film

God kväll. Ska snart gå och lägga mig men självklart ska ni få ett sista inlägg innan dess!
Red Anastacia i skolan idag, samma som hanna så vart det dressyr för Ann.
Det gick jätte bra idag, hon var mjuk och följsam och tryckte inte ihop sig som hon brukar utan sänkte nacken och höjde ryggen lite mer än vad hon har gjort de tidigare gångerna jag ridit henne.
Åkte sen till stallet, gjorde det vardagliga och hjälpte sandra in med hästarna.
Sen gick jag och Hanna ner med hästarna i ridhuset, min tumme frös fast! .. nej men nästan, det är svin kallt!
Sessan var mycket fin idag! Hon var mjuk och lagom framåt fattade bra galoppfattningar i båda varven tillslut och hade en luftig galopp.
Så var det dock inte genom hela ridpasset utan protesterade någon gång genom att flytta bogarna eller trycka in eller ut rumpan från volten och spåret lite som hon ville, men hon rättade sig snabbt.
Fina Sessan!
Det var väl inte så mycket mer jag hade att säga så ni ska få filmen på när hon hoppade lite igår :)
Sov så gott
/ Stephanie

Tisdag

Håller just nu på att redigera ihop filmen från när steffi hoppade igår, så håll utkik för den lär slängas in här inom kort!

Idag var det såklart stallet i skolan. Red Theo, som vanligt. Red för Ann, vilket var första gången för mig, tycket hon var bra. Vi ska rida för henne varje tisdag nu och rida för Britt-Marie bara på fredagar och det är ju kul. Att få träna för olika och få lite olika åsikter osv. Frågade även Ann när jag skulle få en annan häst som man kunde mysa med och inte behöva slåss med när man gör iordning den. De skulle förmodligen göra det nästa vecka, hoppas då jag får en riktigt rolig, pallar inte om jag måste rida en tråkig häst fyra veckor, usch! men det får vi väll se. Theo uppförde sig i alla fall hyfsat idag, när vi red då alltså. Att han ska uppföra sig när jag gör v honom finns det inget hopp om, det känns inte riktigt som han har respekt för mig, haha. Vi broddade även i skolan idag, så nu är även det ikryssat. Snart är hela bladet klart! Eller kanske inte? Haha.
Efter skolan bar det såklart av till stallet. Pussade på Larett och ryktade och mös. Hennes ben var fortfarande varmt och svullet så jag kyklde de på samma sett som jag gjorde igår. Sen blev det att linda, lindade med två lindor i och med att en blir för kort, så det blev säkert bra. Sen fick hon såklart sin medicin, hon tycker faktiskt inte den smakar så illa, hon spottar i alla fall inte ut den, och det gör hon med allt hon tycker e äckligt. Så det är ju en fördel! Imorgon blir det samma prucedur antar jag, hoppas att hon mår lite bättre då. Hon stödjer i alla fall på benet nu och vilar inte det hela tiden, innan stog hon mest och vilade det för hon inte ville lägga tyngd på det, men nu använder hon de mer och haltar inte alls lika mycket. Så det blir ju bättre i alla fall!

Jag fick även rida en utav Sandras hästar, Randa. Hon var jätte fin och rida, mjuk och fin. Kul att få rida många olika hästar tycker jag, man lär sig mer utav det än om man bara sitter och plirar på sin egna häst. Då lär man sig bara rida den hästen och inte någon annan. Man ska ju kunna rida alla hästar lika bra, så det är ju kul att få rida andra hästar också. Skulle kunna tänka mig att rida henne fler gånger, för hon var jätte fin.

Rider ni många olika hästar, eller bara er egna?


Grynet!


// Hanna

grattis

Pappa väckte mig med frukost på sängen eftersom jag fyller år, 17 :D
och Hanna fick också frukost på sängen. Macka med julskinka och senap mummmms och lussebulle :)
Ska ligga i sängen i ca en timme till sen kör pappa oss till skolan, har ridning på morgonen och sen matte och kemi.
Efter det bär det väl av till mitt eget stall för att rida min egen häst. Men mer om det då. Grattis till mig :D
/ Stephanie

Fixat och pysslat

Nu har vi varit och handlat det vi skulle på hööks. Fyra långa, tjocka paddar, snösulor, ett bett och vantar. Tror det var allt i alla fall. Sen körde mamma oss även till stallet där det blev att ge Larett lite medicin, metcam, skulle tydligen vara som avmaskning fast godare. Fast veterinären hade inte smakat på på det sa han, men jag vet inte, det verkade lite misstänksamt! Haha. Ja hon fick i alla fall sin medicin sen så kylde jag benet i tio minuter, vi har ju ingen spolspila och vill inte ha isbana utanför dörren så det går inte att spola. Blötte istället en handduk med iskallt vatten som jag höll mot benet i tio minuter. Fast sköljde den på nytt efter fem minuter. Tyckte det borde funka lika bra, det är ju kallt vatten och allt. Sen lindade jag benet med de nya paddarna, men lindorna är lite korta men det går utmärkt ändå. Såklart fick Larett också bli ryktad och pysslad med, och såklart bli borstad med massageborsten. Det måste man om man är sjuk! Imorgon blir det cäll i princip samma sak, får se om benet fortfarande är varmt, då får vi fortsätta att kyla det.
Mamma tog lite bilder så länge hon var där:
Laretts sur! Ganska vanligt dock...haha i alla fall när någon kommer med hö! haha
Kallt!
// Hanna

hoppning

Hannas mamma hämtade oss efter skolan idag, körde runt och fixade lite saker sen till stallet.
Medans Hanna pysslade med laretts ben så fixade jag till hästarna sen fixade hanna till sin häst och jag borstade på Sessan.
Hanna fick gå ner med Sessan till ridhuset för jag frös fingrarna av mig ;o Måste köpa vantar!
Red först fram henne ltie och försökte få henne i en lägre form eftersom hon numera försöker trycka upp nacken rätt mycket och kan i det läget bli väldigt spänd. Hon var otroligt mjuk och fin idag och gjorde inga som helst dumheter på hela ridpasset :O INGET alls! innan reste hon sig, bockade, sparkade och hade lite små rodeo (för att hon inte orkar jobba), men idag va hon jätte duktig :)
Satte sen fram ett litet hinder och skuttade över ett par gånger, Hanna filmade men kunde inte lägga upp filmerna på min dator ;s så dem kommer förmodligen imorron.
Sessan är ju som sagt dressyrhäst och har inte hoppat så mycket så vi hoppat inte mer än 95 cm idag, men tänkte börja hoppa henne lite mer så hon lär sig avstånd och lite teknik, just nu hoppas hon mest med hjärtat för hon tycker det är otroligt kul.
Eftersom det är helt andra muskler till att hoppa än till dressyren så blev hon lite extra trött idag. Söta Sessan.
Gick upp med henne efter ridpasset, borstade av henne och gav henne 2 kg hö.
Håller ni er endast till er inriktning eller hoppar ni fast ni egentligen rider dressyr och tvärtom?

Pappa hämtade oss sen istallet så vi kunde åka och köpa skor, älskar uggs! Jätte mysigt nu på vintern.
Nu ska jag och Hanna göra klart vår labbrapport och ni får ha det så bra sålänge.
Vår hö lada, och min häst vill ha MYCKET mat! :D
/ Stephanie

Brad pitt

Visst detta är en hästblogg och ni ska snart få höra mer om det, men FÖRST!
Brad pitt är så jävla snygg!
Mumms.
/ Stephanie & Hanna

Berömda Hästar

Bukefalos

På 300-talet före Kristus levde Alexander den Store. Han var en grym militär ledare och blev historisk genom att ha skapat ett välde med hjälp av sitt kavalleri. Men han älskade sin häst över allt annat. Hästen hette Bukefalos och var en fantastisk hingst.

