Dressyrträning

Idag har jag då varit iväg i typ hjärnarp elr något och tränat. Idag var det dressyrträning för Sofie och det gick bra tyckte jag. Även fast Larett tyckte att flugorna var mycket jobbiga och höll på huvudet och var jätte irriterad. Men de blev bättre när jag fick låna lite flugspray utav Sofie. Men annars gick träningen bra. Vi red en evighetsbana i både skritt, trav och galopp. Den inehöll skänkelvikning(stavning?), halter, volter och annat. Till en början var Larett spänd och jobbig men det blev bättre och bättre och i slutet var hon riktigt fin och jätte fin i munnen. Ja, hon var jätte duktig.
Efter vi hade ridit var det teori där vi pratade om de olika hjälperna. Vi gick mest igenom hur man tog de olika hjälperna och vad de gjorde. Och det var ganska intressant, man tänkte efter hur mycket sitsen faktiskt påvärkar.
Tyvärr har jag ju inga nya bilder, och jag filmade inte, men jag lägger upp två störtsköna bilder på Kaptenen (Jalles häst) när han har på sig sin mössa som ska förhindra huvudvärk. Tycker mer de ser ut som om han har en blöja på huvudet. Jag och ida stog och skrattade i säkert en kvart första gången vi såg de, speciellt åt den lilla rosetten under hakan, haha. Ta en titt... haha






// Hanna

Stallet

Jag ska snart iväg till stallet och fixa i stallet (även mocka till Steffi eftersom hon inte ska dit idag) och rida Larett en halvtimme på graman. Efter stallet blir de att vara hemme medans alla andra drar till hbg festivalen. Jag ska ju upp klockan halv sju imorgon och åka på en dagsträning för Sofie och Johanna. Ska även dit på söndag så det blir tidiga mornar hela helgen, men det ska bli kul. Blir i alla fall ett dressyrpass på lördagen sen teori, på sönad blir de mer markarbete och sen teori. Hoppas att Larett sköter sig och är på det humöret när hon vill visa upp sig som när hon är på dressyrtävling.

// Hanna

Gårdagens Resultat

Pay & Riden igår gick helt okej. Hon var kanske lite springig och ville inte lyssna vilket resulterade i att hon kom fel på väldigt många hinder, i alla fall i 90n. Ibland fattade jag inte att hon hoppa men de va ju kul att hon gjorde de, men hon stannade på två hinder, inte för att hon kom fel, för det sket hon fullständigt i utan för att jag nt var tydlig nog. Samma i en metern, hon sprang och hoppade stannade på två olika hinder. En utav dem en kombination som var räcke - räcke men sju meter emellan! Helt sinnes. Hon ville i alla fall inte hoppa in, testade två gånger sen bad jag dom lägga ner, bara för att hon ska tycka de e kul inte en pain in the as. Så hon hoppade in, var tvungen att trampa om sen hoppa ut. Ja jag är nöjd med henne i alla fall, om man jämför med hur det gick på förra tävlingen... Det viktigaste var att hon tyckte de va kul och att hon kom runt, så jag hoppas att hon hade kul i alla fall. 
Fortfarande ingen kamera så lägger in en bild från en annan pay&ride på kullabygden. 

    

//Hanna


Dålig uppdatering

Dålig uppdatering, i know. Min dator är inte i bästa laget för tillfället.. Skrev ett duktigt långt inlägg innan men då laggade även Hannas dator sönder så det blir inte mycket mer än såhär, tar det en annan dag.
Min stjärna har haft en tjej som provred i tisdags och kommer förmodligen en till imorgon så får väl hoppas på att dem inte tycker om henne.. Hur kan man inte?! iallafall, blir hon såld så hoppas jag på att madde köper hem en ny häst åt mig som jag kan ha istället.
Fler bilder på Rolis för man kan inte glo sig mätt på henne!



// Stephanie <3


Pay & Ride

Idag ska jag ju då tävla pay & ride i Kullabygden. De senaste starter jag och Larett har gjort har rent ut sagt gått åt helvete. Hon hoppar hur fint som hellst på framhoppningen men inne på banan så vill hon inte mer. Jag vet inte vad det beror på, att jag ger henne fel signaler, att hon inte tycker det är kul, elr att hon har ont någonstans. Fast jag tror dock inte att hon har ont någonstans eftersom hon är så fin annars, men man vet ju aldrig. Jag ska i alla fall testa och starta henne idag, egentligen skulle min tränare följt med och sett va de är som händer men hon tog fel på dagen. Så vi ska hitta en till pay & ride där Johanna kan följa med. Men är hon fortfarande lika jobbig, vad jag än gör, så ska vi kanske låta en vetrinär kolla på henne för att vara helt hundra.
Om det inte är något fel på henne, om hon inte har ont så vet jag inte vad jag ska göra. Jag älskar Larett, men jag skulle vilja ha en storhäst som kan lite mer som kan lära mig. Men jag vill inte sälja Larett samtidigt, men hon får ett halvår.


Bild från när vi tävlade dressyr februari förra året


//Hanna  

Att rida Aurola

Tänkte att ni kunde få känna på hur det känns att rida Aurola. Enligt filmen så kan man tolka de som att jag verkligen borde göra något åt hennes man då man mest ser den. Den är nog lite lång om jag tänker efter så får väll lösa de. Jaha här har ni i alla fall en film från uppepå Aurola. Enjoy!





