny!

Efter tog vi en promenad på 20 min, som Larett motvilligt gick med på! Hon bet mig till och med en gång, men då fick hon på moppo! Haha! Nä men sa till henne i alla fall!

 

Larett med det nya pannbandet, dock lite mörk bild, men man ser lite i alla fall. Ska försöka ta lite bättre bilder någon annan dag.



Hemma

Så, nu är jag hemma ifrån stallet igen, haha. Blev ju ganska sent! men vi har haft det roligt i alla fall! testade rida Kaptenen och det gick bra, han var en mycket dajlig häst! Vi tog lite bilder med Jalles kamera, hon kanske slänger in dem här senare ikväll, jag vet inte.. Imorgon blir det stallet på eftermiddagen, ska promenera, massera och lina Larett lite, det blir säkert bra!
gammal bild på Larett :)



Snart påväg

Kom hem från stallet för en stund sedan, där vart det frid och fröjd, haha. LKarett fick en promenad på dryg 20 minuter och vart snäll som ett lamm. När hon var skadad och vilade vart hon mindre snäll, då vart jag tvungen att gå med träns och kedja, annars ställde hon sig och drog iväg och tog sig en galopptur hem, haha! Men så länge hon är igång och får utlopp för sin energi så är hon en snäll ponny!
Har dessutom sålt lite hästsaker igår och idag! Skickade iväg ett stort schabrak imorse innan stallet som jag tjänade 500kr på! Så lätt var det att tjäna lite slantar. Igår kom det även några och köpte mina tomtesaker för 170kr. Nu har jag en köpare på Kingslandschabraket och sadeln! Skönt att bli av med sakerna som ligger här och skräpar! Hoppas nu bara de sista schabrake och utrustningen blir såld!
sakerna jag säljer, intresserad av något? :) det e superbilligt!

Nu drar det snart vidare till nästa stall, ska nämligen till Jalles stall och rida en liten stund på kaptenen. Jag ska nämligen vara hästvakt åt honom medans hon är borta i Malta! Spännande eller hur! Tar nog med kameran också och fotar lite när Jalle tränar och så!

Tillbaka

Sådär nu ska jag också börja blogga igen :)

Lite har det hänt sen jag bloggade sist.
I lördags så importerade jag en häst själv för första gången :)
Det blev en 6årig D-ponny valack som kallas Joker. Jätte söt liten ponny.
Han har tidigare gått på ett stooort fält tsm med 100 hästar, så att komma till sverige & gå i en liten hage ensam är lite tråkigt. Men snäll är han & finner sig i det. Han är tidigare körd med vagn & riden av ett barn rakt fram.
Jag har än så länge inte ridit honom, men ska försöka hinna sitta på honom en stund ikväll.
Hovis kommer förhoppningsvis i em & skor honom,för vi fick dra av skorna innan resan.






Bilderna är tagna direkt efter hans 15 timmars långa resa. så ha lite översénde med det :)
Men visst är han coolt täcknad? :=)

Kaptenen har gått som en klocka på sistonde.
 Ikväll ska han dressyrträna, känns som det var evigheter sen sist & vi är verkligen i behov av lite träning.
Jaha det var väl det.
ska försäka uppdatera lite mer ikväll :)


Och en bild på min fina prins för någon månad sen :D


Nu ska jag säta fart & fixa mina hästar.
Ha det bra så hörs vi :)




Pannband!

Titta vad mamma hämtade ut på posten idag! Nu blir Larett ännu finare!
Köpt från "Silverline of Sweden" HÄR billigt + rabatt där sen vår senaste placering i Åsbo!

Kiropraktern

Som sagt så vart vi iväg till djursjukhuset för att Larett skulle få besöka kiropraktern. Det gick bra, men hon har fortfarande massa låsningar i ryggen och är sne.. Men hon knäckte till henne lite, och om två veckor kommer hon ut till vårt stall och gör det igen. Nu så länge det finns låsningar så får jag inte rida Larett i någon hög form, utan bara lång och låg. Lite tråkigt, men så klart jag gör det om det gör så Larett blir prima i ryggen och överallt!
Nu i några dagar blir det i alla fall bara promenader och gå i linan en stund. På torsdag rider jag förmodligen igen, ett lite lugnt kort pass, bara så hon inte stelnar till inför på lördag, då hon ska gå lite markarbete/hoppning för Johanna.
Veterinären sa också att det skulle vara bra för Larett att åka till ett spa, spat hette något på G, men har glömt. Ska fråga mamma. Men i alla fall så lär Larett få lite spabehandling också, gå i vatten och sånt. Vi får väll se hur hon gillar de!
Lite bilder jag tog med mobilen idag:
Väntrummet, här har vi tillbringat allt för mycket tid det senaste året! Hoppas nu de inte blir något mer om det inte är för kiropraktiken!



Larett i dagstallet!




Och en till :)

Var med du också! Tryck HÄR!





Ännu mer tävling :)

Var med du också! Klicka HÄR!



Mer tävling!

Var med du med, tryck HÄR!




Vinn en Lá Kim hoppluva


Jag är med och tävlar, var det du med! Till tävlingen, tryck HÄR!



RSS 2.0