Legenden säger att det var en hästhandlare som kom med hingsten till kungen, Alexanders far Filip av Makedonien. Hingsten var den ända hästhandlaren hade med sig, men det var en mycket ståtlig hingst, men det var ohanterlig. Kungen skickade fram ryttare efter ryttare för att se om det var någon som kunde rida hingsten. Men ingan av männen fick komma i närheten av hingsten. Men Alexander, som var duktig med hästar tyckte sig veta varför hingsten betedde sig som den gjorde. Han sa till sin far att låta honom försöka. Om han lyckades skulle kungen köpa den, annars skulle Alexander själv köpa hingsten. Kungen kunde inte tro att hans femtonåriga son skulle kunna rida den bångstyriga hingsten.
Alexander hade iakttagit hingsten och sett att hingsten i själva verket var rädd för sin egen skugga, inte männen. När han skulle hoppa upp vände han hingsten mot solen. hingsten som inte längre kunde se sin egen skugga lugnade ner sig och Alexander kunde sitta upp och galoppera iväg. Väl tillbaka möttes Alexander av gapande munnar. Hans far sa att Alexander nog fick skaffa sig ett större rike, Makedonien hade räckte inte till för en sådan man.
Kungen köpte som överenskommet hingsten åt Alexander. Alexander lät döpa den till Bukefalos, som betyder tjur huvud. Bukefalos var med Alexander i varje strid och tillsammans var de oslagbara! Tillsammans erövrade de, de grekiska staterna till Egypten och vidare ända till Indien. Bukefalos bar Alexander tusentals mil hemifrån och Alexander dyrkade hingsten.
När hingsten var drygt 25 år gammal dog han under en strid i Indien. De stred mot stridselefanter och Bukefalos skadades dödligt. Alexander blev förkrossad och lät hålla en pampig begravning för hingsten. Han grundade även en stad döpt efter hingsten, där den dog. Idag heter staden Ghelam. 33 år gammal dog Alexander i Malaria men lämnade efter sig en blandkultur som kallas hellenismen.


// Hanna

Innhandling

Imorgon ska jag och mamma köra till hööks och köpa lite saker som är väl behövande just nu. Gillar egentligen inte att köpa saker på hööks, det är ofta dålig kvalité, sakerna går isönder och har dålig passform. Det finns även mycket kopior av saker på hööks vilket jag tycker är grymt fult, men det finns ju de som tycker sakerna är snygga och alla har ju olika smak. Men själv tycker jag inte det är något vidare snyggt med kopior. Men en del saker har hööks faktisk lyckats med och en del saker är lika vart man än köper de om man inte är ute efter ett speciellt märke förstås. Så imorgon ska jag och mamma köra en runda dit och handla lite.
Det jag ska köpa:
Grymt bra ridvantar, håller värmen skitbra och går utmärkt att rida i. Tappade bort mina förra vintern men då körde jag moppe med dom till stallet varje dag (de dagar de gick att köra vill säga) och då hade jag varma fingrar även när jag kom fram. Något som är mycket ovanligt när man kör moppe!
Ska se om jag hittar lite längre paddar som jag kan linda Laretts ben med nu när hon är skadad. de jag har nu är aningen korta tycker jag.
Tänkte passa på att även köpa ett tredelat silvrigt bett om det finns i rätt längd vill säga.
Ska även köpa ett par snösulor som hovslagaren kan slå på när han kommer nästa gång
Såg även att lindorna var väldigt billiga, ska se om inte mamma kan tänka sig att köpa någon färg, svart eller grå kanske!
Vad tycker ni om hööks? Handlar ni ofta där och vad tycker ni om deras saker?
// Hanna

söndag

Hemma från stallet nu och mamma och pappa är hos en kompis.
Så himla skönt ibland att komma hem och bara va själv.
Jag vart väldigt stressad i stallet idag, mockade, satte kraft och fyllde vatten på 10 min till två hästar. Sen snabbt in med hästen och göra henne iordning. Sessan var väldigt upprörd eftersom hennes kompisar va ute, men Larett har ju boxvila och stog inne men det dög tydligen inte åt min häst så hon sparkade och flyttade sig fram och tillbaka och hade sig i stallgången så det var inte sepciellt kul att borsta och pyssla med henne.
Jag och pappa gick ner till ridhuset, hon var lite bråkig idag med men gav sig ganska snabbt när jag sa till henne. Red inte mer än en 20-30 minuter idag, var inte på humör.. -.-
Gick tillbaka till stallet fixade hö, tog in mina hästar och hjälpte sandra in med hennes sen körde hon mig till stationen och nu sitter jag här i min soffa och kollar tv. Skönt!
Ska åka till ********** och köpa julklappar och födelsedags present åt hanna i veckan, kan tyvärr inte lägga upp bild och visa vad jag köpte sen eftersom då ser hon ju vad hon ska få. Men ni får säkert se det sen.
Tänkte göra upp ett litet rid schema och se om jag kan hålla det.. Beror ju helt på hur hästen känns och beter sig i vekcan, men tänkte något liknande:
Mån: Dressyr
Tisdag: Hoppa
Onsdag: Dressyr
Torsdag: Skrittpass 1h(lösgörande och få henne att vila ordentligt på steget och mycket skänkelvikningar)
Fredag: Vila
Lördag: Vila
Söndag: Vila
Förmodligen så kommer hon att få vila fredag lördag söndag eftersom jag och en kompis ska till Danmark på tivolis julmarknad Fredag - Lördag och sen Flyinge julshow på Söndagen. Men jag kanske har snälla kompisar som kan longera henne någon dag. Får se.
Det var någonting jag tänkte skriva om innan, men såklart så glömmer man det! Toppen. Ska tänka så det knakar och kommer jag på det så återkommer jag.
Ha annars en bra söndagskväll.
/ Stephanie

Inge tävling

När vi (jag och mamma) kom till stallet idag var Larett jätte halt på höger bak. Hon var svullen över kotan och ganska varm. Så i och med att transporten och allt var klart så bara lastade vi henne direkt och körde in till Helsingborgs djursjukhus. Larett tyckte att vågen var mycket läskig, precis som förra gången hon varit där, men att gå in i de små utrymmena av metall bryr hon sig inte om. Ganska komiskt. I alla fall, så fick jag springa lite med henne eftersom hon inte visade det så jätte tydligt i skritten men betydligt tydligare i traven.
Vi hoppades på att det var en hovböld och inte någon senskada för en senskada vill vi verkligen inte ha på våran häst. Så vi gick in i ett rum där de kollade om det var en hovböld med hjälp utav ett redskap som jag glömt vad det heter men jag vet hur det fungerar. Man trycker på olika ställen av hoven för att se om hästen reagerar. Tyvärr var det dock ingen hovböld utan det satt på benet, någonstans runt kotan, vilket vi hade misstänkt. Så Larett fick lugnande för att sedan gå in på ultraljud för att kolla senorna.
Det visade sig att det var en lättare överansträningning på böjsenan. Så det blir behandling och boxvila i tio dagar innan vi ska på återbesök. Var ändå ett bra besked med tanke på vad hon skulle kunnat ha...
Överansträningningen hände förmodligen i och med att det är ganska hårt underlag i Ängelholm och Larett kanske har halkat till eller något när hon tagit ett språng. Men allt kändes så klockrent igår, men det kanske hände något då. Annars kanske det hände något i boxen inatt eller under transport resan hem, fast då stod hon så lugnt och fint, så det tvivlar jag också på. Det spelar ingen roll, nu är hon skadad och får helt enkelt lite tidigare vintervila än planerat, skulle ju egentligen haft vintervila efter tävlingen den 11 december. Men nu blir det lite tidigare. Så får vi satsa på nästa säsong istället. Fick ju ett bra avslut på säsongen i alla fall om man inte räknar med skadan förståss.

Larett trött
Det skadade benet
Här hon fick ultraljud
// Hanna

tidsinställda inlägg

Undrar om det finns någon som vet hur man gör tidsinställda inlägg?
Är så himla svårt att uppdatera med jämna mellanrum på dagarna när man både har skolan och sen stallet, gå upp hyffsat tidigt och kommer hem hyffsat sent, så blir oftast inte mer än ett inlägg om dagen.
Precis kommit hem iallafall, sitter och kollar disney chanel, jag växer aldrig upp!
Ska äta lunch med min mamma och pappa snart och sen blir det stallet, pappa kommer upp när jag ska rida.
Sen är det tråkiga att jag måste ta tåget till stallet sen ikväll igen för att kvällsfodra och sen tåget hem direkt..
Kan ju hoppas på att mamma o pappa har kommit hem igen vid den tiden, eftersom de ska bort vid halv 5, så kan dom köra mig.
Blir tyvärr inga nya bilder idag heller, från och med nästa vecka så ska det bli bättre med de!
Nu när det är snö vitt så kanske vi kan göra en ordentlig vinter design med nya bilder. :)
Men som sagt, någon som vet hur man gör tidinställda inlägg?
/ Stephanie

Sweetheart

Har inte så mycket att säga just nu. Sessan fick vila igår eftersom hon ridits varje dag sen i måndags och sen hade hon säkert massa träningsverk från i torsdags och fredags  ;)
Men tänkte bjuda på lite bilder från min gamle ponny från att jag köpt henne ;)



En av de första dagarna jag hade sweet, mars 2008.