//Stephanie

Fixat och najs

Faddi kom hit och fixade min dator, hårddisken var utkopplad pga min kära broder... Som för övrigt vägrade hjälpa mig. Så nu kan jag i alla fall lägga in gamla bilder trots att jag inte kam ta nya...

Idag har jag i alla fall tränat för Johanna. Larett var jättefin och mjuk, hoppas hon är lika fin imorgon när vi ska på pay & ride i kullabygden. Blir att hoppa 90 och 100 hoppas på att det går bra efter alla motgångar. Som ni kanske märker är Stephanie väldigt dålig på att ubdatera, jag ska skälla lite på henne så hon kanske skärper sig, även fast jag har varit dålig på sistone så är hon värre.

Bild från i Åsbo i våras, söte, fast suddig... 

//HannaPanna

Helvete

Alla bilder och allt borta från min dator så blir inget sånt från min sida på ett tag. Eftersom de inte går att ladda min kamera så kan jag inte ta nya heller, för laddaren glömde jag på ett tåg. Så trött på att allt ska va emot mig. Men blir updaterat från mig direkt när denna skitdatorn e fixad, om de går.

/Hanna


Stallplats?

Ett väldigt jobbigt problem just nu är vart man ska göra av sin häst efter sommaren... Just nu står vi på Kungshult och där är det lite struligt för tillfället, stallägaren är väldigt tjurig, om man får sä så... Men anledningen till att jag (och Steffi) vill flytta är för att tiden inte räcker till. Det tar ett tag att åka till Mariastaden och sedan fixa ALLT själv, fodringar, in- och utsläpp. Det tar för mycket tid. Därför letar vi efter ett helinackoderingstall. Eftersom vi börjar ettan nu, och vill sattsa dessa tre åren behöver vi stalltiden till att plugga ist. Men problemet är att hitta det "perfekta" stallet, det är näst intill omöjligt...
Vi har funderat på Gustavslund, Helsingborgs och Pålsjö men jag vet nt. Pålsjö är fortfarande långt, och det är dyrt, men där e jävligt fint. Fast jag har hört att där är rätt så mycket bråk...
Gustavslund är två minuter hemifrån mig, men de har inget ridhus, och där finns ingenstans att rida ut typ, har hört att det är jobbiga människor där oxå...
Helsingborgs är närmast och lättast eftersom vi ska gå på ridgymnasiet, då ligger stallet bara en trappa ner. Men hagvistelsen är fyra timmar...fast den ska förmodligen ändras till åtta och då är de det bästa stallet. Men plats? Finns där någon plats? Antagligen inte...
Någon som vet ett helinackoderingsstall med mins utsläpp och fodringar? Med elr nära till ett ridhus... Så nära Ramlösa elr Helsingborg som möjligt.


Söt bild, haha, speciellt min min, biter sönder min läpp om någon undrar


// HannaPanna <3

Sweetheart

Idag behöver hästen mer mat och mer spån så ska åka och fixa det sen till stallet och rida en sväng.
Finns inte så mycket att säga om Aurola idag så jag tänkte slänga upp lite bilder på min gamla ponny Sweetheart som jag sålde förra året.

Sweet på stranden sommaren 09.



Pay and ride LC rydebäck 09.



Pay and ride LC rydebäck 09.



Även en bild på Sweet och Larett i sommarhagen 09, när dem jagar fåren.

/Stephanie


Hoppning

Idag blev det att hoppa lite med min lilla ponny. Sen blev det att busa lite med hästen och Steffi red barbacka på Aurola för första gången, och hon betedde sig fin fint. Här är lite filmer från dagen. 

 

















// Hannapanna <3

Aurola Priba



Aurola Priba.

Aurola Priba är ett sto född 2005. Hon ägs utav Madelen Hanafi - www.hanafis-sporthorses.com
Hon är nyligen importerad från Holland där hon blev sent inriden. Hon är nu riden i cirka fem månader och har stått på tillridning hos Amalia Dimario. Jag fick hem henne i Maj 2010 då hon endast var riden i två månaders tid.
Det finns inte så mycket att säga om henne då hon inte hunnit göra så mycket men hon har kapacitet till väldigt mycket inom hoppningen då hon har en otrolig teknik, vi har löshoppat henne upp till 1,50 då hon hoppade med bra marginal.
Det var kort om min häst.

Miss Larett



Miss Larett

Larett är ett sto född 2000. Hon är brun med ringbläs och ål. Tävlad upp till LB/LB nivå utav mig med goda resultat. Köpte henne för två år sedan då hon var mycket grön i både dressyr och hopp. Hon var då inte tävlad i dressyr och tävlad upp till LC nivå i hoppning. Det jag vet om hennes bakgrund är att först två små tjejer hade henne, där hon knappt blev riden för de var ganska rädda för henne. Sen stog hon i en kohage i x antal år innan hon skickades till en dressyrdomare som red till henne. Därefter hamnade hon i ett försäljningsstall innan den förra ägaren köpte henne år 2006. 2008 köpte vi henne utav dem. 
Det var lite kort om min ponny.   

RSS 2.0