Mars 2008.



Mars 2008.



Mars 2008.



Detta måste ha varit när jag flyttade henne till åstorp alltså slutet av 2008.



Våren 2009. Åstorp



Våren/sommaren 2009. Åstorp



2009.



Träningstävling rydebäck 19 april 2009.






Sommaren 2009, från när vi va i stugan med hästarna. Sibirien Ä-holm



Sommaren 2009.

Finns massor av fler bilder från när jag stog på Kungshult och Åstorp, och när vi va i stugan.
Ni får säga till om ni är sugna på att se, Min kompis har lite bråttom till stan så måste sluta nu.
Behöver lite inspiration, ingen aning om vad jag ska skriva om. Lite tråkigt att läsa om vad som händer varje dag. Kom med ideer på vad ni vill läsa om och se.

/Stephanie

Vill ha!



Vill ha denna vinterjackan för min nuvarande vinterstalljacka är min brors jätte gamla och den är heltrasig och jag vill inte använda den. Så just nu går jag runt i antingen ridgymnasiets eller min KL jacka som är lite för tunna för denna årstid. Denna ser så himla mysig och skön ut, dessutom tycker jag den e skitsnygg!

// Hanna

HAHA



/ Stephanie

Diss

Jag passar på att dissa kassa domare och okunskap på framridningen. På lokala tävlingar råder det fulständig kaos på framridningen och framhoppningen. Det skrittas på spåret, ingen högerregel, det skriks oxer två varv innan man faktiskt ska hoppa, ingen ser sig för. Det är helt enkelt kaos och det är en fetediss på det, kan inte folk lära sig reglerna plus lite vett och etikett?
Vill även dissa de kassa domare som bara är bitterfittor, som t.ex vägrar flytta ner än i startlistan om man är försenad. Då får man inte rida. Det är hur lätt som helst att flyttas ner i startlistan, det funkade i alla fall utmärkt när jag satt i domartornet på Gran Prixen på hfrk. Fast just det, lokala tävlingar är ju så mycket svårare. Usch på sånna domare.
Mamma hörde sedan hur de pratade om mig på framridningen till LB:n. Nu skulle jag aldrig mer bli sen, sa hon. Fetediss på henne!
//Hanna

Resultat


Resultatet från den lokala hopptävlingen på Ängelholms ryttarförening.

LC: Hoppade aldrig LC:n
Kommentar: Vi blev sena till framridningen trots att vi hade suttit på tävlingsplatsen x timmar. Men vi blev i alla fall sena till framridningen, frågade om de skulle kunna flytta ner oss i startlistan vilket inte borde vara något problem. Men nej det gick absolut inte för överdomaren trodde att det var OS vi hoppade och då går det ju självklart inte att flytta runt i startlistar. Jag blev sjukt förbannad, ville bara åka hem därifrån när hon sa de, men jag stannade och hoppade LB:n ändå.
LB: 0 + 4 tiden 27.63
Kommentar: Larett var riktigt riktigt fin! Vi hade ett jätte bra flyt genom hela banan och kom rätt på varje hinder. Lite synd var det dock att vi petade andra hindret i omhoppningen, jag var inte riktigt med på vart jag skulle, var så glad att jag hade kommit till omhoppningen. Så där blev svängen lite sen och vi slog i en bom. Men Larett var riktigt riktigt fin! En helt annan häst, positiv och glad mot hinderna, är så stolt över henne.
Övriga kommentarer: På framhoppningen till LB:n så krockade jag med en annan tjej som red. Jag kom på ytterspåret och hon skriker hoppning oxer. Ska man hoppa rider man på innerspåret för att kunna hoppa hindret men nej inte denna tjejen! Hon trycker sig ut mot väggen och inser allt för sent att hon är påväg rakt in i mig. jag försöker väja undan medans hon fortsätter rida rakt mot mig. Vi slår i varandra, hela mitt ben mosades och Larett blev skitarg och bara sparkade mot den andra hästen. Hon träffade inte med det hade varit gott åt henne om hon hade gjort det. Riktigt dålig stil! Fan vad arg jag var!
En annan sak är att vi efteranmälde till den regionala LB:n imorgon istället i och med att jag bara hoppade en klass ideg. Så blir att åka till tävlingen tidigt imorgon bitti. Hoppas på en lika fin runda imorgon, ska bli kul att tävla en regional tävling igen, för en gång skull!
Inga filmer eller bilder på grund av den katastrof som rådde idag. Mamma lovade att filma imorgon istället!
// Hanna

olyckor och säkerhet

Så nu är man hemma från öppet hus på skolan.. Blev som jag skrev igår, mest fika!
Tror jag fick i mig tre papparkakor och sex lussebullar :D Älskar lussebullar!
Madde är på Julahoppningarna i Åsbo, och eftersom att Hanna lämnade hennes klippmaskin framme så det regnade på den så vill madde inte att vi ska använda den om hon inte är där -.- hon påstod att den gick i sönder.
O tävlingarna slutar inte förren senare ikväll så blir nog inget med att klippa sessan idag heller :(. Hon är verkligen jätte lurvig, ser ut som en stor svart sammetsnallebjörn!
Ska se om vi kan fota lite idag när vi har tid, hoppas på att solen kommer fram lite också.
Läste tidningen idag och såg vad som hade hänt med Peter Eriksson,
Han hade lett en häst, som hade stått på boxvila för en hovböld, i ridhuset, plötsligt flög hästen i luften och sparkade Peter i ansiktet, han fick en del käkfrakturer och slog ut ett par tänder, kom in på sjukhuset och fick 15-20 stygn.
Peter säger att han ändå hade tur i oturen tack vare att han hade hjälm på sig!
Ofta när man hämtar in och ut hästar från hagen och leder dem överhuvudtaget så bryr man sig inte om att ha t.ex hjälm för man vet inte hur farligt det egentligen är. Man tänker väl oftas 'men vad kan hända, jag har ju en så snäll häst'. Men faktum är att man kan aldrig va helt säker med någon häst. Alla hästen kan bli rädda för något eller ha få ont av något o.s.v. oavsett pom man rider eller leder. Så att tänka på säkerheten är faktiskt väldigt viktigt!
Hur många av er har hjälm när ni leder häst?
Jag kan säga att jag har inte det, tyvärr. Kanske ska bättra mig? Olyckor kan hända även den bästa.
http://www.google.se/imgres?imgurl=http://www.sydsvenskan-img.se/archive/00876/hast1_876162k.jpg&imgrefurl=http://www.ystadsallehanda.se/inrikes/article1310937/OS-ryttare-sparkad-av-hast.html&usg=__b5Bm7Vm_pTUXRLEtm02s5l0Jj3k=&h=396&w=704&sz=29&hl=sv&start=16&zoom=1&itbs=1&tbnid=PAzo6tR_H_cebM:&tbnh=79&tbnw=140&prev=/images%3Fq%3Dpeter%2Beriksson%2Bsparkad%2Bav%2Bh%25C3%25A4st%26hl%3Dsv%26gbv%3D2%26tbs%3Disch:1
Här kan man se hur snygg Peter blev i ansiktet av kicken.
Har ingen bra bild till inlägget så det blir ingen. Men ska bättra mig med foton och filmer :)
/ Stephanie

öppet hus

Hej hej, nu vart det allt längesen. Har inte haft någon tid över huvudtaget.. tyvärr.
Sessan tycker fortfarande att det är jätte jobbigt att jobba och då protesterar hon genom att "resa" sig, känns som hon ska slå över men riktigt så högt är det inte, men en bit på vägen ;s, bocka, och sparka. Har haft lite bråk med henne om det igår så idag när jag skulle rida så testade hon lite men så fort jag la pisken mot rumpan så slutade hon direkt för hon visste att det inte var lönt. Som vanligt så var hon super duper fin i slutet och släppte helt i bettet i båda sidor och var mjuk och böjbar och lugn! kanon skönt!
Imorgon är det öppet hus i skolan, ska fika lite och gå runt och visa folk runt o så..., fast mest fika ;)
Ska sova lite nu. Försöka ta lite fina snö bilder på hästarna på söndag kanske nu när det är så vitt och fint ute.
Det är väl det enda snön är bra till .. det blir mysiga vinter bilder annars är det bara till besvär, styltor, halka o.s.v. Tror att jag ska sätta på Sessan snö skor som gör att snön inte fastnar.
Otroligt jobbigt att behöva kratsa ur styltor varje gång man kommit till ridhuset ( som ligger ca 500m från stallet )
Annars vet jag det är många som målar i lite grönsåpa i hovarna och även stearin..
Vad gör ni för att undvika styltor på vintern?



Här har vi en liten bild på typ av snö skor/snö sulor jag menade för att snön inte ska fastna.
Nu ska jag lägga mig och kolla tv och sova.
Godnatt
/ Stephanie

Ändrade planer

Har inte hunnit blogga alls bra denna veckan heller, har ju en del i skolan men ska försöka att i alla fall slänga in minst ett inlägg om dagen. Är kanske inte de mest givande inläggen, men det är ju i alla fall något.
I tisdags var det ju hoppträning, glömde videokameran hemma så de blev ingen film. Men hoppträningen gick i alla fall bra och hon kändes jätte fin och ställde verkligen upp trots att jag slutatde rida imellanåt. Hindrena låg på ca 90, 100cm. Kommer helt fel mot en kombination, jag ger typ upp något galoppsprång innan, hundra procent säker att hon ska stanna för hon gillar inte kombinationer, men hon stannar typ trampar om och hoppar. Hon tycker nog de e kul nu för hon stanna inte på ett enda hinder trots att jag la henne helt fel emellanåt, haha. Så hon va jätteduktig, hoppas hon ställer upp lika fint på lördag! Eller så kanske jag ska rida ordentligt i stället? Hm...värt att tänka på ju...
Fick även några instruktioner av Johanna hur jag skulle rida henne nu under veckan, så blev lite ändringar i schemat. Skriver det längst ner i detta inlägget. Imorgon blir det i alla fall hoppning i skolan och en ordentlig igenomridning med graman. I tisdags hade vi ingen ridning i skolan utan var bara i stallet och jobbade. Vi får väll se vilken häst jag får rida imorgon.

Vecka 47

Måndag: Dressyr
Tisdag: Hoppträning
Onsdag: Skrittas
Torsdag: Dressyr ridas igenom ordentligt med graman
Fredag: Dressyr ett lugnare mjukgörande pass
Lördag: Hopptävling
Söndag: Skrittas/Vila


// Hanna

Måndag

Kom hem från stallet för ett tag sen. Har inte så mycket tid just nu annars hade jag lagt in filmerna från den förra hoppträningen. Men som sagt har jag inte den tiden idag. Har ekonomiprov på onsdag och en hel del andra läxor som jag måste prioritera. Men jag kommer ladda in den någon gång denna veckan, förmodligen någon gång efter ekonomiprovet är klart. Ska försöka hinna med det så snart som möjligt.
Idag blev det ett dressyrpass på Larett. Hon var hyffsat fin och har blivit mycket duktigare på det där med förvänd galopp. Men hade mitt bett där hemma så fick låna ett annat som var tvådelat, hon hängde sig lite mer på detta än vad hon gör på sitt vanliga tredelade. Vet inte om det var pga bettet eller om det bara var att hon inte riktigt ville jobba ordentligt idag. Blev i alla fall bättre mot slutet.
Imorgon blir det ridning i skolan, får förmodligen rida chadidja, inte riktigt min typ utav häst men men, sånt är livet. Sen är det hoppträning med larett i frillestad. Plus att jag ska hämta min hjälm på vägen till stallet! Mycket roligt! Äntligen en ny fräsh hjälm som inte är ful och dessutom trasig och förstor. Utan en alldeles perfekt hjälm.
Tänkte slänga in mitt veckoschema för ridningen med larett!
Vecka 47
Måndag: Dressyr
Tisdag: Hoppträning
Onsdag: Uteritt
Torsdag: Vila
Fredag: Dressyr rida igenom henne ordentligt
Lördag: Tävla
Söndag: Skritta/Vila
// Hanna

Film

Så, nu tänkte jag slänga in ett blogginlägg igen. Har inte hänt så mycket i veckan. Det vanliga om man kan säga så. Nästa vecka blir det hoppträning på tisdag, sen till ängelholm och tävla på lördag. Får se hur det går, hoppas svackan är över igen. Hade blivit superglad då! Ska verkligen försöka rida mitt bästa.

Letade efter filmerna från när jag och Larett hoppade men hittar dem ingenstans på datorn. Har förmodligen råkat ta bort dem. Men det ligger ju fortfarande på bandet så laddar förmodligen upp de nästa vecka samtidigt som jag lägger in filmen från den senaste hoppträningen. Pappa filmade ju även då, fast att jag intre trodde de skulle bli något med det, men det blev de! Kul! Så de kommer upp någon gång nästa vecka.

lägger istället in en film från när Steffi tränade Larett förra vintern. Hittade filmen i samband med att vi fiade till vår säkerhetsfilm. Så nu laddas den upp här. Detta är en av de första gångerna Steffi rider Larett bara så alla vet. Men jag tyckte hon var jätte duktig. Hittade även filmer från när jag och Larett tävlade trettonspelen och i flyinge i början av detta året. Slänger upp de någon annan dag, för just nu orkar jag faktisk inte redigera en film till! Det tar ju sån himla tid att lägga in den på youtube... Datorn börjar få några år på nacken, så det är ju inte så konstigt....



// Hanna

godmorgon.

Godmorgon! Ni ska få filmen på Bellwind som jag sa jag skulle lägga upp igår.
Han är så fin!
/ Stephanie

Rodeo med Bellwind

Hejhej, sitter vid datorn i skolan nu. Har inte hunnit blogga eftersom jag har så himla mycket att fixa till på lördag + skolan + hästarna men fick lite tid över nu.
Det har inte hänt så jätte mycket.
Red Maddes 4åring för några dagar sen som jag kanske nämnt men så igår så åkte jag till stallet innan skolan började då med att jag skule rida Bellwind som den heter.
Denna gången skulle g hoppa upp utan att longera först och han brukar vara snäll och så så madde kastar upp mig, hänger ett litet tag, sätter foten i stygbygeln och sätter mig försiktigt i sadeln, Bellwind är lite seg och inte så framåt för skänkeln så han är då inte så känslig för den men när jag ska ta stigbygeln till den andra foten så råkar jag nudda honom lite lite lite grann med foten och då flyger han rakt upp i luften så jag flyger och hamnar på halsen på honom.. och han forsätter hoppa upp o ner upp o ner, men eftersom an bara hoppar rakt upp och ner så tappar jag inte balansen, sen flyttar han sig lite (jag sitter frtfarande på halsen av hästen, madde håller i longerlinan och jag försöker komma tillbaka till sadeln) men då smäller han upp sitt huvud rakt på min käke typ 3-4 gånger självklart hade min tunga råkat hamna ivägen så det blir helt köttad efter som jag miter tag i den rätt ordenligen, iallafall det slutade med att jag åkte av, och det gjorde så fruktansvärt ont i tungan och käken, tungar blödde lite och va blå och tjock på det stället jag hade bitit och det va lite sårigt och så. Men så kunde jag inte bita ihop käkarna, madde hade köpt en kanelbulle som jag senare fick tugga med framtänderna?! iallafall, tungan har läkt ganska bra eftersom det läker rätt fort i munnen men jag kan fortfarande inte bita ihop käkarna...
Jag hoppar iallafall upp på hästen igen och tar den andra stigbygeln med handen den här gången eftersom han var vääldigt vaken på vad jag gjorde.
Skrittade och travade och så hur fint som helst sen kommer det till galoppen. Fattar galopp i vänster varv, han sparkar bak lite men sen flyger han rakt upp i luften igen och då tyckte jag inte det var lönt att sitta och leka rodeo eftersom han ändå inte slutar förrän han fått av mig så jag kastar ju mig av direkt.. han slutar och börjar gå igenom ridhuset med den oskyldiga minen som berättar att nähhe du jag har abolut inte gjort något, hur vågar ni säga så...
Jag hoppar upp igen och denna gången gick allt bra.
Hahah, måste sett väldigt roligt ut iallafall.
Sen gick jag ner med min egen häst till ridhuset, hon var finfin! :)
Idag ska jag solduscha efter skolan sen blir det stallet ikväll, får se vad vi hittar på med hästen idag.
Jag har hört att det inte är bra att rida dressyr två dagar efter varandra utan att man ska variera hela tiden för att musklerna ska byggas som bäst, till exempel mån: dressyr tis: kondition(intervall i skogen) ons: markarbete (bommar) torsdag:hoppning fredag: dressyr lördag: skritta osv osv..
Men alla dressyrryttare då? dom rider u mestadels dressyr hela tiden och deras hästar mår bra och är välmusklade ändå?
Andra rider sina hästar STENHÅRT i 6 dagar, vilar i 4 dagar rider stenhårt i 5 dagar vilar i 6 dagar rider stenhårt i 7 dagar osv osv.. och säger att hästarna vilar upp musklerna..
Vad tycker ni ger bäst resultat om man vill öka hästens kondition och bygga muskler?

Tänkte ni skulle få se en liten film på Bellwind valack  f- 2006
flemmingh x May sherif x Uniform
Fast självklart funderar inte youtube på skolans datorer, men lägger upp filmen när jag kommer hem! blir en bild från när han stog i holland istället.
/ Stephanie

Tyst vecka

Kommer bli ont om inlägg från mig denna veckan. Har väldigt mycket i skolan, och det jag inte ägnar åt skolan ägnar jag åt hästen och det sista till att kolla Paradise Hotel. Men om jag får tid över slänger jag in inlägg. Men tycker inte det är någon mening att slänga in sånna här onödiga inlägg så bara om jag verkligen har tid att klippa ihop filmet etc.
Annars skriver jag i alla fall till helgen!

// Hanna

Sent hemma

Hann inte blogga igår då jag åkte från Steffi klockan sju på morgonen och kom hem klockan tio på kvällen. Från åtta till tre satt jag i dommartornet och tog tiden. Det var ändå kul även fast det var lite enformigt. Efter åkte jag direkt till stallet där jag knoppade Larett och red henne. Knopparna blev bra, även fast de blev lite ojämna. men de var hårda och de höll när man drog handen igenom dem. Så det var bra, ska se om jag kan visa att jag kan knoppa på tisdag så jag får de ur världen. Ska försöka göra de lite mer jämna då. Vill ni se bild på knopparna eller ska jag skita i att slänga upp bilden/bilderna? Tog en på laretts huvud också eftersom hon blev så söt med knopp i pannan!

Ridningen igår gick bra. Hon var till en början bara stum och ville inte böja sig, med det är ju förståligt i och med att hon inte ridits på så pass länge. Men i slutet släppte hon verkligen och även fast hon börja tramsa och stutsa och försöka galopera och ta ministeg när det började bli jobbigt så fick jag henne att skärpa sig och då var hon jätte fin. Jätte fin i munnen och verkligen i uppförsbacken. Jätte fin vart hon. Brukar bli så i sluten av passen nu, så ska bara jobba med att alltid leta efter den känslan och få henne att komma dit fortare och fortare. Sen kanske hon blir så redan från början, så har man nått det målet.

Idag är det hoppträning för Johanna. har inte tränat för henne sen förra tisdagen men känns som det var jätte länge sen.. Men det är väll så när man är van att träna hela tiden för en person. men idag är det i alla fall hoppträning. Blir ingen film och inga foton eftersom det är pappa som är med mig. Men så är det. Åker till mamma imorgon, slänger upp filmerna från i måndags då, när jag hoppade själv. Alltid något ju.


Gud vad länge sen vi la in nya bilder!


// Hanna

....

Varför ska rubriken alltid vara så svår?
Igår kom jag till skolan, red Anastacia och mockade lite hagar sen matte. Efter det en otroligt god lunch! mycket cred till skolan för maten. Sen hade vi kemi, fick tillbaka kemiproven och hade kursmåls samtal.
Åkte till stallet direkt efter skolan, madde och jag hade gjort ett byte, hon fixade till min häst och jag red hennes 4åring.
Så jag började med att fixa Sessan och gå ner med henne till ridhuset, hon var jätte pigg och bockade och hade sig, men samtidigt jätte duktig. Skrittade och travade mest, galopperade bara lite lite men hon verkade vara helt bra igen. Hon hade förmodligen bara ett blåmärke.
Gick upp med Sessan igen, tog av henne grejorna, borstade av henne och slängde på henne ett fleecetäcke.
Sandra hade redan gått ner med unghästen så jag satte mig i bilen och åkte ner i stället, vart dåligt väder igår :(.
4 årig valack, fux ganska stor och hur duktig som helst! Det enda var att han inte lyssnade och gick fram för skänklarna så han vart lite seg, red först på en volt och blev longerad samtidigt så madde och dom hjälpte till att få fram han lite med pisken, vill inte börja sparka på honom framåt när han är så liten, onödigt att göra honom skänkel döv direkt.. Han var iallafall jätte duktig hade ett fint STORT steg och var väldigt fin i munnen, jag tror att sandra filmade eller fotade så ska se om jag kan få tag på det så ni får se honom. Honom kan jag verkligen tänka mig att rida mer.
Hanna hade gått ner med wibba till ridhuset och ridit fram henne sålänge så vi bytade så hanna skrittade av lillkillen och jag red Wibba. Hon har blivit så sjuuukt stark sen jag sålde henne.. jag förstår inte, hon har blviit en mans häst! Det är mycket häst att rida ihop nu och jag är ganska liten om man jämför med henne. Testade rida henne på ett annat bett men tyckte ändå bättre om vanligt tredelat, hon blev bara bråkig på det andra bettet.
Så vart duktig och red 4 hästar igår :)
Nu ska jag släppa ut hästarna, rida sessan och fixa till hästarna. Får se om det blir något med 4åringen idag men tror inte det eftersom Madde är i Amsterdam en runda.
/ Stephanie

Funktionär

Idag blev det ingen ridning i skolan, utan fick göra stallarbete i stället. Så jag slet med att mocka hagar i ösregnet ända tills det var fika vid tio tiden. Det var inte nådigt. Efter fikan visade jag häst vid hand för att få det avklarat. Blev godkänd på det så nu ska jag försöka bli klar med knoppningen och linda med paddar så fort som möjligt. Visar förmodligen lindning med paddar på tisdag om de finns tid till de. Ska även träna knoppning hemma på Larett så det lätt går att visa.
Någon som har något tips för att få knopparna extra snygga och hållbara?
Skrittade Larett i ridhuset idag medans steffi red Sessan. Ville egentligen skrittat ute men det pissregnade ju så det fick bli inne i ridhuset ändå.
Imorgon blir det till att vara funktionär på Gran Prixen redan på morgonen. Ska hjälpa till i dommartornet och hålla Olivia sällskap. På eftermiddagen blir det förmodligen att klippa Larett och såklart rida lite dressyr.
// Hanna

Nya Stövlar

Idag blev det en runda inom ryckeltofta! Skulle fått nya tretorn Falsterbo men jag struntade i dem och tog ett par läderstövlar och en ny hjälm istället! Dels så går bara Tretorn isönder hela tiden och dels så kan jag rida både dressyr och hoppning i ett par läderstövlar. Det var inte de läderstövlarna jag verkligen ville ha, men de är ganska dyra så ska spara till dem istället. Så har jag dessa så länge, dessa är ju också snygga så det gör ingenting. Även fast de tucci stövlarna är snyggare än allt så går dessa också bra. en passade jag även på att köpa hjälmen för de pengarna jag fick tillbaka också, eller jag har inte köpt den än. De hade inte den svarta inne i rätt storlek så jag har beställt den. Hoppas den kommer snart! Är väldigt trött på min stora fula höökshjälm nu! Köpte även snoddar så jag kan knoppa, sånna med silikon som inte går sönder. Så nu blir de till att träna knoppning!

I skolan idag var det hoppning. Hoppade Theo och det gick bra. hade bättre kontroll på honom denna gången tyckte jag och han var inte heller lika tjurig (jo när jag gjorde v honom var han ju sur men inte så sur när jag red) som han var förra gången vi hoppade. Imorgon är det stall igen men jag vet inte ifall det blir ridning för min del. jag var en utav de få som fick rida i tisdags så då kanske resten får rida imorgon? Om det inte blir någon ridning får jag väll konsentrera mig på att visa de saker som ska visas för att få bra betyg; visa häst för hand, knoppa, mocka osv. Vi får väll se. 

Idag var det inget speciellt i stallet, vara bara där snabbt och mamam hjälpte mig och fixa. Larett vila ju idag efersom hon blivit vaccinerad, så det hände inte så mycket där. mamma och jag skulle bytat däck på transporten men vi fick inte av skruvarna som håller fast däcken så vi sket i de. det är ändå inte halt än. Så får vi be Thomas eller någon däckfirma fixa de istället! 




// Hanna  


Gammal film på unghästen

Här kommer en gammal film på min fina unghäst, strax innan hon blev såld.
4 månader under sadel, saknar henne otroligt mycket!
/ Stephanie

outstanding!

Finns inte så mycket att berätta om idag, men kom till skolan vid halv 1 och möttes av en glad Ann (hon som vi har i häst och stall) och sa att vår film var jätte bra! vi fick MVG på den!
och nu smsar olivia och säger att Johan (en annan som vi har nere i stallet i skolan) att han och ann tyckte att filmen va as grym, helt outstanding!
Gud vad glad man blir :D
Nu ska jag sova, imorgon blir det skola, sen stallet snabbt gå en runda med Sessan och sen väla eftersom det är rea mellan 8-11 på kvällen!
Godnatt
/ Stephanie

Vaccinering

Blev ingen ridning idag eller de närmaste dagarna eftersom veterinären kom och passade då på att vaccinera Larett istället eftersom det var dags. Så nu blev det lite ändringar i veckoplaneringen. Skönt att Larett är vaccinerad nu i alla fall så slipper jag tänka på de.

Vecka 45

Måndag:
Hoppning styrketräning
Tisdag: Skrittas ouppsutten
Onsdag: Vila
Torsdag: Vila
Fredag: Skrittas
Lördag: Dressyr rida igenom henne
Söndag: Hoppträning


Kan även berätta att på lördag ska jag och Steffi vara funktionärer på tävlingen inne på HFRK. Gran Prixen, från 14.00 - 17.00. Ska ändå bli ganska kul. olivia ska också vara där och sitta i dommartornet, så det blir ändå ganska roligt. Vi är ju faktisk frivilliga, haha.

Imorgon är det även hoppning i skolan, ska förmodligen rida Theo. Tycker väll han är helt ok men det är jobbigt att han är så arg när man ska göra v honom...


Är lite bildbrist nu tyvärr. Men lägger ändå upp en gamal bild för att få lite mer färg i inlägget!

// Hanna 


Tråkigt...

Ja ni har förmodligen läst Steffis inlägg så det finns ju inte så mycket att berätta om de. Kanske att Larett bara var DUM och inte rädd när lastbilen väl var förbi. Hon ville hem och hittade en anledning till att dumma sig. Gjorde skänkelvikning hela vägen från bron tills Makadamen ungefär. Sen när jag skulle bromsa henne för hon var på väg rakt upp i röven på Sessan (vars rumpa inte är helt pålitlig) så blev hon sur och stack. om hon hade varit rädd hade hon aldrig sprungit fram till en bil för att lukta på den innan hon fortsatte, idiothäst...

Så när jag kom till stallet och några vänliga själar hade fångat henne när hon stog betande utanför stallet så fick det bli lydnadsträning. Självklart inte innehållande något våld eftersom det inte hjälper så himmla mycket. Hon ska ju respektera mig inte vara rädd för mig. Så hon fick gå en bitt längs vägen inte en milimeter framför mig. Och stanna när jag stanna osv. Bara trams det hon håller på med och skulle lika gärna kunna hända i skogen!

Filmen från hoppningen blir inte upplagd idag, eftersom jag är hemma hos pappa nu och väntar fortfarande på att pappa ska komma hem så vi kan hämta saker. men han kommer ju aldrig... Men ska se om jag har tid att lägga in den någon gång under veckan. Det betyder ju att jag måste åka hem till mamma, för det är ju där den ligger...

Tänkte även lägga upp ett litet veckoschema här, vad jag ska göra med Larett menar jag. Kanske inte så kul för er att läsa men det är mest för att jag ska lägga upp träningen bättre och komma ihåg vad jag ska göra.

Vecka 45

Måndag:
Hoppning styrketräning
Tisdag: Skrittas ouppsutten
Onsdag: Dressyr
Torsdag: Galopparbete med intervaller för att träna kondition
Fredag: Dressyr lättare pass
Lördag: Dressyr
Söndag: Hoppträning



// Hanna

kaos

Hovslagaren va i stallet idag, släppte ut liiite var men hon kunde inte hitta någon hovböld, skodde om henne runt om så hon fick även skor bak nu, äntligen! sen haltade hon nästan ingenting.
Kom iallafall till stallet vid halv 4, då gick hon helt jämnt med alla fyra och markerade inte ens. Så jag fixade stallet borstade av henne och sen gick jag och Hanna ut en runda med hästarna i Åstorps centrum.
Sessan som inte är så säker på allting tyckte att det var jätte läskigt och blev rädd för en del saker men hon betedde sig. Sen påvägen hem kommer denna jävla IDIOT lastbilsföraren med jätte stor äklig lastbil och ska gasa förbi, hästarna blir självklart livrädda och dansar ut på vägen och håller på, idioten stannar ett litet tag och när hästarna lugnat ner sig liiite och gått 2-3 steg ordentligt så gasar han på igen?! givetvis blir hästarna asrädda igen! och så vidare och så vidare, efter då många om och men och upprörda hästar kommer lastbilshelvetet förbi. Jag var MINSt sagt irriterad. Det var bara första namnet.
Sen kommer vi då upp till mackadammen, hästarna är fortfarande lite på spänn, och då har dom självklart satt i gång allting så det bullrar och brakar, då fick larett nog och drog iväg som ett skjutet vildsvin och djurar ut på vägen, en bil är snäll och stannar och sätter på varningsblinkers o.s.v men då kommer bilen bakom och gasar på? så hanna springer ju ut mot bilen och viftar och har sig öfr att den ska stanna, gör den de? NEJ! inte förrän dom ser en ponny kommande i full galopp mot dom, då fick dom minsann ställa sig på bromsen. Sessan var jätte upprörd eftersom hennes promenads kompis hade stuckit i väg så jag har ju ett himla liv på att kunna hålla henne lugn och sansad, men lilla svarten hade fått black out så det var inte så lätt.
Till slut kom jag då hem med Sessan och Hanna hade redan fångat in larett, ingen av hästarna var skadade tack och lov!
Men jävla irriterad blir man på billister nuförtiden!
Har ni varit med om någon hemsk olycka i samband med idiotiska billister och hästar?

Dock kunde ju detta slutat värre men tack och lov så gjorde det inte det.
Ja, nu har jag avreagerat mig tillräckligt så över till något annat.
Pratade med Åsa igår, dem som köpte min ponny, och allting var bra med henne. Jätte skönt att höra att dom trivs i det stallet dom står i nu, och att Sweet också gör det, och framförallt att dom trivs med hästen!
Ångrar inte att jag sålde henne till dem, jätte gulliga människor!
Får ta mig tiden och åka upp och hälsa på henne någon dag.
Söta sweet får stå för bilden, måste fota lite mer på sessan!
/ Stephanie

Hoppning

Idag blev det att hoppa övningen jag fått av Johanna. Det innebar, tre stutshinder 5,8m sen en bred men låg oxer. Övningen gick galant, och Larett hoppade fin fint. Tror hon tycker det är skönt nu när hon slipper backa in i hinderna. Då blir det ju plötsligt så mycket roligare! Vi kom fel i två gånger, ena gången fick jag avbryta men det gör inget. Jag håller ju fortfarande på med att lära mig lägga hästen rätt. Även fast jag märker att vi kommer komma fel, kan är jag lite sen att reagera och göra något åt det. Men det kommer väll!

Mamma filmade när jag hoppade och lägger in det här imorgon, har inte riktigt tid till det nu, eftersom säkerhetsfilmen tog upp hela kvällens shema. Men nu är det (som steffi skrivit) klar och ska bara brännas klart. Den är väldigt rolig vill jag lova! Det tyckert jag i alla fall, och Steffi! Haha, vi får väll se vad de andra anser om redigeringen!

Skulle vilja ha lite nya filmer till datorn, det är så jobbigt att behöva ladda ner en ny varje gång man e sugen på att titta film, det tar ju ett tag när man inte har den kvickaste datorn.
Det är ingen där ute som är sugen på att tipsa om några bra filmer? 

 
En bild från en hoppträning i sommras kanske?

// Hanna

film klar!

Så nu är filmen äntligen klar så nu hoppas vi på att ha mer tid att blogga också!
När jag kom till stallet idag mådde min häst inte så bra i höger bak, hon kunde knappt gå in från hagen. Madde sa att det var fruset när hon tog ut imorse och att hon hade trampat på något. Det verkar inte vara något med benet men det pulserar så vi tror att det kan vara en hovböld, kunde varit värre! Hoppas nu bara att om det är det att den inte sitter så djupt.. Imorgon kommer hovslagaren så vi får se vad hon säger.
Iallafall, hade jag tänkt hoppa lite studs med Henne idag + filma klart det sista, men det blev ju inte så. Tog Wibba istället, red lite på henne, hon har blivit jätte stark sen sist vi hade henne hemma! Wibba fick även bli filmstjärna idag istället för Sessan. 

Imorgon blir det lite dressyr i skolan, matte och kemi labb sen till hästen och pussas och bjudas på morötter och borstas, och det är jätte synd om henne så hon ska få massa nytt spån och ännu mer pussar.

Nä nu ska vi se hur långt filmen kommit på dvd:n. Ska bara bränna klart sen blir det premiär i Hannas vardagsrum.
Godnatt :)

Stallkatten Gustav står för bilden.


/ Stephanie

Tillfällig

Har precis lagt in en tillfällig design i bloggen. Var så trött på den gamla så tyckte att denna var sötare. Men vi ska ta lite nya bilder och förändra den lite. Men tyckte ändå att denna blev vintrig och söt.
Vad tycker ni?

För övrig så har jag (som ni nog märkt) inte bloggat på ett tag (igen). Det blev lite strul i torsdags och lite ändrade planer. Har dessutom haft fullt upp med säkerhetsfilmen som ska vara klar på tisdag. Den är i princip klar men vi ska lägga in lite musik och redigera det sista. Ganska jobbigt att göra film faktiskt, tror inte det är det jag ska syssla med när jag blir stor i alla fall. Haha. Filmen kommer kanske läggas ut här på bloggen (om det går) den är ganska stor och ganska lång. Annars lägger vi in de roligaste delarna i alla fall, för de är verkligen roliga!

I fredags blev det ingen hoppning, mamam fixade i stallet och jag tog det bara lugnt hela fredagen. Lördag blev det en dressyrrunda eftersom det var körhinder i alla ridhus och idag blev det ytterligare en dressyrrunda i och med att det var körtävlingar i ridhuset. Vi fick rida uppe på gräsplätten och hästarna var rejält taggade. Larett var så taggad att hon blev så sur när jag rörde henne med vänstersporren i galoppen att hon gjorde sparkade bakut helt vinkelrätt och sedan hoppade rakt upp i luften så jag flög av. Det var första gången jag flög av henne och jag blev väldigt argt. Efter hon slängt av mig var hon inte alls lika fin, kanske för att jag var så arg? Innan dess var hon verkligen loss i handen och mjuk och fin. Precis som hon var i slutet av lördagens pass.
Efter hon slängt av mig försökte hon även göra det igen, men de fick hon inte så efter ett tag gav hon upp. Jag trodde inte den hästen KUNDE slänga av än. Hon har sparkat lite smått mot skänklarna och rest sig och sådant men aldrig varit i närheten av att få av mig. Kanske har hon bara aldrig VELAT ha av mig. Haha. Tjurskalle Larett! 

Imorgon blir det hoppning, mamma hämtar mig på skolan och så åker vi och hoppar. Har med filmkameran så förmodligen kommer filmen upp här imorgon om jag har tid efter vi blivit klara med filmen. Vi får se!

 
En ful gammal bild på den tjurskallen! Haha!

// Hanna


Hiss



Tänkte att jag också måste hissa en choklad om nu Steffi hissar "Marbo Vinter" så måste jag ju hissa "Marabo Vit Vinter". Har nog aldrig smakat något så gott i hela mitt liv om jag ska vara ärlig. Har du inte smakat den bör du göra det nu på direkten. För den som inte ätit den har verkligen missat något!

 "Vit Vinter"

 "Vinter"

// Hanna

Ny bloggdesign?

Har varit i stallet nu och fixat till hästarna. Larett fick som sagt vila idag, så det gick väldigt fort i stallet. Har varit hemma ett tag nu och lagt in Fridas filmning och ätit lunch. Nu vet jag inte vad jag ska hitta på fram tills det är dags att göra v sig. Kanske börja på någon ny header? Det ska ju fixas en ny design, tänkte att man kunde ha en vinterdesign redan nu, i och med att vintern snart är här. Så istället för att vara efter med en höst - så är man tidig med en vinterdesign. Ganska smart ändå. Ska se om det finns några bilder för det. Skulle gärna vilja ta några nya bilder där hästarna verkligen är fina. Har ju inte så mycket bilder på Sessan heller... Det blir antagligen tvunget att fotas innan det blir någon ny design... Jag som är så trött på vår gamla....



// Hanna

hiss och diss

Detta här har absolut ingenting med hästar att göra men Marabou vinter är så ooooootroligt god mycket STOR HISS!
Jag har dreglat om det hela kvällen men ack nej. Skulle ju försöka vara líte nyttig nu och det är ju faktiskt bara onsdag!
Nu ska jag sova, imorron Ullared. Godnatt.
/ Stephanie

Mys

Ligger i sängen med Li nu, blir snart bubbelbad. Skulle egentligen badat för ett tag sen men då hade något hänt med varm vattnet så hoppas det funkar nu! Stod mellan att gå och köpa choklad eller mixa en banan smoothie, slutade med banan smoothie. Både gott och nyttigt!
Någon som har tips på något annat gott och nyttigt på vad man kan äta/dricka när man är riktigt sugen på något?

Fixade lite snabbt i stallet idag och sen som hanna sa fixade vi med filmningen så nu har jag bara ridhusregler kvar att fixa så vi kan ha det till filmen. Missade tyvärr hanna avtrillningar haha, men får ju se det när vi lagt upp det på datorn. Jag tror att det kommer bli en jätte bra film. Vet att vi har iallafall EN kul grej, hahaha. sjukt!
Sessan fick vila idag och smälta all uppståndelse om att springa ut och in ur boxar o.s.v. Stackars lilla hästen. Imorgon är Hanna snäll och fixar till min häst och jag ska försöka komma hem från Ullared så pass tidigt att jag hinner rida iallafall!
Annars har jag inte gjort så mycket mer idag. Kom ju hem kl 8 imorse så blev duschen snabbt sen godnatt vid halv 9 :s. Mamma väckte mig vid 12 så att jag skulle kunna sova inatt också.
MUMMS!!
/ Stephanie

Fixat

Så, nu var filmningen fixad. Nu ska allas filmer bara läggas in på datorn. Har redan fått en filmkamera från Frida, ska försöka hinna lägga in hennes på datorn imorgon så att hon kan ta med sig den på sin tävling. Sen Är det bara Olivias och Helgas som ska läggas in också. Hoppas det är roliga filmklipp, så det blir en rolig film!

Larett var dock inte rolig att rida idag, hon var bara jobbig och stressad och usch! Kanske på grund av all filmning och avtrillningarna? Men i slutet blev hon i alla fall lite bättre och vi kunde göra en förvänd galopp utan byte. Så det var ju bra.

Imorgon får hon vila, och på fredag ska jag hoppa henne. Blir en övning som jag fått från Johanna, som mamma ska hjälpa mig med. Så det blir nog lite film på det, men det är inte förren på fredag.

Imorgon ska jag även fixa till Sessan eftersom Steffi ska till Ullared ju. Sen ska vi till Cantina på kvällen så hon får lite ont om tid. Men det löser sig. Ska försöka komma upp lite tidigare imorgon så jag verkligen hinner med allt. Kvällen blir nog inte så händelserik, ska se på Paradise Hotel klockan elva, annars är inget annat planerat.

Vad gör ni en lugn kväll, finns där något extra som gör kvällen lite bättre?


Ullared

Alltid lika jobbigt med rubrik.
Hann inte lägga upp något igår, men Sessan var iallafall jätte fin! Hon har en dålig vana, att lägga huvudet på sne med mulen åt vänster (ganska mycket!!) vilket resulterar i att hon blir väldigt jobbig att ställa igenom i höger varvet och får givetvis inget bra stöd i den sidan. Men hon har börjat förstå mina hjälper och rätar fint ut sig. Vi har börjat flytta lite bogar, ställa utåt, ställa innåt, både på volter och rakt spår, i alla gångarter. Börjat 'rida' in henne i galoppen så hon behåller formen och inte rusar iväg samt sitta ner direkt i sadeln, innan var man tvungen att stå upp ett par varv innan hon lugnade ner sig och kom fram till bettet. Men nu kan man sitta ner under fattningen, galoppen, och avsaktningen. Går nu för det mesta i en fin uppförsbacke med jämn takt i galoppen :)
MYCKET duktig häst!
Har även hunnit med att testa på att hoppa henne.. vad säger man, märks ju att hon är dressyrhäst då hon hoppar mer med hjärtat än teknik eller kraft, men hon är så duktig så. Börjat med lite upphöjda bommar och så så att hon lyfter på steget lite grann.
Ska snart bege mig till stallet och rida och filma lite till vår film som vi ska ha till skolan... har ni tur får ni se den här med.
Ska bara orka ta mig upp ur sängen.... där har vi nog det största problemet.
Mamma kom in vid 12 och satte på ljudet på tvn på högsta volym och hoppade i sängen o.s.v för att jag skulle gå upp och inte sova bort dagen, så jag har faktiskt varit uppe en sväng och ätit men sen hamnade man här igen.
Imorgon ska jag mamma, grannen och Li till Ullared! Får se vad man fyndar denna gången. Tycker det är jätte bra med ullared, super billiga saker och finns en hel del snygga grejor som man kan ha hemma.
Vad tycker ni om t.ex Ullared eller andra ställen med billiga häst saker? Är det bra eller tycker ni det är pinsamt att säga att t.ex ert schabrak kommer därifrån? Eller köper ni bara dyra märkes grejor även att ha hemma till vardag?


/ Stephanie


Säkerhetsfilm

Vi ska göra en säkerhetsfilm som ett "prov" till skolan. Det ska vara inlämnat på tisdag nästa vecka. Idag tänkte jag och Steffi filma våra punkter, det är inte jätte mycket som ska filmas i och med att vi är fem i gruppen och alla fixar några punkter. Så idag är det filmning på shemat. När filmen är klar, ihopredigerad och allt tänkte vi lägga ut den här så att ala kan få se den. Om det blir som vi tänkt oss kommer den bli mycket rolig, så håll utkik!

Det är inte samma film som jag snacka om innan, den filmen kommer någon annan gång, och kommer inehålla lite annat material. Spännande va?!

// Hanna

Hiss



Passar även på att hissa Tuccis stövlar. de är grymt snygga. En återförsäljare är Stallkl.se. Grymt snygga stövlar, vet dock inte kvalitén på dom men förmodligen bra med tanke på priset. Denna här under är nog min favorit tror jag, inte riktigt bestämt mig.



// Hanna

Filmen

Här är filmen från träningen!




// Hanna

På igång

Film från träningen är på ingång. Håller på att lägga in den på youtube och det går inte jätte fort, men det är påväg. Inte värdens roligaste film heller men det går ju att titta på.

Träningen idag gick i alla fall bra. Vi ställde mest igenom henne och fick henne att verkligen släppa igenom i sidorna. Så det var en låg form och överböjningar som gällde. I slutet tränade vi också lite förvänd galopp, gick hyffsat bra även fast Larett försökte springa iväg varje gång jag skulle fatta galopp. BUSE! Men till slut kom vi genom hela kortsidan i förvänd galopp, som syns i filmen. Sen tyckte vi det räckte. Hon ville ju hellst byta hela tiden så när hon var duktig fick det vara nog. Så då bara travade vi av henne.

Ska vara med i någon dressyrtävling nu på närmaste, får de hur det går. Tror det kommer gå bra, Larett har ju blivit fin tycker jag i alla fall.

// Hanna

Träning

Mamma kommer snart och hämtar mig här hos Steffi så ska jag iväg och träna med ponnyn. Dressyrträning för Johanna. Hoppas att Larett är lika fin som hon kan vara ibland och att hon inte är allt för jobbig som hon också kan vara ibland...
Tycker det är jätte viktigt att träna dressyr även fast jag tävlar hoppning. Om man inte kan rida sin häst i dressyren hur ska man då kunna rida en häst runt banan på ett bra sätt? Hästen ska ju kunna vara mjuk och elastiskt och det blir den ju inte om den är helt stel i hela kroppen. Det går det ju inte att svänga jätte snäva svängar om hästen knappt går att svänga. Därför tränar jag dressyr en gång i veckan så att hästen blir mjuk och lätt att rida.
Tränar ni dressyr med era hästar trots att ni tävlar hoppning? Eller tycker ni det är oviktigt?


Gammal bild, sött med hoppshabrak från hööks (till dressyrsadel som det dessutom står mitt namn och hästens namn på), höökshjälm, damaskar från hööks och träns från höök visst? HAHA

//Hanna

Sammanfattning

Kommer inte riktigt ihåg när det var jag "slutade" blogga men kör en kort sammanfattning på vad som hänt på de senaste i alla fall. Klubbtävlingen gick INTE bra! I LC:n fick jag ett stopp och i LB:n stannade vi ut oss. Det var i kombinationen det var mest strul och det kändes som hon bara backade in i hindrena (som man ska göra enligt Mats) och bara fick anstränga sig så himla mycket hela tiden och då är det klart att det inte är kul. Speciellt inte när man backar jätte nära första hindret i kombinationen så man inte kan hoppa det andra... Jag var påväg att konventera till att tävla dressyr istället men tänkte att jag skulle testa träna för Johanna igen och se hur det går. Det gick ju bra ett tag efter en bra träning med Johanna men sen har det bara blivit sämre sen jag började träna för Mats. Så jag tänker i alla fall inte träna för honom mer...
Så igår hade jag min första hoppträning för Johanna på ett ganska långt tag. Kändes bra. Sen blir tävlingen som jag skulle åkt till nu i helgen men ska tävla i Ängelholm vecka 47 tror jag det var. Hoppas det har blivit bra tills dess. För nu vill jag faktiskt ha lite framgång för en gångs skull...
// Hanna

HAHAHAHAH!!

Här kommer en liten film till,
det är 4 norska kändisar som ska rida en liten bana, 2 tjejer, 2 killar.
Titta och NJUT för man kan inget annat än skratta, RIKTIGT ROLIGT!!
/ Stephanie

lite film på sessan

Filmade Sessan lite igår så har precis klippt ihop filmen lite snabbt, ska ner till stan och kolla efter band till filmkameran så vi kan börja på vår säkerhets film, sen till HFRK / skolan och träffa dom andra så vi kan planera lite.
Blir stallet idag också får se vad vi gör med hästen idag.
Men som sagt Film!
/ Stephanie

Skärpning kanske?

Usch vad dålig uppdatering det är på denna bloggen... Det måste bli skärpning från bådas sida nu, annars lär det ju inte bli någon intressant läsning här. Det finns ju en massa att skriva om, och det har hänt en massa saker. Och det är även en massa saker på gång så det finns ju mycket att skriva om. Plus att det finns en massa att hissa och dissa och åsiktsinlägg. Nä det får bli skärpning på hög nivå och så får vi ta tag i bloggen. Lägger snart in ett sammanfattningsinlägg om vad som hänt under denna döda tiden. Vet även att filmer från när Steffi red igår är på ingång. Så håll utkik!
// Hanna

RSS 2.0